Een regendouche uitkiezen is zo makkelijk nog niet
Toen wij vorig jaar alles voor onze nieuwe badkamer aan het uitzoeken waren, ging er een wereld voor mij open. Ik was overdonderd door de hoeveelheid keuze mogelijkheden. Zo wilde wij graag een regendouche. Ik dacht ik kies een model uit wat ik mooi vind qua looks and that’s it. Ja mooi niet dus 😉 . Er zijn zo veel mogelijkheden hierin. Ik neem je even mee in onze zoektocht en hoe wij uiteindelijk tot onze beslissing gekomen zijn.
Regendouche
Een regendouche vind ik zelf echt een luxe. Voor als je het niet kent: het is een grote douchekop die vast hangt in of op je plafond. Daar komt het water uit, waardoor je het idee hebt volledig omringd te zijn door water.
Is jouw badkamer geschikt voor een regendouche?
Voorafgaand is het wel handig om te controleren of jouw ketel geschikt is voor het plaatsen van een regendouche. Geeft hij de juiste druk en waterhoeveelheid om een regendouche aan te kunnen? Ook moet je even goed uitmeten of een regendouche wel past in jouw badkamer. Heb je lage plafonds? Dan is het plaatsen van een regendouche misschien niet eens mogelijk.
Wij hebben toen wij in dit huis kwamen wonen een nieuwe ketel laten plaatsen. De oude was al 16 jaar oud en viel af en toe uit. Bij het plaatsen van de nieuwe ketel hebben wij destijds gelijk rekening gehouden met een groter gezin en de mogelijkheid om later wél een regendouche te plaatsen.
Opbouw of inbouw regendouche
De eerste keuze die je moet maken is: wil je een opbouw of een inbouw regendouche. Die keuze was voor ons nog gemakkelijk. Wij wilde graag een opbouw regendouche want hij hoefde niet weggewerkt te worden in het plafond. Qua looks vinden wij het mooier als de regendouche incl. stang zichtbaar is, dat geeft het net iets meer de industriële look die wij er ook mee wilde creëren.
De looks van jouw regendouche
Looks zijn natuurlijk heel belangrijk, maar dat is niet het enige waar je naar moet kijken. Toch zijn wij begonnen met het uiterlijk van de douche, ik vertel je hieronder waarom.
Welke kleur regendouche?
Wij hebben eerst gekeken naar de kleur die we wilde én daarna pas naar de modellen die daarin leverbaar waren. Wil je gewoon een chroomkleurige douche, zou je eerst naar de specificaties kunnen kijken omdat er in die kleur meer variatie is. Wij hebben gekozen voor zwarte kranen door onze hele badkamer, ondanks dat zwart momenteel erg populair is zijn nog niet alle modellen leverbaar in het zwart. Naast zwart zie je nu ook de trendkleuren: goud, koper en wit veel terug komen.
Wat voor soort handdouche
Nadat we de modellen hadden gezien die er waren (alsnog een hoop 😉 ) hebben we er weer een aantal af kunnen strepen. Dit hebben we gedaan door een keuze te maken voor het soort handdouche. Ik vond het hebben van een fijne handdouche bij de regendouche wel erg belangrijk. Ik was niet elke dag mij haar en dan is dit fijner/sneller om onder te douchen.
Ik heb eerst gekeken naar de vorm. Een “staafje” is momenteel de trend, maar vond ik zelf niet praktisch. Ook omdat deze vaak geen meerdere standen heeft. Wij wilde graag een ronde douchekop met meerdere standen. Dat leverde al weer een meer gericht zoekresultaat op.
Welke thermostaat
Na de soort handdouche zijn wij gaan kijken naar wat voor soort thermostaatkraan wij mooi vonden. In de sets met de regendouches zitten deze er vaak ook al bij, maar ze kunnen qua looks erg verschillen.
Een smartcontrol thermostaat wordt bijvoorbeeld nooit heet aan de buitenkant en kan daarnaast dienen als een plankje. Het ziet er super mooi uit, maar wij hebben uiteindelijk toch gekozen voor een normale zwarte mengkraan. Die keuze hebben wij gemaakt omdat smartcontrol er toen als opbouw nog niet in het zwart was.
Straal varianten
En dan een van de belangrijkste keuzes die je moet maken over het gebruik. Ik dacht een straal is een straal, maar tegenwoordig heb je heel veel soorten stralen bleek maar weer. Wij zijn bij een bedrijf geweest waar we diverse varianten konden proberen. Hieronder licht ik er een paar uit.
Rain
De “normale” rain is de douchestraal die we allemaal wel kennen denk ik. Hij zit in de meeste douches, een stevige volledige straal.
Air power
Bij Air power zijn de druppels verrijkt met lucht waardoor ze voelbaar zachter en lichter zijn. Dit is erg fijn tijdens het douchen maar heeft naast nog een ander voordeel. Het brengt je waterverbruik omlaag, waardoor je met nog meer plezier onder je regendouche zult staan.
Powderrain
Wij hebben uiteindelijk gekozen voor de PowderRain technologie. Je moet het echt voelen om te kijken wat je zelf het fijnste vindt. Deze technologie verfijnt de douchestraal zes keer, waardoor duizenden minuscule waterparels ontstaan. Hierdoor ervaar je een hele volle, maar ook zachte douchestraal die het lichaam als een warme cocon omhult. Het voordeel hiervan is dat het vrij stil is, minder spat en ook net als de air power een stuk zuiniger is.
Zo kun je zien, er zijn enorm veel dingen waar je rekening mee moet houden als je een regendouche wilt uitkiezen. Blijf vooral rustig en kijk naar de verschillende varianten. Ga ook zeker naar een probeercentrum om te kijken welke douche voor jou het fijnst aanvoelt. Wil je zien hoe onze badkamer uiteindelijk is geworden? Lees dan deze blog over onze nieuwe badkamer.
Heb jij ook een regendouche en zo ja wat voor variant heb jij?
Vind je dit een leuke blog? Pin hem gerust op Pinterest!