The Body Shop Shea Butter | Uitgebreide review

The Body Shop is in februari met een uitbreiding van de Shea Butter productlijn op de markt gekomen. Ik heb de nieuwe producten de afgelopen periode uitgetest en in deze blog vertel ik je mijn mening hierover.

Shea producten van The Body Shop.

Ken je dat, van die producten waarvan je van te voren niet veel verwacht en na een tijdje gebruik juist heel erg enthousiast over bent?! Dat zijn voor mij de vernieuwde producten van de Shea lijn. De huidige Shea lijn is uitgebreid met de onderstaande producten. Het mooie aan deze lijn is dat hij weer 100% vegan is. Alleen gemaakt van natuurlijke producten dus!

The Body Shop Shea ButterShea butter, Body Lotion, Shampoo, Conditioner en een haarmasker. 

The Body Shop werkt sinds 1994 samen met de Tungteiya Women’s Shea Butter Association in Ghana. Elk jaar maken 640 vrouwen 390 ton sheaboter voor The Body Shop, doormiddel van een eeuwenoud proces dat bestaat uit 18 stappen, en dat al generaties lang wordt doorgegeven van moeder op dochter. Dankzij de samenwerking met The Body Shop verdienen deze vrouwen een inkomen en ondersteunen zij hun gemeenschap. 

Shea Haircare-lijn

Een deel van de nieuwe producten bestaan uit de Shea Haircare-lijn. Deze is geïnspireerd op eeuwenoude tradities van vrouwen in Ghana om hun droge haar te verzorgen en te beschermen. De shampoo heeft een reinigende werking, de conditioner zorgt voor de verzorging van je haar en het haarmasker zorgt voor extra verzorging.

The Body Shop Shea Butter Shampoo & Conditioner

Mijn haar is aan de bovenkant vaak snel vet en aan de onderkant heel droog. Ik vind het daarom erg lastig om mijn haar in een goede conditie te houden. Het enige moment waarop mijn haar echt goed zit, is als ik terug kom van de kapper. Ik was dan ook erg benieuwd naar deze shampoo en conditioner, of ze echt waar kunnen maken wat ze beloven.

The Body Shop Shea Butter shampoo en conditioner

De producten komen een mooie doorzichtige fles, de shampoo is wat peach kleurig en de conditioner is creme kleurig.

The Body Shop Shea Butter shampooThe Body Shop Shea Butter conditioner

Wat ik zelf vaak met een shampoo of conditioner voor droog haar heb, is dat het mijn haar aan de bovenkant vetter maakt dan het al is en aan de onderkant niet genoeg voedt om het écht te verzorgen. Ik was dan ook vrij sceptisch voordat ik begon met testen, maar ik moet zeggen dat dit product mijn verwachtingen dubbel en dwars heeft overtroffen. Ik gebruik dit product nu iets meer dan een maand. Mijn haar is zacht, zowel aan de boven als onderkant en het wordt bovenop helemaal niet sneller vet dan normaal. Mijn lange haar heeft minder klitten, is beter doorkambaar en niet meer droog.

Nu ik merk dat mijn haar beter verzorgd en minder droog is, gebruik ik de conditioner nog maar om de wasbeurt. Dat is voor mij nu voldoende, en hiermee houd ik mijn haar goed genoeg verzorgd.

Wat mij wel opvalt is dat ik naar mijn idee meer shampoo nodig heb om mijn haar volledig te wassen. Dit komt denk ik omdat het product vrij ‘dik’ is voor een shampoo en niet zo extreem schuimt (wat eigenlijk juist een goed teken is, want hoe minder schuim, hoe minder rotzooi in je shampoo). Daardoor heb ik het idee dat ik veel verbruik, na 1,5 maand is mijn fles ongeveer voor de helft leeg. Ik was mijn haar gemiddeld 2/3 keer per week.

Dit product kost € 7,00 per fles van 250ml. (zowel de shampoo als conditioner). Ik vind dit een mooie prijs voor een shampoo, zeker als het echt goed werkt om je haar er stralend uit te laten zien. Het product is dus ook geschikt voor (deels) droog haar.

The Body Shop Shea Butter haarmasker

Naast de verzorging van de conditioner, biedt The Body Shop nog een product aan om je haar extra te verzorgen. Een Shea Butter haarmasker.

The Body Shop Shea Butter Haarmasker

De verpakking vind ik een beetje lijken op die van de Body Butter. Even goed je bril op doen dus voor je het gebruikt haha.

The Body Shop Shea Butter HaarmaskerThe Body Shop Shea Butter Haarmasker

Het heeft een dikke structuur die een beetje lijkt op de Body Butters. Ik heb dit product één keer gebruikt, in het begin om mijn haar weer wat sneller in een betere conditie te krijgen. Het product werkt goed en geeft je haar net even een extra boost om van die extreme droogheid af te komen.

De prijs voor dit product is: € 15,00 voor een pot van 250ml.

Shea Butter Bodylotion

De vernieuwde Shea Butter Bodylotion bevat maar liefst drie keer zoveel sheaboter dan voorheen. De textuur is romiger en The Body Shop beloofd dat het product onmiddellijk op de huid smelt.

The Body Shop Shea Butter BodylotionThe Body Shop Shea Butter Bodylotion

Veel van de verzorgende Body Lotions die ik heb getest werken goed, maar slechts voor een korte periode. Na een tijdje voelt je huid alweer droog en gevoelig aan. Bij mij is dit vooral de huid op mijn benen. Mijn onderbenen voelen af en toe alsof de huid bijna barst. De Body Lotion van The Body Shop Shea lijn gebruik ik nu een tijdje. Ook over dit product wat ik wat sceptisch gezien mijn eerdere ervaringen met de meeste Body Lotions, maar ik moet zeggen deze werkt fantastisch! Je moet het product wel een paar dagen gebruiken, maar dan is je huid zo verzorgd dat je het af en toe nog even bij moet houden. Het houdt je huid soepel en zacht.

Per tube van 200ml betaal je € 12,00.
Naast de Body Lotion bevat deze lijn ook nog een Body Butter, deze kost € 16,00 voor 200ml

The Body Shop Multifunctionele Shea Butter

The Body Shop over hun nieuwe multifunctionel Shea Butter:

Onze nieuwe multifunctionele Shea Butter heeft een rijke romige textuur die smelt op de huid. Na het aanbrengen van de Shea Butter voelt je huid zachter, soepeler en gladder aan. Het is ideaal voor het verzachten van droge en gevoelige huid en een strak of jeukerig gevoel. Daarnaast kun je Shea Butter ook gebruiken voor het verzorgen van droog haar en het stylen van krullend haar.

The Body Shop Multifunctionele Shea ButterThe Body Shop Multifunctionele Shea ButterThe Body Shop Multifunctionele Shea Butter

Het product wordt geleverd in een doorzichtig zakje en is erg hard. Door het zakje tussen je handen te wrijven en dan open te knippen, heb je een iets zachter butter die je kunt aanbrengen waar je maar wilt. Zoals The Body Shop zelf zegt het is echt een multifunctioneel product wat je kunt inzetten voor heel veel verschillende doeleinden: lichaam, gezicht, lippen en haar. Nadat je klaar bent kun je het zakje weer dicht doen voor een later gebruik.

Wat ik zelf ook erg leuk vind is dat je verschillende beauty hacks hebt waar je dit product voor kunt gebruiken. Zo kun je het gebruiken als lipbalem, maar je kunt ook je eigen 2 in 1 lippenbalsem en scrub van maken. Heel makkelijk, 1 theelepel Shea Butter en 1 theelepel suiker en je eigen scrub is klaar!

De prijs van dit product is € 16,- per 150ml. Hier doe je echt wel een hele tijd mee.

Eindoordeel

Zoals ik al vertelde eerder in de blog heeft deze nieuwe Shea Lijn van The Body Shop mijn verwachtingen extreem overtroffen. Heb je een droge huid of droog haar? Dan is dit echt een productlijn die hier goed tegen helpt. Mijn favorieten uit deze collectie zijn de shampoo, de conditioner en de Body Lotion. De andere producten vind ik ook fijn, maar gebruik ik veel minder en zou ik daarom niet zo snel nogmaals aanschaffen. Je kunt de producten in de winkel kopen, of online bestellen bij de webshop van The Body Shop.

Wat vind jij van de nieuwe Shea Butter lijn van The Body Shop?

 

 

Vind je dit een leuke blog? Pin hem gerust op Pinterest!

The Body Shop vernieuwde Shea Lijn - My Little Happiness

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eerdere reviews van mij over The Body Shop vind je hier terug.

 

Deze producten heb ik ontvangen ter review.

7 Reacties

 1. 4 maart 2019 / 07:42

  De producten klinken echt heel fijn, vooral de shampoo en conditioner. Ik vind de geur van deze lijn van The Body Shop sowieso heel fijn en ben nu al helemaal enthousiast ๐Ÿ™‚

 2. 4 maart 2019 / 08:24

  Klinkt als fijne producten. Mooie verpakkingen ook!

 3. 4 maart 2019 / 09:05

  Het zijn echt hele fijne producten vind ik! Heb het haarmasker nu twee keer gebruikt en dat helpt wel, alleen moet ik het niet te vaak doen omdat het zo goed voedt en ik fijn/dun haar heb. De geur is ook zo ontzettend lekker ๐Ÿ™‚

 4. 4 maart 2019 / 10:39

  Wat een fijne review! Ik gebruik de ‘oude’ shea butter body butter nog, het is het enige dat helpt tegen mijn extreem droge benen. ๐Ÿ™‚

 5. 4 maart 2019 / 12:35

  Wat een super fijne review, mooie foto’s ook! Ik moet gauw maar weer eens naar The Body Shop denk ik ๐Ÿ˜€

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.