Review | Clinique iD moisturizer

Clinique iD Hydrating Jelly met actieve booster tegen irritatie

Clinique heeft een nieuw product op de markt gebracht genaamd Clinique iD. Hiermee creëer je de iDeale moisturizer geschikt voor jouw huid. Ik was heel erg benieuwd naar dit product en stelde, via de tool op hun website, een moisturizer samen die geschikt is voor mijn huid. Is dit ook daadwerkelijk zo? In deze blog lees je hoe het werkt en hoe dit product mij bevallen is.

Clinique iDeale moisturizer | Hoe werkt het samenstellen?

In totaal zijn er 15 verschillende combinaties mogelijk. Via de website van Clinique kun je een analyse doen waarbij je de juiste combinatie voor jouw huid vindt. Je kunt een basis kiezen qua hydratatie en daarnaast een verzorgend onderdeel. Dat laatste wordt ook wel de actieve booster genoemd.

3 soorten Hydratatiebasis

Qua Hydratatie heb je drie keuzes:

  1. Lotion – geschikt voor de hele droge tot de gecombineerde droge huid;
  2. Gel – gecombineerde vette tot vette huid;
  3. Jelly – alle huidtype.

5 actieve boosters

Daarna kies je een actieve booster. Hierbij heb je de keuze uit vijf verschillende boosters:

  1. Irritatie – gevoelige huid kalmeren en verzachten en vermindering van roodheid van de huid;
  2. Poriën en ongelijkmatige huidstructuur – zichtbaarheid van poriën reduceren en huidstructuur verbeteren;
  3. Onregelmatige teint – de teint helderder en egaler maken;
  4. Vermoeidheid – verminderd de tekenen van vermoeidheid en een vernieuwde glow;
  5. Lijntjes en rimpels – lijntjes en rimpels zijn minder zichtbaar en de huid wordt voller gemaakt.

Na de samenvoeging van de hydratatiebasis met de actieve booster is de samenstelling bij elke pomp 90% hydratatiebasis en 10% pure actieve booster.

Clinique iD Hydrating Jelly met actieve booster voor irritatie | Het product

Uit mijn analyse kwam de combinatie van een hydraterende jelly met een booster voor irritatie. Als je de producten binnen krijgt dan ziet het er zo uit:

Clinique ID Hydrating Jelly / irritatieZijkant van de verpakking

Het zijn twee losse producten die je zelf nog even samen moet stellen. Op de zijkant van de verpakking staan de andere hydratatie en booster opties ook nog even weergegeven en je kunt zien hoe je hem moet assembleren.

Clinique ID Hydrating Jelly / irritatie

De losse actieve booster ziet er zo uit. Het is net een klein kokertje. Deze stop je in het potje met de hydraterende jelly en dan kun je het product in gebruik nemen. Het complete product ziet er dan zo uit:

Clinique ID Hydrating Jelly / irritatie

Clinique iD Hydrating Jelly met active booster voor irritatie | Het product in gebruik

Wat belooft Clinique met dit product?

Een groene booster met daarin pure, geconcentreerde percentages Lactobaccilus gist en andere actieve werkstoffen die de gevoelige huid kalmeren en verzachten. Wat je zult zien na gebruik:- Na één keer ervaar je direct een gevoel van verzachting voor een gevoelige huid.- Na een week gebruik is irritatie gekalmeerd-Na een flacon zie je een vermindering van roodheid van de huid. Geen parabenen, ftalaten en parfum. Gewoon een blije huid.
Clinique iD Dramatically Different™ Hydrating Jelly: Hydrateert + herstelt 24u lang & beschermt de huid tegen luchtvervuiling.
Clinique ID Hydrating Jelly / irritatie

Wat mij direct opviel is de grote van de verpakking. Deze is verbazingwekkend groot. De jelly is 115ml en de booster 10ml. Totaal bevat het product dus 125ml. Inmiddels ben ik het product al een maand aan het testen en er is slechts de dikte van een vinger uit. Ik gebruik het product twee keer per dag. Één keer s’morgens na het douchen, voor het aanbrengen van mijn make-up en één keer s’avonds voordat ik naar bed ga na het eraf halen van mijn make-up. Het product is dus ook nog eens zuinig in gebruik.

Pompje Clinique

Clinique iD heeft een heel fijn pompje om het product aan te brengen. Deze voelt erg stevig aan, net als de rest van het product. Je voelt dat de fles echt kwalitatief goed is. Per keer dat ik het product aanbreng gebruik ik één of twee pompjes. Één is eigenlijk net te weinig en twee vind ik persoonlijk net te veel. Meestal worden het er dan toch twee.

Mijn eindoordeel

Zoals aangegeven gebruik ik dit product inmiddels een maand. Ik heb naast Clinique iD geen andere huidverzorgingsproducten gebruikt om echt even te kijken wat dit product met mijn huid doet. Zoals Clinique belooft, na de eerste keer voelt je huid inderdaad heel erg zacht aan. Het is verfrissend en verbazingwekkend genoeg krijg ik er geen enkele allergische reactie op.

Na een paar dagen testen, vraag ik mij af of de hydratatie jelly wel genoeg voedend is voor mijn huid. Het ziet er niet droog uit, maar af en toe voelt het droog aan. Dit zal waarschijnlijk ook te maken hebben met de weersverandering die er nu gaande is van zomer naar herfst. Op dat punt twijfel ik of ik er nog een extra crème bij moet smeren, maar dat doe ik toch niet.

Twee weken later merk ik pas echt wat het product doet voor mijn huid. Het voelt nu goed gehydrateerd en vooral in balans aan. Mijn vettige zones zijn minder vet en mijn droge zones zijn goed verzorgd. Waar ik vooral heel erg blij mee ben is dat de roodheid, die ik onbewust toch meer in mijn huid had zitten dan ik van te voren dacht, echt weg is. Mijn huid is naast mooi verzorgd ook nog goed van teint. Geen rode vlekjes meer en gewoon mooi egaal. Daarnaast lijken mijn poriën minder aanwezig.

Clinique ID Hydrating Jelly / irritatie

Ik ben dus echt heel erg blij met dit product en had dit resultaat van te voren nooit verwacht. Dit is zeker een product wat ik dagelijks blijf gebruiken. Doordat mijn huid mooier van teint is, ga ik (op mijn vrije dagen) nu ook veel vaker naar buiten zonder make-up. Ik ben een stuk zekerder over mijn huid. Gek eigenlijk want ik ben er nooit echt onzeker over geweest, maar het voelt nu zo goed en ziet er 10x beter uit.

Waar te koop

Je kunt dit product dus helemaal zelf samenstellen en aanschaffen. Dit kan bij de verkooppunten van Clinique of online op de Clinique website. Een hydratatie basis met actieve booster kost € 52,-. Ik denk dat je met een flacon wel minimaal een half jaar doet.

Dit product mocht ik testen voor het platform Sampleo. Ik heb hier al vaker producten voor getest. Dit is trouwens niet alleen voor bloggers, dus ook jij kunt hieraan meedoen! Ik vind hun site wel heel erg onhandig, elke keer springt hij naar Frans en kan ik mijn “missies” niet meer terug vinden. Dat is voor Sampleo echt een verbeterpunt.

Ben jij al bekend met Clinique iD en/of Sampleo?

 

Vind je dit een leuke blog? Pin hem gerust op Pinterest!

 

Clinique iD

Dit product heb ik ontvangen ter review. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.