Zo ga je voordelig naar Disneyland Parijs

Afgelopen maand ben ik samen met mijn zusje in Disneyland Parijs geweest. Ik ben dol op Disney en vind het een geweldige plek om te zijn. Echter The happiest place on earth is niet goedkoop en dan druk ik het nog zacht uit. Ik heb een paar avonden achter de computer doorgebracht om te kijken naar de verschillende opties. Hoe krijg je het meeste waar voor je geld? Natuurlijk kan ik het niet laten om deze tips met jou te delen. Ik hoop dat ook jij hier iets aan hebt! Zo houd je nog wat geld over om in het park zelf te besteden ๐Ÿ™‚ .

Disneyland 25 jaar

Voordelig naar Disneyland Parijs | Het vervoer

Ik heb de verschillende mogelijkheden bekeken voor het vervoer naar Disneyland Parijs. Al snel kwam ik tot de ontdekking dat het reizen met de auto voor ons de voordeligste en snelste optie is.

Met de trein naar Disneyland Parijs

Je schijnt al vanaf 39,- met de trein naar Disneyland Parijs te kunnen. Dit is denk ik sowieso een enkeltje. Ik heb voor meerdere tijden en dagen gekeken en kwam altijd ronde 400 euro uit voor twee personen. Je doet er tussen de 4 en de 6 uur over en dient minimaal een keer over te stappen. Deze optie viel voor mij uiteindelijk af vanwege de totaal prijs.

Met de bus naar Disneyland Parijs

Een optie die ik echt heb overwogen is een tripje met de bus naar Disneyland Parijs. Je hebt namelijk erg voordelige arrangementen via diverse Nederlandse reisorganisaties. Hier zit dan park, verblijf én vervoer ineen. Een dagtrip heb je al vanaf €99,- en een 2/3 dagen trip vanaf €189,-. Nu is de prijs hier sterk afhankelijk van de periode waarin je gaat.

Wat mij uiteindelijk weerhield om deze optie te kiezen is dat je minimaal twee uur langer onderweg bent, dat kan zelfs vier uur worden afhankelijk van je opstapplaats. Daarnaast heb je (afhankelijk van welk arrangement je kiest) dan wel drie dagen in Frankrijk, maar je mag slechts twee dagen het park in. Ik vind dat zelf een beetje zonde. Ook wilde ik zelf nog de vrijheid hebben om eerder weg te gaan, langer te blijven of misschien nog iets anders in de buurt te kunnen bezoeken.

Voor ons was deze optie uiteindelijk niet goedkoper dan hoe ik het nu geboekt heb, maar ze hebben hier af en toe prachtige aanbiedingen bij (vooral in het laagseizoen). Denk je er dus over na om alles in een te boeken dan is dit een goede optie waarbij alles geregeld is. Boeken kan bij o.a. Neckermann, Vrij Uit en D-reizen.

vervoer naar Disney

Met het vliegtuig naar Disneyland Parijs

Met het vliegtuig naar Parijs is ook nog redelijk betaalbaar. Waarom ik niet voor deze optie heb gekozen is door de reistijd. Natuurlijk ben je er snel, maar om bij het vliegveld te komen moet ik zelf al 1,5 uur rijden. Dan moet je nog 2 uur van te voren aanwezig zijn. Als je dan eenmaal aangekomen bent in Parijs dien je daar ook nog een shuttle te nemen naar Disney die er ongeveer een uur over doet. Een korte rekensom kwam op een langere tijd onderweg dan een ritje met de auto.

Met de auto naar Disneyland Parijs

Wij hebben er uiteindelijk voor gekozen om met de auto te gaan. Wij hebben er iets minder dan 5 uur overgedaan. In de ochtend zijn wij tussen 04:00 en 05:00 vertrokken en op de terugweg rond 18.00. We hebben wel wat files gehad, maar niet veel. Aan benzine kostte het net iets meer dan een volle tank. Wij reden met een zuinige auto, daar is dat uiteraard wel afhankelijk van. Ook betaal je tol. De kosten hiervoor waren net iets minder dan € 50,- voor heen en terug. Een tip voor als je met de auto gaat, houd je snelheid goed in de gaten. Ik was geflitst in Lille bij een raar tunneltje. Er stond eerst 110 aangegeven toen 90 en blijkbaar dus ook nog een bord 70. Iedereen voor mij stond op de rem en omdat ik daarvoor steeds kleine files had dacht ik dus dat het daarvoor was. Dat was dus voor een flitspaal. Ik reed 1 km te hard en kreeg de boete: € 45,- na ongeveer twee weken toegestuurd.

Disneyland Kasteel

Voordelig verblijf bij Disneyland Parijs

Disney Hotels

In eerste instantie wilde ik in een van de Disney Hotels overnachten. Mijn vriendin zei dat de Davy Crocket Ranch erg voordelig was en ik ben eerder al eens geweest bij hotel Santa Fee. Beide opties heb ik bekeken en kwamen voor twee dagen/een nacht zo rond de 500 euro uit incl. parkeren, ontbijt en entree. Het is natuurlijk erg afhankelijk van wanneer je gaat wat de prijs hiervoor is. Disney heeft zelf vaak best wel goede aanbiedingen dus ik zou zeggen hou die goed in de gaten. Mijn vriendin is bijvoorbeeld voor € 399,- naar Disney geweest met 6 personen in het bovengenoemde hotel voor 2 dagen/1 nacht incl. entree etc. Dat is echt een koopje als je het p.p. omrekent. Kijk dus op de site van Disney zelf in de periode waarin jij wil gaan of ze op dat moment leuke aanbieden hebben of niet!

Disneyland Parijs

Hotels net buiten Disney

Ik ging verder kijken en kwam er eigenlijk door de busreizen achter dat er ook heel veel hotels rondom Disneyland Parijs zitten. Deze hotels zijn een stuk voordeliger, maar dan moet je vaak nog wel je de entreekaarten voor Disney kopen. Er is een redelijk groot aanbod van hotels die echt dichtbij zitten. Waarschijnlijk ben je niet veel aanwezig in en om je hotel, dus waarom veel geld uitgeven aan een hotel als je er alleen maar slaapt?

Ik ben uiteindelijk via Booking terecht gekomen bij B&B Hôtel à Disneyland Paris. Dit hotel zit op een kleine afstand van het park. Je kunt er gratis parkeren en met een gratis shuttle kun je het park gemakkelijk bereiken. De shuttle gaat regelmatig heen en weer, op de drukke tijden om de 10 minuten en op de rustige tijden om het half uur. Het ontbijt is ook bij het hotel inbegrepen en was basic maar goed. Ik had dit hotel gezien en toen was hij tijdelijk in de aanbieding. Toen ik thuis nog eens ging kijken was de aanbieding er nog en kreeg ik een melding voor extra korting bij inloggen. Zo betaalde ik voor twee personen voor twee nachten € 120,-. ipv. normaal €160,- in dezelfde periode. Het hotel was goed, netjes en schoon. Natuurlijk niet super de luxe, maar dat is voor een Disney bezoek niet nodig.

Voordelige tickets voor Disneyland Parijs

Je hebt hierin drie opties die je kunt kiezen. Of je koopt losse tickets, meerdere dagen tickets of gaat net als ik voor een abonnement. Hieronder vertel ik je de huidige prijzen (*april 2017) en waarom ik voor de optie abonnement heb gekozen. Mocht je een hotel boeken bij Disney zelf dan zitten daar de tickets al in. Heb je nu al zelf een abonnement, dan kun je ook een los Disney Hotel boeken in plaats van in combinatie met tickets.

Minnie mouse parade

Losse tickets Disneyland

Ga je één dag dan kun je kiezen voor een los ticket. Deze kun je online aanschaffen of in het park zelf. Online heb je vaak de mogelijkheid om voor een voordeligere optie te kiezen. Zo zijn er speciale dagkaarten voor rustigere dagen, 1 dag voor 2 parken tickets etc. Afhankelijk van wanneer je gaat zie je dus hoeveel een ticket kost. Een dagticket voor 1 dag/1 park is er vanaf € 49,-  en een dagticket voor 1 dag/2 parken vanaf € 64,- . Dit is voor de rustigste periode. Wil je helemaal zelf kunnen bepalen wanneer je gaat zonder op restricties te moeten letten, dan betaal je 79,- voor 1 dag/1 park en 94,- 1 dag/2 parken. Op de site van Disneyland kun je alle prijzen terug vinden.

Meerdagen tickets Disneyland

De meeste mensen bezoeken Disneyland voor een aantal dagen achter elkaar. Dan is het vaak voordeliger om een meerdagen ticket te kopen. De prijzen hiervoor kun je hieronder terug vinden.

Meerdagen tickets disney

Zoals je kunt zien is het afhankelijk van in welke periode je gaat. Als je gaat tijdens de hele rustige periode/dagen is het voordeliger om twee losse tickets te kopen voor twee dagen. Ga je langer dan twee dagen dan is deze optie juist wel weer voordeliger. Ga je tijdens een drukke periode of koop je normaal een kaartje waarmee je op elke dag kunt komen, dan is deze optie altijd voordeliger!

Disney abonnement / jaarpaspoort

Ik heb uiteindelijk gekozen voor een abonnement van Disney. Op het moment van mijn aankoop hadden ze nog drie soorten abonnementen. Één voor de Franse, en twee internationale. Het voordeligste internationale abonnement geeft je toegang tot de parken met een aantal blokdagen en bij de duurdere versie kun je onbeperkt gaan. Ik betaalde voor mijn abonnement € 179,-. Wij gingen drie dagen dus dat was voordeliger dan een meerdagen ticket. Daarnaast krijg je met je abonnement ook eerder toegang tot het park én 10% korting op al je aankopen.

De abonnementen structuur is per 2017/2018 gewijzigd. Momenteel (februari 2023) heb je vier soorten jaarpaspoorten. Discovery (€ 229,-), Magic Flex (€ 319,-), Magic Plus (€ 369,-) en Infinity/VIP (€ 499,-). In 2021/2022 heb ik ook een abonnement gehad en toen kon ik makkelijk uit de voeten met het Magic Flex abonnement (ik betaalde toen zelfs 259 ;-)) Het enige wat je niet hebt hiermee zijn de magic hours en een aantal schoolvakanties vallen in de blokdagen. Wil je een abonnement bestellen, dan kun je dit doen via de Belgische site van Disney. Op de Nederlandse site kun je alleen de informatie over de jaarpaspoorten vinden.

Disneyland minnie oren

Ik hoop dat ik jullie hiermee geholpen hebt en mocht je vragen hebben of ergens hulp bij nodig hebben laat het mij dan gerust even weten! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij uiteraard een mailtje sturen. Alvast veel plezier in Disneyland!

Wanneer vertrek jij naar Disneyland Parijs?

23 Reacties

 1. 14 april 2017 / 08:07

  Wil echt heel graag naar Disneyland. Helaas is het voor 4personen best wel prijzig om naar toe te gaan. Mijn ouders hebben niet veel geld te besteden, en is het eigenlijk onmogelijk. Nou zijn mijn ouders komend december 25jaar getrouwd dus wellicht een leuk cadeautje om nu al vast voor te gaan sparen.

  • 17 april 2017 / 10:32

   Ja het is inderdaad erg duur, dus je moet er waarschijnlijk echt een tijdje voor sparen. Dat heb ik zelf ook hoor! Mijn vriendin is met haar familie in begin januari geweest (voor 399,- voor 6/p per nacht incl. alles) en in die periode tot en met maart kun je wel echt goede aanbiedingen vinden. December is vaak wel een duurdere maand. Veel succes ๐Ÿ™‚

 2. 14 april 2017 / 08:59

  Goede tips! Ik wil heeel graag naar Disney.

  • 17 april 2017 / 10:29

   Ja leuk he! Ik ben ook in Florida geweest, 2x en dit was de vierde keer in Parijs ๐Ÿ˜€ Ben echt zo blij als een kind als ik daar ben haha

 3. 14 april 2017 / 11:27

  Ik zou graag nog eens willen gaan maar het is best wel prijzig. Wij zijn toen met heel veel bussen gegaan vanuit mijn vaders werk en we hebben buiten Disney overnacht, maar ik weet niet wat we ongeveer kwijt waren. Ik was toen nog een stuk jonger.

  • 17 april 2017 / 10:33

   Ja het is ook zeker prijzig. Iets waar je echt voor moet sparen om er heen te kunnen. Dat is wel leuk en zeker als je twee dagen gaat is met de bus best handig. Je bent na een dag park echt wel moe ๐Ÿ˜‰ .

 4. 14 april 2017 / 12:52

  Wat een ontzettend handige tips. Het lijkt me leuk om er weer eens heen te gaan, ben er denk ik zoโ€™n 20 jaar geleden wel eens geweest (oud!!!) haha! Liefs, Josine

 5. 14 april 2017 / 12:53

  Goede tips! De laatste paar keer hebben wij een arrangement via Verhoeven geboekt: busreis, drie dagen in de twee parken en twee overnachtingen in een hotel buiten het park. Die bus vertrekt hรฉรฉl erg vroeg waardoor je de eerste dag voor de middag al in het park aankomt. Dan mag je twee dagen tot tegen sluitingstijd in het park blijven en brengt de bus je naar het hotel. ’s Ochtends ontbijten en iets na openingstijd sta je alweer in het park! De laatste dag blijf je natuurlijk niet tot sluitingstijd, maar eerder tot 18 uur.
  Dat arrangement kost nog geen โ‚ฌ 300 per persoon, wat ik prima vind. Je hoeft zelf aan niets te denken, enkel ervoor zorgen dat je ’s avonds laat op tijd terug aan de bus staat.

  • 17 april 2017 / 10:35

   Dat is een goede aanvulling! Bedankt voor het delen. Als je inderdaad alle dagen park hebt incl. de busreis is dat een stuk voordeliger. Veel van de arrangementen die ik gevonden had met de bus waren voor 3 dagen, maar met maar 2 dagen park.

   Ik zie dat Verhoeven alleen vanuit Belgiรซ gaat. Dat zal het verschil een beetje zijn denk ik :-). Alsnog wel een goede tip!

 6. 14 april 2017 / 14:39

  Handige tips!! Ik wil er zo graag nog een x terug, dit x met m’n dochter โคโค

 7. 14 april 2017 / 19:20

  Wij hebben gekozen voor de bus omdat dat de goedkoopste optie was , omdat wij zelf niet wouden rijden. Je doet er idd wat langer over, maar 2 dagen park is meer als genoeg vind ik. Op zondag hadden we ook nog lekker een dagje. Het is maar wat je zelf het fijnste vind

  • 17 april 2017 / 10:46

   Ja als je zelf niet wil rijden is dat zeker een goede optie. Ik vond de vrijheid zelf ook wel erg fijn, als er dan iets gebeurd ben je zo thuis ๐Ÿ™‚ .

  • 17 april 2017 / 10:45

   Ja het zit echt net buiten Disney en je bent er zo! Dus waarom niet daarvoor kiezen als het veel geld scheelt ๐Ÿ™‚

 8. 14 april 2017 / 22:03

  Oh, dit is nog wel een wens van mij. Ik ben er nog nooit geweest! Bedankt voor de tips!

 9. 15 april 2017 / 10:56

  Oh wat een handige tips! Ik wil graag nog een keertje naar Disneyland dus daar heb ik wel wat aan ๐Ÿ™‚
  Ik zou alleen wel meerdere dagen gaan om niks van het park te kunnen missen!

  • 17 april 2017 / 10:39

   Ja zeker meerdere dagen gaan! Ik dacht toen ik binnen kwam dat ik het park na een dag wel gezien zou hebben. In verhouding met Amerika is het een stuk kleiner haha. Eenmaal bezig en binnen is er zoveel te zien! Echt niet normaal. Let vooral op de leuke kleine Disney details die overal in verstopt zitten.

 10. 16 april 2017 / 21:35

  Vroeger, toen ik nog geen kids had, ben ik er 2 keer geweest. Mijn kids willen dolgraag, maar het is voor een heel gezin echt een flinke uitgave. Elke euro die ik kan besparen is dan mooi meegenomen. Maar eerst nog maar eens even doorsparen ๐Ÿ˜‰

  • 17 april 2017 / 10:38

   Ja ik snap dat helemaal, het is echt een dure uitgave. Zeker met kinderen. Ik ben nu nog alleen en dan is het nog te behappen. Als je kinderen hebt is het natuurlijk al snel twee keer zo duur.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.