Review | Benefit BADgal BANG! mascara

Als mijn favoriete merk weer een nieuw product uitbrengt ben ik er altijd als de kippen bij. Toen Benefit vorige week een nieuwe mascara: BADgal BANG! lanceerde heb ik hem direct besteld en ben ik hem gelijk gaan testen. Kan deze nieuwe mascara mijn ultieme favoriet Roller Lash verslaan?

Benefit BADgal BANG! mascara | de verpakking

BADgal BANG! is verkrijgbaar in twee varianten, een normale variant en een mini uitgave. Om dit product te testen begon ik met de mini variant. Deze bevat in plaats van de volledige 8,5 g, 4 g. De verpakking en vormgeving van de mini variant zijn bijna gelijk aan de volledige variant.

Benefit BADgal BANG! mascara

De verpakking is weer echt Benefit-amazing! Dit keer roze met zwart.

Benefit BADgal BANG! mascara

Op de achterkant van de verpakking staat aangegeven wat Benefit beloofd met deze nieuwe mascara.

Benefit BADgal BANG! mascara

Benefit BADgal BANG! mascara | het product

Wat belooft Benefit met BAG gal BANG!?

De BADgal BANG! 36 uur langhoudende volume-mascara geeft uw wimpers MEGA-volume zonder de wimpers te verzwaren. De nieuwe mascaraformule die zwaartekracht tegengaat bevat zogenaamde aero-particles, één van de lichtste materialen op aarde, die ook gebruikt wordt in de ruimtevaarttechnologie. Deze innovatieve, intens zwarte volume-mascara is gemakkelijk in laagjes aan te brengen en geeft de wimpers extreem veel volume. De BADgal BANG!-mascara lift de wimpers en geeft ze lengte. In combinatie met de speciale ‘slimpact’-applicator kunt u elk wimperhaartje voorzien van 360 graden volume. Van de aanzet tot de puntjes, van hoek tot hoek en voor de boven- en onderwimpers!

• Veeg-proof, vlekt niet, waterafstotende volume-mascara
• Bevat provitamine B5 om de wimpers te voeden en te versterken

Benefit BADgal BANG! mascara

Weer een leuke vormgeving van dit product!

Benefit BADgal BANG! mascara

De speciale ‘slimpact’-applicator zoals Benefit dat met een mooi woord noemt. Het ziet er uit als een fijne applicator en ik merk dat het borsteltje flexibel is. Dit is even wennen bij het aanbrengen van de mascara, maar daardoor kom je wel goed bij elke wimper.

Benefit BADgal BANG! mascara | Resultaat

Hieronder het resultaat op mijn wimpers.

Benefit BAD gal BANG! aangebracht

Ik heb hele lichte wimpers van mijzelf, een beetje mascara doet vaak wonderen. Zoals je kunt zien ziet de Benefit BADgal BANG! er op mijn wimpers na een laagje mooi uit.

Doet deze mascara wat Benefit belooft?

Benefit belooft een 36 uur langhoudende volume-mascara zonder de wimpers te verzwaren. Mijn wimpers voelen inderdaad niet ‘zwaar’ aan, je hebt amper door dat je mascara draagt. Echter waar ze die 36 uur vandaan halen zou ik niet weten. Deze mascara blijft bij mij niet langer dan een uur of 8 goed zitten.

Een intens zwarte mascara, die gemakkelijk in laagjes is aan te brengen. Dat is iets waar ik het zeker mee eens ben. De mascara is zwart en ook echt goed zwart. Het aanbrengen van meerdere laagjes zorgt ervoor dat je hem nog beter kunt opbouwen.

Ook beloven ze een veeg-proof, vlekt niet, waterafstotende volume-mascara. Afgezien van de volume-mascara ben ik het hier niet mee eens. Als ik in mijn ogen wrijf, zeker na een paar uurtjes begint de mascara vlekken onder mijn ogen te vertonen. Ook waterafstotend is bij mij zeker niet het geval. Een regenbui overleefde hij niet helemaal en een douchesessie of badsessie ook niet.

Al met al een goede mascara, maar ik vind het nou geen hele bijzondere mascara. Hij is goed intens zwart en volume geeft hij zeker (zonder te verzwaren) als je het opbouwt met meerdere laagjes. Maar 36 uur houdend? Nee dat niet. Echter waar heb je dat ook voor nodig? Waterafstotend en veeg-proof? Dat vind ik zelf ook niet helemaal waar.

Benefit BADgal BANG! vs Benefit Roller Lash

Ondanks dat het een andere mascara is, wil ik jullie nog wel even de vergelijking laten zien met mijn favoriet Roller Lash. De meeste van jullie kennen deze mascara ook wel en zo krijg je misschien een duidelijker beeld.

Vlak voor het weekend, toen ik het product al een paar dagen aan het testen was heb ik op instagram deze foto geplaatst. Daarbij hield ik een poll, aan welke kant denken jullie dat de nieuwe BADgal BANG! mascara is aangebracht. De poll gaf aan links 76% en rechts 24%, echter het was dus andersom 😉 . Links is Roller Lash en rechts is de nieuwe mascara, zie hieronder.

BADgal BANG! vs Roller Lash 1

Ik vind dat je duidelijk kunt zien dat voor mij Roller Lash beter werkt bij mijn wimpers. Deze mascara geeft na één laagje al een extreme boost. Het krult/lift en geeft mijn wimpers volume. De BADgal BANG! is absoluut geen slechte mascara (zoals ik hierboven ook al aangaf), maar voor mij werkt deze mascara minder goed. Hij geeft na twee laagjes het volume wat ik wens, maar zo goed als Roller Lash vind ik hem niet. De houdbaarheid van beide mascara’s is gelijk. De houdbaarheid met een regenbui overleeft de Roller Lash naar mijn idee beter dan de BADgal BANG! Persoonlijk blijf ik dus bij Roller Lash.

Wil je zelf het verschil proberen, zou ik van beide een mini variant aanschaffen om te kijken welke voor jouw wimpers het beste werkt.

Beide varianten zijn te koop bij Douglas:

Benefit BADgal BANG! € 27,53 bevat 8,5 g
Benefit BADgal BANG! mini variant € 13,25 4 g
Benefit Roller Lash € 27,53 bevat 8,5 g
Benefit Roller Lash mini variant € 12,50 4 g

Heb jij de nieuwe Benefit BADgal BANG! al geprobeerd?

13 Reacties

 1. 12 februari 2018 / 07:26

  Jammer dat je niet superenthousiast bent over de mascara, maar die andere mascara geeft inderdaad wel een stuk mooier effect, zelfs al na 1 laagje. Ik moest ook wel lachen om de claim van 36 uur. Alsof je je mascara ’s nachts laat opzitten en dan de volgende ochtend met precies dezelfde look wakker wordt… 😉

  • 12 februari 2018 / 07:29

   Ja toch :). Ik heb het getest (niet aan te raden hoor) maar er zat toch duidelijk meer onder mijn ogen dan erop ? volume was ook echt ver te zoeken.

 2. 12 februari 2018 / 08:46

  Zonde dat het niet zo goed werkt als de Rollerlash mascara. Heb ze beiden zelf niet getest, maar over die Rollerlash heb ik wel veel goeds gehoord.

  • 14 februari 2018 / 11:20

   Ja dat is echt mijn favoriete mascara. Ik was echt super benieuwd of hij hem kon evenaren maar voor mij helaas niet.

 3. 12 februari 2018 / 09:05

  Jammer dat hij niet helemaal bevalt! Ik verwacht altijd vrij veel van Benefit.

 4. 12 februari 2018 / 16:32

  Jammer dat de mascara niet helemaal doet wat ie belooft! Ik zou zelf wel de mini-variant willen proberen (:

 5. 12 februari 2018 / 18:55

  Ik hou van eerlijke reviews! By the way toen ik scrolde op Instagram dacht ik eerst dat dit een buttplug was! Oh waar zitten mijn gedachtes! Goed,… ze dachten aan verbetering, maar ze hadden al een topper in huis!

  • 14 februari 2018 / 11:32

   Hahah geen buttplug hoor Sonja 😉 . Ja inderdaad de topper vind ik toch echt de Rollerlash. En beter een eerlijke review dan een promopraatje toch?

 6. 13 februari 2018 / 14:08

  Ik vind Roller Lash ook mooier! Vind het borsteltje van deze wel heel fijn.

  • 14 februari 2018 / 11:33

   Ja borsteltje is fijn, ik moet alleen erg wennen aan het feit dat hij flexibel is. Dan ben ik soms iets te enthousiast hahah.

 7. 16 februari 2018 / 19:45

  Oh dit vind ik eigenlijk wel erg fijn om te lezen. Ik ben zelf een grote fan van de Roller Lash en was al benieuwd of deze mascara het zou kunnen overtreffen. Leuk dat je ze met elkaar vergelijkt!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.