Nieuw! Restaurant Charlie’s bij Pathe Schouwburgplein Rotterdam

Let’s Meet at Charlie’s Rotterdam

Gisteravond was ik uitgenodigd voor de perspresentatie van een nieuw fast casual restaurant: Charlie’s in Rotterdam. Als een van de eerste mocht ik een kijkje nemen bij dit restaurant, die vandaag officieel haar deuren opent! Ik heb alle gerechten van de kaart kunnen proeven en ging rollend naar buiten 😉 . In deze blog vertel ik je wat meer over het concept, de gerechten en de inrichting.

Charlie's Rotterdam

Het concept

Charlie’s is een laagdrempelig fast casual restaurant waar je ook altijd welkom bent voor een drankje. Er is geen bediening. Je bestelt je eten en drinken aan je bar en neemt plaats ergens in het prachtige pand. Als je bestelling klaar is krijg je een melding door middel van een een pieper en kun je het aan de bar op komen halen.

Charlie's Rotterdam

Charlie’s is onderdeel van de bioscoopketen Pathé. Daar komt ook de naam Charlie’s vandaan! Een van de oprichters van Pathé heette Charles Pathé, Charlie is hiervan afgeleid.

Gerechten

Word je al nieuwsgierig naar de menukaart? Ze hebben een kleine, maar gevarieerde kaart. Prijzen liggen tussen de € 5,95 en € 6,95 per maaltijd.

Charlie's Rotterdam menu kaart

Tijdens de perspresentatie kreeg ik elk gerecht van de kaart voorgeschoteld. Hieronder zie je hoe de gerechten eruitzien.

Charlies Rotterdam eten Charlies Rotterdam eten Charlies Rotterdam eten Charlies Rotterdam Gin Charlies Rotterdam eten Charlies Rotterdam eten Charlies Rotterdam eten

Ziet er goed uit toch?! Ik heb echt genoten van de gerechten. De soep was echt verrukkelijk, de sla bovenop maakt het geheel echt af. Ook de salade is heerlijk. Goed gevuld met avocado, ei, spek en croutons.

De specialiteit van Charlie’s is toch wel de Flammkuchen! Dit is een dunne, extra krokante pizza die oorspronkelijk uit Duitsland komt. Als ik met mijn vriend weer eens in Duitsland ben, kunnen wij deze niet overslaan dus hier ben ik erg blij mee! Bij Charlie’s kun je ze bestellen met verschillende toppings. Leuk om samen te delen tijdens de borrel of voor jezelf als lunch of diner.

Lokale producten

Veel van de producten op de kaart van Charlie’s komen van lokale leveranciers. Zo vind je er koffie van Heilige Boontjes, Loopuyt Gin Tonic en bier van Kaapse Brouwers. Alles wat ze serveren is van hoge kwaliteit, zonder dat je dit in de prijs terug ziet! Tijdens de perspresentatie kreeg ik ook meer informatie over de drie bovenstaande bedrijven. Het was super om te zien hoe enthousiast ze allemaal over hun product zijn. Het bier en de gin heb ik geproefd en vond ik erg lekker. Koffie lust ik helaas niet, maar door het verhaal was ik bijna geneigd om toch te proeven. Charlie’s is het enige verkooppunt van deze koffie, naast de eigen winkels van Heilige Boontjes.

Open keuken

Iets wat ik altijd erg waardeer in een restaurant is een open keuken. Ook bij Charlie’s kun je alle bedrijvigheid in de keuken volgen. Die snelheid heb je ook wel nodig als je vlak voordat je de film in duikt nog even wat lekkers wil eten!

Charlie's Rotterdam

Algemene informatie en impressie

De herontwikkeling van het stationsgebied en het Schouwburgplein in Rotterdam creëerde kansen voor Pathé Schouwburgplein. Weet je nog de vroegere ingang van de parkeergarage van Pathé? Daar bevindt Charlie’s zich nu. De parkeergarage bestaat nog wel maar die ingang niet meer. Charlie’s is vanuit buiten te bereiken, maar je kunt het restaurant ook vanuit Pathé bereiken!

Charlie's RotterdamCharlies Rotterdam Charlie's RotterdamCharlie's Rotterdam

Charlie’s Rotterdam
Schouwburgplein 101
3012 CL Rotterdam
010 307 4100

Openingstijden:
Zondag: 10.00 – 23.00
Maandag: 10.00 – 23.00
Dinsdag: 10.00 – 23.00
Woensdag: 10.00 – 23.00
Donderdag: 10.00 – 23.00
Vrijdag: 10.00 – 00.00
Zaterdag: 10.00 – 00.00

Website
Facebookpagina

Is Charlie’s ook wat voor jou?

13 Reacties

 1. 13 december 2016 / 18:36

  Wanneer ik weer in Rotterdam ben ga ik zeker even langs! Ziet er goed uit voor een snelle en toch wat gezondere hap vlak voor de film, dan fast food. En ik hou ook heel erg van open keukens, vind ik altijd zo gezellig!

  xxx
  Amina onlangs geplaatst…Mijn kerstliedjes top 6 van 2016!My Profile

 2. 13 december 2016 / 20:32

  Kijk dat zijn de betere perspresentaties;-) Lijkt me heerlijk om alles te kunnen proeven haha. Het eten ziet er ook erg goed uit!
  Dalinka onlangs geplaatst…Kerstvakantie op PlacefulyMy Profile

 3. 13 december 2016 / 21:16

  Wat een mooie zaak! Tof dat je was uitgenodigd 🙂 het ziet er ook heerlijk uit en de prijzen zijn ook nog eens leuk 😀

 4. 14 december 2016 / 06:51

  Wauw! Dat ziet er echt lekker uit. Stiekem hoop ik dat er ook een bij Pathe Haarlem komt maar anders ga ik er zeker een keer langs als ik in Rotterdam ben.
  marije onlangs geplaatst…Weekly Picture Wednesday: Week 49My Profile

 5. 14 december 2016 / 08:03

  Die soep en dat broodje zag er ook heerlijk uit zeg! Jammer dat ik net te laat was haha. Mooi verslag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.