Overnachten op Camp Resort Europa-Park

Camp Resort Europa-Park

Tijdens ons bezoek aan Europa-Park, verbleven wij op het Camp Resort van Europa-Park. In deze blog vertel ik je hier meer over! Ik vertel je welke opties er zijn en geef je door middel van foto’s een rondleiding over het Camp Resort. Ook licht ik nog kort de andere verblijfsmogelijkheden van Europa-Park uit.

Algemene informatie

Het Camp Resort van Europa-Park is opgesplitst in twee delen. Je kunt overnachten in een van de vaste ingerichte accommodaties. Hierbij moet je niet denken aan een stacaravan, maar ze bieden hier tipi tenten, huifkarren en blokhutten aan om in te overnachten. Een echte beleving, zeker voor de kinderen!

Reis je met een caravan, camper of tent? Dan kun je terecht bij het kampeergedeelte van het Camp Resort. Daar hebben ze 200 plekken waar je met je eigen onderkomen kunt verblijven. Je kunt hiervoor geen reservering maken, want zoals ze zelf zeggen is het nooit vol (bij drukte breiden ze het terrein uit). Je kunt bij binnenkomst gewoon een kaartje trekken zoals in een parkeergarage, als je weg gaat reken je af en kun je vertrekken. Op het kampeergedeelte zijn honden toegestaan, in het Camp Resort niet. Over het gehele park is er draadloos internet (gratis!) beschikbaar.

Camp Resort Europa-Park Plattegrond

Hierboven zie je de plattegrond van het Camp Resort van Europa-Park. Helemaal links op het kaartje is het kampeergedeelte van het Camp Resort. Aan de rechterkant zie je de vaste accomodaties op het Camp Resort. In het midden van deze twee delen liggen de centrale voorzieningen en de restaurants: Silver Lake Saloon en Cantina Amigo. Onderaan op de plattegrond bevindt zich de parkeerplaats van het Camp Resort. Als je in een blokhut, tipi of huifkar verblijft kun je je auto hier gratis parkeren. Het mooist van allemaal? Binnen een paar minuten wandelen ben je in Europa-Park!

Hieronder zie je een duidelijk filmpje over het Camp Resort.

Onze overnachting in een Blokhut op het Camp Resort van Europa-Park.

Op het Camp Resort van Europa-Park hebben ze een blokhut voor 4, 6, 12 of 16 personen. Ook hebben ze een Honeymoon suite beschikbaar voor 1-4 personen!

Camp Resort Europa-Park overnachten in Blokhut Camp Resort Europa-Park blokhut

Tijdens ons bezoek aan Europa-Park verbleven wij in een blokhut voor zes personen. Deze is voorzien van bedden inclusief matrassen met hoeslaken en kussens met kussenslopen, elektriciteit, verwarming, draadloos internet en verlichting. In de blokhut bevinden zich lockers en van buiten kan de blokhut worden afgesloten. Dit werkt eigenlijk net als een hotelkamer met een pasje. Een dekbed of slaapzak dien je zelf mee te nemen, net als handdoeken. Hieronder een impressie van onze blokhut. Wij sliepen in nummer 96.

Camp Resort Europa-Park overnachten in Blokhut Camp Resort Europa-Park overnachten in Blokhut Lockers in blokhut Camp ResortCamp Resort Europa-Park overnachten in BlokhutCamp Resort Europa-Park overnachten in Blokhut

Toen we aankwamen kreeg ik een beetje het gevoel van een schoolreisje. Je merkte dat het Camp Resort daar ook regelmatig voor wordt gebruikt. Wij hebben erg genoten van het verblijf op het Camp Resort in onze blokhut. De blokhut was erg schoon, netjes en had alle basisbehoefte die je nodig hebt op een toilet en douche na. Ik vond het stukken minder erg om s’nachts even een kleine wandeling te maken naar de toilet dan ik dacht. Het had ook wel iets knus. De bedden sliepen heerlijk. Voor Mimi hadden wij ons eigen campingbedje meegenomen welke wij tussen de lockers ingezet hebben.

Verbeterpuntje en iets waar je rekening mee moet houden

Het enige nadeel was dat als Mimi ging slapen, wij ook gelijk in het donker zaten. Mijn enige verbeterpunt/aanbeveling voor de blokhut zou een klein leeslampje zijn, onder het plankje. Nu zijn wij steeds tegelijk met Mimi gaan slapen. Ze sliep hier later dan normaal en uiteindelijk waren wij ook moe van een hele dag slenteren in Europa-Park. Een echte ramp was het dus niet, maar het zou wel een verbetering zijn.

Camp Resort Europa-Park

In de blokhut werd het snel warm, maar ze hebben ramen dus die hebben wij gelijk opengezet. Onze blokhut bevond zich op een hoekje en grensde aan de bovenstaande overkapping. Heel erg gezellig met een open haard erin. Als het weer een beetje had mee gezeten, hadden wij hier nog kunnen zitten op het moment dat Mimi ging slapen. Het regende echter pijpenstelen dus in bed was het beter vertoeven.

Er waren op het moment veel studenten en die hoorde je wel duidelijk. Ik vind dit zelf niet zo een probleem, als het maar om een bepaalde tijd stopt. Dat gebeurde ook. Je heb een rusttijd op het park en daar hielden ze zich netjes aan. De blokhutten zijn verder best gehorig dus als tip als je een lichte slaper bent, neem oordopjes mee. Ik heb niks meegekregen, maar Tiemen zei dat de buurman nogal snurkte 😉 .

Andere overnachtingsmogelijkheden op het Camp Resort van Europa-Park

Naast slapen in een blokhut kun je er ook voor kiezen om te overnachten in een tipi tent of huifkar.

Overnachten in een tipi tent

Een andere leuke optie is overnachten in een Tipi tent. Het Camp Resort bevat een heus tipidorf, zoals ze het zelf noemen. Ze beschikken over tipi tenten voor 4, 6 en zelfs voor 12 personen.

Camp Resort Europa-Park Tipidorf vuurkorfCamp Resort Tipi tentenCamp Resort Tipi tenten

De tipi tenten hebben bedden inclusief matrassen met hoeslaken en kussens met kussenslopen, elektriciteit, verwarming, draadloos internet en verlichting. Net als bij de blokhut dien je hierbij alleen je eigen slaapzak en handdoek mee te nemen. Je kunt gebruik maken van de facilitaire voorzieningen op het park. Het enige verschil met de blokhut is dat de tipi tenten niet afsluitbaar zijn. Waardevolle bezittingen kun je in een locker bij de receptie tegen een kleine vergoeding opbergen.

Overnachten in een Huifkar

De huifkarren zijn alleen beschikbaar voor 4 personen.

Camp Resort Europa-Park PipowagenEuropa-Park Overnachten in pipowagen

De huifkarren hebben bedden inclusief matrassen met hoeslaken en kussens met kussenslopen, elektriciteit, verwarming, draadloos internet en verlichting. Net als bij de andere verblijven dien je hierbij alleen je eigen slaapzak en handdoek mee te nemen. Je kunt gebruik maken van de facilitaire voorzieningen op het park. Ook de huifkarren zijn niet afsluitbaar. Waardevolle bezittingen kun je in een locker bij de receptie tegen een kleine vergoeding opbergen.

Algemene voorzieningen op het Camp Resort

Toiletten en douches

Op het Camp Resort bevinden zich een meerdere toiletgebouwen. Deze zijn allemaal erg schoon, zelfs midden in de nacht.

Camp Resort Toiletten Camp Resort Europa-Park

De douches vond ik zelf ook erg fijn. Je hoeft geen muntjes of iets dergelijks te gebruiken. Je hebt een toilet voor dames, voor heren en familiedouches. Ik was net geopereerd en daarbij is hygiëne wel belangrijk. Ik was blij met deze douches, ze waren erg schoon en het waren er voldoende. Ik heb geen enkele dag hoeven te wachten. De familiedouches waren wel regelmatig bezet, dus wij hebben vaak gewoon gebruik gemaakt van de normale douches.

Familie douche Camp Resort Europa-Park Familie douche Camp Resort Europa-Park

In de normale douches heb ik geen foto’s gemaakt, maar van de familiedouche kon dat wel. Zoals je kunt zien, een toilet, een douche en wat ruimte om iedereen goed aan te kunnen kleden. De normale douches hebben ongeveer dezelfde grote als de douche in deze ruimte.

Ontmoetingsplekken

Net als de ontmoetingsplek naast onze blokhut, bevinden zich op het Camp Resort nog meer van deze plekken.

Camp Resort Europa-Park Tipidorf vuurkorf

Dit is nog een ander voorbeeld van een ontmoetingsplek. Het ziet er super gezellig uit en er wordt s’avonds als het donker is ook zeker veel gebruik van gemaakt. Vaak zijn het wel vrienden/familie of klasgenoten die hier gezamenlijk zitten. Naast dat het er gezellig uit ziet, geeft het het Camp Resort ook nog meer een veilig en knus gevoel.

De restaurants

Wij hebben op het Camp Resort drie keer gebruik gemaakt van de twee restaurants. De eerste avond hebben wij gegeten in de Silver Lake Saloon. Onder het genot van een Cowboyshow en Country muziek hebben wij hier echt heerlijk gegeten. De volgende ochtend hebben we in de Silver Lake Saloon ontbeten. Wij waren toen wat aan de late kant (ongeveer een half uur voor het buffet zou sluiten), maar alles was nog in geruime hoeveelheid aanwezig.

Ontbijt Silver Lake Saloon Ed Euromaus

De laatste dag hebben wij ontbeten in Cantina Amigo. Dit was hetzelfde buffet als bij de Silver Lake Saloon. Als verrassing kwam Ed Euromaus nog even voorbij! Mimi vond de standbeelden van Ed geweldig, maar zo in het echt was het toch wel groot en een beetje eng haha. Ed gaf niet op en bleef het bij haar proberen.

Andere overnachtingsmogelijkheden bij Europa-Park

Ben je niet zo van het kamperen? Bij Europa-Park hebben ze tal van andere overnachtingsmogelijkheden. Zo hebben ze maar liefst 5 hotels: El Andaluz*, Castillo Alcazar*, Colloseo, Santa Isabel, Bell Rock en vanaf 31 mei komt hier zelfs een zesde hotel bij genaamd Krønasår. De twee hotels met een * erachter zijn vier sterren hotels en de andere hotels zelfs vier sterren superior hotels! Elk hotel heeft een eigen thema, wat tot in de kleinste puntjes toe is uitgevoerd. Alle hotels hebben eigen zwembaden/sauna’s en eetgelegenheden.

Ik heb tijdens mijn verblijf twee van deze hotels bezocht en ik moet zeggen, het is een hele beleving! Ik ben zelf bij Bell Rock geweest en heb in het Colloseo gegeten. Beide echt toppers en aan elk detail is gedacht. Bij onze volgende bezoek aan Europa-Park kiezen wij voor een overnachting in het Colloseo. Wij waren hier echt door overdonderd. Hieronder een foto van het Colloseo in de avond. Dit het vanuit het hotel genomen, wat je ziet is het gebouw waar het zwembad zich bevindt.

COLOSSEO Europa-Park bij nacht

Boeken van de overnachtingen

Je kunt de overnachtingen boeken via de site van Europa-Park. Onder het kopje overnachten vind je alle informatie die je maar nodig hebt. Ik zou je aanraden om ver van te voren te boeken. Het komt vaak voor dat alle accomodaties van Europa-Park vol zitten. Toen wij er waren was ook alles helemaal uitverkocht.

Bij het boeken van de hotels en het Camp Resort heb je zelf de keuze of je er ook tickets voor het park bij koopt. Zo betaal je nooit voor tickets die je niet gebruikt. Een paar dagen park kun je ook afwisselen met leuke uitjes in de buurt of de nieuwe Waterwereld Rulantica, wat in november dit jaar geopend wordt.

Mijn eindoordeel over het Camp Resort van Europa-Park

Ik ben niet iemand die dol is op kamperen, maar eerlijk is eerlijk ik heb hier heerlijk van genoten! Ik had er van te voren een heel ander beeld bij, maar het Camp Resort voelt juist heel knus aan. Alles is aanwezig, super schoon en goed geregeld. Het eten is goed en je zit binnen no-time in het park. Ook met een kindje van 1 jaar vond ik het goed te doen. Wel zou ik aanraden om dan zelf ook een babybedje mee te nemen en voor de optie blokhut te gaan.

Ben jij al bekend met het Camp Resort van Europa-Park?

Vind je dit een leuke blog? Pin hem gerust op Pinterest!

Overnachten op het Camp Resort van Europa-Park

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.