Review | Dagelijkse kost van Jeroen Meus

Samen met Tiemen kijk ik regelmatig naar kookprogramma’s. Onze favorieten zijn Masterchef, De Brabander Bakt, Heel Holland Bakt en Dagelijkse Kost. Toen ik zag dat Jeroen Meus van Dagelijkse Kost een nieuw boek had, twijfelde ik geen moment en bestelde hem. Vandaag vertel ik je wat meer over dit boek!

Jeroen Meus | Dagelijkse Kost, koken met gezond verstand | Het uiterlijk

Dagelijkse kost van Jeroen Meus

Het kookboek is prachtig vormgegeven, het is een dik boek met 320 pagina’s. Ik kan er zo van genieten om een nieuw boek binnen te krijgen. Het heeft een aparte geur die ik erg lekker vind.

Wat belooft het boek?

In ‘Dagelijkse kost. Koken met gezond verstand’ kookt Jeroen Meus met kennis van zaken, kwaliteitsvolle ingrediënten, juiste technieken én met smaak en plezier als uitgangspunt. Honderd nieuwe recepten: helder, eenvoudig, makkelijk, heerlijk, voedzaam, betaalbaar. 

Ik vind het een mooie insteek. Koken gaat niet alleen om het bereiden van voedsel, maar ook om plezier hebben.

Jeroen Meus | Dagelijkse Kost, koken met gezond verstand | De binnenkant

Het boek begint met een persoonlijke inleiding, wie is Jeroen Meus en hoe is hij opgegroeid. Daarna volgt de inhoudsopgave. Hierin is onderscheid gemaakt tussen vlees-, vis- en veggie gerechten, pasta’s en pizza’s, soepen en desserts. De gerechten staan door elkaar heen in het boek, maar met de duidelijke inhoudsopgave kun je gemakkelijk een gerecht opzoeken in de categorie waar je naar opzoek bent.

Dagelijkse kost van Jeroen Meus

In elk gerecht staat duidelijk aangegeven hoeveel minuten je er ongeveer mee bezig bent, welke ingredienten je nodig hebt, voor hoeveel personen het gerecht is en wat je eventueel nog meer nodig hebt om het gerecht te maken. Daaronder staat stap voor stap uitgelegd hoe je het gerecht maakt. Ik vind het boek zelf erg duidelijk. Bij elk gerecht staat trouwens ook een voorbeeldfoto wat ik zelf altijd erg fijn vind. Natuurlijk lukt het je de eerste keer nooit om het zo mooi te krijgen als op de foto. Toch weet je dan wel of je in de buurt zit of niet haha.

Dagelijkse kost van Jeroen Meus Veggie Wraps met pittige hummus. wortelsalade en feta.

Dagelijkse kost van Jeroen Meus Bloemkoolnyggets met dipsaus 

Bovenstaande zijn mijn twee favorieten uit het boek. Het zijn beide vegetarische gerechten ook de soepen vind ik er erg lekker uitzien! Tiemen houdt vooral van stoofpotjes, vleesgerechten en stampotten. Ook dit zijn dingen die in het kookboek terug komen. Er is voor ons allebei dus iets terug te vinden! Wat ik fijn vind is dat bij een aantal vlees- en visgerechten ook veel interessante bijgerechten zitten, dingen waar ik zelf niet op zou komen.

Eindoordeel over Dagelijkse Kost, koken met gezond verstand

Dagelijkse kost van Jeroen Meus

Wat wij allebei erg leuk vinden aan dit boek, is dat het persoonlijk is. Door de bovenstaande foto’s die in het boek verwerkt zitten, de quotes in het boek en de leuke verhaaltjes tussendoor kom je meer over Jeroen zelf te weten. Het zijn originele recepten die je gemakkelijk kunt maken. Het is af en toe wel wennen aan de Belgische termen als: stoemp = stampot. Toch past het ook echt bij het boek en vind ik het aan de andere kant ook leuk dat ze dit erin hebben laten zitten. Wij zijn allebei erg enthousiast over het boek!

Het boek is te bestellen bij de lokale boekhandel of online bij onder andere bol.com voor € 24,99.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen en een affiliate link

9 Reacties

 1. 21 november 2016 / 07:18

  Ik kende het boek niet maar het klinkt niet slecht!

 2. 21 november 2016 / 08:03

  Ik ken hem helemaal niet, gek eigenlijk. Boek klinkt erg mooi. Ben zelf ook zo gek op Master chef!

 3. 21 november 2016 / 09:53

  Wat een gaaf boek! Ik kan me enorm verlekkeren op kookboeken, en sowieso ben ik een groot fan van boeken in het algemeen (je werkt in een boekhandel of je werkt er niet ;)) x

 4. 21 november 2016 / 17:24

  Ziet er goed uit! Die twee foto’s van het eten zien er ook al veelbelovend uit. Lijkt me een fijn boek 🙂

 5. 22 november 2016 / 17:18

  Ah het lijkt mij een heel fijn kookboek, ziet er goed uit!:)
  Leuk artikel meis <3
  Liefs,
  Evelien

 6. 22 november 2016 / 19:42

  Leuk boek lijkt het me! Ik ben alleen niet zo van de kookboeken, heb ze wel maar doe er zelden wat mee. Lees wel gewoon lekkere receptjes op blogs (sstttt niet doorvertellen). Liefs Josine

 7. 23 november 2016 / 06:25

  Die veggie wraps zien er goed uit zeg en zo simpel. Lijkt mij een leuk boek!

 8. 27 november 2016 / 09:26

  Liefde voor kookprogramma’s! 😉 Dit kookboek kende ik nog niet, maar het ziet eruit als een topper! Die komt zeker op mijn wensenlijstje, haha.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.