Review | Essence Made to Sparkle highlighter en nagellak

Vorige week vertelde ik jullie over de nieuwe essence trend edition genaamd Winter Dreamin’, die vanaf december in de winkels komt te liggen. Toen ik afgelopen woensdag bij de kortingsavond van Kruidvat was, hadden ze net de essence Made to Sparkle trend edition in de schappen gelegd. Dit is de limited edition van november en staat in het teken van de feestdagen. Met deze collectie kun je de ultieme partylook creëren.

Ik nam twee producten uit deze collectie mee en testte ze de afgelopen dagen voor je uit!

Essence Made to Sparkle

Essence Made to Sparkle | Highlighter & transforming prismatic palette

Ik moet eerlijk toegeven dat ik van het persbericht niet heel enthousiast was geworden. Echter, toen ik het highlighter palette uit deze collectie in het echt zag werd ik dat wel!

Het palette heeft vier pastelkleuren. De verpakking ziet er al erg mooi uit. Ik vind het zelf altijd erg fijn als je het product door de deksel heen kunt zien. Ze hebben dat hier op een leuke manier gedaan met wat gouden symbolen.

Essence Made to Sparkle

don’t let anyone ever dull your sparkle

Het palette heet 01 don’t let anyone ever dull your sparkle. Een mooie naam met een nog mooiere betekenis. Op de achterkant van het palette kun je zien wat je er allemaal mee kunt. Dit palette kun je niet alleen gebruiken als highlighter, maar ook als finish voor over je oogschaduw of lipstick.

Essence Made to Sparkle

Vier mooie kleuren, het lijkt nu geel, wit, wit en turquoise. De kleuren zijn echter: goud, wit met een lichte blauwe glans erdoorheen, roze en turquoise.

Essence Made to Sparkle

Essence Made to Sparkle | Nagellak

Met de nagellak van essence heb ik een beetje een haat liefde verhouding. Meestal vind ik het jammer dat ze niet zo snel drogen en vind ik de houdbaarheid tegenvallen. Ik viel wel direct voor deze nagellak, de glitters glimmen je tegemoet en ik was gewoon erg benieuwd naar dit product.

Essence Made to Sparkle

Don’t be too shy to shine

In de essence Made to Sparkle collectie zitten in totaal vier nagellakken. Ik vind deze variant de mooiste en nam dan ook alleen deze mee. Het is nummer twee uit de collectie en hij heet don’t be too shy to shine.

Essence Made to Sparkle

Het kwastje van deze nagellak is zoals de meeste lakken van essence redelijk dun. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar dikkere kwastjes. Zoals je kunt zien aan het drupje nagellak is deze nagellak wel enorm glinsterend gepigmenteerd.

Essence Made to Sparkle

Essence Made to Sparkle | Swatches

Een product kan er nog zo mooi uitzien, de swatches blijven toch het belangrijkst!

Swatches van de nagellak

Laat ik beginnen met de nagellak. De eerste foto hieronder is één laagje met de essence Made to Sparkle nagellak. Wil je het rustig houden dan kun je het bij een laagje houden. Ga je voor de echte glitters, dan zou ik zelf nog een laagje toevoegen 😉 !

Essence Made to Sparkle Essence Made to Sparkle

De tweede foto is met twee laagjes. Echt een mooie metallic shine waarbij de nagellak goed gedekt is. Ik heb deze nagellak nu al drie dagen op mijn nagels en er is nog geen chip op te bekennen. Het aanbrengen vond ik iets lastiger, de glitters komen al snel op plekken waar je ze niet wilt hebben. Een secuur werkje dus.

Swatches van het palette

De swatches van dit palette deden mij echt versteld staan! De kleuren zijn erg mooi, werken fijn en zijn ook goed gepigmenteerd. Ze blijven goed zitten op je huid. Ik heb de eerste drie kleuren al als highlighter gebruikt. De andere kleur is meer wat voor op je ooglid om over een oogschaduw aan te brengen. Ook een gaaf effect!

Essence Made to Sparkle

Een mooi palette voor een budget prijs. Ik vind het een aanrader en ben erg blij dat ik dit product heb gekocht.

Deze collectie ligt dus net in de winkels bij Kruidvat. Het palette kost € 3,99 en de nagellak € 1,99. Voor beide producten een mooie prijs voor een kwalitatief goed product. Wil je een van deze producten ook aanschaffen? Ga dan snel naar de winkel of naar Kruidvat online. Dit is een limited edition en op is op.

Ben jij ook zo verrast door de kwaliteit van deze producten?

15 Reacties

 1. 20 november 2017 / 07:21

  Wauw, die highlighter ziet er prachtig uit! Wat een mooie tinten en heel mooi pigment ook! Ook dat lakje heeft een mooie kleur en glans. Ik ga binnenkort zeker eens naar deze collectie kijken bij Kruidvat.

 2. 20 november 2017 / 08:13

  Hi Lesley! Wat een mooie producten zijn dit. Ik vind het palette echt van die mooie unicorn kleuren hebben! Love it.

 3. 20 november 2017 / 10:32

  Wauw! Het highlighting palette ziet er heel erg mooi uit.
  Leuke review!
  Liefs,
  Evelien

 4. 20 november 2017 / 10:32

  De kwaliteit van het nagellakje verrast me wel! De meeste glitterlakjes dekken niet zo goed, deze wel.
  Het palette ziet er ook goed uit.
  Liefs,
  Yara

 5. 20 november 2017 / 13:35

  Vind de pigmentatie van het palette er heel mooi uit zien! Maar de kleurtjes zijn niet echt iets voor mij..

 6. 20 november 2017 / 14:51

  Oeh wauw, het highlighter palette is echt super mooi!

 7. Yvonne
  20 november 2017 / 15:08

  Mooi! Had ik niet verwacht bij dit palet.

 8. 20 november 2017 / 22:57

  Ik vind dat palette er wel goed uitzien!

 9. 21 november 2017 / 11:10

  Heel mooi! Nog niet gespot helaas, maar het highlighter palette wil ik zéker uitproberen!

 10. 21 november 2017 / 19:38

  De nagellak is niet mijn ding! Het palette is zeer feestelijk!

 11. 21 november 2017 / 20:37

  Ik heb geen producten gekocht, maar toevallig vandaag wel gezien bij Trekpleister. Ziet er wel heel leuk uit allemaal vond ik 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.