Persoonlijke update | Hoe gaat het nu?!

Achtergrond Facebook

Het is zaterdagavond, ik hik er al een tijdje tegenaan om dit artikel te schrijven maar op een of andere manier komen de (goede?!) woorden me vandaag al heel de dag boven drijven. Het is al een tijd geleden dat ik een persoonlijke update voor jullie heb gemaakt. Waarom heeft het zo lang geduurd? Ik moet eerlijk bekennen dat ik het in het begin, toen het slechter met me ging, makkelijker vond om over mijn depressie te praten dan nu. Ik praat er eigenlijk niet graag meer over en op mijn blog wil ik mij vooral focussen op dingen die me blij maken. Ik schrijf graag artikelen waar ik gelukkig van word en die me een glimlach op mijn gezicht geven. Toch wil ik jullie graag nog op de hoogte houden van mijn gezondheid. Vandaar dat ik nu dit artikel voor jullie geschreven heb.

Small steps every day

Laat ik beginnen met mijn behandeling. Ik ben inmiddels gestopt bij de psycholoog. Mijn behandeling zit er op en ik moet het vanaf nu echt zelf doen. Tot nu toe gaat dit gelukkig allemaal goed. Ik heb veel dingen geleerd en weet hoe ik het moet toepassen. Antidepressiva gebruik ik wel nog steeds, Citolapram. De psychiater heeft aangegeven als ik stabiel blijf, ik vanaf september/oktober mag gaan afbouwen. Dit gaat dan natuurlijk net als het opbouwen in kleine stapjes. Dit is wel echt iets waar ik tegenop zie. Ik denk eigenlijk meer dat het de angst is voor het onbekende. Ik weet niet wat er gaat komen. Hoe veranderd ben ik door de medicatie en hoe anders word ik als ik ermee stop? Tiemen zegt dat ik er wat vlakker door geworden ben en hij denk dat ik weer meer mezelf kan zijn zonder medicatie. Ik voel me af en toe een beetje zweverig maar ik kan niet definiëren of dat door de medicatie komt. Ik weet eigenlijk niet zo goed meer hoe ik was hiervoor. Ik was zo ver van mezelf verwijderd dat ik dat gevoel helemaal kwijt ben. Het valt trouwens precies samen met de verhuizing. Ik heb besloten dat ik dat eerst aankijk. Hoeveel stress heb ik van de verhuizing en hoe gaat dat allemaal? Als ik mezelf goed voel dan maak ik een afspraak bij de dokter om het stappenplan van het afbouwen te bespreken. Ik hou jullie hier in ieder geval van op de hoogte!

Moed betekent angst voelen en toch je hart volgen

Vandaag ben ik begonnen met inpakken voor de verhuizing. Dit is iets wat ik steeds uit probeer te stellen. Ik had niet door waarom ik dat deed maar toen ik eenmaal begonnen was merkte ik dat het me zo veel energie koste. Het is emotioneel heel zwaar en ik kreeg er gewoon echt hoofdpijn van. Achteraf ging ik denken hoe dit kwam. De afgelopen drie verhuizing zijn zo stressvol geweest en echt niet leuk. De eerste verhuizing was weg bij mijn ex-vriend. In een avond heb ik met mijn hele familie (zo dankbaar voor de hulp) alle spullen van mij gepakt en ben ik vertrokken. Ik heb er destijds zelf voor gekozen om bij mijn ex-vriend weg te gaan maar het was echt een moeilijke stap. Het deed en doet me nog steeds zoveel zeer dat ik hem zo veel pijn heb moeten doen. Ik koos voor mezelf en daar ben ik dan wel weer blij mee. Het was geen makkelijke stap maar ik ben zo blij dat ik hem genomen heb. Daarna de verhuizing naar mijn nieuwe vriend, mijn maatje Tiemen. Liefde voor hem is en was zo sterk, dat is niet te beschreven. Toen we net samenwoonde in het huis waar hij woonde werd dat verkocht. Weer een verhuizing. Binnen een maand moesten we daar weg zijn. Als tussenoplossing konden we bij mijn ouders inwonen. Vlak voor deze laatste verhuizing ben ik in mijn depressie beland. Wellicht dat ik deze twee dingen aan elkaar koppel ofzo ik weet het ook niet precies. Nu ik dit zit te schrijven en ik er overna denk word ik er gewoon echt emotioneel van. Er komt blijkbaar een hele hoop los bij dit onderwerp, iets van oud zeer en het toch nog niet goed verwerkt hebben van bepaalde emoties.

Alway’s find time for things that make you feel happy to be alive

Ik moet zeggen. Het gaat eigenlijk best goed met me. Ik heb een redelijk goede balans gevonden tussen werk en ontspanning. Ik luister meer naar mezelf en minder naar anderen. Het klinkt hard en egoïstisch maar ik kies momenteel voor mezelf. Als je niet van jezelf houdt, kun je ook niet van andere houden. Hoe meer je zelf in balans bent hoe lekkerder je in je vel zit! Ik ben een paar kilo aangekomen, vervelend maar toch voel ik me goed. Ik wil me eerst concentreren op van de medicatie afkomen, verhuizen en dan komt dat afvallen vanzelf wel weer. Ik sport weer regelmatig en geniet vooral van de kleine dingen. Het beseffen dat de het de kleine dingen in het leven zijn die het doen, dat is wat vooral belangrijk is.

Liefs xoxo Lesley

 

22 Reacties

 1. 17 augustus 2015 / 07:34

  Wat mooi en openhartig geschreven en altijd voor jezelf kiezen 🙂

 2. 17 augustus 2015 / 07:35

  Fijn dat het zo goed met je gaat. Ik kan me voorstellen dat de verhuizing veel losbrengt. Sowieso is verhuizen altijd een stressvolle situatie maar dit geeft er nog een extra lading aan. Mooi om te lezen dat je meer voor jezelf kunt kiezen. Egoïstisch vind ik het zeker niet, althans niet in verkeerde zin. Als je meer van jezelf gaat houden leer je ook steeds beter je grenzen kennen en deze respecteren. Niks mis mee 😉

 3. 17 augustus 2015 / 07:46

  Lesley ik ben zo blij om te lezen dat het goed met je gaat. Ik kan me wel voorstellen dat het een beetje eng is om te stoppen met medicatie, maar dat doen ze alleen als ze denken dat je er aan toe bent. Gewoon zo doorgaan en je focussen op de mooie dingen en de dingen waar je blij van wordt (maar volgens mij doe je dat prima als ik je blogje zo lees). Het verhuizen is natuurlijk stressvol, maar ik weet zeker dat je je daar ook gewoon doorheen slaat. Veel succes met verhuizen en een dikke knuffel! <3

 4. 17 augustus 2015 / 09:06

  Wat prachtig geschreven. Ik ben zo blij dat je de balans kunt vinden en meer naar jezelf luistert. Dat is helemaal niet egoistisch, maar juist heel belangrijk! Je mag echt ontzettend trots zijn op jezelf.

 5. 17 augustus 2015 / 09:48

  Uit ervaring weet ik dat om je goed te voelen je eerst aan jezelf moet denken, sommige zien dat als egoistisch. Ik zie het juist als het naar je eigen gevoelens luisteren, alleen jij weet wat goed voor je is. Uitspreken zoals in deze Persoonlijke update, is belangrijk en ik vindt het ook moedig van je. Zoals ik in mijn laatste blogpost beschreef is het goed om te zeggen wat je voelt. In plaats van een grote fake glimlach op te zetten en zeggen dat het ‘prima’ met je gaat.

 6. 17 augustus 2015 / 09:50

  Wat een mooie blog Les, fijn om deze update te lezen. En je weet dat je ook altijd je hard bij mij mag luchten. I know how you feel! En ik vind het al zo goed dat je goed naar jezelf en je eigen lichaam luistert en niet alles tegelijk. Die verhuizing kost al genoeg energie, dus de rest komt later allemaal wel weer… Als ik kan doen… You know where to find me!!

 7. 17 augustus 2015 / 11:57

  Wat fijn dat het goed gaat en je straks mag gaan afbouwen met de medicijnen. Goed dat je voor jezelf kiest, doen waar jij je happy bij voelt!

 8. 17 augustus 2015 / 12:16

  Het is logisch dat je het eng vind om je medicatie af te bouwen. Ik ben er nu mee bezig en ik merk dat ik inderdaad wat vlakker was geworden door de medicijnen en dat ik nu weer wat levendiger wordt als het ware. Maar ik denk dat het heel slim is om eerst even lekker die verhuizing te doen en dan daarna wel te kijken of je er aan toe bent of niet

 9. 17 augustus 2015 / 12:29

  Wat goed dat je dit artikel geschreven hebt. Nu ik je verhaal zo lees, dan kan ik me het allemaal redelijk goed voorstellen. Het is absoluut niet egoïstisch. Hoe meer je aan jezelf geeft hoe meer je ook weg te geven hebt. Helemaal goed juist. Zelf slik ik ook AD dus ik kan me voorstellen dat het angstig is om te gaan afbouwen. Je doet het onder begeleiding, dus het komt wel goed natuurlijk, maar spannend is het zeker. Succes.

 10. 17 augustus 2015 / 12:30

  Wat een mooi persoonlijk stukje! Ik snap dat het wat lastig kan zijn om hierover te schrijven. Ik heb ook een grote hekel aan verhuizen, of in ieder geval aan de stress die het geeft. Bleh! Helaas moeten sommige dingen nu eenmaal gebeuren 🙁 Ik ben ook zo blij dat het erop zit allemaal. Wel fijn om te lezen dat het weer beter met je gaat. Hopelijk blijft het allemaal zo goed gaan met jou! Liefs

 11. 17 augustus 2015 / 12:48

  Wat goed dat je meer naar jezelf luistert, kan een voorbeeld aan jou nemen! moet ik ook eens doen.

 12. Sax and the Pretty
  17 augustus 2015 / 13:06

  Fijn om te lezen dat het iets beter gaat ivm je depressie. Toch super dat je het nu zonder psycholoog kunt proberen, succes! x

 13. 17 augustus 2015 / 15:06

  Mooi artikel, en wat heb je goed de diverse gevoelens verwoord. Dat vind ik zo knap. En dat je meer kiest voor jezelf en minder luistert naar anderen, daar mag je trots op zijn. Vrouwen moeten zichzelf maar wegcijferen en rekening houden met [vul maar in] terwijl dat helemaal niet goed is. Jij bent goed bezig!
  Sterkte met de verhuizing, ik hoop dat je met deze verhuizing weer goede herinneringen kan opbouwen.

 14. 17 augustus 2015 / 16:36

  Mooi persoonlijk blogje Lesley! En ook niet gek natuurlijk dat de nare ervaringen in het verleden met verhuizen er nu voor zorgen dat je daar moeite mee hebt. Gelukkig kom je in een mooi huisje terecht samen met je lieve vriend!
  Qua medicijnen is het denk ik heeel rustig afbouwen en dan aanzien hoe dat gaat. Het lijkt mij ook moeilijk, maar ze zullen je dit alleen laten doen als ze denken dat je het aan kunt 🙂

 15. Diana schippers
  17 augustus 2015 / 19:23

  Lieve Lesley, wat een mooi en vooral openhartig stuk heb je geschreven. Diep respect heb ik hiervoor. De afgelopen periode is ook een periode waarin je persoonlijk bent gegroeid. Dergelijke ervaringen neem je voor de rest van je leven mee. Je kunt goed voor anderen zorgen als je goed voor jezelf zorgt. Daar is dus niks mis mee. Ik hou van je zoals je bent ?. Liefs Daan

 16. 17 augustus 2015 / 20:08

  Klinkt als een heftige tijd, maar je hebt ook al weer zoveel goede stappen de juiste richting opgezet. Het lijkt mij ook eng om telkens weer veranderingen onder ogen te moeten zien, zeker in zo’n situatie. Gelukkig staan je vriend en familie altijd voor je klaar. Succes en sterkte komende tijd, met de verhuizing. Je kunt het 🙂

 17. 18 augustus 2015 / 13:56

  Mooi geschreven, fijn te lezen dat het beter gaat.

 18. 18 augustus 2015 / 14:49

  Mooi, open en goed geschreven. Gelukkig gaat het goed met je. Ik snap dat stoppen met medicatie moeilijk en eng kan zijn. Keep up the good work Lesley!

 19. 18 augustus 2015 / 15:27

  Mooi en eerlijk geschreven, Lesley. Ik vind het fijn om te lezen dat het goed met je gaat. Ga zo door en probeer je te focussen op de kleine geluksmomentjes en alles dat goed gaat. Je kunt trots op jezelf zijn!

 20. 18 augustus 2015 / 19:57

  Fijn om te lezen dat het goed met je gaat en dat je geleerd hebt om voor jezelf te kiezen. Heel belangrijk!

 21. 18 augustus 2015 / 20:23

  Wat goed dat je steeds meer voor jezelf kiest <3 Jij bepaalt uiteindelijk jouw geluk, niet anderen! Knap hoor hoe je aan jezelf werkt. Succes meid!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.