Preitaart naar recept van mijn moeder

Op deze preitaart verheug ik me altijd!

Kennen jullie dat, een recept wat je moeder als sinds je klein bent maakt en niet alleen lekker is maar je ook nog een heerlijk huiselijk gevoel geeft? Dat heb ik een beetje met deze preitaart. Toen ik op mezelf ging wonen was dit ook één van de eerste recepten die ik opvroeg bij moeders. Het is best gemakkelijk al moet het wel even in de oven. Hieronder zie je hoe!

Benodigdheden

  • 6 eieren
  • 1 tl  kummel
  • 1 scheutje melk
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 pakje spekjes
  • 1 prei
  • 1 handje geraspte kaas

Hoe maak ik het?

  1. Zet de oven aan tussen de 180/200 graden;
  2. Bak de spekjes tot dat ze knapperig zijn;
  3. Vet de ovenschaal in en bekleed hem met bladerdeeg (let op zorg dat het goed aansluit zodat het ei-mengsel er dadelijk niet tussendoor kan komen);
  4. Doe de uitgebakken spekjes in de met bladerdeeg bekleedde ovenschaal;
  5. Snij de prei en doe deze ook in de ovenschaal bovenop de spekjes;
  6. De geraspte kaas kun je hier overheen doen;
  7. Pak een maatbeker, doe daar de 6 eieren, het scheutje melk en de kummel in en klop de eieren los;
  8. Giet het ei-mengsel over de prei en vouw de preitaart dicht;
  9. Plaats hem in de voorverwarmde oven voor ongeveer 45 minuten;
  10. Uit de oven halen, even laten afkoelen en eet smakelijk!

Hieronder de foto’s ter verduidelijking!

4. Preitaart bladerdeeg  - versie 2  5. Preitaart  - versie 2

7. Ei kloppen preitaart 9. Oven preitaart

10.Preitaart eindresultaat

1 Reactie

  1. angelina
    27 november 2014 / 08:16

    erg lekker mmmm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.