Shop experiences waar je hart sneller van gaat kloppen!

Als windowshopping iets is waar je blij van wordt

Windowshopping, ook wel winkelen om het kijken en niet om het kopen. Is iets wat me meestal wel opbeurt. Tijdens de heftigste periode van mijn depressie kon ik er niet aan denken dat ik het ooit weer leuk zou vinden. Ik vond het verschrikkelijk om ergens te zijn waar het druk is, dit koste me te veel moeite door alle indrukken waardoor het ook erg vermoeiend was. Afgelopen vrijdag was ik op bezoek in de Apple store in Den Haag en ik moet zeggen het vuur is weer aangewakkerd!

Het bekijken van winkels I love it. Ik heb de opleiding Small Business & Retail Management gedaan aan de Hogeschool van Rotterdam. Tijdens mijn studie ben ik me gaan specialiseren in Retailmanagement. Hierin heb ik van alles geleerd over de manier van inrichten van winkels en alles daarom heen. Het is mooi te zien wat je hiermee al kunt bereiken in uitstraling. Het leukste hieraan: winkels die er voor zorgen dat ze een ‘belevenis’ op zich zijn. Op dit gebied heb ik zo mijn favorieten in alle landen en steden waar ik tot nu toe geweest ben.

Met stip op nummer één staat Victoria Secret/PINK. Ik heb al verschillende vestigingen van dit merk bezocht onder andere: New York, Orlando, Miami en Londen. De winkels zijn super gaaf ingericht met veel roze, (hoogglans)zwart en wit waarbij je je ogen uit blijft kijken zelfs in de paskamers (alleen voor vrouwen toegankelijk). Medewerksters zijn behulpzaam, helpen je zoeken en meten je op waar nodig. Bij PINK in New York heb je zelfs een Photo Booth staan #pinkyourpics. De gratis wc’s in de vestigingen zijn ook iets waar ik altijd erg happy van wordt. 🙂

Pink store NY Victoria secret VS

Een winkel met een hele andere sfeer maar toch ook een erg mooi concept is de Apple store. Deze winkels zijn erg clean ingericht. Ze gebruiken veel wit, glas en onbewerkt hout waardoor het een coole rustige uitstraling heeft. Hierbij is het pand waar de vestiging in zit vaak erg belangrijk. De glazen vestiging in New York aan Central Park en in Londen bevindt het zich in een oud pand bij het gezellige Covent Garden. Afgelopen week was ik voor het eerst in de Apple store in Den Haag. Ook hier keek ik mijn ogen uit! Wat ooit een grote mooie boekhandel was is nu de Apple store. Als je binnen komt is er één aanspreekpunt die je verder begeleid naar een andere medewerker die je van dienst kan zijn. Medewerkers zijn behulpzaam en weten veel af van de producten die ze verkopen. Via een soort van PDA kunnen ze alles invoeren/opzoeken in het systeem. Wat nog handiger is, op het moment dat je wilt betalen keren ze de PDA om en is het een pinautomaat! Een staaltje technologie om trots op te zijn. Mede hierdoor heeft de winkel heeft geen balie en geen kassa’s verder nodig dus ook op inrichtingsgebied ga je alles op een hele andere manier benaderen. Ook in deze store hebben ze goed gedacht aan kun klanten op het gebied van toiletten. Op de eerste etage kun je niet alleen prachtige foto’s maken maar ook (geheel gratis) gebruik maken van het klantentoilet.

Apple store den haag Apple store 2

Andere winkels die me bijgebleven zijn onder andere Juicy Couture in New York en Burberry in Barcelona.

Mijn favoriete winkelstad op het gebied van winkelinrichtingen en voorlopend in Retail op de rest van de wereld is Londen. Ooit met school voor Retailmanagement als eerst bezocht en daarna al meerdere malen zelf geweest. Aankomende december mag ik weer ik kijk er al naar uit!

 

 

3 Reacties

 1. remco
  24 januari 2015 / 14:09

  Ik zeg H&M Madrid;) denk maar goed na!

  • Lesley
   Auteur
   24 januari 2015 / 19:01

   Ja ik weet het nog! Ik wist alleen niet meer in welk van de steden het was

   • Rem
    24 januari 2015 / 20:03

    Zal foto’s voor je maken

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.