Clinique Even Better Glow Light Reflecting Makeup SPF | Review

In deze blog test ik de nieuwste Clinique foundation: de Clinique Even Better Glow Light Reflecting Makeup SPF. Door de zwangerschap is mijn huid veranderd van juist heel erg vettig naar een gecombineerde huid. Dit zorgt ervoor dat mijn favoriete (juist matterende) foundations, niet fijn meer aanvoelen op mijn huid. Daarnaast ziet het er ook niet altijd meer zo mooi uit. Toen ik een persbericht kreeg over de nieuwste Clinique foundation werd ik direct enthousiast en bestelde ik hem! In deze blog mijn mening over deze nieuwe foundation van Clinique.

Clinique Even Better Glow Light Reflecting Makeup SPF | De verpakking

Zoals jullie wel weten hou ik van pastel en roze 😉 . Persoonlijk vind ik deze verpakking dan ook echt prachtig. Het product wordt geleverd in een klein doosje.

Clinique Even Better Glow Light Reflecting Makeup SPF

Voorop de verpakking staat de teint van het product, welke product het is en hoeveel ml er in het product zit. Op de achterkant staat een omschrijving van het product en daarnaast de ingredientenlijst.

Clinique Even Better Glow Light Reflecting Makeup SPF Clinique Even Better Glow Light Reflecting Makeup SPF

Op de bovenkant vind je terug voor welke huid dit product geschikt is, de naam van het product en de teint van de foundation.

Clinique Even Better Glow Light Reflecting Makeup SPF

Ik zelf gebruik sinds ongeveer drie jaar de Clinique dag en nachtcreme, ik weet het, ik had hier jaren eerder mee moeten beginnen 😉 oeps. Voor veel creme’s ben ik allergisch, maar bij dit product gaat het altijd goed. Ik ben benieuwd of ik over deze foundation net zo enthousiast ben.

Clinique Even Better Glow Light Reflecting Makeup SPF | Het product

Het product wordt geleverd in een smalle doorzichtige flacon, waarbij je direct de kleur van het product goed kunt zien. Er zit een mooie glimmende dop op die je met een draaibeweging zo los maakt.

Clinique Even Better Glow Light Reflecting Makeup SPF

Wat belooft Clinique met deze foundation?

De Clinique Even Better Glow Light Reflecting Makeup SPF is een transparante tot medium dekkende vloeibare foundation die de huid direct en langdurend een mooie glans geeft. Wel op zo een manier dat je huid straalt en niet glimt. De lichtreflecterende, glanzende parelmoerpigmentjes helpen onzuiverheden en vlekjes te verdoezelen en geven de huid een gezonde mooi-van-binnenuit-glans. 

Exfoliërende en verhelderende ingredienten werken op de lange termijn aan een egale huid zonder verkleuringen en met een mooie structuur. Zelfs als je geen make-up op hebt. Dit product is geschikt voor huidtype 2 en 3. 

Clinique Even Better Glow Light Reflecting Makeup SPF

Kleur Ivory is de kleur die ik test. Clinique heeft deze foundation in totaal in 30 kleuren beschikbaar dus er zit vast een kleur bij die ook goed bij jouw huid past.

Clinique Even Better Glow Light Reflecting Makeup SPF

Als je de dop van het product afgehaald hebt, zie je een tuutje waarmee je de foundation uit de flacon krijgt. Ik vind dit zelf een fijne manier van doseren. Je kunt door middel van de hoeveelheid druk aangeven hoeveel foundation je uit de flacon wilt hebben. Het enige nadeel wat ik verwacht is dat als het product bijna op raakt, je niet goed alle restjes uit de flacon kunt halen.

Clinique Even Better Glow Light Reflecting Makeup SPF

Clinique Even Better Glow Light Reflecting Makeup SPF | swatches

Tijd om te testen! Ik bracht dit product aan op mijn hand. Je kunt zien dat het een fijne vloeibare foundation is.

Clinique Even Better Glow Light Reflecting Makeup SPF

Nadat ik het product heb uitgesmeerd over mijn hand zie je de dekking. Het egaliseert mooi en ik denk dat deze kleur erg goed voor mij is! Het geeft de huid een glow, maar zoals het beloofd glimt het niet. Ik ben erg benieuwd naar het effect op mijn gezicht.

Clinique Even Better Glow Light Reflecting Makeup SPF

Clinique Even Better Glow Light Reflecting Makeup SPF | Look

Hieronder mijn gezicht zonder foundation. Als je goed kijkt zie je dat ik (door de zwangerschap) al een hoop pigmentvlekken in mijn gezicht heb gekregen. Niet alleen op mijn voorhoofd maar werkelijk over mijn gehele gezicht. Ik ben erg benieuwd hoe dit product die vlekken verdoezeld.

Clinique Even Better Glow Light Reflecting Makeup SPF

Zonder enige make-up

Clinique Even Better Glow Light Reflecting Makeup SPF

Na één laagje Clinique Even Better Glow Light Reflecting Makeup SPF 15.

Clinique Even Better Glow Light Reflecting Makeup SPF

Een totale look met de Clinique Even Better Glow Light Reflecting Make-up SPF in natuurlijk zonlicht en zonder enige filter.

Eindoordeel over de Clinique Even Better Glow Light Reflecting Makeup SPF.

Ik ben zelf erg tevreden met deze foundation! Het is een prettige foundation die gemakkelijk aanbrengt. Daarnaast zorgt het ervoor dat het de meeste pigmentvlekken maskeert met slechts één laagje foundation. Op de grote vlekken kun je nogmaals een klein laagje aanbrengen om ze helemaal te coveren.

Ik ben verbaasd over hoe mooi deze foundation gedurende de hele dag bij mij blijft zitten. Bij mijn neus wordt het vaak snel wat vettig, maar met deze foundation zit het aan het eind van mijn werkdag nog mooi. Het zorgt voor een stralende huid zonder dat het glimt. Als ik normaal gesproken mijn foundation eraf haal aan het eind van de dag, is het watje meer besmeerd met mascara en oogschaduw dan foundation. Bij dit product krijg ik ook echt nog een hoop foundation op mijn wattenschijfje wat mijn bewering van ‘blijft lang zitten’ nog even extra goed benadrukt.

Wat ik zelf nog een pluspunt vind is de geur van het product. Er zit een lekker fris geurtje aan wat niet te overdreven is. Deze foundation is te koop bij onder andere Douglas of Ici Paris voor € 36,50 per flacon. Niet goedkoop, maar ik vind de kwaliteit van dit product zodanig hoog dat ik dit product wel aanraad en zeker zelf nogmaals zou kopen.

Let bij aankoop goed op de acties. Bij Ici Paris hebben ze regelmatig aanbiedingen, daar is hij nu € 32,85. Bij Douglas hebben ze vaak 25% korting op Clinique of op foundations. Nu koop je hem daar bijvoorbeeld voor € 27,92 wat toch bijna 10 euro scheelt. 🙂 

 

9 Reacties

 1. 16 oktober 2017 / 08:35

  Mooi zeg! Clinique valt bijna nooit tegen. Ik moet hem ook nog testen.

 2. 16 oktober 2017 / 09:29

  Wat een mooie foundation! Ik ben benieuwd of ze deze ook in een kleur hebben die licht genoeg is voor mij 🙂

 3. 16 oktober 2017 / 09:58

  Ik vind deze kleur nog redelijk donker ogen voor ‘ivory’, maar op je laatste foto lijkt ‘ie toch vrij licht! Ben benieuwd of er een kleurmatch zou zijn voor mij, dat vond ik vaak een probleem bij Clinique jammer genoeg.

 4. 16 oktober 2017 / 10:11

  Wat ben ik benieuwd geworden naar deze foundation! Hij ziet er super fijn uit <3
  Liefs,
  Evelien

 5. 16 oktober 2017 / 10:45

  Ik ben zo benieuwd naar deze foundation, hij ziet er heel mooi uit bij jou! Mooi subtiel.

 6. 16 oktober 2017 / 10:57

  Hij staat je erg mooi! Het maakt je gezicht net even wat rustiger en oogt verder lekker natuurlijk. Ben wel benieuwd!

 7. 16 oktober 2017 / 18:57

  Oh wauw, dit is echt een opknapper! Soms zijn foundations net maskers en deze totaal niet.

 8. 16 oktober 2017 / 20:01

  Wat een mooie foundation zeg! Ik was ook al nieuwsgierig naar aanleiding van het persbericht. Je ziet er echt stralend uit, maar dat heb ik al vaker gezegd hihi.

 9. 17 oktober 2017 / 09:31

  Wat een fijn merk is dit toch he! Heb vroeger ooit een testertje gehad van een foundation van ze en was er ook helemaal weg van. Maar oei die prijs… 😉 het doosje past ook goed bij jou ja, haha!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.