Mijn vakantieplannen | Voordelig naar Ibiza & Londen

Nog heel even wachten en dan is het zover. Eindelijk vakantie! Ik heb er al super veel zin in. Natuurlijk moet ik van te voren nog even wat leuke jurkjes scoren en wellicht ook een nieuwe bikini. Een week voor vertrek heb ik nog een shopping trip ingepland, dus ik verwacht dat dat helemaal goed komt! In deze blog lees je mijn vakantieplannen.

Ibiza

Allereerst ga ik naar Ibiza!

Omdat wij de tuin aan het verbouwen zijn, hadden we geen groot budget. We wilde iets goedkoops, waar de zon schijnt, kleinschalig en niet te druk. Na een aantal lange dagen achter de computer hield ik nog een paar opties over. Ik riep mijn vriend erbij en hij mocht kiezen welk van de drie het werd. Een Grieks eiland of toch Ibiza? Beide zijn wij nog nooit naar Ibiza geweest en toen ik dit voorschotelde was voor hem de keus zo gemaakt. Het werd Ibiza!

Azuline Hotel Galfi Ibiza

Ik vond het volgende hotel: AzuLine Hotel Galfi via Booking. Ik heb trouwens op meerdere sites hotels bekeken, maar uiteindelijk was Booking voor ons de voordeligste optie. Het hotel is kleinschalig en ligt net buiten het centrum van een van de badplaatsen van Ibiza. Een rustiger stukje, waarbij je wel de drukte op kunt zoeken als je wilt. Ik vind het leuk dat het een echt Spaans hotel is, lekker authentiek. Voor 10 dagen hotel incl. ontbijt betalen wij voor twee personen € 601,-. Voor op Ibiza vind ik dat echt niet duur!

De vlucht naar Ibiza

De vlucht heb ik los gekocht. Ik boekte hem bij Transavia zelf. Net nadat ik geboekt had kwam ik achter een nieuw trucje. Als je een vlucht gevonden hebt die je wil, kijk je bij dezelfde maatschappij maar dan via een Belgische site. Bijvoorbeeld Expedia.be, die linkt ook door naar o.a. Transavia. Als ik daar geboekt had, exact dezelfde vlucht, was het ipv € 400,- slechts € 310,-. Dus mocht je nog een vlucht nodig hebben gebruik deze tip!

Voordelige huurauto erbij

Daarnaast heb ik nog een huurauto geboekt. Bij ons hotel kun je gratis parkeren dus dat is mooi! De huurauto boekte ik via EasyTerra. Een tip van een vriend. Hier kun je vaak een stuk voordeliger auto’s huren dan bij een andere maatschappij. Ik kende de site nog niet dus was er erg blij mee.

Ik ben echt heel erg benieuwd hoe ik Ibiza ga vinden. Afgelopen jaren heb ik al veel van het Spaanse vaste land gezien en ook een aantal eilanden. Allemaal erg favoriet. Hebben jullie nog tips voor mij met betrekking tot restaurants, kleine idyllische stranden en leuke winkelgebieden? Ik hoor het graag!

Londen

Als ik terug kom uit Ibiza heb ik exact nog één dag om mijn koffers uit te pakken, kleding te wassen en in te pakken voor de volgende trip. Ik vlieg namelijk na één dag thuis, naar Londen! In eerste instantie ging ik naar Londen voor een concert, maar waarom niet een paar dagen bijboeken en ook genieten van mijn favoriete stad? Ik heb er zoveel zin in!

Hotel Columbia Londen

In Londen verblijven we in Hotel Columbia. Ik ben nog nooit eerder in dit hotel verbleven, wel in deze wijk. Het hotel ligt aan het Hyde Park, echt super centraal. Vanaf hier kun je de bus pakken en ben je binnen 5-10 minuten op Oxford Street. In dit hotel slapen we met vier personen op één kamer. Het ziet er zo uit.

Ik vind het er wel schattig uitzien haha. Net een beetje Sneeuwwitje en de zeven dwergen 😉 ! Ik ben heel benieuwd hoe dit gaat bevallen. Dit hotel boekte ik bij TUI incl. vlucht. Ik bezoek Londen regelmatig en 9 van de 10 keer heb ik via TUI geboekt. Vaak zijn de combinaties daar voordeliger. Voor mijn rondreis in Amerika heb ik destijds ook alles via hun geregeld. Soms is het veel voordeliger dan los boeken.

Toch spannend

Toch moet ik zeggen dat ik het wel een beetje spannend vind. Nog nooit heb ik in Londen een onveilig gevoel gehad, geen moment. Echter met de aanslagen van de afgelopen tijd ben je toch meer op je hoede. Ik weet dat het juist de bedoeling is van de mensen achter die aanslagen, mensen bang maken. Ik wil niet bang zijn maar toch ben ik dat onbewust wel.

Zoals ik al zei ga ik naar een concert. Iets waar ik me al sinds 8 maanden op verheug. Mijn favoriete artiest zien in mijn favoriete stad. Het brengt toch gemengde gevoelens met zich mee. Zal het wel goed gaan? Ik wil niet bang zijn maar toch, het raakt mij. Ik denk dat het vooral komt door het onverwachte karakter. Je weet niet waar en wanneer het gebeurd. Het kan natuurlijk net zo goed hier in Nederland gebeuren. Misschien denk ik er zelf teveel over na, je kunt er toch niks aan veranderen. Een ding is zeker dit is voor mij geen reden om niet meer naar Londen te gaan.

Wat zijn jouw vakantieplannen?

13 Reacties

 1. 7 juni 2017 / 07:20

  Wat leuk dat je zowel naar Ibiza als naar Londen gaat. Tof dat concert! Ik kan me je angst voor de reis naar Londen wel voorstellen. Zelf hebben wij onze vakantieplannen veranderd, omdat mijn moeder niet meer naar Engeland durft. Mijn eigen gedachte is altijd “Ze zouden ook in Amsterdam een aanslag kunnen plegen en daar kom ik elke dag”. Ik denk niet dat Londen per se nu veel onveiliger is dan andere steden. En inderdaad, laat je vooral niet tegenhouden, want dat is wat ze willen.

 2. 7 juni 2017 / 07:36

  Oooh wat leuk! Ik ben jaloers, Ibiza lijkt me heel erg mooi!

 3. 7 juni 2017 / 07:48

  Goeie deal de vakantie naar Ibiza! Zelf heb ik nog geen vakantieplannen helaas. Misschien last minute nog iets of anders lekker dagjes uit.

 4. 7 juni 2017 / 08:42

  Heerlijk zeg! Wij gaan dit jaar niet op vakantie, maar ik ga ons derde kindje uitbroeden haha!

 5. 7 juni 2017 / 09:26

  Zo! Dat zijn gave vooruitzichten. Ibiza is zo ontzettend gaaf! Je moet echt naar 1 van de hippy markten, dat is zo ontzettend gezellig! En in de haven van Ibiza stad kijk je je ogen uit! Wat daar allemaal ligt!!! Heel veel plezier!

 6. 7 juni 2017 / 10:14

  Leuk dat je naar Ibiza en Londen gaat, dat is een mooi vooruitzicht. Ik wil ook een keer naar Ibiza gaan

 7. 7 juni 2017 / 11:04

  Oh wat heerlijk dat je naar Ibiza gaat! Ik ben daar nog nooit geweest, maar het hotel ziet er inderdaad geweldig uit. En daarna naar Londen, heerlijk! Ik kan me wel voorstellen dat je er nu gemengde gevoelens bij hebt, maar daar moet je je niet door laten stoppen. En dat doe je ook duidelijk niet! Lekker vooruitkijken naar die heerlijke vakanties, naar welk concert ga je? Malou x

 8. 7 juni 2017 / 12:03

  Inderdaad niet duur, die reis naar Ibiza! Dat hotel in Londen ziet er schattig uit, zeg! Dat doen wij ook, als we naar een concert in het buitenland gaan: we maken er meteen een citytrip van. Laatst nog Firenze en later in Milaan. 🙂
  En uhm, laat je alsjeblieft niet bang maken, dat is inderdaad precies wat ze willen – al weet ik dat het niet altijd even gemakkelijk is…
  Veel plezier, in ieder geval! xo

 9. 7 juni 2017 / 13:37

  Lekker hoor naar Ibiza, zou ik zelf ook nog wel eens naartoe willen denk ik 🙂 Zelf heb ik geen vakantieplannen, ben daar op zich ook niet zo van. Eigenlijk zou ik weer naar de Zwarte Cross gaan, maar ook dat ga ik niet. Beetje rust nemen voor mezelf 🙂

 10. 7 juni 2017 / 18:32

  Ik snap dat je bezorgd bent. Maar Londen wordt vast prachtig! Geniet van deze 2 mooie vakanties! Ik ben jaloers, wij gaan waarschijnlijk niet :-).

 11. 7 juni 2017 / 20:00

  Heerlijk… geniet er van. Ik durf niet te vliegen, dus hier al 16 jaar lang saai Centerparcs ?
  In Londen met de trein geweest, hele toffe stad, maar weet je… overal is er gevaar. Laat je niet bang maken.

 12. 9 juni 2017 / 07:28

  Ik snap jouw gemengde gevoelens wel een beetje over het concert! Vorig jaar had ik hetzelfde in Dusseldorf met het concert van Beyoncé… Maar ik ben toch gegaan en heb er intens van genoten. En wat een goed vooruitzicht jouw vakantieplannen zeg <3. En die tip van het boeken van je ticket via een Belgische site ga ik even onthouden. HANDIG!

 13. 11 juni 2017 / 00:42

  Veel plezier op beide bestemmingen! Lekker hoor! Ik moet nog een vakantie boeken, waarschijnlijk wordt het Italië van de zomer! Niet al te veel zorgen gaan maken hoor voor London hoor! <3

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.