Verbouwen 2.0 | De benedenverdieping aka tuinkamer, blogkamer, washok en gang

Toen wij net ons huis gekocht hadden, heb ik een artikel geschreven over mijn toekomstige blogkamer. Nu het bijna zover is dat we de desbetreffende kamer gaan verbouwen zijn we even gaan kijken naar het geheel. De collage is nog steeds actueel, maar ik kwam erachter dat ik alleen een paar dingen vergeten was mee te nemen. Vandaag ga ik die wel bespreken en daarnaast vertel ik jullie wat de plannen zijn voor het verbouwen van de gehele benedenverdieping.

Drive-inwoning verbouwen

Wij wonen in een drive-inwoning. Dit betekent dat de benedenverdieping niet de woonkamer is. De woonkamer en de keuken zitten bij ons op de eerste verdieping en de slaapkamers op de tweede verdieping. De woonkamer en de keuken hebben we vorig jaar verbouwd. Daar zijn we klaar mee en nu was het de vraag of we de bovenverdieping gingen aanpakken of toch beneden. Wij hebben ervoor gekozen om eerst beneden te gaan doen. De indeling van de benedenverdieping is als volgt: Je komt binnen in een grote gang, links daarvan zit de garage en rechts ervan de trap naar boven en daarachter een washok. Als je de gang uitloopt hebben we over de gehele breedte van het huis een grote tuinkamer zitten. Dit blijft ook allemaal op dezelfde plaats zitten.

Wat ga je dan wel verbouwen?

In de blog/werkkamer zit momenteel een verlaagd/brandwerend plafond. Dit gaan we eruit halen. Daarnaast lopen overal snoeren en draden en die worden in de muren weggewerkt. De huidige kastenwand gaat er ook uit. Deze is nu maar over een deel van de achterwand. Als alles gestuct is gaat Tiemen daar een nieuwe kastenwand plaatsen over de gehele lengte van de muur die dan tot het nieuwe plafond reikt. Het washok blijft op die plaats zitten. Het is ideaal dat je dit af kunt sluiten zo komt het stof niet door je hele huis te liggen. De gang blijft ook zo alleen willen we daar nog een aantal dingen voor aanschaffen zodat het wat praktischer/opgeruimder is.

De vloer

Alleen een kleed had ik meegenomen in de collage die ik gemaakt had en helemaal geen vloer. Op dat moment dacht ik daar helemaal nog niet over na. Eigenlijk waren we het al snel eens: beide willen we graag een betonnen vloer. We hebben erover getwijfeld om dit boven ook deels te nemen in de woonkamer. Uiteindelijk hebben we daar voor één vloer gekozen, een houten vloer. De betonnen vloer met uiteraard een beschermlaag komt over de gehele verdieping. Zowel in de gang als in de blog/werkkamer.

Rumah Conceptstore Naaldwijk

Laatst zag ik bij Rumah Conceptstore ook zo een prachtige betonnen vloer. Dat is een beetje het idee.

Kapstok

Op de gang heb ik nu een goedkoop rekje staan waar onze jassen hangen. Onze schoenen staan daar een beetje onder weggemoffeld. Het zou mooi zijn als we een kapstok vinden die eindelijk groot en mooi genoeg is. Tot nu toe hebben we alleen nog maar kapstokken kunnen vinden die te klein zijn of die totaal niet praktisch zijn. Mocht je een goed idee hiervoor hebben laat het me dan even weten ๐Ÿ™‚

Lampen

Ja nog een puntje waar ik nog niet over nagedacht had. De lampen. In de woonkamer was dit ook al een puntje. Het is en het blijft gewoon erg lastig. Voor deze kamer beneden is het ook erg belangrijk om goed licht te hebben. Ik zit hier vaak s’avonds na mijn werk te bloggen en om dan alleen naar je computer te staren is totaal niet goed voor je ogen. Hieronder mijn collage van alleen lampen die ik vind passen bij de eerder gemaakte collage.

Tuinkamer verbouwen - welke lampen kies je

Alle afbeeldingen en lampen komen van Directlampen.nl. Een webshop waar je echt een hoop leuke lampen vindt! Ze verzenden gratis, geven twee jaar garantie op de lampen, leveren snel en je kunt indien je het toch niks vind de lamp ook gratis retourneren. Ik vind vooral de hanglampen echt heel erg tof. Ik zie dat al helemaal voor me. Naast mijn bureau een van de bovenste hanglampen, een paar fotolijstjes op de achtergrond tegen een mooie witte strakke muur! Een mooie eyecatcher! Ook een bureaulamp is nooit weg. Een van deze twee heeft mijn voorkeur. Allebei leuk en het past allemaal in de stijl van de eerder gemaakte collage.

In de gang hangt momenteel al een plafondlamp. Hier willen we tijdens het verbouwen meerdere plafondlampen ophangen zoals we boven in de gang ook gedaan hebben.

Verbouwen wel of geen openslaande deuren

Ja dit is een puntje waar we nog over twijfelen. Ik vind het wel heel erg mooi, maar moet nog even offertes op gaan vragen. Ben heel erg benieuwd wat de kosten hiervoor zijn. In de tuinkamer hebben we een hoop ramen. Dit zijn hoge ramen en ze geven veel licht. Het enige wat ik erg jammer vind is dat je alleen de deur maar open kunt zetten. Het zou toch heerlijk zijn om alles helemaal open te zetten en je de ruimte nog meer bij je tuin kunt betrekken? Het is even het prijskaartje waar het vanaf hangt. Daarnaast hebben we momenteel lamellen als raambekleding en die worden dan natuurlijk vervangen. Het is even afhankelijk van wat we kiezen, wat voor nieuwe raambekleding er uiteindelijk komt.

Een hoop te doen dus en nog uit te zoeken! Een echte indeling moeten we ook nog maken en hier zijn we ook nog niet helemaal over uit. Dit is even afhankelijk van welke opties er wel en niet doorgaan. Ik vind het voorbereidende werk altijd het leukste haha. Het klussen laat ik voornamelijk aan Tiemen over, die is hier goed in en vindt het ook leuk om te doen.

Wat vind jij van onze verbouwplannen en heb je nog tips voor ons?

Deze blogpost is gesponsord.

22 Reacties

 1. 31 augustus 2016 / 07:14

  Jullie hebben zeker nog een boel plannen en ben erg benieuwd naar het resultaat. Lijkt mij heerlijk om een werk kamer te hebben met openslaande deuren.

 2. 31 augustus 2016 / 08:07

  Wat mooi en luxe!!!! Ben heel benieuwd naar het eindresultaat! Succes met klussen!

 3. 31 augustus 2016 / 09:00

  Wauw wat een mooie plannen! En heerlijk joh om daar nu mee bezig te zijn ๐Ÿ™‚ het uitzoeken van lampen lijkt mij ook lastig.

 4. Henrieke
  31 augustus 2016 / 09:01

  Die koperen draadlampen vind ik ook heel erg leuk. Ooit hoop ik ze ook te kopen voor onze woonkamer maar heb eerst nog heel wat andere wensen. ๐Ÿ™‚

  Wij hebben een zwarte kapstok van Ikea met een bijbehorend schoenenrek eronder. Ik ben er wel over te spreken, lekker ruim. Al is het nooit ruim genoeg om alles op kwijt te kunnen. :-p

  • 8 september 2016 / 21:45

   Dank voor de tip. Nu we de nieuwe gids gehad hebben van Ikea moeten we daar toch binnenkort heen. Eens kijken of er nu iets in de buurt komt van wat we willen ๐Ÿ™‚

 5. 31 augustus 2016 / 09:40

  Oh zo leuk, ik krijg helemaal zin om bij jou te komen bloggen. Dat zegt al heel wat toch ๐Ÿ˜‰ Die roze lamp moet je sowieso nemen, dat is echt perfect voor jou!! En die vloer, zo gaaf! Ik zou ook een XXL bureau nemen, want die is uiteindelijk altijd te klein en dan is extra ruimte heerlijk om ook te diy’en! Kun je het ook lekker laten liggen, zonder dat het bv midden in de woonkamer ligt ๐Ÿ™‚ ook tof: een stuk prikbordwand of magneetbord om fysieke collage’s te maken! En openslaande duren, wij hebben dat wel gedaan zoals je weet en echt, dat is zo heerlijk!! Helaas ook erg duur, zeker als je voor hardhout kiest, wat het allermooiste is. Hopelijk past het binnen het budget, je gaat er zeker geen spijt van krijgen! En die kapstok, ik denk niet dat je ooit iets passends zult vinden behalve zelf iets passends maken. Een keer in VT Wonen programma gezien met een zelfgemaakte kast, zo handig! Misschien kun je doe aflevering nog terugvinden… Als Tiemen zo handig is met een kastenwand, moet een mooie kapstok ook lukken toch? ๐Ÿ˜‰

  Sorry voor mijn heel lange comment haha, maar ik moest wel even reageren! En een uitje naar Loods5, ga ik mee hoor!

 6. 31 augustus 2016 / 10:50

  Wat een luxe, een heuse blogkamer! Ik vind de koperen lampen erg mooi, en dan vooral de hanglamp in het midden van je collage.

 7. 31 augustus 2016 / 11:08

  Wow, een echte blogkamer, ik ben jaloers! Ik denk dat ’t prachtig gaat worden, zo’n betonnen vloer lijkt me heel erg mooi! ๐Ÿ˜€

 8. 31 augustus 2016 / 12:55

  ik houd van die lampen en die vloer, precies mijn smaak! je plannen klinken goed <3

 9. 31 augustus 2016 / 15:56

  Hele plannen, ben benieuwd naar het eindresultaat!
  Ik zou ook zeker gaan voor openslaande deuren als dat qua kosten een beetje uit kan natuurlijk!
  Wel ideaal zo’n blog/werkkamer beneden.

  • 8 september 2016 / 21:46

   Jaaaa ik heb er zo een zin in ๐Ÿ˜€ Ik moet nog steeds een offerte opvragen en hoop stiekem dat ze in de winter goedkoper worden (droom lekker verder wijffie ๐Ÿ˜‰ )

 10. 31 augustus 2016 / 16:19

  Wat een mooie plannen! Zo tof ook om een blogkamer te hebben. Zo’n drive-inwoning zag ik laatst ook in Halfweg (helaas boven budget) en ik vind dat dus ontzettend mooi, dus stiekem ben ik een beetje jaloers haha. Succes en ik ben benieuwd naar het eindresultaat!

  • 8 september 2016 / 21:49

   Het is echt prachtig een drive-inwoning. We hebben zoveel ruimte en een lekker balkon waar je in de zon zit in de ochtend en een tuin waar je in de zon zit in de middag ๐Ÿ™‚ Bij ons was dit huis qua oppervlakte en met garage (iets wat vriendlief heel graag wilde) een van de voordeligste huizen in de wijk waar we zitten.

 11. 31 augustus 2016 / 17:11

  Wat een gave plannen! Ik ben echt benieuwd als het af is! Let wel op met een betonnen vloer. Breng echt een goede beschermlaag aan. Bij mijop het werk laat die laag nu naar een jaartje al los.

  • 8 september 2016 / 21:49

   Weet jij wat voor beschermlaag ze daar op aangebracht hebben Els? Dan weet ik dat ik dat niet moet nemen of extra dik moet aanbrengen hihi

 12. 31 augustus 2016 / 19:03

  Wat gaaf zeg zo’n blog kamer, heel erg fijn! Wat een gave lampen zeg.
  En wauw wat is die betonnen vloer mooi op de foto als voorbeeld. Heel mooi!
  Liefs,
  Evelien

 13. 31 augustus 2016 / 21:33

  Wat spannend!! Succes met de verbouwing!

 14. Melike
  1 september 2016 / 18:35

  Ik heb dit artikel gisteren helemaal gelezen en vond hem leuk dus ik kom er op terug om te reageren! Wat leuk dat je alle verbouwplannen zo deelt. Gaaf dat je een hele kamer krijgt om te bloggen, dat heb ik thuis ook en vind ik echt het fijnste ooit!

  • 1 september 2016 / 20:50

   Wat leuk dat je ervoor terug komt op mijn blog! Ja fijn he! Ik werk daar momenteel ook al maar het zou zo leuk zijn als het helemaal mooi af is en naar mijn zin! Nu staat er een bureau en is alles nog een beetje een rotzooi hihi. Hoe ziet jouw blogkamer eruit?

 15. Stef
  1 september 2016 / 21:41

  Leuke blog heb je!
  En zeker leuk om er mooie kamer van te maken!
  Kan je niet een nisje maken in de gang, zodat je de jassen er achter kunt hangen? Hjalmar is ook zo handig joh! Of gewoon een lange kastenwand zodat je het niet ziet? Laatst zag ik dat voorbij komen met van die oude luiken, echt zo gaaf! Nou succes met alles! Xxx Stef

  • 8 september 2016 / 21:51

   He stef, wat leuk dat je komt kijken ๐Ÿ™‚ Ja we zitten nog steeds te dubben wat we doen. Onder de trap is een beetje onhandig en een echt nisje maken gaat weer niet omdat die trap open is. Ja die is inderdaad handig. Samen klussen ze er lekker op los hier haha. Het komt vast goed. Als het af is laat ik het natuurlijk weer zien ๐Ÿ™‚

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.