The Wax Bar | mijn Wax bar Challenge

Eerder dit jaar ontving ik een e-mail van The Wax Bar met de vraag of ik mee wilde doen aan The Wax Challenge. The Wax Bar heeft een nieuwe wax ontwikkeld genaamd de Supreme Wax. Dit is een unieke hot wax, die speciaal ontwikkeld is om succesvol te zijn op elke huid. Waaronder dus ook de gevoelige huid. Een groot voordeel van deze wax is dat het minder pijnlijk is dan normaal waxen. Ik ben wel in voor een Challenge dus ik ben de uitdaging aangegaan!

The Wax Bar Den Haag

Mijn eerdere ervaringen met Waxen.

Vorig jaar heb ik tot twee keer toe een wax behandeling ondergaan. Ik wilde het gewoon zelf eens proberen, eens kijken hoe pijnlijk het echt was en of het beviel. Een soort bucketlist item zeg maar 😉 . De eerste keer was ik bij Delete Waxing in Rotterdam. Ik boekte een first time sessie voor de brazilian. Ik werd vriendelijk ontvangen en opgehaald. Eenmaal aangekomen in de behandelkamer moest ik mij uitkleden en begon de cosulent met waxen.

Het deed zeer, zeker op bepaalde plekken. Ik vertelde het tegen de consulent, maar hé het doet altijd zeer zei ze. Eenmaal thuis heb ik gemerkt dat het echt niet goed was. Na ongeveer een week begon de roodheid eindelijk een beetje weg te trekken. Het was alsof de huid gewoon brandwonden had, zo voelde het en zo zag het eruit. Ik kreeg een enquete formulier van Delete over mijn behandeling. Hier heb ik alles op aangegeven, ik heb er zelfs nog een mail over gestuurd, maar helaas geen reactie. Geen Delete Waxing meer voor mij dus.

Achteraf hoorde ik dat ze op bepaalde delen van je schaamstreek maar een maximaal aantal keer mogen waxen. Ik kan met zekerheid zeggen dat ze daar zwaar overheen gegaan zijn. Dat is ook de reden van de brandwonden geweest waarschijnlijk. Toch jammer dat het bedrijf dan helemaal niet reageert op de klachten die je instuurt.

Mijn tweede behandeling was bij een plaatselijke wax bar. Dit deed al een stuk minder pijn. Na een paar uur was de roodheid helemaal weg, het kan dus wel 😉 . Hier was ik alleen niet tevreden over de hygiene en de service.

Je kunt dus zeggen dat ik enige ervaring heb met waxen 😉 . Aangezien de laatste keer wel minder pijnlijk was ging ik de Challenge gewoon aan. Ik was erg benieuwd of de nieuwe wax waarmee The Wax Bar al hun behandelingen nu uitvoert, inderdaad minder pijnlijk is.

Mijn ervaring met The Wax bar

Bij binnenkomst word je vriendelijk begroet door een medewerkster. Je krijgt wat te drinken aangeboden en ze gaat je voor naar de behandelkamer als deze al klaar is. Zo niet, dan mag je even plaats nemen en kun je in de tussentijd een tijdschrift pakken om je te vermaken.

The Wax Bar Den Haag

Je maakt kennis met de wax consulent en ze vertelt je wat de bedoeling is. Er is een aparte ruimte waar je je kunt uitkleden en daar kleed je je uit en fris je je op. Eenmaal op de behandeltafel kan de behandeling beginnen!

De Challenge

The Wax Challenge werd uitgevoerd op de benen. Op een van de twee benen werd gewerkt met de oude methode (strip wax). Op het andere been werd er gebruik gemaakt van de nieuwe methode. Van te voren weet je natuurlijk niet welk van de twee de nieuwe wax is. Je ligt op je rug dus kunt het ook niet zien aan de strips etc.

Aan het einde van de Challenge als ze helemaal klaar is mocht ik raden welke van de twee de nieuwe wax is. Ik raadde dit meteen. Het ontharen van de benen is, vind ik, eigenlijk niet heel erg pijnlijk. Het gaat gemakkelijk, snel en zeker met de nieuwe wax.

Met de oude methode had ik na de behandeling langer een gevoelige huid. Bij de nieuwe wax voel je heel even dat je haartjes verwijderd worden en daarna is de gevoeligheid direct weg. Hieronder een kort filmpje van deze Challenge!

Eigen behandeling | The Brazilian

Na de Challenge had ik zelf nog een brazilian geboekt. Ik was erg benieuwd hoe deze bij The Wax Bar zou bevallen!

The Wax Bar Den Haag, behandelkamer billie

Ook hierbij vond ik de pijn echt erg meevallen. In de liezen/ bikinilijn vind ik het eigenlijk pijnloos. Er zijn echter wat andere plekjes, die wel zeer doen. Nu is die pijn echt een stuk minder als ik heb ervaren bij o.a. Delete en de plaatselijke wax bar. Daarnaast heb ik van deze behandeling geen blauwe plekken gehad en ook geen rode/branderige huid. Het kan dus wel! Waxen waarbij de klant centraal staat en daarnaast ook nog eens op een manier die voor mij het meest prettig is.

Wat ik ook fijn vind is dat ze bij The Wax Bar speciale ruimtes hebben waar je je even kunt uitkleden en waar je je spullen kunt achterlaten. Dit voelt prettiger dan wanneer je je moet uitkleden waar de consulent bij is.  Al met al ben ik er erg tevreden over. Na deze waxbehandeling ben ik regelmatig nog terug geweest bij The Wax Bar. Ook in de Rotterdamse vestiging. Zelf een keer nu ik zwanger ben. Ik merkte dat mijn huid daar wel een stuk gevoeliger op reageerde. Ik had een vraag na de behandeling gesteld in facebook chat en werd direct benaderd en gebeld of ze het voor mij op konden lossen. Super service dus! Daar kunnen een hoop andere Wax bars wat van leren.

Win je eigen Wax behandeling bij een vestiging van The Wax Bar bij jou in de buurt!

The Wax Bar Den Haag wax

Ben jij nieuwsgierig geworden? Ik mag één keer een wax behandeling t.w.v. € 40- weggeven. Je kunt dus zelf kiezen voor welke behandeling je gaat! Ben je altijd al nieuwsgierig naar waxen in plaats van scheren, of is het bij jou ook iets wat je gewoon eens wilt proberen? Doe dat mee met deze winactie!

Hoe maak je kans?

Het is heel makkelijk, volg de onderstaande stappen en je doet mee!

✔ Laat een reactie achter op deze blog dat je mee wil doen met de winactie. Welke behandeling zou jij graag eens proberen?

✔ Volg My Little Happiness op minimaal één van de volgende social media: FacebookTwitterInstagram of Bloglovin. Geef ook even in je reactie aan op welke kanalen je me volgt.

✔ En dan… afwachten maar! Je kunt mee doen tot en met zondag 10 september 2017

Hoe vind jij waxen? Heb je het wel eens geprobeerd?

16 Reacties

 1. 28 augustus 2017 / 08:09

  Wat vervelend dat je eerdere ervaringen met waxen zo slecht waren en dat er achteraf niet eens op je klachten werd gereageerd. Fijn dat dit je een stuk beter beviel! Ik zou wel kans willen maken op een waxbehandeling voor mijn benen. Ik heb zoiets nog nooit gedaan, dus ik ben benieuwd 🙂 Ik volg je op Bloglovin, Instagram en Twitter.

 2. 28 augustus 2017 / 08:16

  Ik zou heel graag mee willen doen. Wonen doe ik dus half in het buitenland (lanzarote) dus ik scheer me een ongeluk. Waxen durf ik eigenlijk niet meer. Heb een keer een hele slechte ervaring gehad. Waarbij mijn benen onder de blaren zaten.. Naar aanleiding van je review wil ik het nog wel eens proberen

 3. Linda
  28 augustus 2017 / 08:18

  Wauw! Dit zou ik echt heel graag winnen. Ik begin te merken dat ik het scheren van mijn benen steeds vervelender vind. Ik haal mezelf open, ingegroeide haren en een halve dag na het scheren voel ik alweer stoppels. Ik zou graag een behandeling laten doen om mijn benen te waxen met de nieuwe suprème wax. ?

 4. 28 augustus 2017 / 08:40

  What? Had je een week lang rode plekken en brandwonden en ze reageerden niet eens? Wat slecht! Gelukkig heb je nu een betere ervaring want ik weet uit eigen ervaring ook dat dat gelukkig wel kan 🙂 Ik sla de winactie even over maar wens iedereen succes. Vooral in de zomerperiode vind ik het echt een uitkomst.

 5. 28 augustus 2017 / 09:14

  Oeh ik zou dit ook wel graag willen doen. Ik sla hem alleen even over aangezien ik niet in NL ben op dit moment.

 6. 28 augustus 2017 / 09:46

  Wat bizar dat je er zo last van kreeg en niet eens een reactie kreeg van de medewerkers.. ik sla de winactie eventjes over, blijf waxen een spannend en pijnlijk idee vinden.. door je artikel is mijn mindset wel veranderd! Wie weet dat ik het ooit een keer ga doen, maar ik hou het nu eventjes bij de scheermesjes. 🙂
  Liefs,
  Evelien

 7. 28 augustus 2017 / 10:28

  Wat rond dat je ervaring bij Delete zo slecht was, het klinkt inderdaad echt niet goed! Ik wil het wel een keer proberen, maar het lijkt me een beetje eng en pijnlijk nog op het moment haha. Ik doe nog even niet mee aan de winactie dus, maar wel heel tof!

 8. 28 augustus 2017 / 11:29

  Wat fijn om jou uitgebreide ervaringen te lezen. The horror, dat verhaal over Delete. Wat lijkt me dat pijnlijk. Naar The Wax Bar ben ik wel heel erg benieuwd geworden, hopelijk durf ik het eens aan..

 9. 28 augustus 2017 / 12:57

  Delete klinkt als een gruwelijke plek. Goed dat ze bij The Wax Bar wél professioneel zijn!
  Trouwens, gefeliciteerd met je zwangerschap! Dat heb ik volgens mij hélemaal gemist!

 10. 28 augustus 2017 / 15:19

  Superleuk artikel en toffe actie! Voor mij is het jammer genoeg net wat te ver, dus ik hoop dat je er iemand anders gelukkig mee kan maken!

 11. Claudia Diependaal
  28 augustus 2017 / 20:33

  Volgens mij ligt de eerste in Breda wat ik net zo even kon zien. Ik zou best mee willen doen. Maar dan zou mijn vriend ook vrij moeten hebben. Ik heb nl MS en weet niet of ik daarna nog terug kan rijden, omdat de vermoeidheid toeslaat. Of dat het niet goed valt. Maar ik zou het wel eens mee willen maken. Dus ik doe mee!

 12. Mirte
  28 augustus 2017 / 22:23

  Leuk om jou ervaringen te lezen! Ik doe graag mee, zou zelf wel is mijn onderbenen gewaxt willen hebben.

 13. Lyn
  30 augustus 2017 / 16:37

  Ik zou voor de leg wax gaan.

 14. 30 augustus 2017 / 19:41

  Oh kind… hoor mij nou! Maar tussen mijn benen zou ik dat nooit durven! O grote grutjes, ik zie een hele rampscenario voor mij! Zal niet in details treden, maar het idee is een tenamomentje!
  Fijn dat je het nu bij diverse salons hebt kunnen ervaren en ik hoop dat ze van jouw kritiekpuntjes leren, want tenslotte wil je dat klanten terug keren.

  • 11 september 2017 / 20:38

   Hahah, ik moest erg lachen om jouw reactie 🙂 Het valt mee hoor. Hoe vaker je het doet het minder pijnlijk het wordt. Nu met de zwangerschap is het wel pijnlijker dan normaal helaas 😉

 15. lisanne bons
  3 september 2017 / 22:32

  Dat zou ik wel willen proberen. Ik hars mezelf al jaren maar aan bepaalde plekken waag ik me niet. Dus dat zou wel ontzettend fijn zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.