Review | Scholl Velvet smooth express pedi

Ik had al een tijdje last van eelt. Vroeger vijlde ik dit regelmatig met de hand weg maar aangezien ik dat al een tijdje niet gedaan had was dit geen optie. Ik had nu twee keuzes: of naar de pedicure gaan of zelf doen met een elektronische voetenvijl. Aangezien tijd schaars is de laatste dagen/weken koos ik voor de laatste optie. Ik bestelde de Scholl Velvet smooth express pedi online, kreeg hem zaterdag binnen en probeerde deze afgelopen zondag gelijk uit!

Scholl Velvet smooth express pedi | Het product

De Scholl smooth Express Pedi is een elektronische voetenvijl. Het product wordt geleverd met één rollerkop, vier batterijen en een beschermkapje. Er handig dat de batterijen meegeleverd worden. Bij veel apparaten is dit niet het geval en kun je alsnog niet aan de slag! Wat doet deze Express Pedi volgens Scholl?

De Scholl Velvet Smooth Express Pedi zorgt voor gladde en zachte voeten zonder moeite.

Scholl Velvet Smooth Express Pedi | elektronische voetenvijl

Er zijn drie sterkten beschikbaar van de rollerkop. Zo heb je extra grof voor hardnekkige en dikke eeltplekken, regular voor overtollig eelt en extra fijn voor een mooie afwerking. Vullingen kosten los rond de 16 euro per twee stuks. Bij de roze versie die ik kocht zit één vulling: de extra grof roller. Daar ben ik wel blij mee want ik verwacht die ook echt nodig te hebben. Deze versie kun je niet in het water gebruiken of op natte/vochtige voeten. Er bestaat wel een andere variant waar dat wel bij kan.

Scholl Velvet Smooth Express Pedi | elektronische voetenvijl

Hierboven nog wat extra informatie die op de achterkant van de verpakking wordt weergegeven.

Scholl Velvet smooth express pedi  | Het gebruik

Als je de Scholl Velvet Smooth uit de verpakking haalt zie je onderaan een stukje plastic zitten. Je kunt de onderkant open draaien (hier zitten de batterijen) en dan kun je dit plastic verwijderen. Op deze manier lopen de batterijen niet leeg als het product in de verpakking zit. Dop er weer op en je kunt aan de slag!

Scholl Velvet Smooth Express Pedi | elektronische voetenvijl

Het apparaat heeft een zilveren ring met een rondje en een streepje. Als hij op het rondje staat is hij uit en als je de ring naar het streepje draait gaat hij aan. Het apparaat is niet geluidloos. Tiemen vind het op een schaal van 1-10 een 7 aan geluid maken. Best wel wat geluid dus!

Scholl Velvet Smooth Express Pedi | elektronische voetenvijl

Nog even en foto van de rollerkop. Hierbij kun je goed zien hoe grof deze variant is.

Scholl Velvet Smooth Express Pedi | elektronische voetenvijl

Ik moest in het begin heel erg wennen aan de druk die je moet uitoefenen. Je moet het apparaat echt heel zacht tegen je huid aanhouden. Geef je te veel druk dan stopt het apparaat automatisch. Dit is ter bescherming van je huid.

Scholl Velvet smooth express pedi  | Resultaat & mijn oordeel

Voor mensen die niet van voeten houden, kijk even weg 😉 Voor mensen die het niet erg vinden hierbij het resultaat op het bovenste deel van mijn voet.

Scholl Velvet Smooth Express Pedi | elektronische voetenvijl

Je kunt duidelijk zien dat het wel echt heel goed helpt! Het grove eelt op mijn voet is helemaal weg. Voor de fijne afwerking zou ik inderdaad nog met een fijne roller eroverheen kunnen gaan. Dan moet ik die binnenkort nog even aanschaffen. Je bent wel even bezig om je hele voet te doen. Ik denk dat ik ongeveer 10 minuten per voet bezig ben geweest. Ik ben heel erg tevreden met het resultaat. Hieronder nog even de voor en nadelen op een rijtje.

Nadeel:
Navullingen zijn vrij duur;
Je bent er best een tijdje mee bezig;
Het is niet geluidloos.

Voordeel:
Je kunt het thuis doen;
Het is sneller dan een handvijl;
Gemakkelijk schoon te maken;
Batterijen bijgeleverd;
Geweldig resultaat.

Dit product is te koop bij onder andere Bol.com en Kruidvat voor een adviesprijs van € 41,99. Er zijn wel regelmatig aanbiedingen te vinden zo kocht ik hem voor slechts € 29,49!

Ken jij deze Scholl Velvet Smooth Express Pedi al?

Dit product bevat een affiliate link

14 Reacties

 1. 12 oktober 2016 / 07:26

  Ik heb deze ook, maar dan de budgetvariant van kruidvat! Ben benieuwd of deze hetzelfde werken.

 2. 12 oktober 2016 / 07:46

  Mijn man gaat braafjes om de zes weken een bezoekje brengen aan de pedicure maar ik kan het zelf niét verdragen als er ook maar iemand naar mijn voeten kijkt dus hebben we onlangs ook zo’n ding aangeschaft. Ik had voornamelijk veel last van een eeltpit onderaan de bal van mijn voet, véle minder nu hoor, na gebruik van dit apparaatje. Van sommige klanten uit de nagelstudio had ik al een paar slechte dingen gehoord dus ik was een beetje sceptisch maar ik denk dat zij ofwel het apparaatje niet goed gebruikt hebben of dat ze gewoon hele goede voeten hebben zonder veel problemen. Ik vond het ’toppie’

 3. 12 oktober 2016 / 08:28

  Automatische voetenvijlen vind ik heel fijn werken! Het verschil van de twee foto’s van jouw voeten zie je goed. Het kost inderdaad even tijd, maar het resultaat is wel de moeite waard! Heb er zelf eentje van Kruidvat eigen merk. Die vind ik ook prima werken. Alleen zijn de navullingen even duur als een nieuw apparaat kopen, echt gek eigenlijk…

 4. 12 oktober 2016 / 13:09

  Ik heb de versie van de kruidvat en die vind ik ook goed werken! Vind zoiets echt superhandig!

 5. 12 oktober 2016 / 15:39

  Ik zie het verschil, wow wat goed! Ik heb gelukkig niet zo een last van eelt maar mijn husband wel. Fijne duidelijke review Lesley!

 6. 12 oktober 2016 / 15:45

  Ik heb hier al vaak reclame’s van voorbij zien komen maar ik twijfelde aan de werking. Ik zie duidelijk verschil bij jouw voeten dus ik denk dat ik hem ga kopen. Fijne review!

 7. 12 oktober 2016 / 19:24

  Hele fijne review en leuke foto’s! Ik vind hem heel fijn <3 Mijn mem heeft hem ook en vind hem super goed ze werk doen. 🙂
  Liefs,
  Evelien

 8. 12 oktober 2016 / 19:24

  Hele fijne review en leuke foto’s! Ik vind hem heel fijn <3 Mijn mem heeft hem ook en vind hem super goed ze werk doen. 🙂
  Liefs,
  Evelien

 9. 12 oktober 2016 / 22:46

  Jaaa!! Ik was al zo benieuwd of het ook echt zou helpen. Ik wilde ‘m ook kopen maar vind het toch best prijzig en heel roze. Maar hij is er ook in het blauw, toch?

 10. 13 oktober 2016 / 20:17

  Misschien toch maar eens aanschaffen. Kan ik ook wel gebruiken 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.