Tips voor een bezoek aan Londen

Eind november was ik weer een lang weekend in mijn favoriete stad Londen! Ik kan hier uren ronddwalen zonder mij te vervelen. Dit keer heb ik dingen gezien die ik al eerder gezien heb, maar ook een aantal nieuwe dingen. Ik heb al mijn favorieten en tips voor Londen in deze blog samengevat. Lees je mee?

Shoreditch

Nieuw op mijn lijstje is de wijk Shoreditch. Ik vind dat je het een beetje kunt vergelijken met Camden Town: apart en uniek! Ze hebben er hele hippe restaurants, maar ook hallen met food kraampjes. Eigenlijk gewoon té veel eten, je ziet zoveel lekkers dat je niet weet wat je moet kiezen haha.

Als je de metro of de overground uitstapt kom je eerst langs Boxpark. Dit zijn containers die ze hebben omgebouwd tot een winkelstraatje. In deze winkels bevinden zich startende ondernemers met veelal handgemaakte en unieke producten. Een stuk verderop op Brick Lane kun je goed terecht voor vintage winkels! Ze hebben hier mega veel vintage stores en in het weekend ook extra overdekte vintage markten. Wat ik zelf ook erg gaaf vond is de graffiti, ze hebben hier op veel muren echt prachtige schilderingen gemaakt. Mocht je daar meer over willen weten, kun je een tour volgen langs al deze kunstwerken.

boxpark / shorditchShoreditch / Boxpark | uitstappen bij overground Shoreditch of underground Liverpool street

Carnaby/ Kingly Court

Carnaby bestaat uit een aantal kleine straatjes bij elkaar. Je kunt het vergelijken met de negen straatjes hier in Amsterdam. Het is knus en er zijn apart winkels gevestigd. Ook zie je hier kleine vestigingen van grote ketens. Een aantal voorbeelden van winkels die zich hier bevinden zijn: MAC, Levi’s, Urban Decay, Chocywokydoda (ken je die nog van TLC?!) , Lazy Oaf, Skinny Dip, Benefit en ga zo maar door. Het is een klein doolhof, dus let even goed op. Voor je het weet vergeet je een deel 😉

In Carnaby zit Kingly Court. Een overdekte binnenplaats waar allemaal eetgelegenheden in zitten. Ze hebben hier twee verdiepingen met diverse restaurantjes. Het pizza restaurant op de begane grond is erg lekker en goedkoop (laat je niet afleiden door het tl licht 😉 ) op de begane grond zit ook een vestiging van Whyte and Brown. De afgelopen keer hebben we hier de eerste avond gegeten en dit was erg lekker. Ze hebben hier voornamelijk kip, ook vega gerechten en kleine hapjes.

Carnaby street / kingly courtCarnaby Street / Kingly Court | uitstappen bij metro halte Oxford Circus of Piccadilly Circus

Covent Garden

Blijft leuk om te bezoeken! Je kunt het een beetje zien als Carnaby street. Ook een aantal straatjes bij elkaar die een geheel vormen. Je kunt hier winkelen bij de kleine winkels, vintage winkels maar ook bij de kleine winkels van de grote ketens. Ze hebben hier ook een kleine overdekte markt met kraampjes. Hier kun je kleding en allerlei frutsels kopen. Het is een gezellig stukje omdat alles niet zo groots is opgezet. Het voelt wat knusser aan.

In deze buurt zitten ook een hoop goede restaurants. Voorheen kwam ik daar graag bij Jamie Oliver Union Jack. Die zit er helaas niet meer. Onze nieuwe favoriet is Sophie’s Steakhouse. Hier vind je de lekkerste steaks, ribs en vooral hamburgers. Ook de cocktails waren hier erg goed! Voor mensen die geen vlees eten hebben ze hier helaas geen vega gerecht.

Covent Garden | uitstappen bij metro halte Covent Garden

Borough market

Als je van eten houdt, is dit echt een must visit! Wij ontdekte dit per ongeluk een paar jaar geleden en het is echt een geweldig stukje Londen. Eten in overvloed, van brood tot varken aan het spit of een vegan burger!

borough marketBorough market | uitstappen bij metro Halte Londen Bridge

Typisch Londen

Hoe vaak ik ook geweest ben, elke keer weer wil ik deze onderdelen van Londen even zien. Daar onder vallen de Big Ben, Londen Eye, Tower Bridge en het liefst nog even Buckingham Palace. Het zijn hele mooie gebouwen en eigenlijk gewoon echt kunstwerken.

Typisch Londen / Big Ben, Tower BridgeBig Ben | uitstappen bij metro halte Westminster &  Tower Bridge | uitstappen bij metro halte Tower Hill

Museums

Mijn favoriete museums in Londen zijn The Tower of Londen en Natural History Museum.

Het Natural History Museum is gratis te bezoeken. Hier kun je van alles te weten komen over geschiedenis van onder andere dinosaurussen, insecten, de vulkaan, zoogdieren, de mens en nog veel meer. Het is een leuk en interessant museum en echt een aanrader.

De Tower of Londen kun je alleen binnen tegen betaling. Als volwassenen betaal je 25,- pond voor een kaartje. Aardig aan de prijs, maar een unieke beleving. In de Tower krijg je een rondleiding door een van de bewoners. Ze vertellen alles over de historie van het kasteel, de bruggen rondom en de stad Londen. In de Tower liggen ook de kroonjuwelen welke je via een loopband kunt bezoeken. Ook vind je hier harnassen van de ridders van vroeger terug. Een boeiend verhaal en zeker de moeite waard om te bezoeken.

Museum londonNatural History Museum  | uitstappen bij metro halte South Kensington & Tower of Londen | uitstappen bij metro halte Tower Hill

Openbaar vervoer

Het is even afhankelijk van hoelang je gaat, maar ga je net als ik 4 dagen of langer dan is het aan te raden om een 7 Day Travelcard Zones 1 to 2 te kopen. De prijs hiervoor is rond de 35 pond, terwijl een dagkaart bijna 10 pond kost. Je betaalt wel 5 pond voor je oyster card, maar die kun je aan het eind inleveren of de keer erna weer gebruiken. Je kunt het zien als een ov-chipkaart.

Vervoer in LondenReizen met het openbaar vervoer in Londen gaat gestroomlijnd. Daar kunnen ze in Nederland echt nog wat van leren. Wij  hebben gebruik gemaakt van de underground, de bussen en de overground. De bus duurt langer, maar je ziet hier wel veel meer.  En zeg toch zelf, voorin/bovenin een dubbeldekker dat wil toch iedereen eens gedaan hebben?

Winkels

Warenhuis

Je hebt meerdere grote warenhuizen in Londen. Hoewel Harrods voorheen mijn favoriet was, vind ik het tegenwoordig geen fijne winkel meer. Het is groot, alles lijkt op elkaar en als het druk is raak ik daar snel gedesoriënteerd en in paniek. Ondanks dat blijft het natuurlijk een prachtige gebouw en vind ik het altijd even indrukwekkend om te bezoeken. Zeker de twee herdenkingspunten van Prinses Diana die zich in Harrods bevinden.

Tegenwoordig is mijn favoriete warenhuis Selfridges. Het is hip, overzichtelijk en ze hebben op de bovenste verdieping een goed restaurant! Rondom kerst waren ze natuurlijk al helemaal in de kerstsfeer. Alles is mooi gedecoreerd en je kunt je items laten personaliseren of leuk laten inpakken.

selfridgesSelfridges | uitstappen bij metro halte Bond Street

Westfield

Een overdekt winkelcentrum in Londen. Ideaal voor als het regent of je alle winkels gewoon bij elkaar wilt hebben 🙂 . Alle toiletten hier zijn gratis, ze hebben restaurants en twee grote bioscopen. Rond kerst hebben ze ook een ijsbaan. Het vervoer richting Westfield is inmiddels top!

westfield londonWestfield Londen | Uitstappen bij metro halte Shepherd’s Bush

Winkelketens

Er zijn een hele hoop winkelketens die je echt eens moet bezoeken. Mijn aanraders zijn Next voor kleding. Boots en Superdrug voor Make-up. Paperchase, Hamleys Toy Store, De Nickelodeon winkel, Disney Store, Victoria Secret, Lego Store en M&M Store zijn ook leuk om eens te bezoeken. Een andere winkel die je echt niet mag overslaan is De grootste Lush in Londen, vier verdiepingen hoog. Ik schreef hier al eens een losse blog over, maar ook hier mag hij niet ontbreken. Het is echt een geweldige winkel met behulpzaam personeel. Een echte beleving!

Lush LondenMEGA LUSH | Uitstappen bij metro halte Oxford Circus 

Hotel

Ik heb in totaal in vier verschillende hotels geslapen en een keer via airbnb. Mijn favoriete hotel is toch echt wel Hilton London Docklands Riverside. Het is een betaalbaar hotel, gelegen in het financiële district van Londen. De kunt met de boot of met de bus bij de metro komen en vanaf daar is het slechts een aantal haltes tot je in het centrum zit. De bus gaat tegenwoordig bijna elke 10 minuten waardoor je nooit lang hoeft te wachten. Wat wij ook een groot toppunt vinden aan dit hotel is het ontbijt. Het is uitgebreid en voor iedereen is er wel iets! De kamer die we nu hadden keek uit over de stad zelf. Prachtig, zeker in de avond met al die lichtjes.

hilton-docklands

Bijna 1400 woorden verder hoop ik dat er iets bij zit waar jij iets aan hebt als je naar Londen gaat! 😉 Mocht je nog vragen hebben over Londen laat het me even weten!

Ben jij ook fan van Londen?

19 Reacties

 1. 19 december 2016 / 07:27

  Oh london lijkt me zo leuk! Je hebt echt leuke dingen gedaan. Harrods en selfridges wil ik dan ook echt gaan bezoeken, ondanks dat het zo druk dan misschien is!
  De etalages die ik er altijd van op internet zie vind ik altijd zo mooi!
  Dit jaar met oud en nieuw ga ik zelf naar Antwerpen. ?
  Fijn artikel!

 2. 19 december 2016 / 07:53

  Leuk artikel en goede tips. De wijk rondom Carnaby is ook erg leuk: Soho heeft veel alternatieve winkeltjes en veel verschillende culturen in de wijk zitten. Leuk om doorheen te struinen en vanaf daar loop je zo Covent Garden in.

 3. 19 december 2016 / 08:22

  Er staan weer leuke tips tussen van plekjes die ik nog niet heb gezien. 🙂

 4. 19 december 2016 / 08:24

  Londen blijft zo’n geweldige stad! Wat een goede tips allemaal! Veel van de winkels kende ik nog niet. Covent Garden vind ik zelf altijd een heerlijk plekje om rond te kijken in Londen!

 5. 19 december 2016 / 09:01

  Wat een leuke tips! Ik ben al eens in londen geweest maar ik wil zeker nog een keertje terug.

 6. 19 december 2016 / 09:41

  Dit is zo handig want ik ga volgende week naar Londen! Een andere enorme aanrader is trouwens Hamley’s in Regent Street, een speelgoedwinkel, maar zo gaaf! Malou x

  • 5 januari 2017 / 18:22

   Ja Hamleys bezoek ik ook altijd! Zeker een aanrader inderdaad. Ik ben benieuwd of je wat aan mijn tips gehad hebt! Liefs

 7. 19 december 2016 / 12:32

  Ik ga je tips zeker onthouden! Ik ben pas 1 x in Londen geweest, met mijn ex, terwijl we continu ruzie hadden haha. Geen succes! Slechte herinneringen 😉 Tijd om nog eens terug te gaan en mooie, nieuwe herinneringen te maken. Vond het de vorige x zo leuk daar!

  • 5 januari 2017 / 18:25

   Hahaha, zeker tijd om nieuwe herinneringen te maken dan! Dit jaar misschien, als goed voornemen zeg maar hahah. Ik ga in juli weer, verplicht 😉 omdat ik kaarten heb gekocht voor Adele daar 😀

 8. 19 december 2016 / 12:52

  Ik ben 1 keer in Londen geweest en wil zeker nog een keer terug voor een dagje of 2. Ik vind Engeland sowieso erg mooi, zou nog wel een x een auto vakantie in Engeland willen doen.

 9. 19 december 2016 / 13:15

  De laatste keer dat ik in Londen was, was voor de Spice Girls reunion tour, dat is echt al 8 jaar geleden. Niet mijn favoriete stad als ik heel eerlijk ben, mijn voorkeur gaat naar Barcelona of Berlijn. Al ben ik wel erg benieuwd naar Boxpark geworden en wil ik me ook wel wanen in die mega Lush winkel! Goede tips!

 10. 19 december 2016 / 14:24

  Leuke tips! Ik vind Covent Garden te leuk! En als ik naar Londen ga is het voor het theater. Dus mijn tip is West end! 🙂

 11. 19 december 2016 / 15:17

  Ik ben dol op Engeland, zou er zo willen wonen. En London is de mooiste stad ter wereld!…..vind ik dan…..Lol.

 12. 19 december 2016 / 15:22

  Londen is zo mooi! Ik ben er 1x geweest, maar veel te kort.

 13. 19 december 2016 / 16:24

  Ah nog steeds zo leuk dat je naar Londen bent geweest! Echt een prachtige stad, ik ben heel erg benieuwd naar het natural history museum, lijkt mij heel erg leuk!
  En jaaa de super grote lush, een en al liefde. <3
  Liefs,
  Evelien

 14. 19 december 2016 / 20:01

  Londen is geweldig he! Ging vroeger een stuk vaker en het blijft elke x weer super 😀 kende ook nog niet alle plekjes die je noemt!

 15. Janneke
  24 december 2016 / 20:58

  Vanaf dat ik mij kan herinneren ben ik geobsedeerd met London. Ik ben er tot nu toe helaas nog nooit geweest, maar daar wil ik in 2017 verandering in brengen. Ik ga deze tips zeker onthouden! x

 16. Sierraa
  25 december 2016 / 18:43

  Ik ben zelf van de zomer ook in Londen geweest, echt een prachtige stad, en de vele verschillende stijlen, variaties die je er tegen komt. Ik verbleef in Newham, een paar minuten lopen en je bent in hartje Londen.

  Je moet eens een keer Edinburg, en Newcastle bezoeken. Het is echt prachtig, de natuurlijk begint daar echt te lijken op de sprookjes van Harry Potter. Onderweg kom je er langs allerlei kastelen, verlaten gebieden, waar je echt beland in de 19e eeuw. Je moet er maar van houde…. Ik vind het echt prachtig.

  Ik ben ook alweer aan het plannen om een weekendje in Londen te vertoeven. 😛

  • 5 januari 2017 / 18:28

   Dank je wel voor de tips! Ik ga die twee zeker een keer bezoeken. Dublin *is dan weer Ierland* lijkt me ook een mooie stad om nog eens te bezoeken. Wij wilde eigenlijk in juni/juli weer naar Londen samen en dan een road trip maken. Mijn vriend kan helaas geen vrij krijgen dus nu ga ik alleen een stedentrip maken, verplicht 😉 . Heb namelijk kaartjes voor Adele in Londen gekocht dus moet wel, och och wat erg haha.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.