Recensie | Bereik je ideale gewicht voor het hele gezin deel 3 | App vallen met Sonja Bakker

Jullie hebben de reclame vast wel gehoord. Je kunt nu ook “app” vallen. Bij aankoop van het nieuwste boek van Sonja Bakker bij Lidl, ontvang je nu een unieke code waarmee je de Sonja Bakker App kunt downloaden. Ik ben twee jaar geleden rond de 12,5 kilo afgevallen met het boek “bereik en behoud je ideale gewicht” van Sonja Bakker. Ik vind het een fijne manier omdat je met de weekmenu’s precies te zien krijgt wat je mag eten. Houd je je hieraan dan val je gegarandeerd af. Is het niet qua gewicht dan is het wel qua omvang. Na 2 jaar zit er wel weer iets aan en ben ik sinds eind december weer begonnen met Sonja Bakker. Toen ik de reclame op 2 januari hoorde was ik gelijk benieuwd naar die app. Ik ben het boek gaan halen en heb de app gedownload. Ik gebruik het nu een paar dagen. Een mooi moment om hier een review over te schrijven voor jullie! Hieronder mijn bevindingen.

De Sonja Lidl app wat houdt het in?

Het is een makkelijk te gebruiken app waarin je alle weekmenu’s en recepten uit het nieuwe boek terug kunt vinden. Normaal gesproken maakte ik altijd foto’s van wat ik die dag of de aankomende dagen mocht eten. Op die manier kon ik op elk moment bekijken wat ik mocht en hoefde ik niet continu het hele boek mee te zeulen.  Dat hoeft nu niet meer! Als extraatje beschikt de app ook over een onderdeel voortgang. Hierin kun je dagelijks je gewicht invoeren en de voortgang daarmee bijhouden.  Hieronder een collage van de App

Schermafbeelding 2015-01-07 om 21.30.08

Het boek bereik je ideale gewicht voor het hele gezin deel 3

Het boek is in dezelfde overzichtelijke stijl geschreven als alle andere Sonja Bakker boeken. In het begin krijg je een inleiding van het boek met daarbij de basisregels, de wissellijst en op welke manier je je BMI kunt berekenen. Altijd handig om de basisregels en wissellijst weer eens door te lezen. Als je al eerder Sonja Bakker hebt gedaan is dit wel iets wat onderhand in je gedachten geprent zit. Ik gebruik de wissellijst wel redelijk vaak aangezien ik voor een aantal dingen allergisch ben en daar dus altijd iets anders voor in de plaats moet verzinnen.

In dit boek vind je ook nieuwe verhalen uit de praktijk. Altijd leuk om te lezen wat de reden is dat mensen tot de beslissing komen om af te gaan vallen.

Bij de weekmenu’s staat aangegeven voor wie het geschikt is: man, vrouw, tiener of kind. Daarnaast staat ook aangegeven hoeveel het per persoon, per dag kost aan boodschappen. Wat me opvalt is dat er gekeken is naar de trends op food gebied. Zo staan in de weekmenu’s nu smoothies/shakes en ook speltbrood voorgeschreven. Zelf ben ik van speltbrood echt fan. Ik eet haast niet anders meer, grappig dat Sonja ook hierop in gaat.

Er staan ook weer een aantal nieuwe recepten in. Hierbij staat nu, naast een beschrijving in tekst, een afbeelding van de ‘lidl’ ingrediënten die je ervoor nodig hebt. Mijn favorieten nieuwe recepten? De tomatensoep en appelflensjes! Beide ziet het er echt heerlijk uit! Als ik het recept uitgeprobeerd hebt en het bevalt plaats ik hem zeker op mijn blog!

Mijn eindoordeel

De boeken van Sonja Bakker komen vaak op hetzelfde neer. De App vind ik een leuke uitbreiding en is voor mij ideaal. Ik denk dat als de App er niet geweest was dat ik dan gewoon weer aan de slag was gegaan met één van de andere boeken van Sonja die ik nog had liggen. Er staan wel vernieuwende dingen in maar voor mij zou het, met één oogopslag, niet vernieuwd genoeg zijn om hem dan te kopen. Voor iemand die nog niet eerder een boek van Sonja Bakker heeft gekocht zou ik hem zeker wel aanraden. Ik heb een paar favorieten van Sonja Bakker dat zijn: Bereik en behoud je ideale gewicht en zomer slank met Sonja. Van de ‘hele gezin reeks’ staat deze zeker op één.

Deze variant van het boek is vanaf 2 januari te koop bij Lidl voor € 9,95.

Een laatste tip van mij aan jou over gewicht/afvallen

Op een gegeven moment werd wegen bij mij een obsessie. Als ik niks afviel terwijl ik me gewoon goed aan het dieet hield voelde ik me daar heel rot over. Ik heb het afgelopen jaar gemerkt dat het niet draait om hoeveel je weegt. Als je je er maar lekker bij voelt! Op een gewicht van rond de 70 kilo voel ik me het lekkerst in mijn vel. Nu ben ik rond de 3/4 kilo aangekomen dus dat probeer ik er weer met Sonja Bakker af te krijgen. Eerlijk gezegd ook alleen maar omdat mijn kleding op dat gewicht het lekkerst zit 😉

10 Reacties

 1. iris
  8 januari 2015 / 23:40

  Hoi, ben vd week ook begonnen met t nwe boek. Geweldig! En zeker ook de app, idd heel handig dat je nu altijd de lijst bij je heb, ook met boodschappen doen. Wij waren helemaal weg van de bonen met rösti en kipshoarma ovenschotel echt heerlijk. En idd fijn dat ze de zgn trents volgt!

  • Lesley
   Auteur
   9 januari 2015 / 06:24

   Bedankt voor je reactie! Succes! Is dat de eerste keer sonja bakker? Ja de app vind ik het handigst!

 2. 10 januari 2015 / 07:21

  Ik had hier nog helemaal niks van mee gekregen, maar vind het een goed initiatief. Mensen hebben toch vaker hun mobiel bij dan een boek van Sonja 😉 Vind het een goede uitbreiding. Wat goed trouwens dat Sonja in gaat op de trends van eten, daar bereik je denk ik wel een breder publiek mee. Heel veel succes nog met Sonja Bakker! 😉

  • Lesley
   Auteur
   13 januari 2015 / 23:13

   Ja leuk vind het zelf ook erg leuk verzonnen. Bedankt! Ben nu 1,5 week met dit boek bezig en 1,5 kilo ongeveer kwijt dus werkt weer goed!

 3. Tanja
  15 januari 2015 / 20:09

  Heb net het boek gekocht bij de Lidl, hoofdzakelijk voor de app. Ik ben een paar jaar geleden 10 kilo afgevallen met het boek Bereik en behoud je ideale gewicht, topboek! Nu heb ik een beetje nieuwe inspiratie nodig, vandaar deze gekocht.

 4. Margo
  15 januari 2015 / 20:26

  Heeft iemand de activeringscode van de app voor mij? Ik heb wel het boek maar wil ook graag de app gebruiken.

  • Lesley
   Auteur
   15 januari 2015 / 21:03

   Hoi margo, de activeringscode staat op een van de eerste pagina’s van het boek vermeld. Iedereen heeft een eigen activeringscode en die kan voor 1 x maar gebruikt worden

 5. Ans de Goeij
  3 januari 2016 / 18:41

  Mijn app van het boek 2015 wekt niet meer. Wat moet ik nu doen??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.