Sonja Bakker, bereik je ideale gewicht voor het hele gezin – Deel 4 review + WINACTIE

Sonja Bakker, de afslankgoeroe die vooral bekend werd met haar eerste boek: Bereik je ideale gewicht, wat in 2005 uitkwam. In die tijd werkte ik in een Bruna winkel en die boeken gingen werkelijk als warme broodjes over de toonbank. Ik hoorde om mij heen steeds vaker verhalen van vrouwen die hierdoor afvielen. Prachtig natuurlijk! Zelf heb ik dit dieet al twee keer gedaan. Volgehouden en ik ben er toen ook erg goed mee afgevallen. Ik moet zeggen het werkt als een trein. Het is makkelijk en effectief.

In mijn laatste blog van 2015 hebben jullie kunnen lezen dat de review van haar vorige boek in mijn top 5 stond van gelezen artikelen. Haar nieuwste boek is zojuist verschenen en ik ben reeds weer begonnen.

Mijn ervaringen met Sonja Bakker

Je kunt zeggen wat je wil maar deze methode is effectief. Het heeft me tot twee keer toe geholpen om af te vallen. Ja het is zo dat als je weer terug valt in je oude eetpatroon je weer aankomt maar bij welk dieet is dat niet? Ik heb gemerkt dat als ik Sonja Bakker doe ik lekker in mijn vel zit, afval en meer energie heb. De keren dat ik afgevallen was en ik stopte met het volgen van het dieet, duurde het minimaal een jaar voordat ik weer terug was op mijn oude gewicht. Toch echt mijn eigen schuld dus, want als ik tussentijds weer was begonnen was dit niet gebeurd.

Sonja Bakker resultaat
Het verschil tussen de twee foto’s is -10 kilo.

De sleutel tot succes met Sonja Bakker volgens mij? Hou het langer vol dan 1 boek. Ik merkte vooral de laatste keer, dat ik in de eerste twaalf weken 7 kilo kwijt was. Echter als ik een keer wat anders at dan Sonja kwam ik direct wat aan. Na het volgen van de tweede periode viel ik niet meer veel af maar werd mijn gewicht wel stabieler. Na het volgen van twee boeken zit de methode er ook echt goed in waardoor je precies weet wat je wel en niet mag eten. Tijdens mij depressie was ik nog extra afgevallen terwijl ik dat toen niet meer wilde. Daarom moet ik me niet meer zo focussen op de weegschaal. Dat was destijds goed maar ik merk dat ik het nu gewoon weer nodig heb. Afgelopen december ben ik begonnen en de eerste 2,5 kilo ben ik inmiddels kwijt. Ik hoop voor het eind van de zomer weer het lichaam zoals op de rechterfoto te hebben.

Het nieuwe boek 

In december is het boek: Bereik je ideale gewicht voor het hele gezin deel 4 uitgekomen.

Sonja Bakker Bereik je ideale gewicht voor het hele gezin deel 4
Sonja Bakker Bereik je ideale gewicht voor het hele gezin deel 4

Het boek ziet er van de voorkant leuk uit. Een mooie foto van Sonja met daarbij de gebreide details. Dit is het vierde gezinsboek wat Sonja op de markt brengt. Je kunt ook dit boek dus volgen met het gehele gezin. Het thema van dit boek is stapje voor stapje. Door steeds en nieuwe stap te zetten bereik je makkelijker je einddoel en door letterlijk stappen te zetten val je nog makkelijker af.

Na de welbekende wissellijstjes en de BMI berekeningen gaan we over tot de inhoud van dit boek.

Sonja Bakker Bereik je ideale gewicht voor het hele gezin deel 4

Voor het begin van elke week vind je een motivatiepagina. Hierin zie je iemand (of soms een heel gezin) die goed is afgevallen door het volgen van deze methode.

Sonja Bakker Bereik je ideale gewicht voor het hele gezin deel 4

Ook dit boek is opgebouwd uit weekmenu’s, 8 om precies te zijn. Een voorbeeld van de eerste week voor de vrouw vind je hier boven. Sonja gebruikt tegenwoordig iets andere producten dan vroeger. Vroeger was het vooral Optimel yoghurt en nu wordt dat regelmatig vervangen door griekse yoghurt. Ik weet dat in haar vorige boeken (in bijvoorbeeld bereik en behoud je ideale gewicht) duidelijk aangegeven staat hoeveel gram je mag. In dit boek staat er gewoon een schaaltje yoghurt ipv 250 gram. Afgezien van dat, zijn de overige hoeveelheden ongeveer gelijk gebleven.

Sonja Bakker Bereik je ideale gewicht voor het hele gezin deel 4
Sonja Bakker Bereik je ideale gewicht voor het hele gezin deel 4

Na elke week vind je twee recepten. Deze recepten zijn om te maken tijdens de week ervoor op woensdag en op zondag. Neem nu dit recept voor een Panini ham. Als dat er niet lekker uitziet weet ik het ook niet meer haha.

Na de recepten en voor de andere weekmenu’s komen er tips aanbod. Hierin vertel Sonja een aantal feiten/fabels over eten, bewegingstips, hoe zij denkt over koolhydraten en wat leuke DIY’s,

Ik ben momenteel nog in een ander boek van Sonja bezig, maar wilde wel wat recepten voor jullie uitproberen. De eerste die ik gemaakt heb is de gevulde pastasalade. Dit is een salade met spinazie, ei, avocado, tomaat, ui en gevulde pasta. Aangezien Tiem geen kaas lust heb ik er maar gewone pasta voor gebruikt 🙂 . Het was echt een heerlijk recept. Ik heb lekker gegeten en het vult ook nog eens goed. Tip van mij voor bij deze salade. Maak gebruik van een grote kom, dat eet wat makkelijker dan een plat of diep bord.

Gevulde pastasalade sonja bakker

Het tweede recept wat ik gemaakt heb is een salade met aardappel, tonijn en mais. Ik vond deze nog lekkerder dan de pasta salade en dat had ik eigenlijk niet verwacht! Het is echt zo klaar en heerlijk!

Recept Sonja Bakker

Toevallig twee salades die ik uitkoos maar toch voelt het niet echt als een salade omdat het gewoon nog warm is. Er zitten genoeg andere lekkere recepten in dit boek. Het is weer iets nieuws voor als je al bezig bent met Sonja. Nieuwe recepten en nieuwe menu’s. Ik vind het persoonlijk fijn om vaste menu’s te hebben want dat is makkelijker met boodschappen doen en zo weet ik zeker dat ik niet teveel eet. Het is opzich logisch maar niet altijd even handig voor mij omdat wij maar met z’n tweeën zijn, dat dit boek alleen recepten heeft voor 4 personen. Sommige dingen kun je namelijk lastig delen door 2 of je blijft met heel veel zitten. Dit boek is te koop voor € 14,95.

Lidl uitgave

Net als vorig jaar brengt Sonja Bakker ook dit boek uit via Lidl. Het boek is hetzelfde alleen zijn de producten dan aangepast naar het Lidl assortiment. Vanaf 4 januari ligt dit boek bij Lidl in de schappen voor slechts € 9,95. Bij dit boek krijg je een stappenteller die je kunt koppelen aan een gemaakte app. Maak je een bepaald aantal stappen? Dan krijg je weer korting op producten bij Lidl. Ik vind het leuk verzonnen alleen wel erg jammer dat de stappenteller niet beschikbaar is voor de mensen die het boek reeds gekocht hebben via Sonja zelf.

Stap voor Stap Sonja Bakker
De reclame van Lidl met daarbij de uitleg over het boek.

Winnen

Ik heb twee keer het nieuwe boek, dat is er één teveel 😉 dus graag verloot ik er één middels een winactie. Wil jij het gesigneerde exemplaar winnen? Dat kan! Meedoen is makkelijk.

✔ Laat een reactie achter onder deze blog dat je mee wil doen met de winactie. Ik ben heel benieuwd of je het Sonja Bakker dieet al eerder geprobeerd hebt of dat het je eerste keer wordt?

✔ Volg My Little Happiness op minimaal één van de volgende social media: Facebook, Twitter, Instagram of Bloglovin

✔ En dan… afwachten maar! Je kunt meedoen tot en met woensdag 20 januari 2016.

23 Reacties

 1. 6 januari 2016 / 09:01

  Hey Lesley,

  Ik doe graag mee aan je winactie. 14 Januari ben ik uitgerekend van ons eerste kindje. Daarna kan ik wel wat hulp gebruiken om de extra kilootjes er weer af te krijgen. Daarnaast is zoiets voor mij altijd een extra stok achter de deur om weer even helemaal gezond te eten. Ik ken haar boeken nog niet, dus misschien brengt het wel wat nieuwe inzichten. 🙂 Volgen deed ik je al via Instagram en Facebook.

  • 8 januari 2016 / 18:35

   Allereerste gefeliciteerd met je eerste kindje! Nog even geduld en dan kun je hem/haar in je armen houden erg gaaf lijkt mij 🙂 . Leuk dat je meedoet met de winactie!

   • 9 januari 2016 / 12:45

    Dank je wel! 🙂 Ik kijk er ook erg naar uit. Die laatste DIY van je is trouwens erg grappig. Een leuk idee om de lege plekken van de kerstversiering op te vullen. 🙂

 2. 6 januari 2016 / 09:05

  Wat een verschil zeg! Je ziet er echt lekker gezond uit nu! Ik wil al een tijdje een dieet gaan doen maar heb nog niet iets gevonden wat bij mij past. Ik ben erg benieuwd of Sonja voor mij de oplossing is dus doe graag mee !

  Liefs,
  Jamey

  • 8 januari 2016 / 18:37

   Hoi Jamey,

   Dank je voor je reactie. Niet helemaal goed gelezen zie ik want dat na was toen ik twee jaar geleden veel afgevallen was met Sonja. Nu ben ik in de tussentijd weer wat aangekomen en wil ik weer richting de ‘na’ foto :-). Leuk dat je meedoet aan de winactie!

 3. 6 januari 2016 / 09:30

  Wat een duidelijke en uitgebreide review. Klinkt goed dit boek. Ik heb oooooit een poging gedaan met haar aller eerste boek maar ik had de heeeele dag honger. Ontbijten met twee beschuitjes is voor mij niet genoeg. Maar lijkt me leuk om weer in haar nieuwe boek te kijken. Ik volg je al een tijdje op instagram (easydailyfoodcom, ben ik). Fingers crossed!

  • 8 januari 2016 / 18:39

   Ja sommige mensen hebben inderdaad heel de dag honger. Bij mij valt het wel mee en er zijn sommige dagen dat ik juist meer eet. Het boek is alleen al leuk voor de lekkere recepten die erin staan 😉 ! Leuk dat je meedoet!

 4. 6 januari 2016 / 09:30

  Wat een duidelijke en uitgebreide review. Klinkt goed dit boek. Ik heb oooooit een poging gedaan met haar aller eerste boek maar ik had de heeeele dag honger. Ontbijten met twee beschuitjes is voor mij niet genoeg. Maar lijkt me leuk om weer in haar nieuwe boek te kijken. Ik volg je al een tijdje op instagram (easydailyfoodcom, ben ik). Fingers crossed!

 5. Stephanie
  6 januari 2016 / 11:20

  Ja ik doe mee! Heb al eens geprobeerd maar vind het nu wel weer tijd om te starten! Feeling healthy! Zeker tijdens m’n coschappen. Liefs Steef

 6. Liesbeth
  6 januari 2016 / 11:28

  Heel erg benieuwd ben ik naar dit Sonja Bakker boek en of het voor mij een uitkomst is. Over een jaar wordt ik 50 en mijn streven is om er dan heel wat kilootjes af te hebben, pfff…. daarnaast is mijn goede voornemen om met onze hond langere dagelijkse wandelingen te maken in plaats van het rondje om het blok. Het boek lijkt me handig omdat er al recepten voor een aantal weken in staan. Ik volg je via bloglovin en facebook.

  • 8 januari 2016 / 18:40

   Het langer wandelen met de hond is altijd een goed streven toch 🙂 De hond vind het lekker en zelf knap je er ook altijd van op! Proberen kan geen kwaad ben benieuwd wat je ervan vind als je eenmaal begint. Leuk dat je meedoet met de winactie!

 7. Chris
  6 januari 2016 / 11:58

  Die salades zien er zooo lekker uit?

 8. 6 januari 2016 / 13:20

  Hee wat leuk! Mijn beste vriendinnetje en oma zijn helemaal gek op deze boeken. Al meerdere keren hebben ze het boek gevolgd met succes. Zelf heb ik niet als doel om veel af te vallen (ik viel vorig jaar doordat ik ‘ziek’ was te veel en te snel af), maar wil wel graag het boek gebruiken om gezonder te leven! Gezonde lekkere recepten en af en toe toch echt traject volgen. Ik ben heel benieuwd wat het met mijn lichaam doet. Goed om te lezen dat het voor echt werkt! Op beide foto’s zie je er trouwens prachtig uit! 🙂 ik doe graag een poging om dit boek te winnen. Ik volg je op bloglovin en Instagram! Liefs

 9. Marjon
  6 januari 2016 / 20:24

  Natuurlijk wil ik ook het nieuwe boek winnen! Na twee keer succes gehad te hebben met Sonja, ben ik nu na 3 kids weer terug bij af 😉 of verder af :$! Deze week begonnen met het eerste boek van Sonja en de derde dag alweer met goed doorgekomen! Het zou leuk zijn als ik volgende week in het nieuwe boek zou kunnen beginnen! Wat een leuke foto’s Les, op beide foto’s straal je!

 10. Gonnie
  6 januari 2016 / 21:25

  Ook ik loot graag mee Lesley! De kerstkilo’s verdwijnen helaas niet vanzelf! ?

 11. 7 januari 2016 / 21:13

  Ik ben erg benieuwd naar het nieuwe boek! Wij hebben thuis een oud boek, wat ik wel eens geprobeerd heb. Een tijd terug ben ik 4 kilo afgevallen, maar helaas is dat opletten met eten nu weer wat minder.. Die feestdagen zijn ook niet geschikt tussendoor haha, moeilijk! Ik maak graag kans om het weer op te pakken!
  Ik volg je op verschillende social media, zoals instagram en twitter.

  Fijne avond!

 12. 10 januari 2016 / 20:01

  Ik doe super graag mee aan je win actie! Was heel benieuwd naar dit boek, en door jou blog nog veel meer! Heb zelf al met meerdere boeken ook Sonja gevolgd, niet alleen om af te vallen maar ook om gevarieerder te eten. Het lijkt me echt enorm gaaf als ik dit zou winnen! Duimen maaaar!

 13. Karolien Vis
  13 januari 2016 / 10:44

  Ik doe heel graag mee met deze actie. Ik heb voor mijn bruiloft (10 jaar geleden) ook eens een dieet van Sonja geprobeerd. Dit was zeker effectief en zal heerlijk in mijn vel en jurk 😉 Nu 2 kindjes later zou ik graag met dit vernieuwde boek aan de slag gaan.
  Je kunt mij terug vinden op alle kanalen.

 14. carola donkelaar
  14 januari 2016 / 10:15

  Oh wat super leuk, ik zag haar zondag op tv!
  Vorige week naar de dokter geweest voor mn darmen heel veel buikpijn, maar moest maar op mn eten gaan letten zei ze.. in ons gezin zijn er ook mensen met overgewicht dus het zou tof zijn als we allemaal een beter en fijner lichaam zouden kunnen bereiken 🙂
  Heb het nog nooit geprobeerd van Sonja maar hoor zoveel positiefs

  Fijne dag!

  Liefs Carola

 15. 16 januari 2016 / 01:48

  Hoi!
  Wat een leuke actie 🙂
  Ik ben zelf 10 weken geleden bevallen. Die extra kilo’s mogen er zeker weer af 😀
  Dit dieet heb ik nooit eerder geprobeerd maar lijkt me wel veelbelovend.
  Ook leuk dat het boek bij Liddl uitkomt. Dat ga ik zeker onthouden.

  Liefs

 16. katinka
  17 januari 2016 / 13:05

  Wat fijn dat het bij jou zo goed heeft gewerkt, hopelijk gaat het deze keer net zo goed! Ik zou het zelf ook graag willen proberen want ik heb ongeveer alle manieren al geprobeerd om van mijn laatste kilootjes af te komen. Ik ben alleen vanuit milieuoverwegingen vegetarisch, weet jij of het dan ook nog mogelijk is om dit te volgen?

  Liefs!

  • 17 januari 2016 / 13:09

   Ik hoop het ook 🙂 Het gaat tot nu toe langzaam maar dat is beter dan niks toch hihi! Tuurlijk is het dan ook mogelijk om het te volgen. Ik ben zelf allergisch voor bepaalde dingen zoals sinaasappels bijvoorbeeld. Ik vervang die producten dan door iets uit het wissellijstje wat voorin het boek staat. Wat je eventueel ook zou kunnen doen is bij Sonja op haar website kun je ook een online traject volgen. Als je bij inschrijving al vermeld dat je vegetarisch bent kunnen ze daar rekening mee houden en het menu zo aanpassen dat het direct oke voor je is! Succes ermee!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.