Theeleuten voor gevorderden|It’s a Tea-tag!

Schermafbeelding 2015-03-17 om 21.33.43

 

Bij de blog van Marij vond ik deze leuke it’s a tea-tag! Ik ben al jaren dol op thee en dus vond ik dit echt wat voor mij om in te vullen! Ik ging gelijk even in mijn archief graaien want ooit heb ik in het tijdschrift yes gestaan, wat helaas gestopt is in 2010, met een T-test. Het was in 2008 en was echt een super leuke dag. Ik werd uitgenodigd met een achttal meiden om naar het theehuis Pink Lemon te komen in Den Bosch. Boven in de workshop ruimte was een tafel uitgestald met vrolijk servies, heerlijke cakejes en een hoop verschillende theesmaken. Voor we aan tafel mochten werden we als een echt topmodel aangekleed en opgemaakt. Daarna kon de shoot en het interview beginnen. We mochten alle soorten thee testen en moesten daar een beoordeling van maken. Grappig om te lezen is het volgende stukje. Op de kan met verse muntthee wordt minder enthousiast gereageerd:”Die blaadjes vind ik niet echt geweldig” en “Doe mij maar gewoon een zakje thee”. In die tijd was dat nog heel raar verse muntthee haha nu vind ik het juist erg lekker. Ik durf te wedden dat de andere meiden hier ook nu op z’n tijd wel eens een kopje muntthee lusten en ook hard moeten lachen als ze dit terug lezen.

IMG_17551Op de foto sta ik hier rechts onderin. Je zou het misschien niet zeggen maar ja dat is mijn achterkant haha 😉

IMG_1754Uit het interview wat ze afgenomen hadden, hebben ze deze stukjes uitgehaald. Het is grappig want hoe zou ik deze vragen nu beantwoorden? Nou eigenlijk nog bijna hetzelfde alleen mijn favoriete smaak is niet alleen meer bosvruchten en framboos haha.

Terug naar de tag, hieronder de vragen en mijn bijbehorende antwoorden. Dit vulde ik natuurlijk in onder het genot van een kopje thee dat snappen jullie ook wel 🙂

1. Wanneer dronk jij je eerste kopje thee? En hoe smaakte dat?

Dat is al een hele tijd geleden! Ik ben begonnen met thee drinken toen ik al vrij klein was. Eerste met water erbij en suiker. Het thee met suiker drinken heeft mijn moeder mij al snel afgeleerd. Dit deed ze door de suiker te vervangen door een (volgens mij) mariakaakje. Na een vrij korte periode hadden we het koekje niet meer nodig, al was dat natuurlijk wel lekker 😉

2. Met wie drink je graag thee?

Met wie maakt me niet heel veel uit. Met mijn vriend drink ik vaak een kopje thee, super leuk dat hij daar ook van houdt 🙂 Daarnaast drink ik graag thee met mijn vriendinnen, collega’s en familie. Zo een beetje iedereen dus. Als ik op bezoek ga bij opa en oma krijg ik ook altijd een kopje heerlijk lichte thee omdat ik net als mijn opa erg van lichte thee houdt.

3. Op welke momenten van de dag drink jij thee?

Op mijn werk drink ik heel de dag door thee. Het begint s’morgens en gaat eigenlijk heel de dag door! Ik lust geen koffie dus vandaar dat ik ook veel thee drink maar ik vind het ook gewoon super lekker. Op mijn werk hoeven ze het eigenlijk nooit te vragen wat ik wil want het antwoord is altijd thee haha. Als ik thuis kom tegen een uurtje of acht neem ik ook heerlijk een kopje thee bij wat ik aan het doen ben.

4. Wat is je favoriete thee-smaak/soort?

Momenteel witte thee, kamille thee, bosvruchten, kaneel, jasmijn en even bijkomen van de piramide.

5. Hoe vaak gebruik je jouw theezakje?

Zolang als hij het ‘doet’ haha. Ik hou van lichte thee en ik vind het zonde om het theezakje gelijk na een keer weg te gooien. Ik gebruik hem zo vaak mogelijk totdat hij geen smaak meer afgeeft en dan gooi ik hem weg en pak ik een andere.

6. Wat vindt je van high-tea?

Heerlijk! Ik heb veel high-tea’s geprobeerd maar de lekkerste is en blijft tot nu toe toch wel die van Chez Andre in Brielle. Je krijgt daar zo verschrikkelijk veel en allemaal even lekker!

7. Waar koop jij jouw thee?

Dat verschilt. Meestal in de supermarkt. Daar hebben ze de laatste tijd steeds mee keuze vooral bij Hoogvliet supermarkt die vlak bij m’n werk zit. Ik kocht hier laatst thee van English Tea Shop en Piramide.  Mijn vriend wil het liefst altijd dezelfde: Morocco mint van Lipton. Deze is de laatste tijd ook vaak bij het Kruidvat in de aanbieding dus daar haal ik het zo nu en dan ook wel eens.

8. Probeer je vaak nieuwe soorten/smaken uit of hou je het liever bij je vertrouwde smaak?

Dat ligt aan mijn bui. Af en toe heb ik zin in een nieuw smaakje en ben ik benieuwd naar andere smaakjes om te kijken of er wat lekkers bij zit. Een andere keer heb ik weer alleen zin in een bepaalde thee.

9. Hoe bewaar je jouw thee?

Ik bewaar het in een theedoos van, hoe kan het ook anders, Blond Amsterdam. Deze zit tot de knok toe vol. Daarnaast heb ik de theesmaakjes die we regelmatig gebruiken gewoon in de originele verpakking staan.

10. Heb je een aparte thee doos voor gasten?

Nee. Ik denk dat dat komt omdat ik zo veel verschillende smaken heb en ik altijd vraag waar ze zin in hebben. Ik heb vaak toch wel wat ze graag willen in huis haha.

11. Als je zelf een smaak zou mogen samen stellen wat voor smaak zou dit dan zijn?

Dat is een lastige vraag. Ik ben de laatste tijd steeds meer witte thee gaan drinken dus een combinatie van witte thee met een bosvruchten smaak ofzo? Misschien dat het er zelfs al wel is ik kom elke keer weer aparte en leuke smaken tegen!

Welke vraag ik nu nog mis is:

Welke smaak vond je echt helemaal niks? 

Ik heb ooit van Pickwick een smaak gehad met chocolade en mint. Die heb ik al jaren in mijn kast staan en ooit maar een keer gedronken. Had totaal niet mijn voorkeur haha.

 

Wellicht vinden jullie het ook leuk om deze theetag in te vullen, overnemen mag en met een vermelding is altijd leuk 😉

Houden jullie ook zo van thee? 

11 Reacties

 1. Swaen
  18 maart 2015 / 08:20

  Mmm thee! Wat leuk dat je in de Yes hebt gestaan, toen was thee al hip 🙂

  • Lesley
   Auteur
   18 maart 2015 / 21:46

   Ja grappig he hihi! Thee is altijd al hip geweest toch 😉 alleen die gekke trends met planten in het water is nieuw

 2. 18 maart 2015 / 08:53

  Leuk gedaan! Ik heb zelf de koffievariant van de tag ingevuld, maar ben stiekem toch ook wel een theeleut. Tof dat je aan die T-test hebt meegedaan!

  • Lesley
   Auteur
   18 maart 2015 / 21:46

   Graag gedaan! Zoals je kunt lezen een echte theeleut! 🙂

  • Lesley
   Auteur
   18 maart 2015 / 21:46

   Dank je! Ik ook een heerlijk rustig momentje 🙂

 3. Marleeeentje
  19 maart 2015 / 15:47

  Leuke tag! Ik heb echt niks met thee, maar hij is wel heel tof om te lezen!

  • Lesley
   Auteur
   19 maart 2015 / 16:15

   Dank je wel! Grappig he dat de een er zo veel mee kan hebben en de ander helemaal niks hihi

 4. 20 maart 2015 / 19:12

  Ik deed vroeger altijd melk bij de thee, dat kan ik nu écht niet meer begrijpen. Suiker deed ik er dan ook bij. Gelukkig drink ik het nu gewoon zonder maar ik ben wel nog fan van bosvruchten haha!

 5. www.jud-ith.nl
  23 maart 2015 / 13:16

  Haha leuk zeg om te lezen :):)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.