Review | Hema watch me wink mascara

update 2020: inmiddels heeft HEMA de formule aangepast en is deze mascara niet meer vegan. Hierdoor is onderstaande review verouderd en is het product wat nu in de winkel ligt een nieuwe variant van het product. De nieuwe versie heb ik zelf niet getest. 

Het is alweer een tijdje geleden dat ik de Hema watch me wink mascara in de bus aantrof. Hema heeft eind mei een hele nieuwe lijn met twintig mascara’s gelanceerd. Zeven van deze twintig zijn verkrijgbaar in zowel waterproof al niet-waterproof. Daarnaast zitten er in de nieuwe lijn ook een aantal vegan mascara’s, watch me wink is er daar één van. De nieuwe mascara’s hebben een verbeterde formule, verbeterde borstels, nieuwe kleuren en mooiere verpakkingen.

HEMA watch me wink mascara | De verpakking

Het product zit in een compleet zwart glimmende huls met witte letters erop. De huls voelt stevig aan. Ik moet zeggen dat ik deze verpakking typisch HEMA vindt en hij doet mij denken aan mijn middelbare school tijd. Toen was HEMA mijn favoriete make-up merk.

Hema Watch me Wink mascara

Wat belooft Hema?

Deze mascara geeft de wimpers extra volume en zorgt voor langdurig resultaat. De mascara is verkrijgbaar in de kleuren zwart, ultra zwart, blauw en bruin.

Hema Watch me Wink mascara

Op de verpakking staat nog aangegeven dat er 8ml in zit. Helaas kan ik nergens de ingrediëntenlijst van het product terug vinden. Ook niet op de site van Hema, waar zelfs niet staat aangegeven dat het een vegan product betreft. Best zonde aangezien het een groot voordeel is en je hiermee een extra publiek aanboort. update 2020 de mascara is aangepast en de ingrediëntenlijst is bekend gemaakt. Het product is nu niet meer vegan. 

HEMA watch me wink mascara | In gebruik

Ik heb dit product de afgelopen 1,5 maand uitgebreid getest. Bij het aanbrengen van de mascara, merk ik al snel dat er veel mascara aan het borsteltje zit. Het lijkt wel alsof de stopper niet helemaal goed werkt waardoor het borsteltje veel te veel mascara vast houdt.

Hema Watch me Wink mascara

Het borsteltje werkt wel fijn, maar omdat er zoveel product op het borsteltje zit is het aanbrengen van de mascara toch wel een heel klusje. Je moet hem echt heel voorzicht aanbrengen ander krijg je direct geklonterde wimpers. Ik merk dat de mascara ook veel op mijn oogleden terecht komt. Je kunt dit product eigenlijk niet goed aanbrengen zonder te morsen. Als je hem eenmaal aangebracht hebt en je knoei praktijken hebt weggepoetst, zit het er wel mooi op.

Hema watch me wink aangebracht

Je kunt zien dat het mijn wimpers wel degelijk lengte en volume heeft gegeven. De mascara blijft de gehele dag zitten en is goed waterproof.

HEMA watch me wink mascara | Eindoordeel

De HEMA watch me wink mascara geeft een mooi resultaat en blijft goed zitten. Hij doet dus zeker wat HEMA met de mascara belooft. Echter vind ik de nadelen van het aanbrengen toch wel overheersend en zou ik daarom deze mascara zelf niet nogmaals aanschaffen.

Hema Watch me Wink mascara

HEMA Watch me Wink volume mascara is te koop in alle HEMA winkels of via hema.nl. Deze waterproof variant kost € 4,50. De normale variant € 4,-.

Heb jij al kennis gemaakt met de nieuwe mascara’s van HEMA?

Deze mascara heb ik ontvangen ter review.

11 Reacties

 1. 29 augustus 2018 / 07:28

  De mascara geeft een mooi effect, maar wel jammer dat het aanbrengen niet zo makkelijk was door het geklonter. Dan zou ik hem om die reden toch maar laten liggen 😉 Fijne, eerlijke review!

 2. 29 augustus 2018 / 07:56

  Wat een mooi effect geeft het! Jammer dat je zo snel morst, dat zou bij mij helemaal misgaan.
  Liefs,
  Evelien

 3. 29 augustus 2018 / 08:36

  Fijn dat de mascara vegan is! Zo jammer om te lezen dat het aanbrengen veel klontjes met zich mee brengt. Het resultaat ziet er mooi uit, maar ik denk niet dat deze mascara iets voor mij is als het aanbrengen zo precies komt.

 4. 29 augustus 2018 / 08:47

  Het effect is mooi zeg! Het aanbrengen lijkt me door dat morsen minder.

 5. 29 augustus 2018 / 11:01

  Wat jammer dat het aanbrengen zo’n gedoe is, want ik vind het effect wel erg mooi!

 6. 29 augustus 2018 / 15:30

  Super effect, maar inderdaad het mag wel vlekkeloos gaan, jammer zeg!

 7. 30 augustus 2018 / 14:05

  Jammer van dat moeilijke aanbrengen. Het effect is mooi, maar door dat oppoetsen verdoe je natuurlijk wel tijd.

 8. Wilma Gravemaker
  28 maart 2019 / 12:21

  De mascara die ik heb van de HEMA is niet open te krijgen ( watch me wink) bonnetje weg dus kon niet terug BALEN!!!

  • 28 maart 2019 / 21:29

   Wat vervelend zeg! Ik zou alsnog terug gaan naar de winkel, ook al heb je geen bon. Laat ze maar aangeven hoe hij open moet en zo niet, zullen ze je echt wel een nieuwe geven. Misschien had je hem gepind? Dat geldt trouwens ook als bewijsje tegenwoordig.

 9. Natascha
  4 januari 2020 / 08:36

  Ik was super tevreden over deze mascara, maar na een dubbelcheck blijkt deze niet vegan te zijn, er zit namelijk bijenwas in onder de naam Cera Alba https://veganchallenge.nl/verborgen-dierlijke-ingredienten-bijenwas/. Zou je dit willen aanpassen in je tekst alsjeblieft?
  Ik moet helaas op zoek naar een nieuwe mascara, aangezien ik een vegan mascara wil.

  • 20 januari 2020 / 21:48

   Hoi Natascha, Dank je wel voor je berichtje! Ze hebben de formule aangepast waardoor hij niet meer vegan is. (mijn review is van 2018). Ik denk dat ze overgestapt zijn op de vorige formule aangezien de reviews van de vegan variant niet al te best waren. Ik kreeg ook veel reacties van mensen die de mascara gebruikte voor dat hij destijds vegan werd en die vonden de vorige variant beter. Jammer dat je opzoek moet naar een nieuwe variant nu. Ik ga zelf nu een nieuwe mascara van Lavera testen. Wellicht komt hier een review van op de site. Groetjes Lesley

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.