Overheerlijke Tapas bij Restaurant Parra

” Tapas eet je nergens zo lekker als in Spanje. ” Dat was mijn motto de afgelopen jaren. Dat je ook echt goede tapas in Nederland kunt eten, daar ben ik twee weken geleden achter gekomen! Samen met Tiemen was ik in Amsterdam voor het #spectrends event van Specsavers. Hierna zijn we samen gezellig uiteten geweest bij Parra.

Na een stukje wandelen over de grachten komen we aan bij Restaurant Parra. Het weer is nog lekker en het kleine terras aan de gracht zit al bom vol. Er is gelukkig nog plek binnen en we krijgen een tafel aan het raam.

Restaurant Parra Amsterdam Restaurant Parra Amsterdam Restaurant Parra Amsterdam

Parra bestaat sinds begin 2016. Het is ontstaan uit een passie voor Spanje en uit liefde voor eten. De eigenaar komt al jaren regelmatig in Spanje en dat is duidelijk terug te zien in het restaurant. Het geeft mijn het gevoel alsof ik voor even terug ben in Spanje. Het simpele interieur met veel hout en vrolijke kleuren maken de sfeer. Dit afgewisseld met heerlijk eten maakt het compleet!

Restaurant Parra | de Tapas

Ik heb in Spanje al bij veel verschillende tapas barretjes gegeten in verschillende regio’s. De lekkerste tot nu toe was een tapas bar in Barcelona, deze lag om de hoek van mijn hostel. Ze spraken er weinig tot geen engels maar het eten was echt geweldig. In Nederland was er nog geen tapas bar waar ik echt lekker gegeten heb. Het lijkt allemaal helemaal niet op de tapas zoals ik ze in Spanje ken. Ik was daarom heel erg benieuwd naar de tapas bij Parra. De eigenaar beloofde mij dat het, mede door de Spaanse kok, echte goede tapas zijn. Ik ben heel benieuwd!

Menukaart

Restaurant Parra Amsterdam MenukaartRestaurant Parra Amsterdam Menukaart

Op de menukaart zijn echt heel veel gerechten te vinden. Ik heb zelf een aantal favorieten die ik hier voorbij zie komen. Toch kiezen we ervoor om ons te laten verrassen. We geven aan wat we niet lusten/mogen qua allergieën en laten de kok zijn werk doen! Voor de mensen die het concept van tapas niet kennen: het zijn diverse kleine gerechtjes die je bestelt en die je dan deelt met de andere mensen aan je tafel.

Tapas

Eerst komt er brood op tafel met homemade aioli. Iets waar ik zelf verzot op ben. Daarna komen langzaamaan de tapas op tafel.

Restaurant Parra Amsterdam

Het eerste gerecht wat geserveerd wordt is Pimientos de Padrón (gefrituurde Spaanse pepertjes). Ik had dit zelf nog nooit gehad, maar dit is echt heel lekker. Je kunt het ook een beetje vergelijken met Russische roulette. De pepers worden op dezelfde tijd en plek geplukt, op dezelfde manier bereid maar toch zit er af en toe ineens een hele hete peper tussen haha. Andere gerechten die we proberen zijn onder andere de Andalusische gefrituurde inktvis, lamskotelet en de Spaanse delicatesse stierenballen in Spaanse saus. Tiemen had als favoriet de gefrituurde inktvis en ik de groentes en pepertjes. De stierenballen had ik wel verwacht, ik heb er een geproefd maar moet zeggen dat dit niet mijn favoriet is. Misschien denk ik te veel in plaatjes ๐Ÿ˜‰ . Tiemen heeft ze uiteindelijk allemaal opgegeten die vond het wel lekker.

Restaurant Parra Amsterdam

Dit was mijn favoriet: groente van de bakplaat. Het waren een hele hoop verschillende groenten die gebakken waren en daarna was er nog een kruidenmengsel overheen gegoten. Hierbij is de balans erg goed, het is niet te vet en erg smakelijk.

Restaurant Parra Amsterdam

Wij verlaten een restaurant zelden zonder een toetje gegeten te hebben. Dit keer hebben wij allebei een andere keuze gemaakt. Ik ging voor mijn favoriet: crema Catalana en Tiemen voor de Tiramisu. Beide erg lekker. Helemaal voldaan liepen we weer richting de tram. Ik heb hier echt heerlijk gegeten en kan zeggen dat dit het eerste restaurant is waar ik in Nederland écht goede tapas gegeten heb. Het is allemaal niet te vet en lijkt qua smaak erg veel op de tapas die ik in Spanje gegeten heb.

Algemene informatie over Restaurant Parra

Parra ligt aan de Prinsengracht 178 in Amsterdam. Dit is eigenlijk schuin tegenover het Anne Frank huis wat je aan de overkant van het water zo ziet liggen. Ze hebben een klein terras aan het water en binnen genoeg zitplaatsen.

Openingstijden:
Maandag: Gesloten
Dinsdag, woensdag en donderdag: 16.00 – 22:00
Vrijdag, zaterdag, zondag: 14:00 – 22.00

Wifi : Ja

Afhalen is in de zomermaanden ook mogelijk. Reserveren kan via het contactformulier op de site of 020 334 2247

Restaurant Parra Amsterdam

Ben jij een tapas liefhebber?

 

13 Reacties

 1. 7 oktober 2016 / 07:23

  ik vind tapas heerlijk en dit ziet er echt goed uit. Okรฉ op de stierenballen na. Die zou ik sowieso overslaan. Leuke tip!

 2. 7 oktober 2016 / 07:30

  Ik ben gek op tapas! Dit klinkt lekker zeg.

 3. 7 oktober 2016 / 09:25

  Oh, die groenten van de bakplaat zien er zo ontzettend lekker uit! En wat spannend, die pepertjes! Dat zou ik met mijn vriend niet moeten proberen: hij kan absoluut niet tegen pikant, haha.

 4. 7 oktober 2016 / 09:52

  Wow dit is echt een mega goede tip. Tapas zijn echt de bom! Ik vind ze allemaal lekker maar hoe lekkerder, hoe beter ๐Ÿ˜€

 5. 7 oktober 2016 / 10:11

  Ik ben niet zo van de Spaanse keuken op de 1 of andere manier, misschien heb ik nog nooit het juiste gegeten, dat kan natuurlijk ook ๐Ÿ™‚

 6. 7 oktober 2016 / 10:22

  Wat ziet het er heerlijk uit! <3 Ik ben gek op tapas, ik ga dit tentje zeker onthouden want het ziet er ook nog eens leuk uit!
  Liefs,
  Evelien

 7. 7 oktober 2016 / 13:07

  Ik werk sinds kort in Amsterdam, dus hier ga ik zeker een keer eten. Fijn dit soort tips, er zijn zoveel restaurants in deze categorie.

 8. 7 oktober 2016 / 14:41

  Het is heel lang geleden dat ik tapas gegeten heb. Ik hou niet zo van aparte dingen zoals stierenballen, dan ben ik gauw weg…haha. Die groenten zien er wel lekker uit!

 9. 7 oktober 2016 / 17:16

  Dat ziet er echt heel erg gezellig uit daar

 10. 8 oktober 2016 / 10:28

  Mmmm, dat ziet er echt heerlijk uit! Wat gezellig ook.

 11. 8 oktober 2016 / 14:23

  Oeee klinkt goed zeg! Ik hou van tapas. Ik vind allemaal verschillende kleine hapjes vaak lekkerder dan een heel bord vol, haha

 12. Marjolein
  9 oktober 2016 / 19:24

  Oehh ik ben gek op tapas! Ziet er zeker goed uit zeg. x

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.