Review | Ivories voor wittere tanden

Een witte glimlach, dat is iets wat we allemaal wel willen denk ik. Ik hoor er in ieder geval steeds meer mensen over. Ook ik zou graag wat wittere tanden willen hebben. Ik heb nooit hele witte tanden gehad, echt geel zijn ze nou ook weer niet, maar een stuk witter kan vast en zeker! Een tijdje geleden had ik het met een aantal vriendinnen over en de mogelijkheden vlogen direct over tafel. Tanden bleken, chemische opties, tot oude trucjes uit grootmoeders tijd. Nog steeds was ik er niet uit. Toen ik die week erna benaderd werd door Ivories was ik erg benieuwd. Bestaat er écht een natuurlijke oplossing om je tanden witter te krijgen? Ik testte het voor je uit!

Ivories Natural Teeth Whitening

Ivories is een 100% natuurlijk tandbleekpoeder. Laat ik beginnen met: wat belooft Ivories met dit product?

IVORIES is een 100% Natuurlijk tand-polijst poeder, het bleekt en polijst je tanden op een natuurlijke wijze, versterkt het glazuur en ontgift je mond – zonder chemische toevoegingen. Het voorkomt een slechte adem, verwijdert tandplak, voorkomt de groei van schadelijke bacteriën en maakt gele tanden stralend wit.

Dat klinkt als een ideaal product! Uittesten dan maar! Aangezien dit een poeder is wordt het product geleverd in een doosje. Ik vind de verpakking er vrij simpel uitzien. Een standaard zwart doosje met een sticker erop.

Ivories voor witte tanden

In een doosje Ivories teeth whitening zit 50ml poeder. Dit klinkt misschien weinig, maar geloof mij als ik zeg dat je hier heel lang mee doet.

Ivories voor witte tanden

Hier zie je het daadwerkelijke product. Het is een gitzwart poeder. Dit heeft voornamelijk te maken met de ingrediënten van het product:

Ingredienten: Actieve Kool (Ultra fijn), Calcium Bentoniet Klei, Citroenschilpoeder, Sinaasappelschilpoeder, Menthol.

Ivories Poeder

Poetsen met Ivories Natural Teeth Whitening

Hoe werkt het? Ik raad je allereerst aan om een oude tandenborstel te gebruiken of een nieuwe speciaal voor dit product. Wat je doet: je maakt je tandenborstel een beetje nat en dipt het dan in de Ivories poeder. Vaak is het dan nog een beetje droog en doe ik er nog wat water bij. Let op met het openmaken van het doosje en met het ‘pakken’ van de poeder. Het is heel fijn waardoor het al snel alle kanten opvliegt.

Als je het product op je tandenborstel hebt zitten, ga je ermee poetsen. Minimaal 2 minuten per keer. Als je klaar bent spuug je het uit, ook voorzichtig anders is je hele badkamer zwart. Nu spoel je je mond een aantal keer. Ik heb gemerkt dat je na de eerste keer spoelen van zowel je tandenborstel als je mond, nog even een beetje moet poetsen om echt die laatste zwarte restjes weg te krijgen.

Dit herhaal je 1x per dag totdat je vind dat je tanden wit genoeg geworden zijn. Goed om te weten, Ivories vervangt je tandpasta niet, maar is daarop een aanvulling.

Mijn mening over Ivories

Ik heb twee weken actief gepoetst met Ivories en hieronder zie je het resultaat.

Voor en na IvoriesJe kunt zien dat mijn tanden iets witter zijn geworden. Vooral rond de randjes en de hoektanden. Echt een super wit gebit heb ik nog niet. Daarvoor moet ik misschien nog even doorpoetsen met Ivories. Ik hoop dat ze langzaamaan alsnog een beetje witter worden dan dit. Voor het gebruik had ik wel gedacht dat het iets witter zou worden dan nu. Ik blijf het in ieder geval voorlopig gebruiken. Na het poetsen van mijn tanden met Ivories voelen ze echt lekker glad en schoon gevoel aan. Alleen daarom blijf ik het al gebruiken.

Wat ik wel een nadeel vind is dat het wel rommelig spul is. Hiermee bedoel ik dat alles in je buurt snel vies wordt door het gebruik van dit product. Je moet echt een washandje bij de hand hebben om de wasbak direct na het poetsen ook even na te gaan.

Ivories is te koop voor € 34,99 via www.ivories.nl. Met het potje van 50ml kun je voorlopig aan de slag. Na twee weken is er namelijk amper wat uit.

Ben jij tevreden met je tanden?

Dit product heb ik ontvangen ter review

23 Reacties

 1. 31 mei 2017 / 07:48

  Fijne review! Ik deel dezelfde mening als jij ๐Ÿ™‚

 2. 31 mei 2017 / 08:37

  Ik ben benieuwd geworden of ze nog witter worden na meerdere weken dit product te gebruiken. Fijne review!
  Liefs,
  Evelien

 3. 31 mei 2017 / 08:45

  Hele fijne review! Ik ben altijd heel nieuwsgierig naar whitening producten.

 4. 31 mei 2017 / 09:52

  Klinkt wel goed, maar of het wat voor mij is.. Ik weet het niet. Het lijkt me best wel een knoei boel, hihi.

  • 3 juni 2017 / 09:42

   Dat is het ook wel een beetje hoor Nina, je moet echt een washandje in de buurt hebben om direct je wasbak schoon te maken. Anders ben je in het weekend flink aan het poetsen haha.

 5. 31 mei 2017 / 13:00

  Ik heb mijn tanden cosmetisch laten rechtzetten en opvullen en nu kan ik ze niet meer bleken. Erg jammer.

 6. 31 mei 2017 / 18:18

  Ik vind het wel een duidelijk zichtbaar effect. Mooi! Best bijzonder eigenlijk dat je met een gitzwart product je tanden iets witter kunt maken ๐Ÿ™‚

  • 3 juni 2017 / 09:43

   Fijn dat je het ziet! In real life merk ik ook wel dat het witter is hoor ๐Ÿ™‚ Alleen toen ik de foto’s zo naast elkaar zetten viel het me stiekem toch een beetje tegen hoeveel witter het was geworden. Ik dacht gelijk hollywood wit haha. Ja heel bijzonder he, de actieve kool zorgt daar onder andere voor.

 7. 31 mei 2017 / 22:18

  Goed te zien, geen oewaaaaah wat een Hollywood smile, maar toch… ?

 8. 1 juni 2017 / 08:30

  Ik durf dat soort dingen dus nooit te gebruiken he? Je ziet wel echt een goed verschil zeg, ben benieuwd hoe het na nog langere tijd eruit ziet. Liefs Josine

  • 3 juni 2017 / 09:45

   Ja ik snap dat je er een beetje angstig voor bent. Dat heb ik dus ook al snel. Mede doordat dit volledig natuurlijk is durfde ik het wel aan.

 9. 2 juni 2017 / 07:39

  Ben ook erg benieuwd of het effecter nog beter wordt na wat langer gebruik. Houd je ons op de hoogte? Ik ben in ieder geval fan van dit merk

  • 3 juni 2017 / 09:44

   Ja tuurlijk! Ik blijf het gebruiken en probeer een update aan dit bericht toe te voegen indien ik meer ‘verschil’ zie.

 10. 4 juni 2017 / 13:07

  Flinke prijs! Je kan er wel lang mee doen natuurlijk.. maar als ik het er aan zou uitgeven, zou ik wel meer resultaat willen zien. Laat je ons ook zien hoe het er over een tijdje uitziet? Ben heel benieuwd! Ik ben tevreden met m’n tanden, maar hoor van een hoop mensen in m’n omgeving dat ze het ook wel anders zouden willen bij zichzelf.

 11. 4 juni 2017 / 18:57

  Wat interessant! Ik ben alleen bang dat ik er enorm mee zou knoeien

 12. 4 juni 2017 / 20:10

  Leuk dat je dit hebt getest! Wel een gek idee om je tanden te poetsen met dat spul, haha!

 13. Elken Stinis
  28 augustus 2017 / 16:03

  Ik geef deze teactie voor de tweede keer.
  Mijn tanden worden echt niet witter. Wel eerst zwart, misschien dat het contrast dan groter wordt. Ik voel me behoirlijk bekocht.

  • 31 augustus 2017 / 19:58

   Hoi Elken, dit is pas de eerste reactie die ik van je ontvang op deze blog. Wat vervelend dat het product voor jou niet werkt. Hoelang heb je het al gebruikt? Meestal duurt het wel even voordat je verschil ziet. Heb je ook echt een voor en na foto gemaakt net als ik? In deze blog geef ik mijn mening (die ik onderbouw met foto’s) weer. Dat hoeft uiteraard niet een mening te zijn die jij deelt. Over sommige producten ben ik erg tevreden en kan het zo zijn dat jij dat niet bent of anders om. Uiteraard afhankelijk van allerlei factoren. Voor ik een review schrijf test ik de producten doorgaans een langere periode. Om er zeker van te zijn dat mijn mening tussentijds niet anders is geworden. Groetjes Lesley

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.