Outfit | 14 weken zwanger + kleine update

Afgelopen zaterdag was ik heerlijk uiteten samen met mijn schoonfamilie. We aten bij Villa Augustus in Dordrecht, een van onze favoriete restaurants! Het is er zo mooi, de prachtige moestuin die vol met groente en fruit staat, een langgerekte vijver en de geweldige oude watertoren die ze hebben omgebouwd tot hotel. Het eten is ook erg lekker en wordt bereid met ingredienten vanuit de moestuin.

In de mooie tuin maakte Tiemen een aantal foto’s van mijn outfit van die dag, voor hier op mijn blog. Hieronder meer er over deze outfit!

Noppies Jurk Giulia Noppies Jurk GiuliaNoppies Jurk Giulia 14 weken zwanger Noppies Jurk Giulia Noppies Jurk Giulia Noppies Jurk Giulia Noppies Jurk Giulia

Outfit

In vergelijking met twee weken geleden is er al meer buik te zien. Tijdens de vorige outfitshoot was ik 12 weken en nu 14 weken zwanger. Ondanks dat iedereen het nog een ‘bescheiden’ buikje noemt, vind ik het al een hele buik haha. Ik was dan ook superblij dat ik dit prachtige jurkje bij Noppies mocht uitzoeken. Ze hebben echt een prachtige nieuwe collectie. Naast dat dit jurkje er mooi en netjes uitziet, zit het ook nog eens super lekker. Het is een zachte stof met genoeg stretch om hem de gehele zwangerschap te kunnen dragen.

Ik heb dit jurkje nu al een paar keer aangehad. Naar mijn werk, maar ook al naar een bruiloft en een etentje. Het is een jurkje waar ik mij ondanks het ‘opgeblazen gevoel’ toch erg mooi in voel. Dat is erg belangrijk vind ik. Ik probeer ook tijdens mijn zwangerschap aandacht te geven aan mijn outfit. Ik merk dat als ik iets leuks aan heb, ik vaak al veel sneller beter in mijn vel zit die dag. Nog belangrijker, als je je mooi voelt, zul je dit ook zeker uitstralen πŸ™‚

Deze outfit combineer ik met mijn favoriete sleehakken van Blackstone. Ik heb daarbij mijn Ted Baker tas als accessoire. Deze is wat ruimer, naar een bruiloft had ik er bijvoorbeeld een klein zachtroze tasje bij. Dat staat ook erg leuk. Als sierraad draag ik mijn Les Georgettes armband erbij. Dat maakt het helemaal af πŸ™‚

Outfit details

Jurk | Noppies Jurk Giulia* ook verkrijgbaar in het grijs 
Schoenen | Blackstone
Tas | Ted Baker
Armband | Les Georgettes

 

14 weken zwanger – update

Gelukkig is vanaf vorige week de misselijkheid een stuk minder geworden. En deze week ben ik maar één keer echt misselijk geweest. Super fijn! Nu ging het afgelopen weken toch iets minder. Dit kwam doordat ik een luchtweg infectie had opgelopen.

Zwangerschap en astma

Ik heb astma en een hoop allergieën en moest toen ik erachter kwam dat ik zwanger was, ook direct stoppen mijn alle medicijnen die ik gebruikte. Ik heb toen wel twee andere puffers gehad, maar voor de allergie kreeg ik helaas geen vervanging. Het begon met het krijgen van dikke ogen, toen een verstopte neus en ineens een hele dikke keel. Ik moest veel hoesten en met een verstopte neus is het dan extra vervelend.

Ik probeerde eerst zelf te kijken of ik het weg kreeg met stomen met alleen warm water, gorgelen met zout en wat honing(snoepjes). Helaas werd het alleen maar erger en ik alleen maar benauwder. Ik belde de longarts en de huisarts en gelukkig kreeg ik een vervroegde afspraak met de longarts. Ze gaf mij een neusspray die ik wel mocht en voor het hoesten wat tabletjes die ik in nood kon gebruiken. Ik gebruik deze neusspray nu 4 dagen en voel mij echt stukken beter! Het tabletje heb ik alleen de eerste nacht gebruikt en tot nu toe verder gelukkig niet nodig gehad. Het slijm komt nu een beetje los dus dat is erg fijn!

De NIPT

Wij hebben in week 11 de NIPT laten doen. Per midden dit jaar kun je het ook in Nederland doen en wordt het deels vergoed door de overheid. In plaats van € 500,- betaal je nu slechts een eigen bijdrage van € 175,-.  Afgelopen vrijdag kregen wij de uitslag binnen. Dat was gelukkig goed! Helaas is de Nederlandse overheid nog niet zo ver dat ze ook direct het geslacht willen doorgeven πŸ˜‰ . Dus daar moeten wij nog even geduld voor hebben. Wij hebben nu gekozen voor een vervroegde pretecho en hopelijk is daar al wat op te zien πŸ™‚

Verwend worden

Ik heb in de afgelopen periode ook al zoveel leuke cadeau’s mogen ontvangen van collega’s, vrienden en familie. Het is echt super leuk en overweldigend. Ik wil nogmaals iedereen bedanken voor de geschenken die wij hebben gehad <3 .

Dat was het weer even voor nu. Binnenkort uiteraard meer πŸ™‚

Liefs x

20 Reacties

 1. 21 augustus 2017 / 07:14

  Mooi buikje hoor! Fijn dat de misselijkheid weg is.

 2. 21 augustus 2017 / 09:15

  Wat een ander van je buikje vind is niet belangrijk! Ervaar je zwangerschap op jouw manier en wees trots op wat daarbinnen groeit!
  Een prachtig jurkje, vooral het detail maakt het sjiek!

  • 27 augustus 2017 / 09:18

   Heel lief gezegd! Dat is zeker waar πŸ™‚ Ik ben ook super trots en het is nog steeds raar af en toe om het echt te bevatten πŸ™‚

 3. 21 augustus 2017 / 09:21

  Wauw wat zie je er prachtig uit! Je jurkje is heel erg mooi.
  Liefs,
  Evelien

 4. 21 augustus 2017 / 11:15

  Wat zie je er mooi uit, echt een leuk jurkje! En de foto’s zijn ook heel mooi geworden. Gelukkig dat je allergieΓ«n beter lijken te worden!

 5. 21 augustus 2017 / 11:22

  Leuk om een update te lezen πŸ™‚ ben zo benieuwd wat het wordt! Ik denk een meisje πŸ™‚ Mooie foto’s ook weer!

  • 27 augustus 2017 / 09:18

   Dank je wel voor je reactie πŸ™‚ Ja ik ben ook erg benieuwd! Nog even geduld, hopelijk weten we het snel haha

 6. 21 augustus 2017 / 16:09

  Wat zie je er onwijs stralend uit meis, zooooo leuk voor je! Ik moest tijdens mijn zwangerschap ook stoppen met alle allergie medicijnen (terwijl we net eindelijk een goede mix hadden gevonden in het ziekenhuis) en nu nog steeds, omdat ik borstvoeding geef, mag ik die medicijnen niet. Ik ben toen eens bij een alternatieve arts geweest die wel wat middeltjes had die ik mocht. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat niet echt wat vond haha maar misschien is dat iets voor jou?

  • 27 augustus 2017 / 09:46

   O Wat vervelend zeg! Ja dat was bij mij dus ook zo. Ik was net geswitcht van medicatie en dat ging eindelijk goed en toen moest ik door de zwangerschap dus weer wisselen. Ja alternatief sta ik altijd wel voor open dus als het echt niet werkt ga ik daar eens naar kijken dank je wel!

 7. 21 augustus 2017 / 18:35

  Wat een leuke update! Dat jurkje is erg mooi! Jammer dat ze het geslacht inderdaad nog niet willen melden.
  Liefs

 8. 21 augustus 2017 / 19:30

  Wat een leuk jurkje is dit zeg!

 9. 21 augustus 2017 / 22:01

  Je ziet er prachtig uit en wat staat de jurk je mooi! Hij legt echt de nadruk op je mooie beginnende buikje! Wat fijn dat het nu ook iets beter gaat met je allergieΓ«n en met de misselijkheid. Ik ben nu ook wel heel nieuwsgierig naar de uitslag van de pretecho binnenkort. Heb je zelf al een vermoeden of het een jongetje of een meisje wordt? πŸ™‚

  • 27 augustus 2017 / 09:49

   Ja spannend he! Ik had vooraf altijd het idee het wordt een jongen, toen ik eenmaal zwanger was dacht ik een meisje. Nu de laatste twee weken ben ik ineens weer aan het twijfelen. Mijn vriend is er zeker van dat het een jongen wordt. Toch heel veel mensen denken ook een meisje. hahaha. We gaan het zien πŸ™‚

 10. 22 augustus 2017 / 14:22

  Wat zie je er prachtig uit zeg, je straalt helemaal! En wat fijn dat de neusspray helpt (en dat er toch eentje was die je mocht gebruiken!)

 11. 29 augustus 2017 / 08:45

  Wat een leuk jurkje! Staat je goed πŸ™‚ je straalt. Is ook zo bijzonder wat er nu allemaal in je buik gebeurt!

 12. 27 september 2017 / 00:59

  Leuk. Ik kon bij mijn eerste zwangerschap nog heel lang in mijn normale jurken. Bij mijn tweede zwangerschap iets korter. Ik deed dan wel een lintje om mijn buik (net onder de borst) om de buik te benadrukken. Zodat je beter kon zien dat het een zwangerschapsbuikje was en niet.. goh, ik zou eens moeten afvallen buikje.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.