Een kijkje in onze slaapkamer

Na de verbouwing van onze keuken en woonkamer, werd het volgende project de slaapkamer. Op onze bovenverdieping hebben we in totaal drie slaapkamers. Een hele grote aan de voorkant van het huis en twee ruime slaapkamers aan de achterkant van het huis. We sliepen eerst in een van de kamers achter, maar zijn nu verplaatst naar de grote slaapkamer aan de voorkant.

De vloer, van tapijt naar laminaat tot uiteindelijk pvc.

Deze slaapkamer had in eerste instantie paars tapijt. Toen we het paarse tapijt eruit haalden kwam er nog een laminaatvloer onder vandaan. Die hebben we er een tijdje in laten zitten. In alle kamers op de bovenverdieping lag een andere vloer. Deze kamer had dus licht laminaat, op de overloop zat groen laagpolig tapijt en in de andere kamers lag grijs hoogpolig tapijt. Ik heb gelijk vanaf het begin gezegd, als we de bovenverdieping gaan aanpakken wil ik één vloer in alle kamers. Het was nog een hele zoektocht naar welke vloer. Tiemen wilde het liefst een gladde vloer, ik het liefst tapijt omdat dat warmer aanvoelt. Tijdens die zoektocht kwam ik een pvc vloer tegen. Eerst bij Kwantum en later een van VT wonen. Dit was een gladde vloer die wel warm aanvoelt, de ideale combinatie dus. Ze hebben dat in verschillende patronen en wij hebben gekozen voor een betonlook.

Het was nog een heel gedoe met leggen. Ik kan je aanraden, wil je deze vloer ook, laat je ondergrond dan eerst egaliseren! Wij hadden dat niet gedaan omdat de ondergrond glad leek. Toen ze de vloer uitrolden zag je er direct allerlei bulten in. De keus was toen aan ons, of leggen op die manier zonder enige garantie op de vloer of de hele verdieping egaliseren a 900 euro. Au, dat was niet iets waar we rekening mee gehouden hadden. Toch hebben we daarvoor gekozen en ik ben er nog steeds erg blij mee. Het enige nadeel van deze vloer is dat je na 1/2 dagen alweer stof ziet liggen. Veel stofzuigen dus haha.

Eerst alle foto’s van onze slaapkamer!

slaapkamer wereldkaartbehangSlaapkamer details quoteSlaapkamer eigen gemaakt bedmeubelSlaapkamer details Slaapkamer details slaapkamer wereldkaartbehangSlaapkamer details Slaapkamer details houtSlaapkamer hout muurtje en garderobekast Slaapkamer details beton lampSlaapkamer garderobekastSlaapkamer stoel van omaslaapkamer wereldkaartbehangSlaapkamer stoel van oma

De muur

De muren in deze slaapkamer waren roze. Mijn kleur ja, maar ik woon samen dus bepaal ik niet alleen wat er op de muren komt haha. Toen we er net kwamen wonen heb ik samen met mijn schoonmoeder alle muren wit gemaakt en de achterwand donkerblauw. Je ziet op de foto’s hieronder dat die muur ondertussen weer wit is. Toen we deze kamer dus gingen aanpakken vond ik die donkerblauwe muur echt veel te donker voor in deze kamer. We hebben hem weer wit gemaakt. Alle muren zijn nu dus wit, op twee muren na. Een muur is bekleed met een mega groot fotobehang van een wereldkaart. In mijn inspiratieblog over fotobehang liet ik zien hoe leuk dit kan zijn. Bijna niemand had geraden dat wij voor een landkaart hadden gekozen. Op het muurtje achter de deur heeft Tiemen houtstrips bevestigd. Een hele klus, maar ik vind het wel erg mooi! Deze houtstrips komen ook weer terug in de bedombouw.

Bedombouw

Ook de bedombouw heeft Tiemen zelf gemaakt. Echt heel erg knap! In deze bedombouw zitten aan de zijkant vakjes weggewerkt met een stopcontact. Hierin kun je je telefoon opladen of je boeken kwijt. Daarnaast zit er aan beide kanten een lampje in het frame. In het midden van de bedombouw zit de schakelaar hiervan. Zoals ik al zei, het hout komt ook weer terug in de muur achter de deur.

Vintage items

Een huis geef je karakter door vintage items toe te voegen. Of dit spullen zijn die je op een rommelmarkt hebt gevonden, gekregen van familie of misschien zelfs wel op de VerzamelaarsJaarbeurs bent tegen gekomen. Vaak zijn het spullen waar een verhaal achter zit. In deze kamer zijn dat de stoel, het bankje en de koeienhuid. De stoel en de koeienhuid zijn van de Opa en Oma van mijn vriend geweest en dus al jaren in de familie.

Garderobekast

De kledingkast hebben we op maat laten maken voor in de nis. Mijn vriend heeft hem wel samen met zijn vader ingebouwd. Het is een mooie stevige kast en ik ben er nog steeds erg blij mee. Hij is wel iets minder ruim dan ik hiervoor had (toen hadden we een meter meer). Aan de andere kant is dat juist wel prettig, dan bewaar je ook niet zoveel dingen die je toch niet meer draagt.

Ik ben super blij met de slaapkamer! In de andere kamers op de bovenverdieping hebben we alleen de vloer gedaan. Voorlopig heeft dat geen haast en zijn we alweer begonnen met het volgende project, de tuin 😉 . Je zal ook maar eens even stil zitten hé haha.

Wat vind jij van onze slaapkamer?

 

37 Reacties

 1. 3 april 2017 / 07:35

  Je slaapkamer is echt super tof geworden!

  Liefs, Nathalie

 2. 3 april 2017 / 07:42

  Wauw, wat ziet dat er mooi uit! Jullie bedombouw is prachtig en wat is dat fotobehang van een wereldkaart gaaf!

 3. 3 april 2017 / 08:00

  Wauw, dat behang en die stoel! Ik ben verliefd..
  Liefs

 4. 3 april 2017 / 08:37

  Wauw, wat gaaf zeg dat fotobehang! Alles past perfect bij elkaar, het bed vind ik ook super mooi 🙂 Liefs, Sija

 5. 3 april 2017 / 08:40

  Wauw! Echt heel gaaf geworden! En wat een enorme kamer zeg, luxe!

 6. 3 april 2017 / 08:45

  Dat bed is me toch prachtig, wauw! Ik vind dat hout echt geweldig. Superleuk ook dat het weer terugkomt op de muur. Gaaf fotobehang ook! Malou x

 7. 3 april 2017 / 09:18

  Wat een toffe combinatie! Ik vind de muur heel erg mooi, vind dat zo tof en de wereldkaart is daar perfect voor.
  Ook dat stoeltje vind ik heel erg leuk erbij gecombineerd.
  Liefs,
  Evelien

 8. 3 april 2017 / 09:39

  Super gaaf! Dat fotobehang? die stoel en die bakjes aan de muur zo leuk. Ook echt iets wat ik mijn huis zou neerzetten

 9. 3 april 2017 / 09:53

  Wauw, het is echt prachtig! Helemaal perfect gestyled, het lijkt wel een luxe hotelkamer! Fijn slapen lijkt me dit :).

 10. 3 april 2017 / 14:24

  Oh echt héél mooi! Ik vind die stoelen echt onwijs gaaf! En die grote wereldkaart als behang! Ja dit is ook wel écht mijn ding! Supermooi geworden!

 11. 3 april 2017 / 16:10

  Wat een ontzettende gave slaapkamer zeg!!! Ik vind echt serieus alles supermooi ?

 12. 3 april 2017 / 16:12

  Wat ziet het er mooi uit! Vooral dag hout is prachtig.

 13. 3 april 2017 / 16:37

  Ik vind ‘m geweldig, echt een hele fijne plek lijkt me dit:)

 14. 3 april 2017 / 18:30

  Wat een mooie, sfeervolle slaapkamer hebben jullie 🙂 Lijkt me echt een fijn plekje om tot rust te komen.

 15. 3 april 2017 / 18:47

  Wauw, wat een gave slaapkamer! Die van ons is echt super simpel al ben ik wel blij met onze laminaat vloer. Die muur met hout strips vind ik geweldig gaaf!

 16. 3 april 2017 / 21:34

  Wat een ontzettend leuke kamer! Dat behang vind ik zo gaaf, jammer dat wij daar geen muur voor hebben. Ons huis is ook grotendeels vintage, love it! xx

 17. 3 april 2017 / 22:00

  Mooi!! Heel anders dan wat ik heb maar ik vind het heel gaf geworden.

  Zo een PVC vloer lijkt mij heel fijn.

 18. 4 april 2017 / 07:37

  Wow! Ziet er echt mega mooi uit. En wat knap die bedombouw. Het behang vind ik ook erg gaaf.

 19. Danielle
  4 april 2017 / 10:05

  Wauw wat een prachtige slaapkamer. Dat fotobehang is zooo gaaf !

 20. 4 april 2017 / 16:11

  Oh, wauw! Ik vind vooral de wereldkaart en de plantenrekjes erg mooi! Indrukwekkend dat hij de bedombouw zelf gemaakt heeft! Wel handig, die vakjes. Oogt meteen minder rommelig.

 21. 4 april 2017 / 19:23

  Dat ziet er echt super mooi uit zeg, wow! ik vind je bedombouw heel erg mooi zo met dat hout, zoiets zou ik zo graag willen hebben. De wereldkaart is ook super vet.

 22. 4 april 2017 / 20:59

  Het ziet er leuk en gezellig uit zeg! Zelfs door de vloer met betonlook lijkt het nog best warm. Dat had ik niet verwacht van iets met een betonprint. Zelf heb ik vinyl door – bijna – het hele huis liggen met een houtprint 🙂

 23. 5 april 2017 / 06:42

  Altijd leuk een kijkje in iemands huis :-). Ik vind je slaapkamer echt super chique! De wereldkaart maakt het helemaal af.

 24. 5 april 2017 / 19:17

  Jullie slaapkamer is prachtig! Het bed is heel gaaf geworden en op het behang kan ik zeker verliefd worden! Mooi geworden!

 25. Nicole
  12 april 2017 / 23:07

  Wat een prachtige kamer! En dat stoeltje ? heel schattig

 26. Mirjam
  21 mei 2017 / 21:55

  Wat een gave slaapkamer! En dat fotobehang van die wereldkaart is helemaal super! Waar heb je dat behang vandaan??

  • 22 mei 2017 / 18:22

   Bedankt voor je reactie! Het was even zoeken, mijn vriend had deze uiteindelijk gevonden. Hij komt bij Rebel Walls vandaan 🙂

 27. 7 maart 2019 / 11:51

  Super mooie slaapkamer!
  Waar heb je dat behang vandaan?
  Ik probeer het online te vinden maar tot nu toe niet gelukt.
  Ik vind die kleuren combinatie zo mooi.

  Groetjes

  • 10 maart 2019 / 10:25

   Je hebt een e-mail van mij ontvangen met de link erin, naar de gene die wij hebben! Hij komt bij Rebel Walls vandaan.

 28. Chantalle
  3 september 2019 / 14:02

  Wele afbeelding is dit? Ik zie niet zulke mooie op de site

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.