23 weken zwanger | outfit herfstlook & zwangerschapsupdate

Ik ben gewoon al over de helft van mijn zwangerschap. Jeetje wat gaat de tijd snel zeg! Niet alleen ik kan het soms niet meer bijhouden, ook de mensen om mij heen zijn al aardig de tel kwijt haha. Vandaag ben ik 23 weken zwanger, ik zit nu dus in mijn 24ste zwangerschapsweek. Afgelopen tijd heb ik weer van alles meegemaakt rondom de zwangerschap en in deze blog vertel ik er meer over! Eerst weer een foto update aan de hand van een outfit die ik vorige week aanhad.

Outfit | Herfstlook: 23 weken zwanger

23 weken zwanger | Noppies rok Polly23 weken zwanger | Noppies rok Polly23 weken zwanger | Noppies rok Polly23 weken zwanger | Noppies rok Polly23 weken zwanger | Noppies rok Polly23 weken zwanger | Noppies rok Polly23 weken zwanger | Noppies rok Polly23 weken zwanger | Noppies rok Polly23 weken zwanger | Noppies rok PollyDeze mooie foto’s zijn gemaakt door Margo.

Deze rok heb ik met het mooie weer ook al heel veel gedragen. Hij zit superfijn en is van het merk Supermom. Hij is donkergroen en dat past nu perfect bij het herfstachtige weer. Ik combineer hem dit keer met een zwarte lange mouwen top van H&M. Dit is er een uit de gewone collectie in een maatje groter dan ik normaal heb. Heel handig als je je kast gaat uitruimen en deze achterin terug vindt 😉 . De riem is ook van H&M en is echt al een jaar of 6 oud denk ik. Het blijft een leuke riem en dit maakt de outfit net een beetje spannender.

Ik draag hier een zwarte zwangerschapslegging van Noppies. Ik vind deze erg fijn zitten en het voordeel van deze t.o.v. die ik van H&M heb is dat deze dieper zwart zijn en mooier van kwaliteit. Als schoenen draag ik mijn laarsjes van Sasha. Deze sluiten mooi aan en ik vind ze nog steeds erg leuk. Fijn ook dat ze een platte zool hebben, wat ik nu zeker nodig heb. De sjaal is van Primark en is heerlijk zacht.

Outfit details

Top | H&M (normale collectie)
Rok | Supermom rok Polly*
Sjaal | Primark
Schoenen | Sasha
Riem | H&M
Legging | Zwangerschapslegging van Noppies.

20 weken echo

Alweer 2,5 week geleden was het tijd voor de 20 weken echo. Naast dat je de baby dan weer kunt zien, toch ook wel een spannend moment of alles echt goed is. Aangezien ik haar toen ook al flink voelde bewegen ging ik er al een beetje vanuit dat het goed zou zijn. Ik was dus niet mega zenuwachtig. Tijdens de 20 weken echo werd alles van onze baby gemeten. Ze kijken naar of het lipje goed gesloten is, de omvang van het hoofdje, of ze beide armen en benen heeft, of het hartje er goed uitziet etc. Het duurt dus even, maar is superleuk om mee te maken. Wij hebben ons kindje weer goed kunnen bewonderen en gelukkig was alles goed. Ze is aan de kleine kant, maar niet zo klein dat we ons er zorgen om hoeven te maken. Ook niet geheel onbelangrijk, het is nog steeds een meisje 😉 .

20 weken echo

Onze 20-weken echo foto’s. Links bovenin een voetje, daaronder een beentje incl. voetje en de ruggenwervel. De rechter foto’s spreken voor zich 🙂

De babykamer

Even nog een klein stukje over de babykamer. We zijn druk bezig met dingen kopen, (laten) maken, en de babykamer opknappen. Het behang van de kamer is er nu inmiddels af en hij is nu helemaal geel van de voorstrijk. Binnenkort wordt de kamer gestuukt en dan kunnen we beginnen met het behangen, verven en indelen. Ik wil dit binnenkort laten zien in een aparte blog aangezien er zoveel over te vertellen is en deze blog anders ellenlang wordt 😉 .

Zwangerschapsperikelen

Ik had al een hele tijd last van m’n heupen en bekken. Daarvoor ben ik naar de fysio gegaan en omdat ik vrij los ben in m’n banden voel ik mij een soort Bambi. Ze heeft mij oefeningen gegeven om de spieren aan de zijkant van mijn heupen aan te sterken. Na een paar dagen oefenen kreeg ik s’avonds na het zwemmen zoveel pijn aan mijn linkerheup.

Slijmbeursontsteking

Ik heb zo slecht geslapen en kon niet draaien of het voelde alsof er iemand met een mes in mijn heup stak. De volgende dag belde ik gelijk de dokter. Het duurde even voor ik terecht kon, maar eenmaal binnen kreeg ik na wat onderzoek te horen dat ik een slijmbeursontsteking heb ik mijn heup. Lastig is dat ze geen medicatie (ontstekingsremmers) kunnen geven door de zwangerschap. Ik moet veel rust houden en kreeg direct een prik met pijnstilling in mijn heup gespoten. De eerste dagen heb ik bijna alleen gelegen en daarna ben ik weer langzaamaan lichte bewegingen gaan maken (voor zover dat mogelijk was). Nu gaat het al stukken beter. Ik kan weer op mijn beide benen staan. Wandelen kan ook, maar echt kleine stukjes. Ik merk echt dat ik genoeg rust moet houden anders begint het weer erg te zeuren en pijn te doen.

Nesteldrang

Tiem zegt dat ik nesteldrang heb, ik zit nog in de ontkenningsfase 😉 . Vind het gewoon fijn als alles een beetje opgeruimd is en daar heb ik nu weer wat meer energie voor haha. Ik ben van alles aan het uitzoeken en aan het opruimen. Spullen die ik niet meer nodig heb leg ik momenteel in het kraampje wat ik huur bij Jouw Marktkraam Ouddorp. Ik ben erg benieuwd hoeveel ik daarvan verkoop.

Aankomen tijdens de zwangerschap

Oke, gevoelig puntje. Ik ben afgelopen periode best veel aangekomen. Ik merk dat ik ineens heel veel vocht vasthoud in mijn handen en voeten. Bepaalde schoenen passen op sommige dagen gewoon niet eens meer. Uiteraard is de gezondheid van ons kindje het belangrijkst. Toch vind ik het moeilijk om te zien dat ik harder aankom dan ik had verwacht. Naast dat ik iets meer eet en ook niet meer voor 80% vegan (niet zo goed voor het kindje) en daarnaast niet meer kan sporten zoals ik voorheen deed (2-3x per week) gaat het natuurlijk snel. Ik vind het lastig om te zien en hoop dat ik het een beetje naast mij neer kan leggen. Heeft iemand van jullie hier goede tips voor?

Nou dat was het dan weer voor nu 🙂 Mochten jullie ergens vragen over hebben, laat het dan gerust weten.

Liefs Lesley

14 Reacties

 1. 23 oktober 2017 / 07:18

  Wat een prachtige outfit zeg! Heel mooi gecombineerd zo met die riem.

 2. Desiree
  23 oktober 2017 / 07:20

  Wouwwww les je hebt echt al een buikje super leuk!! Nog even kunnen we foto’s maken leuk leuk!!

 3. 23 oktober 2017 / 07:45

  Wat zie je er mooi uit! Echt een prachtige outfit waarin je buik heel mooi uitkomt. Vind de kleur van de sjaal zo mooi!

 4. Marjon
  23 oktober 2017 / 07:55

  ahh meis je ziet er goed uit! Lekker genieten van je zwangerschap ?! Straks lekker gaan wandelen met die kleine en dan vliegen de kilo’s er zo weer af!

 5. 23 oktober 2017 / 08:37

  Wat een leuke outfit draag je! Het staat je echt super goed. <3
  Je bent echt heel mooi zwanger!
  Liefs,
  Evelien

 6. 23 oktober 2017 / 09:08

  Wat een mooie foto’s. De outfit staat je super goed! Geniet van je zwangerschap <3

 7. 23 oktober 2017 / 14:09

  Wauw Lesley, wat ben je toch ongelooflijk mooi! Elke zwangerschapsoutfit van je doet mij weer verlangen naar de tijd dat ik zwanger was haha. Ik voelde me ongeveer net zoals jij en ik had best last van de struggles. Nu achteraf kan ik zeggen dat ik me druk heb gemaakt om niets en ik zou jou dat ook zo graag willen meegeven. Ik haatte altijd al die tips hihi maar nu doe ik zelf ook even mee met de cliche’s 😉 De kilo’s waren er bij mij heul snel weer af en ik vond het ook veel minder belangrijk ineens. Je lichaam is nu gewoon een kindje aan het maken…. ik snap best dat je die kilo’s vervelend vindt maar hopelijk zie je ook hoe onwijs je straalt! En die outfit is gewoon fabulous, je rockt ‘m gewoon!

 8. 23 oktober 2017 / 20:06

  Wauw wat heb je een mooi buikje! Je ziet er echt top uit.
  Lieverd,… gewicht is niks vergeleken met wat je er voor krijgt.
  Bij de eerste 22 kilo en de tweede 30 kilo en kijk mij nou… het komt goed! Trust me!

 9. 23 oktober 2017 / 21:15

  Wat zie je er ontzettend mooi en stralend uit! Die rok staat je zo mooi. Ik vind je buikje prachtig! Ik kan me voorstellen dat de gewichtstoename soms wel lastig is, maar volgens mij zijn er genoeg vrouwen bij wie dat gewicht er na de zwangerschap ook zo weer af gaat. Het komt vast goed! <3 Fijn dat alles zo goed gaat met jullie dochtertje!

 10. 23 oktober 2017 / 23:06

  ♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️ Prachtig ben je. Accepteer dat eens, kijk eens in de spiegel hoe mooi je bent. Je straalt en je hebt een hele mooie buik. En je bent nog steeds een sexy mama (to be), moet je die blikken zien op die foto’s. En dat vocht is na de zwangerschap weer weg joh! Always look on the bright side liefje. ??

 11. 24 oktober 2017 / 10:39

  Je ziet er echt heel mooi uit Lesley! Vervelend van je perikelen, je slijmbeursontsteking en je onzekerheid over het aankomen. Dat kan ik mij overigens goed voorstellen hoor. Na je zwangerschap kun je daar weer op focussen. 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.