Review Essie Retro Revival collectie | Essie Sequin Sash & Essie Cabana Boy

Essie Retro Revival collectie 2016

Review Essie Sequin Sash | Essie Cabana Boy

Tijdens mijn vakantie in Berlijn heb ik twee nieuwe potjes Essie nagellak gekocht. De Essie Sequin Sash en Essie Cabana Boy. De prijzen van Essie liggen in Duitsland een stuk lager en je treft er vaak weer unieke kleurtjes aan! Ik betaalde nu slechts € 7,95 per stuk in plaats van € 9,95 . Deze nagellak komt uit een speciale collectie genaamd: Retro Revival. Essie bestaat dit jaar 35 jaar en daar is deze collectie voor uitgekomen. Helemaal in Las Vegas style 🙂 ! Alle nagellakken uit de collectie zijn wel eens eerder uitgebracht als limited edition. De twee die ik kocht waren in 2005 al eerder op de markt geweest en nu dus met een extra feestelijke dop weer tijdelijk terug in de verkoop. Ik heb deze twee nog niet in Nederland gezien, maar zag wel dat ze nog te bestellen zijn via diverse webshops.

Review Essie Sequin Sash & Essie Cabana Boy

Ik vind het leuk dat ze bij deze limited edition echt iets speciaals met de verpakking hebben gedaan. Dat doen ze niet altijd, maar dit ziet er gewoon echt vrolijk uit!

Review Essie Sequin Sash | Essie Cabana BoyReview Essie Sequin Sash | Essie Cabana Boy

De kleuren die ik kocht heten Sequin Sash en Cabana Boy. Sequin Sash is een bruin/koperachtige kleur met een hoop glitters er doorheen. Deze lak ziet er wel erg dun uit maar de kleur is prachtig! Cabana boy is een witte parelmoer kleur. Nu vind ik hem zelf persoonlijk eerder op zacht grijs parelmoer lijken.

Review Essie Sequin Sash | Essie Cabana Boy

Zoals jullie misschien wel weten is Essie mijn favoriet op het gebied van nagellak. De lak blijft mega lang zitten en droogt heel snel. Ik vulde laatst de Essie tag in en daarbij liet ik jullie mijn collectie zien. Hij is inmiddels dus weer uitgebreid met een aantal potjes.

Review Essie Sequin Sash | Essie Cabana Boy

De kwastjes zijn weer zoals ik van Essie gewend ben, lekker breed en handzaam! Gelukkig droogt ook deze nagellak snel. Ik vind dat echt zo belangrijk, ik ben daar echt een beetje te ongeduldig voor om te wachten tot het helemaal droog is. Met Essie heb ik daar gelukkig geen problemen mee!

Swatches Essie Sequin Sash & Essie Cabana Boy

Ik begin met de swatch van de Essie Sequin Sash. Ik heb hier twee laagjes op mijn nagels zitten. Hij schijnt nog redelijk door en het is echt een nude tint. Niet echt het resultaat wat ik verwacht had. Ik ben zelf nog even doorgegaan met de laagjes en na vier laagjes blijf je de nagelrand nog steeds zien. Hij dekt dan al wel een stuk mooier en is ook glimmender. Ik ga hem in het vervolg gebruiken als topcoat over Essie Demure Vix, hierop had ik hem in de winkel getest en dat was erg mooi en direct dekkend.

Essie Sequin Sash swatch

De Essie Cabana Boy is gelijk al favoriet. Na één laagje dekt het al perfect. Deze is ook een stuk dikker van structuur dat die hierboven. Ik heb nu twee laagjes op mijn nagels zitten en ik ben er echt super blij mee. Deze nagellak heb ik al 5 dagen opzitten en er zijn pas sinds dag drie twee hele kleine chips op te zien. De parelmoer kleur is op de foto misschien niet zo duidelijk te zien, maar hij is zeker aanwezig. Niet te heftig maar gewoon op een mooie manier.

Essie Cabana Boy swatch

Al met al twee mooie kleuren waarbij de laatste toch mijn voorkeur heeft. Mocht je deze tegen komen zou ik die zeker bestellen!

Wat vind jij van deze twee kleuren?

12 Reacties

 1. Robin Valentine
  29 juni 2016 / 12:50

  die verpakking is inderdaad heel leuk! voelt het wat specialer aan 🙂 ik vind de tweede kleur ook het mooist!

 2. 30 juni 2016 / 13:37

  Wat een leuke flesjes!! De onderste kleur spreekt mij het meest aan. Ik ben ook gek op Essie, als ik in de toekomst meer stash heb ga ik de tag ook eens doen. Leuk!
  Hilde onlangs geplaatst…Essie Viva Antigua! nagellakMy Profile

 3. 30 juni 2016 / 16:21

  Leuk dat ze wat anders met het potje hebben gedaan voor de LE! Dat doet Essie inderdaad niet zo vaak. Cabana Boy ziet eruit als een mooi kleurtje en zo op de foto te zien lijkt hij een beetje op Nouvelle Vague van L’Oréal. Heel leuk dit soort kleurtjes voor in de zomer!
  Dalinka onlangs geplaatst…Winactie | Win een zomerpakket!My Profile

 4. 30 juni 2016 / 21:13

  Jammer dat de eerste (Sequin Sash) niet zo dekkend is. Die vind ik wel het mooiste eruit zien. Maar inderdaad, dan maar gebruiken als topcoat 😉 heeft ook wel wat natuurlijk!
  Dinja onlangs geplaatst…Pan That Palette Update #5My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.