Plog Marcipano | Truffels maken & eten, Koken met Marcipano en ijs proeven!

De wonderlijke wereld van Marcipano! 

Het is alweer 6 weken geleden dat ik op bezoek was in Atelier cafe Mauve in Laren voor een Marcipano workshop! Shame on me voor de late blog, ik maak het dubbel en dwars goed met deze extreem lange plog 😉 ! Een uitnodiging waarin wordt aangegeven dat je kunt koken met Marcipano, truffels mag maken en vooral mag proeven dat is toch iets wat niemand afslaat lijkt mij 😉 . Ik kende het merk Marcipano nog niet. Het merk bestaat ook nog niet erg lang. Het is in maart 2014 op de markt gebracht. Het product waar deze onderneming eigenlijk op is ontstaan is Marcipano spread: vloeibare marsepein. Dit is een Nederlandse uitvinding en een echte wereldprimeur. Hierna zijn ze uit gaan breiden met truffels en het ijs.

Kopje Thee

Rond een uur of 10.00 ben ik aanwezig in het altijd mooie Laren. Ik was nog nooit in het ‘Gooi’ geweest maar ik moet zeggen het is er echt prachtig! Ik mag plaats nemen buiten in de zon en krijg wat te drinken aangeboden. Zoals vaak kies ik voor een lekker kopje thee om de ochtend mee te beginnen! Ze hebben hier Slow Tea van Pickwick. Deze kende ik persoonlijk nog niet maar het bevalt erg goed! De bloggers druppelen één voor één binnen en iedereen maakt ondertussen al kennis met elkaar. Als je één dezelfde hobby hebt, heb je al snel wat om over te kletsen 😉

Workshop Marcipano

Het programma wordt uitgedeeld. Dit is wat ik tijdens de Marcipano kennismakingsworkshop allemaal ging doen. Dat ziet er goed uit toch!

Marcipano truffels

Bij de tweede ronde thee komt de eerste doos met Marcipano Truffels al op tafel. Wauw wat een prachtige kleuren en diversiteit. De truffels van Marcipano zijn allemaal uniek. Dit om twee redenen. Het zijn in de eerste plaats unieke smaak combinaties die je niet zo snel verwacht bij een truffel. Hierbij kun je denken aan: Duindoorn met korenbloem, Balsamico met framboos, Mango creme met basilicum of wat dacht je van Pina Colada/champagne smaak? De tweede reden die het zo product zo uniek maakt is dat ze allemaal met de hand gemaakt worden. Stuk voor stuk een ervaring: mooi, verrassend,een heerlijke belevenis!

Na de kennismaking vertrekken we naar binnen. Hier begint Mark Vaneker, de oprichter, met zijn introductie over Marcipano. Het is erg leuk om te zien dat iemand zo veel passie voor zijn merk/bedrijf kan hebben. Je ziet dat Mark er echt voor de volle 100% achter staat en er zo enthousiast over is dat het aanstekelijk werkt. Wisten jullie dat Marcipano spread er in 11 soorten is? Ze hebben allemaal leuke namen als Liefde, Duur, PinkPorky, Leuk en Schoonheid. Na de introductie beginnen we met het hartig koken met Marcipano.

Koken met Marcipano

Er staan allemaal verse ingrediënten klaar! Kijk die aardbeien! Daar loopt het water toch spontaan van in je mond? Hier maakten we een milkshake van die natuurlijk is gecombineerd met de smeerbare marsepein! Ik moet zeggen dat smaakte erg lekker! Daarna gingen we verder met het bakken van het spek. Eerste bakte Mark dit voor en daarna werd het afgemaakt in Marcipano. Hieronder de foto’s daarvan.

Marcipano met spek
Als je de Marcipano in de pan doet lijkt het net alsof je kaas aan het smelten ben. Je zorgt ervoor dat de spread gaat karameliseren dan doe je het spek erbij.

Marcipano met spek

Het komt er dan zo uit te zien! Je spek is dan gekarameliseerd in de Marcipano. Het ziet er niet alleen lekker uit maar het proeft ook nog eens lekker!

Marcipano dressing maken

Het volgende was een dressing maken. Dit is eigenlijk heel gemakkelijk. Je ziet hier drie soorten Marcipano. Onderaan is Liefde, daarboven is Mango-Mint en helemaal bovenaan is Pistache-Tijm. Deze laat je eau bain marie goed vloeibaar worden en dan voeg je er zonnebloemolie aan toe. Hierdoor blijft hij vloeibaarder en is het een mooie dressing voor over bijv. een salade!

Lunch marcipano!

Tijd voor het eerste onderdeel van de lunch! Een tosti met bacon ala Marcipano!

Marcipano truffels

Tijdens ons eerste deel van de lunch werd het voorbereidende werk gedaan voor het maken van de truffels. De omhulsels kwamen op tafel en de bijbehorende toppings.

Marcipano truffels

Deze truffel ging rond. Wauw wat een mooie. Hij is ook wel erg exclusief met onder andere een vulling van whisky en afwerking van bladgoud. De prijs van deze truffel? Slechts € 89,00!

Marcipano salade

Het tweede deel van de lunch stond klaar! Een heerlijke ‘Gooische salade’ met onze eerder gemaakte dressing er overheen! Deze salade was echt goddelijk.

Marcipano truffels

Tijdens dat wij druk bezig waren met het nuttigen van onze salades en het kletsen met elkaar maakte Mark de vulling voor de truffels klaar. Een ganache met natuurlijk Marcipano!

Marcipano truffels

Ik heb zelf de hulsjes mogen vullen met ganache. Dit was nog lastiger dan ik dacht hoor haha! Er ging ten eerste veel meer in dan verwacht en het was best hard knijpen in de fles voor er iets uit kwam.

Marcipano truffels

Het moest natuurlijk wel netjes gebeuren 😉 Ik ben helaas soms een beetje uitgeschoten haha! Nu gaat deze chocola in de vriezer om uit te harden. In de tussentijd gaan wij door naar de overkant. Hier zit namelijk de concept store van Marcipano!

Marcipano store

De gevel doet je al helemaal denken aan een sprookjes wereld!

Marcipano store

Ook de etalage is prachtig! Overal truffels, veel wit en toch ook veel kleur en daarnaast een hoop fantasie!

Marcipano store

Bij binnenkomst loop je gelijk tegen een truffelboom aan. Deze boom heeft allemaal bakjes met verschillende truffels erin. Ziet dat er niet vrolijk en om aan te vallen uit?

Marcipano store

De Duindoorn-korenbloem truffel.

Marcipano store

Jummie. Deze twee truffels waren mijn favoriet!

Marcipano store

Een clean uitstraling zorgt ervoor dat de kleurrijke details nog meer opvallen! Hier een mooie display met de verschillende soorten Marcipano spread! Onderaan het kookboek waar tal van ‘Marcipano’ recepten in staan!

Marcipano store

De dozen met truffels kun je hier in de winkel kopen. Zoals je ziet zijn de truffels niet voordelig maar ze zijn wel uniek!

Marcipano store

Als je verder naar achter loopt in de winkel kom je in het museum gedeelte. Hier heb je een aantal vitrinekasten met de truffels opgesteld. Zie hier een kunstwerk met truffels.

Marcipano store

In de museum ruimte vind je ook dit. Het is slecht te raden denk ik maar het is een geweldig mooie beschilderde tafel. Zo prachtig en het past helemaal in het concept!

Marcipano store

Het truffel museum! Het kookboekje als basis in het midden een daarnaast alle verschillende truffels in groot formaat! Wat leuk bedacht om het geheel meer beleving te geven!

Marcipano ijs

Iets wat gekoppeld was aan het bezoekje aan de concept store was het proeven van het Marcipano ijs. De laatste uitvinding van eigenaar Mark. Dit ijs is bijzonder want het is gemaakt van eigen Jersey koeien. Deze grazen op een veld bij Goeree-Overflakke, ja bij mij om de hoek hoe bijzonder haha, en zorgen voor het biologisch boerderij-ijs. Je proeft echt het verschil tussen ijs van gewone koeien of van jersey koeien. Het is veel voller en zwaarder maar daardoor niet minder lekker natuurlijk 😉 . Door het ijs zit een swirl van Marcipano wat het helemaal afmaakt.

Marcipano truffels

Weer terug aan de overkant bij Mauve was de chocolade uitgehard en waren we klaar om nu eindelijk de truffels zelf te gaan maken!  Wat moet je daarvoor doen? Rol de chocolade bonbon door de ganache en leg hem daarna in een van de toppings. Hier rol je hem voorzichtig doorheen en zorg je dat hij helemaal bekleed met de topping. Daarna leg je hem op een bakpapiertje en dan …

Marcipano truffels

Ziet het er zo uit! Heerlijk. Nu nog uitlaten harden en hij kan mee naar huis! Ik heb een aantal truffels gemaakt en ik moet zeggen ze deden niet onder van de echte hoor 😉 Het was allebei erg lekker!

Ik heb echt een geweldige dag gehad met Marcipano! Mark is zo een enthousiaste man dat ik daar nog enthousiaster van werd. De winkel is leuk ingericht en op een innovatieve manier. De producten die ze hebben zijn uniek en een echte belevenis. Een ding zou ik nog graag willen doen en dat is gaan kijken bij de Jersey koeien op Goeree-Overflakkee. Het schijnt dat er daar kijkdagen zijn dus dat moet ik dan maar eens goed in de gaten gaan houden! Het zit tenslotte om de hoek! Wil je meer weten over Marcipano? Bekijk dan even hun betoverende site.

WINACTIE 

Van mijn vorige winactie is gister de winnaar bekend geworden via mijn facebook! Deze winactie komt dus mooi op tijd! Wil jij kans maken op een potje Marcipano en het bijbehorende kookboek? Dat kan! Hoe kun je meedoen? Het enige wat je hoeft te doen is een reactie op deze blogpost of een van de social media berichten achter te laten. Wij vinden het natuurlijk erg leuk als je mij en/of Marcipano volgt op de onderstaande media. Het is niet verplicht maar wel leuk 😉 Je kunt meedoen met deze winactie tot en met zaterdag 1 augustus. Daarna maak ik de winnaar bekend en ontvang je je prijs!

Marcipano
Facebook
Instagram
Twitter

My Little Happiness
Bloglovin
Facebook
Instagram
Twitter

Ben jij al bekend met Marcipano? 

 

 

gesponsord

30 Reacties

  1. 20 juli 2015 / 11:14

    Wat een leuke plog, en wat ziet het er allemaal lekker uit… kan mij voorstellen dat het een en al genieten was daar in ‘t Gooi! Sommige truffels zijn toch ook bijna te mooi om op te eten! Ik doe graag mee aan de winactie, voor vriendje… als hobbykok maakt hij graag nieuwe dingen, en omdat hij binnenkort jarig is zou dit een hartstikke leuke verassing voor hem zijn! Enne, het gemaakte smikkel ik vervolgens lekker samen met hem op!
    Danielle Lakeman onlangs geplaatst…A Day At The Park | Outfit Of The DayMy Profile

    • 27 juli 2015 / 14:39

      Wat leuk dat je mee doet! Het is ook echt super lekker geweest allemaal! Ik ben wel heel benieuwd dan wat je zou gaan maken 😉 Als je wint mag je dat natuurlijk wel even met mij delen hihi!

  2. 20 juli 2015 / 12:13

    Wauw die truffels zijn er echt super mooi uit, bijna zonde om op te eten haha. Leuke plog!

    • 27 juli 2015 / 14:40

      Ja haha het paste haast niet de blog is al super lang geworden omdat ik zo veel lekkers had gefotografeerd 😀

  3. 20 juli 2015 / 21:23

    Wat ziet het er allemaal heerlijk uit! Klinkt als een geweldige dag. Natuurlijk doe ik ook graag mee met de winactie, erg leuk :).

  4. Larice
    20 juli 2015 / 21:36

    Oh my god, ik loop echt te watertanden hier! Ze zien er ook heel erg leuk uit, en ben echt benieuwd hoe ze smaken. Hmmm. Laren is alleen voor mij echt niet dichtbij.. Dan moet ik maar via jouw winactie aan de Marcipano zien te komen 😉

    • 27 juli 2015 / 15:04

      Dank je wel voor de compliment 🙂 Ja dat snap ik haha daarom duurde het ook zo lang voor ik hem af had 😉 Liep continu te kwijlen haha

  5. 28 juli 2015 / 13:47

    Ik ben niet zo’n truffel fan maar het ziet er allemaal wel erg mooi uit!

  6. Jill de Bruin
    31 juli 2015 / 14:43

    Heerlijkkkk!! De foto’s op je blog zien er er uit om op te eten, 😉

  7. Annick
    31 juli 2015 / 16:57

    Oehh dat zie er heel lekker uit! Ik doe graag nog even mee 🙂

    Liefs,

    Annick

  8. Nadine Noomen
    31 juli 2015 / 17:21

    ik zou graag mee willen doen met de win-actie.

  9. edwards
    1 augustus 2015 / 00:22

    ooooh ziet er verukkelijk uit hmmmmmm

  10. tanja
    1 augustus 2015 / 06:50

    Oooooh het water loopt me in de mond… Begin gewoon te kwijlen… Hahaha
    Lijkt me Zoooo super lekker maar idd goedkoop is t niet 🙁

  11. Diana schippers
    1 augustus 2015 / 07:38

    Je blog daagt mij uit om te reageren en maakt mij nieuwsgierig naar hoe het smaakt. En ik zou direct willen experimenteren met Marcipano. Ook al is het op de valreep, ik kan de verleiding toch niet weerstaan en doe graag mee.

  12. Thea
    1 augustus 2015 / 08:24

    Oei wat ziet dat er allemaal prachtig en lekker uit! Wat leuk dat je zo’n heerlijke dag gehad hebt en dan ook nog iets mag verloten.

  13. 1 augustus 2015 / 13:15

    Lijkt me heerlijk, heb al vaak getwijfelt om te bestellen, maar wil eerst een keer proberen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.