Personal Stylist H&M | Hoe werkt het, mijn ervaring & review!

Ik heb het al vaker voorbij zien komen, een afspraak met een personal stylist van H&M. Je kunt ervoor kiezen om dit in een van de volgende winkels te doen of online.

 • Amsterdam – Kalverstraat
 • Den Haag – Gravenstraat
 • Eindhoven – Heuvel
 • Rotterdam – Beurstraverse
 • Utrecht – Hoog Catherijne

Aangezien ik geen foto’s mocht maken tijdens een eventuele afspraak koos ik voor de online optie. Hoe gaat dit in z’n werk?

H&M Personal Stylist | Online | Lookbook voorkantPersonal Stylist H&M Online | Hoe werkt het?

Wanneer je kiest  voor een online advies van een Personal Stylist, zal de stylist voor jou een persoonlijk digitaal lookbook maken met daarin diverse looks en tips. Dit stylish pakket ontvang je met alle gemak aan huis. Allereerst geef je de Personal Stylist meer informatie over jezelf en jouw voorkeuren. Het digitaal lookbook ontvang je per mail en enkele dagen later ontvang je het pakket. Thuis pas je alles rustig en kun je beslissen welke outfits je nieuwe favorieten worden. Ook bieden we after-care, wanneer iets niet past of niet geheel naar wens is, helpen we je uiteraard om alsnog het goede kledingstuk te ontvangen.Dit allemaal zonder ook maar een stap buiten de deur te zetten, dus lekker makkelijk! Hiervoor gelden dezelfde voorwaarden als een normale online bestelling. De service zelf is geheel vrijblijvend, je betaalt enkel voor de gehouden artikelen.

Je stuurt een e-mail naar: personalstylist@hm.com om een afspraak te maken voor in een van de winkels of voor de start van het online programma. Ik koos uiteindelijk dus voor online. Hierbij vragen ze je om een formulier “My personal style file”  in te vullen. In het formulier stellen ze vragen om je beter te leren kennen. Wie ben je, hoe omschrijf je je persoonlijkheid. Wat zou je willen hebben en wat absoluut niet, welke kleuren heb je in je kast hangen en wat draag je het meest. Wat voor kledingstijl vind je van een aantal foto’s het leukst en welk van de prints spreekt je het meest aan. Het invullen van het formulier duurt ongeveer 15 minuten. Ook laad je twee foto’s op. Een van je gezicht en een van je volledige lichaam. Ik heb dit formulier ingevuld op dinsdag 24 mei. Op 25 mei kreeg ik al gelijk reactie. De stylist was aan de slag gegaan met mijn ingevulde informatie en heeft daarmee een lookbook gemaakt.

Lookbook van de Personal Stylist H&M

Naar aanleiding van de door mij ingevulde informatie kwam het lookbook er zo uit te zien:
H&M Personal Stylist | Online | Lookbook 4 H&M Personal Stylist | Online | Lookbook 3

Wat ik enorm grappig vond was om deze pagina als eerst te zien. Drie van de items op deze pagina heb ik in mijn kast hangen/liggen, alleen de jurk nog niet. Natuurlijk liggen deze items er al meer dan een jaar zonder dat ik het afgelopen tijd aangehad heb. H&M Personal Stylist | Online | Lookbook 1

Ik had aangegeven dat ik soms wat onzeker ben over mijn bovenarmen. Deze zijn vrij breed en ik heb daarom ook regelmatig dat tops bij mijn armen te strak zitten. Hier heeft de stylist van H&M ook dus goed over na gedacht!
H&M Personal Stylist | Online | Lookbook

In eerste instantie mijn favoriet outfit. Ik was heel erg benieuwd naar de blazer en de top is ook echt Lesley! Na dit ontvangen te hebben heeft de stylist alle items in mijn maat voor mij besteld. Dat kun je allemaal terug vinden onder mijn account. Nu nog even geduld voordat het pakje geleverd werd! Ik moet zeggen, vroeger vond ik het altijd een nadeel van H&M online dat het zo enorm lang duurde voordat er iets geleverd werd. Nu heb ik de laatste tijd gemerkt dat ze daarin een stuk sneller geworden zijn! Op 25 mei is het voor me besteld en op 31 mei werd het pakje bezorgd!

Outfits proberen die de Personal Stylist van H&M voor me heeft samengesteld

Een hele grote doos van H&M heeft een nachtje bij de buren overnacht. Ik zag het briefje veel te laat liggen. De volgende dag heb ik Tiemen op pad gestuurd om hem te halen voor me en jeetje wat een doos vol! Hieronder zie je wat ik tegen kwam toen ik de doos opende.

Unboxing Personal Stylist H&M | online bestelling H&M

Eerst heb ik aan de hand van het lookbook alle outfit’s bij elkaar samengesteld. Hieronder kun je ze terug zien.

Outfit 1 | Personal Stylist H&M | online bestelling H&MOutfit 2 | Personal Stylist online bestelling H&M Outfit 3 | Personal Stylist online bestelling H&MOutfit 3 aan 1 | Personal Stylist online bestelling H&M

Ik was zo nieuwsgierig hoe het stond! Ik ben gelijk alles aan gaan trekken. Ik heb van elke outfit een foto gemaakt zodat jullie kunnen zien of dit wel of niet staat. Onder de foto vertel ik wat ik er zelf van vind.

Outfit 1,2,3 aan Personal Stylist online bestelling H&M

Outfit 1

Toen ik het lookbook met deze jurk zag was ik bang dat hij veel te licht voor me zou zijn. Ik vind het reuze meevallen! De jurk zit mooi op mijn armen na. Als je goed kijkt zie je dat de band aan de onderkant erg strak zit rond mijn armen. Ik kreeg hem ook niet verder naar boven (daarvoor zijn mijn armen te dik) en ook niet verder naar beneden (daarvoor was de mouw te kort). Heel erg zonde want deze jurk is favoriet!. De tas die erbij zit en de riem lijken zoals ik al verteld heb heel veel op wat ik al heb.

Outfit 2

Ik had me heel erg verheugd op de kimono en twijfelde gelijk over de short. Ik vind shorts leuk maar ze moeten niet te strak zitten rondom mijn benen. Nu heb ik vrij forse bovenbenen en ben ik in verhouding in mijn taille heel smal. Het is daarom lastig om dit soort broekjes in een goed maat te krijgen. Ook bij dit broekje was dat het geval. Hij paste, maar zit zoals je ziet echt heel strak. Ik vind hem voor het mooie ook net iets te kort. Het idee met de kimono vind ik erg leuk en de kleur en de looks van de kimono zijn ook helemaal mijn stijl. Wat ik jammer vind is dat het materiaal van dat zweetspul is. De top lijkt op iets wat ik zelf al heb. Ik vind de combinatie leuk maar ik zou persoonlijk de hoge top niet zo combineren met de dichte kimono. Het komt nu redelijk fors over aan de bovenkant.

Outfit 3

Ik was in eerste instantie verbaasd dat de blazer hier niet bij zat. Ik denk dat dat komt omdat ik maar tot een bedrag van €180,- mag bestellen (op maandfactuur) en met de blazer het totaal er net boven kwam. Ik dacht dat de top echt precies de goede kleur voor me zou zijn maar helaas, mijn gezicht valt bijna weg in deze top. Het is dezelfde kleur en daardoor lijkt het een geheel. Helaas dus toch niet de goede kleur voor mij. Het broekje vind ik zelf erg tof maar toch voel ik me er niet zo bij op mijn gemak. Ik denk dat een wat losser vallende short toch iets meer bij mij past.

Eindoordeel Personal Stylist H&M

Ondanks dat ik geen van de items heb gehouden uit deze Personal Stylist sessie met H&M, kan ik je wel aanraden om dit een keer te proberen. Zeker als je geregeld wat bij H&M koopt, je opzoek bent naar iets anders of hulp wilt bij het uitzoeken van een specifiek iets. Ik vond de communicatie goed en heel erg vlot verlopen. Er wordt snel gereageerd en ze hebben voldaan aan wat ik vroeg. Ik stond overal voor open en dat maakt het wel wat lastiger voor hun. Super knap dat ze uiteindelijk aan de hand van mijn ingevulde lijstje de looks samenstelde met daarin maar liefst vier producten die ik soortgelijk al thuis heb liggen. Alle items zijn leuk en passen wel bij mij, maar ik ben zelf nou eenmaal heel kieskeurig in kleding. Zit het niet 100% lekker /goed dan koop ik het niet. Ik moet op elk vlak happy worden van een item en niet alleen van het uiterlijk. Ik heb door deze sessie geleerd dat ook heel licht roze mij goed staat en een andere kleur waarvan ik dacht dat het goed zou staan helemaal niet stond. Korte strakke shorts zijn blijkbaar niks voor mij en materiaal is ook erg belangrijk. Nadat ik mijn pakket heb terug gebracht naar het postkantoor ben ik zelf weer achter de computer gekropen en heb wat nieuwe kleding besteld aan de hand van de tips die ik hierdoor opgepikt heb.

Nog even de belangrijkste punten op een rijtje voor de online versie:

+ Snelle communicatie
+ Alles wordt voor je geregeld en aangepast aan jouw wensen
+ Geen verplichtingen!
+ Gratis verzending en retourneren
+ De service kost niks

– Online winkelen blijft lastig, je weet nooit hoe een item aanvoelt, welke pasvorm het heeft en welk materiaal het is.

Ik ben nu ook heel erg benieuwd naar de offline versie. Ik denk persoonlijk dat het ook wel erg fijn kan zijn dat je met iemand winkelt en je gelijk kunt aangeven of het wat voor je is. Je kunt het gelijk passen en eventueel een andere maat proberen. Nadeel hieraan wel vind ik dat veel mensen met deze vorm meer druk ervaren om iets te kopen.

Is een Personal Stylist via H&M wat voor jou?

 

22 Reacties

 1. 6 juli 2016 / 07:27

  Wat een grappig concept. Had er nog niet van gehoord. Love the outfits, jammer dat ze niet helemaal bevielen.

 2. 6 juli 2016 / 08:33

  Wat ontzettend leuk! Ik had hier nog niet eerder over gehoord. Lijkt mij best leuk om een keer te doen. Jammer dat je outfits niet helemaal lekker zaten. Staan alle 3 super!

 3. 6 juli 2016 / 08:36

  Ik had er wel eens van gehoord alleen nog niet van de online service. Lijkt me erg leuk om een keertje te doen! En nu weet ik ook hoe het in z’n werk gaat, dus erg handig artikel! Liefs, Charlotte

 4. 6 juli 2016 / 09:36

  Wat ontzettend tof! Vind het heel gaaf die outfits!
  Vind het wel heel leuk om dit ook een keer te doen, zo’n personal stylist, die heeft toch weer een andere kijk er ook weer.

  Liefs, Evelien

 5. 6 juli 2016 / 10:17

  Leuk om eens uit te proberen en te zien wat je ervan vond! Het zou niks voor mij zijn, ik bestel liever zelf wat ik leuk vind, al vind ik het idee van eens heel wat anders proberen dan wel weer leuk. Ik vind de kimono zo leuk! Ik heb zoiets soort gelijks van H&M in het zwart, zit heerlijk!

 6. 6 juli 2016 / 10:44

  Leuk concept! Ik vind de tweede outfit het fijnste in het digitale lookbook, maar in het echt ziet ie er behoorlijk anders uit. Dat is natuurlijk de ‘ziekte’ van het online kledingshoppen… Wel fijn dat ze zich zo’n goed beeld kunnen vormen aan de hand van een simpele vragenlijst!

  • 11 juli 2016 / 17:27

   Ja dat is zeker waar! Bij online shoppen valt de kleding vaak anders uit dan je verwacht. Alhoewel in de winkel pas ik vaak ook tien dingen en loop ik uiteindelijk de winkel uit met maar 1 item. De ene maat 40 is de andere niet, iedereen heeft natuurlijk een ander figuur en dat is voor een bedrijf ook wel lastig qua pasvorm. Ik heb bepaalde winkels waarvan ik weet dat ik daar gewoon nooit kan slagen, hoe leuk de kleding ook is. Bij H&M zijn het periodes de ene keer past alles en de andere keer helemaal niks 100%

 7. 6 juli 2016 / 12:55

  Vind het er eigenlijk super leuk uit zien! Jammer dat je er niet wat van gekocht hebt. Maten verhoudingen kunnen inderdaad lastig zijn. Maar ik vind dat ze het wel goed gedaan heeft 🙂

 8. 6 juli 2016 / 15:07

  Wat leuk! Ik wil dit ook wel een keer doen, maar dan in de winkel. Ik wist niet eens dat dit online kon, hehe. Precies om wat je zegt ga ik dan denk ik liever naar een filiaal, je kunt het dan gelijk voelen en bekijken. Wel grappig om te zien hoe goed ze je stijl hebben opgepakt, haha! Maar ik denk dat jij het zelf ook heel goed zou doen als Personal Stylist 😉

  • 11 juli 2016 / 17:29

   Ja, in de winkel wil ik eigenlijk ook nog een keer proberen. Al is het alleen al om te kijken hoe anders dat is dan deze online dienst. Wat een compliment zeg 😀 Vind het heel leuk om ook voor andere te shoppen en andere erbij te helpen en dat weet jij volgens mij maar al te goed haha *denkt aan Londen*

 9. 6 juli 2016 / 21:31

  Wat een leuk idee! Ook al wil ik heel graag mijn eigen stijl behouden, misschien kan zo’n personal stylist me wel helpen met wat ik moet kopen. Ik zou het wel fijner vinden om het offline te regelen.
  Voor jou zijn er wel leuke setjes uitgekozen! Alleen jammer dat je ze dan niet zo fijn vond zitten.

 10. 7 juli 2016 / 00:10

  Stiekem was ik hier altijd nieuwsgierig naar. Ik wist helemaal niet dat er online service was! Heel leuk om eens te zien hoe dit nou in z’n werking gaat!

  • 11 juli 2016 / 17:31

   Bedankt voor je reactie. Fijn dat het duidelijk is. Ik was er zelf ook altijd nieuwsgierig naar dus ik dacht lekker proberen kan ik er gelijk wat over schrijven. 🙂

 11. 7 juli 2016 / 07:12

  Wow, wat is dit leuk zeg! Ik kende dit nog niet, maar het lijkt me wel leuk om zoiets eens te doen 🙂

 12. 7 juli 2016 / 11:12

  Wat grappig zeg! Ik wist helemaal niet dat dat kon, online. Ik weet niet of ik het echt zou doen, omdat het vaak toch ook een persoonlijke keus is maar het lijkt me wel heel leuk!

 13. 7 juli 2016 / 13:30

  Hé wat leuk dit! Ik krijg meteen zin om het ook te doen, haha. Alleen moet ik even wat op mijn geld letten.
  Alle outfits vind ik eigenlijk heel leuk staan! Jammer dat het niet allemaal even prettig zit.

 14. 9 juli 2016 / 21:06

  Wat handig dat ze dit ook online bieden. Ik ga er eens naar kijken.
  Bij de WE hebben ze ook een offline versie, in de winkel, en dat heb ik al een paar keer gedaan. Ideaal! Zeker als je net wat gewicht bent verloren (danwel aangekomen) en je nog even moet wennen aan je nieuwe maat.

  • 10 juli 2016 / 08:46

   Wat leuk dat ook de WE dit heeft! Ik heb dat nog nooit gezien,bedankt voor je tip 🙂 Bij H&M is ook de offline versie gratis. Je betaald natuurlijk alleen de items die je koopt 🙂 .

 15. Kim | Kimsbloglife
  19 juli 2016 / 19:22

  Superleuk, ik wist niet dat dit kon! Wil ik ook graag eens doen! Superfijn dat alles gratis is en dat je geen verplichtingen hebt om te kopen! Ik vond de outfits je wel leuk staan, maar als je je er niet helemaal goed in voelt is het inderdaad beter om het niet te kopen.

 16. Eveline
  26 augustus 2016 / 16:15

  Naar aanleiding van jouw artikel ook maar een personal styling aangevraagd bij H&M. Ben erg aan het stoeien met mijn eigen stijl.
  Heb een aantal jaren geleden weleens zo’n personal stylist geregeld voor mij en een vriendin bij H&M in Dordrecht.
  Ik voelde me wel heel erg V.I.P. Je hoeft niet door de winkel te slenteren en er zijn paskamers speciaal voor jou gereserveerd.
  Uiteindelijk was het echter toch niet helemaal wat ik wilde, heb denk ik 2 of 3 items aangeschaft.

  Ben je eigenlijk ook verplicht om alle looks te bestellen of mag je kiezen welke bezorgd worden?

  • 26 augustus 2016 / 16:26

   Hoi eef! Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog 🙂 Ik ben heel erg benieuwd hoe je het ervaart. Ze bestellen het allemaal voor je zelf. Je krijgt dus alles thuisgestuurd maar kunt natuurlijk alles ook weer retour sturen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.