Genieten in Thermen Bussloo

Ik hou van sauna’s. Het is een plek waar ik echt kan ontspannen en genieten. Als je me dit vroeger had verteld had ik je voor gek verklaard. Ik hield het toen namelijk nog geen 5 minuten vol in een sauna. Nu is dat wel anders 😉 ! Meestal gaan we naar een sauna in de buurt. Een sauna die al een tijdje op onze ’to visit lijst’ stond is Thermen Bussloo. Zeker door de prachtige natuur waar deze sauna zich in bevindt! Toen ik gevraagd werd om Thermen Bussloo te bezoeken én mijn mening erover te geven, hoefde ik er totaal niet over na te denken!

Thermen Bussloo | Aankomst en kleedruimte

Thermen Bussloo is gelegen aan het prachtige meer van Bussloo in Voorst, Gelderland. Dat ligt in de buurt bij Apeldoorn. Voor mij was dit een aardige rit van bijna twee uur. We hadden lekker een dag samen vrij en keken echt al een paar weken uit naar dit bezoek.

Thermen Bussloo entreeThermen Bussloo bloemen

Aankomst

Bij aankomst kom je in een prachtige hal. De medewerkers zijn vriendelijk en wij werden direct begroet. Ik had online een hamam arrangement gereserveerd. Hierbij is het belangrijk dat je goed aangeeft hoe laat je verwacht aan te komen. Na je aankomsttijd kun je dan ingepland worden voor de behandeling. Het zou zonde zijn als je die mist! Wij hadden 11.00 gezegd. Dit was een beetje ruim genomen met files, maar uiteindelijk waren we net iets voor 11.00 binnen.

De medewerkster vroeg ons of we eerder bij Thermen Bussloo geweest waren. Beide waren we dat nog niet. Ze legde uit waar alles zat, gaf ons een plattegrond mee en vertelde hoe laat onze behandeling begon. Ik kreeg één bandje mee en vertrok met mijn vriend richting de kleedruimtes.

Kleedruimte

De kleedruimte is een grote ruimte met veel lockers. De ruimte is overzichtelijk en schoon. In deze ruimte bevindt zich ook nog een wc, altijd handig! Na het uitkleden stoppen wij alle spullen in een kluisje en vertrekken richting de sauna’s.

Thermen Bussloo | de Hamam behandeling

Bij het hamam arrangement zat (uiteraard) een heerlijke hamam behandeling. Meestal als ik samen met mijn vriend naar de sauna ga kiezen wij voor een arrangement. Een met eten en vaak een behandeling erbij. Hamam vinden wij allebei lekker. Ik heb deze behandeling gehad in Thermen Schiedam en ook een uitgebreide in Egypte.

Bij deze hamam behandeling dien je eerst in de stoomcabine te gaan. Je wordt opgehaald voor de behandeling. De medewerksters stellen zich voor en leggen uit hoe het in z’n werk gaat. Bij een behandeling van 35 minuten beginnen ze met het scrubben van je huid. Zowel voor als achterkant worden goed gescrubt. Dan word je ingezeept en krijg je een massage. Het meisje wat mij masseerde heeft mij echt een lekkere hoofd/nek massage gegeven. Zo lekker heb ik dat nog nooit gehad.

Na afloop kun je je afdrogen, aankleden en krijg je nog een kopje Turkse thee met lokum.

Thermen Bussloo | het eten

In ons arrangement zat koffie/thee met gebak en een lunchbuffet. Bij binnenkomst hebben wij gelijk de koffie en thee met gebak gedaan. Het was even afkicken dat ik geen foto’s binnen mocht maken dus ik kan jullie ook niet laten zien wat ik gekozen heb. Tiemen ging voor een koffie met een appelgebak en ik voor een muntthee met een chocoladetaartje. Veel van de gebakjes die ze hebben bevatten dingen die ik niet mag qua allergieën. Ik heb dit aangegeven aan de ober en hij heeft er goed rekening mee gehouden. Hij heeft speciaal voor mij uitgezocht welk van de gebakjes ik wel mocht. Erg fijn want niet in elk restaurant nemen ze het even serieus.

Tussen de middag mochten wij gebruik maken van het lunchbuffet. Dat was echt super! Heel erg uitgebreid, van salade tot quinoa, gebakken garnalen tot worstjes en nog een heel toetjes buffet. Er was keus genoeg. De bediening was ook hier goed. Wij hadden een plekje gekozen en gingen eten halen. Toen bleek ons plekje bij terug komt ingepikt te zijn door iemand anders. Wij hebben een andere plek uitgekozen en de bediening kwam direct excuses aanbieden. Ondanks dat het niet de fout van de bediening was, vond ik dat toch netjes. Als je bord leeg is halen ze het op zodat je weer met een schoon bord kunt beginnen.

Thermen Bussloo | de Saunas, zwembaden en rustruimte

Waar het allemaal om gaat: de sauna’s! Zeker omdat ik nog nooit eerder in deze sauna geweest was keek ik mijn ogen uit. Mijn vriend en ik hadden al snel een favoriet gevonden, namelijk het hamam bad met aquasound. Het is een beetje een donkere ruimte met prachtige verlichting en een heerlijk warm bad. Ik snapte eerst niet helemaal hoe het werkte, mijn vriend zei al snel: O, je moet je oren onderwater doen! Ik doe dat niet zo snel aangezien ik vrij gevoelige oren heb dus ik dacht dat hij me in de maling nam 😉 . Uiteindelijk heb ik het toch gedaan. Je hoort onderwater dus muziek! Dat was een leuke verassing.

Mijn favoriete sauna’s in Thermen Bussloo waren de infraroodsauna met ligbanken, de panoramasauna en de Geysersauna.

De infraroodsauna vind ik normaal al lekker, maar deze is echt heerlijk. Je hebt prachtige houten ligbanken waarmee je uitkijkt over het meer. Boven je zit de infrarood die kun je met een knopje aan de zijkant van de ligbank aanzetten. Veel mensen vallen in deze ruimte in slaap en dat is niet zo gek haha. Het is echt super rustgevend.

De panoramasauna zit vlak bij mijn favoriete infraroodsauna. Ook deze heeft een prachtig uitzicht. De tempratuur is goed, niet super hoog en hij is lekker droog. Dat vind ik altijd fijn voor mijn longen.

In de Geysersauna zaten wij helemaal hutje mutje tijdens een ritueel. Het is een mooie sauna, fijne temperatuur en je kunt een film bekijken over de geysers over heel de wereld. Een plek die ik graag nog eens wil bezoeken, dus weg kwijlen met mooie beelden.

Belevenisprogramma’s Thermen Bussloo

Wat ik zelf erg leuk vind aan Thermen Bussloo zijn de verschillende belevenisprogramma’s die ze hebben. Bij de meeste sauna’s waar ik geweest ben is er alleen een opgieting. Hier heb je ook keuze uit een sauna in combinatie met een gratis masker (dat deden wij in de Geysersauna), een meditatie in een sauna of een Kailash. Dat laatste is een klank-, kleur,- en geurritueel. Ik had die ook nog graag gedaan alleen zat hij super snel vol. Iets wat ik de volgende keer zeker in de gaten ga houden.

Eind oordeel Thermen Bussloo

Pluspunten van deze sauna

De pluspunten van deze sauna vind ik dat het schoon is, ruim opgezet en er is een grote diversiteit in sauna’s, baden en rustruimten. Wij vonden het een gezellige sauna doordat er hoekjes gecreëerd zijn zoals bij de bubbelbaden. Dan zit je niet open en bloot in het zicht, maar wat meer afgeschermd. De eetgelegenheden zijn echt super! Ik vond het personeel erg vriendelijk en de kwaliteit van het eten was hoog. Ik denk dat deze sauna zowel leuk is in de winter als in de zomer. Aan alle seizoenen is gedacht. De behandeling was uitstekend, goed geregeld en lekker.

Minpunten van deze sauna

Tiemen vond dat sommige plekken wel wat aandacht kunnen gebruiken. In het osmaans badhuis bijvoorbeeld liet er op sommige plekken wat verf los van de muren. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat zelf niet gezien heb. Het is niet iets waar ik echt op let en ik heb negen van de tien keer mijn bril af als ik in een zwembad zit. Ik kijk dan weer naar of het schoon is of niet. haha. Daarnaast moesten wij allebei wennen aan de vele stilte ruimtes. Bij ons in de buurt heb je dat wellicht ook maar iedereen praat altijd. Nu was iedereen ook echt stil. Het is misschien dat wij gewend zijn om lekker te kwebbelen in de sauna in plaats van alleen te genieten van de stilte.

Het hamam arrangement wat wij geboekt hebben kost € 82,95 p.p. Daarnaast waren wij nog ongeveer €20,- kwijt aan drankjes. Water is gratis maar ze hebben ook genoeg lekkere sapjes. Voor € 15,- pp kun je je hamam behandeling uitbreiden van 35 minuten naar 50 minuten, of voor € 25,- extra naar 65 minuten. Ik kies zelf altijd voor een arrangement, omdat dat in verhouding goedkoper is. Dan weet je waar je aantoe bent en komen er niet nog heel veel kosten bij die je niet verwacht had.

Na een dag sauna ben ik altijd weer heerlijk opgeladen. Lekker uitgerust en ontspannen!

Ben jij ook dol op de sauna en ben jij weleens bij Thermen Bussloo geweest?

Het hamam arrangement mocht ik proberen in ruil voor deze review. De overige kosten komen uit eigen zak.

16 Reacties

 1. 21 april 2017 / 07:26

  Ik vond thermen bussloo geweldig! Heb er zo van genoten. Ga zeker nog een keer terug.

 2. 21 april 2017 / 07:51

  Dat arrangement klinkt heerlijk en wat fijn dat jullie zo hebben genoten! Die stilte lijkt mij ook wel apart. En wat grappig dat er onderwater muziek te horen was!

 3. 21 april 2017 / 09:09

  Heerlijk! Ik ga graag naar de sauna, hier ben ik nu twee keer geweest.

 4. 21 april 2017 / 09:11

  Ik hou hier helemaal niet van, en omdat ik een longziekte heb ben ik er dus ook nog nooit geweest. Maar als ik jou foto’s zo zie lijkt het me eigenlijk super! Ik had ook hele kleine ruimtes verwacht ofzo. Ziet er super heerlijk uit!

 5. 21 april 2017 / 09:11

  Wat heerlijk zo’n dagje, en genieten zo’n hamam arangement. Lijkt mij heerlijk!
  Wat zien de sauna’s er prachtig uit <3
  Liefs,
  Evelien

 6. 21 april 2017 / 19:23

  Thermen bussloo is echt heel erg fijn. Ik wil er snel wel weer een keer naartoe.

 7. 22 april 2017 / 11:24

  Wat een heerlijke dag en wat een heerlijke lunch heb je gehad. Ik vind dat zo heerlijk lekker lunchen. Wel vervelend van je plaats die werd ingepikt.

 8. 23 april 2017 / 11:18

  Het ziet er fantastisch uit, maar ik ben bang voor naakt. Klinkt stom, maar dat hoort bij mijn trauma. Ik probeer stapje voor stapje nu meer aan ‘dat het heel gewoon is’ te wennen.
  Mijn zus heeft er totaal geen moeite mee en ik kan dat soms niet begrijpen, best lastig. Zij geniet eigenlijk veel meer van het leven!
  Wellicht een keer samen met mijn man, tijdens skipakken dag of zo ?

  • 23 april 2017 / 22:23

   Dat klinkt helemaal niet stom. Ik kan het zeker begrijpen hoor. Wellicht een keer badkleding dag proberen? Of ergens heen gaan waar ook een sauna is (prive) kun je er alsnog van genieten 🙂

 9. 23 april 2017 / 21:54

  Ik heb 2x zoiets gedaan, en vond het best fijn! Maar wel altijd op badkleding dag, ik stap zelf niet zo snel over mijn onzekerheid heen op de één of andere manier.

 10. 24 april 2017 / 21:01

  Ik wil er ook zeker nog eens heen, lijkt me genieten! Leuk artikeltje heb je ervan gemaakt 🙂

 11. 26 april 2017 / 16:05

  Lijkt me heerlijk. Wat een prachtig ingerichte thermen! Oh, mijn vriend en ik zijn ook echte kwebbelkousen. Wij gaan soms naar een privésauna hier niet zo ver vandaan en dan tetteren we er lustig op los, haha!

 12. 27 april 2017 / 22:24

  Ik ben nog nooit naar zo’n spa geweest maar heb wel ooit eens in een sauna gezeten. Twee keer eigenlijk. Eén keer in een infrarood sauna en een keer in een Finse sauna (beide stonden in VIP huisjes van Center Parcs). Alleen de Finse sauna vond ik fijn :’) maar ben ook niet zo’n persoon die houd van hitte haha…

 13. 28 april 2017 / 04:21

  Heerlijk!! Ik ben ook echt wel weer toe aan zo’n verwendagje.

 14. Sjoerd
  14 mei 2019 / 13:36

  We zijn er zo. 22.4 jl. nog geweest. Was weer geweldig. Slechts één minpuntje: bij het ophangen van de plastic tas van Thermen Bussloo (met een flesje water, tijdschrift, klein boekje en een brillenkoker ‘EDEL’ met een varifocale bril) in één van de sauna’s was het tasje weg bij vertrek uit de sauna. Geen paniek want aan het eind van de dag worden er vele voorwerpen teruggevonden of teruggebracht. Zo niet mijn tasje met de bril o.a. Er is toch niemand die iets aan mijn bril heeft? Zou je denken…. Ik bel nog regelmatig met Thermen Bussloo maar er is nog niets gevonden dus dat was een gedenkwaardig dagje uit in de sauna. Ik verwijt Thermen Bussloo uiteraard niets maar zelfs in die omgeving herken je mensen die niet zuiver op de graad zijn niet… Ze zijn dus overal!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.