De manier om Bumba uit jouw leven te bannen

Ja je kent hem vast wel Bumba de clown. Mijn dochter kreeg voor haar eerste verjaardag een Bumba muziekkaart en vond die helemaal geweldig. Ik werd hierdoor nieuwsgierig naar het TV programma en zette het op. Had ik dat maar niet gedaan 😉 . De kaart ziet er nog vrolijk uit, maar de clown op TV vind ik een stuk minder aangenaam. Ik verzon een manier om Bumba uit ons leven te bannen.

Hoe kun je bumba uit je leven bannen

Waarom ik niet van Bumba hou

Laat ik eerst even vertellen waarom ik geen fan ben van Bumba. Ik vind dat als ze TV kijkt het ook wel een beetje educatief moet zijn. Bij dit TV programma leert ze wel iets, maar wat ik heel vervelend vind is dat hij de woorden niet goed uitspreekt. Sjoenennn, dat zijn dan schoenen. Zeker nu, wanneer ze heel erg bezig is met nieuwe woordjes leren, vind ik het wel belangrijk dat ze het dan ook gelijk goed leert.

Elke dag de hele dag door..

Ik vond het echt niet erg om af en toe Bumba te kijken, maar op een gegeven moment werd Mimi zo’n grote fan dat ik even aan de rem heb getrokken. Er waren dagen bij dat ze niets anders zei dan: BUMBA?! En als ze een TV of een telefoon zag dan was het ook gelijk BUMBA?! Uiteraard bepaal ik nog altijd of het wel of niet opgezet wordt. Als het niet gebeurde op die dagen dan was het gelijk zeuren en brullen. Hoe ze er sowieso bij komt dat ze het ook op de telefoon kan kijken vind ik echt bijzonder. De keren dat wij op onze telefoon een filmpje voor haar hebben aangezet zijn echt op één hand te tellen.

Hoe ik Bumba al voor 3 weken verbannen heb

Het begon eigenlijk als een grapje, ik zei tegen Mimi “Bumba is op vakantie”. Ze weet wat vakantie is, of in ieder geval dat die persoon er nu niet is. Wonder boven wonder was het toen geen gekrijs en geen gejammer. Ik dacht top! Ik hou dit inmiddels al drie weken vol en het vragen naar Bumba is echt een stuk afgenomen. Mijn moeder had van de week bij haar thuis weer een muziekkaart van Bumba dus ik tegen Mimi “goh heeft hij je zelfs een kaartje gestuurd vanaf zijn vakantie dat is lief! “. Ze was zo trots als een pauw haha. Inmiddels probeer ik haar kennis te laten maken met andere tv programma’s zoals bijvoorbeeld Sesamstraat voor het slapen gaan of de liedjes van Juf Roos. Op die manier hoop ik dat ze een ander tv programma leuker gaat vinden en de drang naar Bumba langzaam wegebt 😉 . Tot nu toe gaat het in ieder geval erg goed. Dus ik zou zeggen heb je ook last van gezeur om een bepaald TV programma waar je zelf een hekel aan hebt, probeer het uit!

Op welke TV serie is jouw kind dol? En heb jij ook bepaalde programma’s die je liever niet kijkt met jouw kind?

5 Reacties

 1. Robine
  30 september 2019 / 09:13

  Haha, ik had bij kindjes van vrienden ooit al Bumba gezien. Vond het ook verschrikkelijk. Een enge pop…
  Dus mijn kinderen hebben nooit Bumba mogen kijken haha.
  Verder ben ik zo’n muts die liever geen YouTube kijkt. Hier is het npo start, Netflix of gewoon televisie. (Nick jr. voor onze paw patrol fan ;-)) En nu natuurlijk Disney+!

  • 30 september 2019 / 19:46

   Wij hebben geen uitgebreid tv pakket dus af en toe kijken we ketnet junior. Volgens mij zit nick jr er niet in en daarom open ik vaak youtube hiervoor. Sesamstraat kijken we ook wel. Netflix vind ze nog niet heel boeiend. Disney+ uiteraard wel 😉

 2. Danielle
  30 september 2019 / 10:39

  Haha goeie!
  Olivia is Fan van Bing, is echt leuk en heel leerzaam.
  Er wordt ook uitgelegd hoe je met teleurstellingen om moet gaan en de gevolgen van acties.
  Het staat wel alleen op YouTube maar dan kan je gelijk hele afleveringen vinden, probeer het eens zou ik zeggen 🙂

 3. 30 september 2019 / 13:59

  Hier wordt wel Bumba gekeken. Bij ons is Peppa Big nooit thuis om te kijken. Of ze gaat heel vroeg slapen. Wat er ook maar werkt op dat moment. Vreselijk programma!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.