Ontmoet onze nieuwe keuken!

De keuken is tijdens de verbouwing helemaal omgegooid. Deze zat namelijk eerst voorin het huis en wij hebben hem verplaats naar de achterkant van het huis. In deze blog kun je daar alles over lezen incl. tekeningen en schetsen van hoe de keuken eruit zou komen te zien. Zowel Tiem als ik koken graag en vinden een leefkeuken geweldig. Na heel veel hard werken van mijn vriend en mijn schoonvader is onze keuken zo goed als klaar. Er zijn wat kleine dingen die nog moeten gebeuren qua afwerken maar wij zijn er even klaar mee hihi.

Keuken kvik met betonnen blad KOAK

Dit is een overzicht van onze keuken momenteel! Het is precies geworden zoals we gehoopt hadden en het lijkt heel erg op de tekeningen. Er moeten nog plinten onder, de afzuigkap moet nog een beetje afgewerkt worden, er moeten nog een aantal planken in de kastjes en de shutters moeten nog gemonteerd worden voor de ramen. Ik ben ook echt super blij dat mijn krukken van Riviera precies passen onder de bar πŸ˜€ Het staat er nog leuk bij ook!

Keuken kvik met betonnen blad KOAK

De keuken zelf hebben we besteld bij Kvik Barendrecht. Tiemen heeft deze samen met zijn vader geïnstalleerd. Het betonnen blad hebben we laten storten door Koak Design.

Keuken kvik met betonnen blad KOAK

In de keukenlades hebben we verlichting. Zeker in de avond is dat handig. Het is net dat beetje luxe wat de keuken er nog beter uit laat zien.

Keuken kvik

We hebben gekozen voor twee ovens. Een oven/stoomoven en één oven/magnetron. Zeker op het moment dat je eters krijgt is dit heel handig!

Keuken kvik met betonnen blad KOAK

Het zijn toch de tegels geworden die ik jullie eerder heb laten zien.

Keuken kvik

Het Deense design vind ik zelf nog steeds erg mooi. Greeploos en mooi gestroomlijnd.

Wesco brood doos

Dit is een item die Tiemen heel graag wilde hebben. Een brood doos van Wesco in oranje, zijn lievelingskleur. Het is een echte eyecatcher in onze keuken geworden!

Keuken kvik met betonnen blad KOAK

Op de plank boven het aanrecht staan nu redelijk veel spullen. Als de kast geleverd wordt en alle planken in de keukenkastjes gemonteerd zijn zal dit zeker wat minder vol worden πŸ™‚

Keuken kvik met betonnen blad KOAK

Deze kookplaat is echt geweldig! Koken op gas blijft toch echt de beste keus!

Nieuwe keukentools van Rosti Mepal

Bij Rosti Mepal mocht ik laatst een aantal producten uitzoeken. Helemaal leuk natuurlijk voor in onze nieuwe keuken! Zoals je kunt zien houden wij van kwalitatief goede spullen. Ik heb in de loop der jaren echt gemerkt dat het zo veel makkelijker werkt. Messen van Action of Ikea bijvoorbeeld zijn goed hoor, maar totaal niet te vergelijken met de echte koksmessen die we nu hebben. Dit snijd echt zo veel sneller/fijner en soepeler.

Rosti Mepal

Zo geldt dat ook voor beslagkommen en spatels. Bij de goedkope deegschrapers die ik heb gehad kwam er vaak water tussen het plastic en de houder. Dan ging de schraper loszitten en kun je hem helaas weggooien. De diverse mengkommen die ik gehad heb waren altijd licht en schoven heen en weer als ik ermee in de weer was. Zeker toen ik deze leuke kleurrijke items in het assortiment zag zitten wist ik het zeker!

Rosti Mepal

Ik koos de Margrethe 3 liter, in combinatie met een multideksel. Een deegschraper in dezelfde kleur en een eierscheider in het wit. De mengkommen zijn er in diverse maten, normale kleuren en retro kleuren. Het voordeel van deze beslagkom vind ik dat ze stevig zijn en een anti-slipring hebben. Op deze manier blijft de kom goed staan bij het mengen. Wat uniek is aan deze mengkommen, is dat je er diverse deksels bij aan kunt schaffen. De multifunctionele deksel die ik erbij genomen heb is super handig met drie soorten raspen erin en als je ze niet gebruikt kun je ze onder elkaar opbergen!

Rosti Mepal

Ik ben heel erg blij met deze gekregen producten. Ze zijn kwalitatief goed en zien er ook nog leuk uit. Rosti Mepal verkoop naast deze producten onder andere ook kampeerservies, dat was handig geweest in de tijd dat ik de afwas nog in bad deed πŸ˜‰ .

Wat vind jij van mijn keuken?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

34 Reacties

 1. Desiree
  22 januari 2016 / 07:39

  Suppperr mooi geworden les heel veel kookplezier!!!!

 2. 22 januari 2016 / 09:26

  In 1 wooord: wauw! Wat een prachtige keuken hebben jullie! Perfecte timing ook dat je wat mocht uitzoeken. Past heel mooi bij elkaar.

 3. 22 januari 2016 / 09:56

  Geweldige keuken, heel mooi! Ik hou van beton in keukens πŸ™‚ De lades herken ik haha ik geloof dat mijn oom hetzelfde heeft ook die greeploze randen. Werkt prima. Veel kook plezier in dit mooie plekje!

 4. Christa
  22 januari 2016 / 09:59

  Super mooooooi les?

 5. 22 januari 2016 / 10:07

  Wat een tof blad en gave keuken! Mijn ouders (en ik haha) gaan ook binnenkort verhuizen en hebben ook voor een betonnen keukenblad gekozen Γ©n voor stoomoven, ben erg benieuwd hoe dit gaat werken! Veel plezier met jullie nieuwe keukentje, echt onwijs leuk!

  • 26 januari 2016 / 21:36

   Wat leuk dat jullie hier ook voor hebben gekozen! Ik ben heel erg benieuwd hoe het bij jullie wordt πŸ™‚ Het is altijd even afwachten of het uiteindelijk bij elkaar past omdat je het allemaal los besteld maar bij ons is het gelukkig goed gegaan πŸ˜€

   • 28 januari 2016 / 15:24

    Ja echt toevallig! Ik ben sowieso van plan om een keer een kookvideo op te nemen als de nieuwe woning en keuken helemaal klaar zijn, haha πŸ˜‰

  • 26 januari 2016 / 21:37

   Die is ook mega handig! Hij is ook goed en stevig. Chocolade raspen gaat ook moeiteloos dus lekkere choco-cupcakes heb ik er al mee gemaakt! πŸ˜‰

 6. 22 januari 2016 / 10:28

  Wat een super gave keuken! Echt prachtig. Heel veel plezier dit gaat vast en zeker lukken. Ik zeg binnenkort een bloggers diner bij jou thuis πŸ˜‰

 7. 22 januari 2016 / 10:31

  Oh, wauw, wauw, WAUW! Wat prachtig!

 8. 22 januari 2016 / 12:04

  Ooooomy! Wat heb je een prachtige keuken, ik vind hem echt super mooi. <3
  Liefs! Evelien

 9. 22 januari 2016 / 12:42

  Wat een prachtige keuken! En ook een hele leuke spulletjes van Mepal!

 10. Marion
  22 januari 2016 / 13:18

  Wauw, prachtige keuken!! Lijkt me een heerlijke keuken om in te e koken!

 11. 22 januari 2016 / 13:35

  Wauwwwwww wauwwww zit met open mond te kijken. Wat een prach-ti-ge keuken. Fantastisch!

 12. 22 januari 2016 / 18:39

  Oelala, ik ben verliefd op je keuken! Ik hou van wit, en zo greeploos, gaaf! Ook met die barkrukken erbij, gezellig bij elkaar zitten tijdens het koken πŸ™‚ Ja ik ben fan!

 13. 22 januari 2016 / 19:40

  Wat een heerlijke ruime keuken, heerlijk om in te mogen kokkerellen te zitten kletsen met elkaar onder het koken…de brooddoos is ook echt heel bijzonder om te zien….super allemaal…

 14. 22 januari 2016 / 21:01

  Wat een heerlijke keuken! Ik ben jaloers πŸ˜€ En dan vooral op dat licht en het beton. Daar zul je wel mooie foto’s kunnen maken haha

 15. 22 januari 2016 / 23:47

  Wauw!!! Ik zit hier gewoon te kwijlen joh. Wat een geweldige keuken! Echt precies hoe ik het ook zou willen hebben. Wat een ruimte ook zeg, echt top. Jaloers!

 16. 23 januari 2016 / 19:08

  Wat een prachtige keuken!
  En met die nieuwe keukenspullen moet het helemaal goed komen met de lekkere gerechten toch? Have fun!

 17. 23 januari 2016 / 19:19

  Wauw, strak! Super resultaat en leuke accessoires. Ik hou niet van heel strak en modern (ben meer van die oude huizen-stijl) maar ik kan dit zeker waarderen πŸ™‚

 18. 24 januari 2016 / 09:03

  Ziet er erg tof uit, heel erg veel kook plezier!

 19. 24 januari 2016 / 13:41

  Wat een prachtige keuken!! Het betonnen blad is erg tof! πŸ˜‰

 20. 24 januari 2016 / 16:28

  wow ziet er super mooi uit zeg!! daar ga je vast veel kookplezier in beleven

 21. 10 februari 2016 / 00:22

  Wauw wat is ie schitterend! Licht, warm en stijlvol!

 22. 28 juni 2016 / 09:38

  Wat een heerlijke keuken! Ziet er echt heel mooi uit. Ik droom van zo’n kookeiland, lijkt me ontzettend gezellig om aan het koken te zijn terwijl er iemand lekker tegen je kan zitten kletsen aan het barretje.

 23. Pim
  23 maart 2017 / 10:18

  Zo, mooi keuken is dat geworden zeg. Hoe heb je de oude keuken eruit gehaald? Zelf gedaan? Heb je toen ook zelf een container moeten huren voor het afvoeren van de oude keuken?

  • 23 maart 2017 / 21:54

   We hebben de oude keuken er inderdaad zelf uitgehaald en verkocht πŸ™‚ Het overige afval hebben we bij de stort gebracht!

 24. Emmy
  14 januari 2018 / 09:26

  Ziet er prachtig uit het betonnen blad!
  Ik kom op jullie site omdat wij bezig zijn ons te orienteren op een nieuwe keuken maar de berichten over betonnen werkbladen en de ervaringen nogal wisselen.
  Dus ik ben benieuwd naar jullie ervaring! Anderhalf jaar later, kan je daar wel wat over zeggen denk ik? Ik schat zo in dat jullie de keuken intensief gebruiken…. hoe zit het met vlekken etc? Blijft het beton zo mooi?
  Alvast veel dank!

  • 14 januari 2018 / 10:47

   Hoi Emmy, uiteraard kan ik daar wat over zeggen! Wij gebruiken de keuken inderdaad heel intensief. Wij hebben het beton in het begin regelmatig ingesmeerd met groene zeep. Dat schijnt te helpen tegen de vlekken. Nu doen wij dit nog eens in de maand ter onderhoud. Het is natuurlijk een soort van natuurproduct wat net als hout een beetje leeft. Wij merken dat rondom het kookgedeelte wat meer vlekken zitten, echter vind ik dat zelf totaal niet storend. Dat hoort een beetje bij het concept. Soms heb je bijvoorbeeld ook een koffievlek maar met een doekje haal je dat gemakkelijk weg en de kring die overblijft verdwijnt binnen een paar dagen. Wij zijn nog steeds erg blij met het blad! Hoop je hiermee een beetje geholpen te hebben. Groetjes Lesley

 25. 28 april 2020 / 12:43

  Wat is jullie keuken mooi geworden zeg! Ik vind met name de kleuren erg mooi. Daarnaast is het natuurlijk erg fijn dat het er zo licht is. Ik droom zelf ook van een groot kookeiland en meer opbergruimte voor mijn spullen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.