Mijn verzameltips en de VerzamelaarsJaarbeurs

In deze blog heb ik weer een leuke tip voor jullie! Ik weet dat er veel liefhebbers van vintage, koopjesjagen en er ook wat verzamelaars mijn blog lezen. Volgend weekend, op zaterdag 8 en zondag 9 april vindt de VerzamelaarsJaarbeurs weer plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit is de grootste en meest complete vintage beurs van heel Europa. Ik heb hier zoveel goede verhalen over gehoord dat ik zeker weet dat deze beurs echt wat voor mij is. Lekker rondsnuffelen opzoek naar dingen die je verzameling compleet kunnen maken, of vintage items die jouw huis net dat beetje extra uitstraling geven.

Mijn verzameltips

Ik heb mijn hele leven al wel ‘iets’ verzameld. De meeste verzamelingen duurde een aantal jaar. Alleen mijn Blond Amsterdam verzameling is al 15 jaar gaande. Mijn grootste twee verzamelingen van toen ik jong was waren telefoonkaarten en zeepjes. Jonge lezers weten misschien niet eens wat telefoonkaarten zijn 😉 . Dit zijn kaarten die je kocht om mee te kunnen bellen in een telefooncel. Ik had een aantal mappen vol. Ik haalde ze overal vandaan. Uit de telefooncellen waar mensen ze achterlieten, via via van mensen die wisten dat ik het verzamelde, op rommelmarkten of uit de prullenbakken bij de telefooncel. Je moet iets over hebben voor je verzameling haha.

blond amsterdam leSlechts een klein deel van mijn Blond Amsterdam verzameling. 

Mijn favoriete plekken om mijn verzameling uit te breiden zijn de kringloop, rommelmarkten, marktplaats en beurzen. Wat ik zelf het leukste aan verzamelen vind is de zoektocht naar iets nieuws, iets unieks en iets wat je eigenlijk nog heel graag wil hebben om je verzameling verder uit te breiden of compleet te maken. Aangezien ik zelf dus al jaren verzamel heb ik drie verzamel tips op een rijtje gezet.

1 | Vrienden en familie

Mijn eerste tip en eigenlijk ook direct dé tip die mij regelmatig wat oplevert is vertel zoveel mogelijk mensen over je verzameling. Hierdoor gaan ze bewust of soms onbewust opletten. Iedereen weet dat ik al jaren Blond Amsterdam verzamel. Is het niet door mijn verhalen dan is het wel door de grote verzameling waar ze niet omheen kunnen als ze bij mij thuis zijn. Ik krijg regelmatig dan ook appjes van mensen die iets gezien hebben of dat ik dat al heb, of tags in berichten op koopjeshoeken etc. Juist doordat er veel mensen met je mee kijken kom je unieke items tegen die niet overal meer te koop zijn.

Zo heb ik ooit via een vriendin van een vriendin van een familie lid een item gevonden waar ik al heel lang naar op zoek was. Ook kwam mijn moeder laatst aanzetten met een blik wat dus echt al heel lang niet meer leverbaar is, ook via via.

2 | Weet wat je al hebt

Als je collectie wat groter is geworden, kan het lastig zijn om bij te houden wat je wel en niet hebt. Ik heb op een gegeven moment een lijst gemaakt met producten die ik al heb (incl. afbeeldingen). Deze lijst heb ik digitaal opgeslagen zodat ik er altijd op elk moment bij kan. Ook vanaf mijn mobiel mocht het nodig zijn! Het kom nu nog zelden voor dat ik iets koop wat ik al heb.

3 | Weet wat het waard is

Zeker als je nieuw bent in een verzameling is het soms erg lastig om te bepalen hoeveel iets nu moet kosten. Ik ben sinds een tijdje mij pin collectie aan het uitbreiden. Toen ik in Disneyland Parijs was heb ik een hoop leuke pins gekocht en merkte ik dat er daar ook een hele grote pin wereld bestaat. Ik ben nu al twee weken aan het uitzoeken hoe het allemaal werkt. Er worden pins verkocht voor € 7,- maar ook voor € 1000,-. Wanneer is iets veel waard en wanneer niet?

Zo merk ik bij mensen die net Blond Amsterdam gaan sparen dat ze vaak hele lage bedragen bieden op Limited editions. Deze producten zijn echt uniek en hier is er maar één van gemaakt. Het is altijd lastig om uit te zoeken hoe het werkt. Als tip om hier meer over te weten te komen heb ik: bezoek forums, facebook fan pages etc. Op die fan pages kun je vaak via de zoekbalk ook al een hele hoop terug vinden!

Meer over de VerzamelaarsJaarbeurs

Verdeeld over meerdere hallen bieden meer dan 2.000 deelnemers honderdduizenden voorwerpen aan. Wat handig is, is dat de beurs per afdeling is ingericht. Zo zijn er speciale afdelingen voor onder andere speelgoed, boeken, munten, kaarten, film en muziek, design woon- en interieur items. Op elk gebied zijn er ook specialisten aanwezig. Ook worden er speciale activiteiten georganiseerd. Zo is er op de aankomende beurs onder andere een tentoonstelling over kunststroming De Stijl, op zaterdag is er een meet en greet met bekende acteurs van Star Wars of je kunt meedoen aan de Vintage Mode Challenge.

Ik ga zelf op zaterdag 8 april naar de VerzamelaarsJaarbeurs. Lijkt dit jou ook wat? Hieronder vind je alle algemene informatie:

VerzamelaarsJaarbeurs

Adres:
Jaarbeurs Utrecht
Jaarbeursplein 6
3521 AL Utrecht

Openingstijden:
Zaterdag 8 april van 09.00 uur tot 17.00 uur
Zondag 9 april van 10.00 uur tot 17.00 uur

Tickets:
Online in de voorverkoop te koop tegen een gereduceerd tarief:
Volwassenen: € 12,50
Twee dagen kaart: € 22,00

De voorverkoop loopt tot en met 7 april 23.59 uur. Kinderen tot en met 11 jaar zijn gratis.

Website:
http://www.verzamelaarsjaarbeurs.nl

Hou ook de facebookpagina in de gaten voor de laatste nieuwtjes!

Is de VerzamelaarsJaarbeurs ook wat voor jou?

Deze blog is geschreven in samenwerking met de VerzamelaarsJaarbeurs.
Alle afbeeldingen komen van de website/facebook pagina van de VerzamelaarsJaarbeurs.

15 Reacties

 1. 1 april 2017 / 08:32

  Wat tof zeg, die blond collectie! Daar zitten heel wat euro’s in volgens mij, haha.

  • 2 april 2017 / 22:56

   O meid, ik ben gestopt met rekenen. Toen ik nog thuis woonde was het al een collectie van over de 3500 euro. Ik woon nu al bijna bijna 7 jaar op mezelf en er is alleen maar bij gekomen 😉

 2. 1 april 2017 / 08:59

  Het lijkt me echt heel leuk om naar de verzamelaarsbeurs te gaan, ik twijfel alleen of ik moet gaan… ik spaar niet zo hele boeiende dingen maar zou graag wat meer geeky stuff (ja, zoals star wars bijvoorbeeld) in huis willen hebben 🙂
  En ik heb iets met donuts haha!

  • 2 april 2017 / 22:55

   Ja het lijkt mij alleen al een superleuke beleving, allemaal aparte dingen tegenkomen en lekker neuzen heel de dag. Ze zullen vast ook wel iets met donuts hebben voor je haha

 3. 1 april 2017 / 09:12

  Je collectie is echt zo gaaf :-). Ik verzamel eigenlijk niks. Ik heb wel veel spullen maar niet iets wat ik spaar.

  • 2 april 2017 / 22:54

   Dat kan ook, mijn vriend heeft ook heel veel spullen maar verzameld ook niet direct iets. Ja gereedschap heeft hij wel veel van, dus misschien kun je zeggen dat hij dat verzameld haha

 4. 1 april 2017 / 09:17

  Ik spaar kleding!! ???? nee, ik heb eigenlijk nooit wat gespaard. Maat zo’n beurs klinkt wel gezellig!

  • 2 april 2017 / 22:53

   Ja leuk he! Ik ben nog steeds van plan om ‘de rest’ eens op de foto te zetten maar weet gewoon niet waar te beginnen haha

 5. 2 april 2017 / 17:24

  Superleuk! Ik vier volgend weekend mijn verjaardag dus heb geen mogelijkheid om te gaan. Jammer! Had jou wel eens in real life willen zien, haha! 🙂

  • 2 april 2017 / 19:30

   O wat jammer! Ja dat lijkt me super leuk om je eens te ontmoeten. Ik denk dat zo een beurs ook echt wel wat voor jou is 🙂 Als je weer een keer in de buurt van (nog net geen) zeeland bent hoor ik het graag! hihi

 6. 2 april 2017 / 19:29

  Zo’n beurs is voor mij alleen betreedbaar met een maximaal bedrag aan contanten en verder niks. Anders sla ik echt door en kom ik thuis met de kans op ruzie. ? Zelf ben ik recent gestart met Funko pop! en ik vind de waardes inderdaad nog moeilijk te bepalen op marktplaats en Lets go.

  • 2 april 2017 / 22:52

   Ja ik denk dat ik dat volgende week ook maar ga doen. Ik zie dan vaak ook zoveel leuke spullen dat ik me dan echt moet inhouden haha. Funko pop heb ik wel eens gezien, maar het is inderdaad lastig om die waardes te bepalen. Net als met de pins bij mij. Ik betaal er nu gewoon maar voor wat men ervoor vraagt en wat ik er zelf max. aan uit wil geven.

 7. 4 april 2017 / 09:11

  Zo’n beurs lijkt me best leuk, maar ik geloof niet dat ik er veel te zoeken heb…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.