Sukhi | Vilten bolletjeskleden uit Nepal

Sukhi makes me happy

Het eind van de woonkamer verbouwing is inzicht, hallelujah! We gaan nu richting het, voor mij, leukste deel. Het inrichten!! Tijdens mijn zoektocht naar een nieuw vloerkleed kwam ik uit bij de instagram pagina van Sukhi. Betoverd door de geweldige kleuren, verschillende designs en enorme keuze mogelijkheden ging ik me verder verdiepen in het merk.

Sukhi 

In Nepal betekent Sukhi ‘happy’. Sukhi wil mensen gelukkig maken. Sukhi is een sociale onderneming en streeft naar maatschappelijke winst. Zo zorgt Sukhi ervoor dat de kledenmakers in Nepal, India, Turkije en Marokko twee tot drie keer meer verdienen dan het regionale gemiddelde. Daardoor kunnen hun kinderen naar school. Bovendien kunnen de makers vaak vanuit hun eigen huis werken. Sukhi garandeert dat de makers rechtvaardig worden behandeld terwijl de kwaliteit van de kleden maximaal blijft.

Door de rechtstreekse verkoop zonder opslag, tussenpersonen en winkels, zijn de prijzen van Sukhi kleden tot 60% lager dan winkelprijzen. Winsten komen grotendeels ten goede aan de kledenmakers in de vorm van een hoger loon.

In het onderstaande filmpje wordt dit alles nog duidelijker!

Hoe werkt het?

Om kennis te maken met Sukhi mocht ik twee bolletjes items laten maken in de maat 20 cm. Je kunt deze maat goed gebruiken als pannenonderzetters. Hoe gaat dit in z’n werk? Via de website van Sukhi kun je kiezen of je gaat voor een rond of een rechthoekige vorm. Wij hebben in ons interieur momenteel al veel rechthoekige dingen gebruikt dus ik vond het leuk om dit keer een rond item te nemen. Op de website van Sukhi kun je kiezen uit verschillende vastgestelde kleurstellingen of uit eigen kleuren. Ik heb ervoor gekozen om met eigen kleuren aan de slag te gaan. Je kunt diverse kleuren aanklikken en dan komt er een voorbeeld van je item in beeld. Mijn keuze is gevallen op een blauwe in combinatie met grijs en Tiemen koos voor een groene in combinatie met beige.

Op 2 oktober plaatste ik mijn bestelling. In spanning wachtte ik af 😀 . Na vier weken kreeg ik een e-mail dat mijn items klaar waren en verstuurd werden. In deze e-mail zat een code waarmee ik mijn bestelling kon volgen. Handig, want zo kon ik tijdens mijn vakantie ook kijken waar ze waren 😀 . Twee weken na mijn e-mail checkte ik de code en wat bleek, die dag was het afgeleverd bij mijn buren! Na thuiskomst scheurde ik het pakje natuurlijk direct open. Ja ja mensen, deze twee pannenonderzetters zijn echt te gek geworden! Hieronder de foto’s van de door mij bestelde items.

Sukhi onderzetters

De twee pannenonderzetters die ik besteld heb. Deze ondergrond is trouwens onze nieuwe tafel. Helemaal zelf gemaakt door mijn eigen Bob de Bouwer.

Sukhi onderzetters

Deze zocht Tiemen uit. De ondergrond is onze gekleurde muur in flexa early dew. Hij past er goed bij!

Sukhi onderzetters

De kleuren die ik uitzocht! Ik vind het echt heel leuk geworden! Onderzetters voor pannen was voor ons een drama om te vinden. Wij waren eerlijk gezegd al 1,5 jaar opzoek naar leuke en nu hebben we ze dus! Trouwens de muur is mooi wit geworden he 😉

bolletjeskleden van Sukhi

Op het kaartje wat bij het product zit staat de naam van de persoon die het gemaakt heeft. Via de website kun je dan kijken wie dat is en die persoon eventueel nog een mailtje sturen.

Sukhi onderzetters

Ik vind het echt een prachtig concept. Het is het toppunt van beleving in combinatie met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Mij hebben ze met hun product en de beleving in ieder geval erg gelukkig gemaakt en daarmee is een deel van hun missie al bereikt.

Wat vind jij van Sukhi en hun bolletjeskleden? 

Deze blogpost is gesponsord

12 Reacties

 1. Desiree
  9 december 2015 / 07:29

  Leuk les! Echt iets voor jou!☺

 2. 9 december 2015 / 13:14

  Dat zijn wel hele leuke originele pannenonderzetters!

 3. 9 december 2015 / 19:18

  Ze zijn zeker hartstikke leuk om te zien, erg apart juist doordat je zelf de kleuren hebt gekozen…, maar ook wel heel vrolijk, ja hier word ik heel blij van als ik er naar kijk…
  Petra onlangs geplaatst…Beauty UK matte lipstick: No. 3, SnobMy Profile

 4. 9 december 2015 / 20:45

  Oh wat een leukerds! Een groot kleed van bolletjes lijkt me heel fijn en lekker om met je blote voetjes over te lopen.

 5. 9 december 2015 / 21:28

  Dat is echt een leuk initiatief! Heel leuk dat het hand gemaakt is en je ook de naam van de persoon krijgt.. Erg mooi!

 6. 10 december 2015 / 12:18

  Mooi concept! Ik denk dat een groot kleed ook heel mooi zal zijn.

 7. 16 december 2015 / 14:29

  I like Sukhi haha. Heel tof dit concept.

 8. 7 januari 2016 / 20:47

  Wat is het mooi geworden en ik vind het concept van Sukhi.nl echt super! Ik snap dat je er trots op bent!
  Barbara onlangs geplaatst…Visrecept: Rode MulMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.