Photodiary #2 | Vrienden van Amstel Live

Via mijn werk had ik het genoegen om via onze papier leverancier Papyrus naar de vrienden van Amstel Live te gaan! Papyrus had een heel arrangement gemaakt waarbij je eerst een 3-gangen diner kreeg en daarna zitplaatsen voor het concert. Alles was op en top geregeld. We kregen muntjes voor de garderobe, een parkeerkaart en muntjes voor eten en drinken tijdens het concert. Ik mocht iemand meenemen en nam m’n zusje mee. Ik had namelijk gehoord dat Anouk kwam en ze is daar groot fan van! Hieronder zie je de foto’s die ik maakte!

foto eten

Het eten was bij Floyd. Een van de restaurants in Ahoy Rotterdam. We kregen een drie-gangen diner waarbij we bij het voor- en nagerecht een combinatie kregen van verschillende hapjes. Met het hoofdgerecht kon je kiezen uit vlees, vis of vegetarisch. Ik had gekozen voor de vegetarische maaltijd, spinazie met geitenkaas quiche, en mijn zusje koos voor de vis, zalm. Wij vonden het eten allebei erg lekker!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Voor het concert begon maakte mijn zusje en ik een tig of 100 selfieeeeeeees! Het zijn een beetje rode foto’s geworden maar dat kwam door het licht 🙂 Wij zitten er klaar voor!!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

En toen begon het eindelijk! Anouk opende de show echt met een super goed optreden! Ze kan zo goed live zingen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Na Rowwen Heze kwam Ilse de lange. Een leuk optreden vooral het stukje met Sanne Miss Montreal.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

We hadden echt top plekken. Wij zaten op rij 11, vak AG. Dit is precies in het midden van alles. Bij vrienden van Amstel Live wordt er gebruik gemaakt van 3 podia Een aan de linkerkant, een in het midden en een aan de rechterkant. Wij konden dus alles even goed zien.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Een mooi overzicht van de zaal. Hier kwam Guus Meeuwis op het middenpodium.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Deze setting vond ik zelf heel erg gaaf! In de rondjes zit het orkest van de band. Van de muziek zelf ben ik niet echt zo fan. Het was within temptation. Ik vind dat ze heel mooi kan zingen (zoals later in een duel met een andere zanger later in deze show) maar dat hele hoge ben ik zelf niet zo een fan van.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dit was erg leuk! Met een piano bar kwamen er een aantal artiesten in één keer op. Marco Borsato stond bier te tappen samen met Ilse de Lange, Jan Smit zat achter de gitaar en Marcel van Direct deed een solo (echt verrassend goed!!). Na de solo van Marcel werd het over genomen door een solo van Jeroen van Koningsbrugge. Zingt die ook? Ja die zingt ook en nog super goed ook!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De grote ballonnen vielen naar beneden en gingen door de zaal heen. Rowwen Heze en Racoon treden samen op.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Nog een selfie! Wat een gezelligheid hier! Na Rowwen Heze kwam Guus Meeuwis weer met je raad het misschien wel meters bier! De sfeer zit er goed in!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

En toen was het al weer tijd voor de afsluiting. Alle artiesten komen nog een keer op het midden podium en er komt een groot Amstel bierglas naar beneden. Veel snippers en gezelligheid!

Dit was de eerste keer dat ik naar de Vrienden van Amstel Live ging. Ik vond het echt een super goed en gezellig meezing festijn! Ik zou het aan iedereen aan raden die van Nederlandse artiesten houdt! Natuurlijk zijn niet alle artiesten je smaak. Zo vond ik de Golden Earring niet heel de tijd leuk (ze speelde best wel lang vond ik in verhouding met andere artiesten). Maar het is gewoon zo een bijzondere feest sfeer! Als je weg wil en je bent nuchter zou ik je wel aanraden om iets eerder weg te gaan, na het einde is er altijd nog een ‘oke nog ééntje dan!’. Wij zijn toen weggaan er waren zoveel mensen die teveel gedronken hadden waardoor het je weg naar de auto wel iets lastiger maakt 🙂

5 Reacties

 1. Marleen
  6 februari 2015 / 16:03

  Naar de Vrienden van Amstel Live wil ik ook ooit nog echt heen! Lijkt me zo’n fantastische sfeer!

  • Lesley
   Auteur
   8 februari 2015 / 19:44

   Ja ik was nu voor de eerste keer, het was echt aan te raden hoor! De sfeer is erg ‘kroeg’ achtig. Gezellig dus 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.