Één jaar later: 50 Days of Green Happiness

Vaak begin je heel enthousiast aan een programma, werkt het goed en val je wat (of heel veel) af, maar op het moment dat je ermee stopt komen de kilo’s en cm’s weer even hard terug. Vandaag daarom een update over hoe is het met, een jaar na The 50 Days of Green Happiness. 

Een jaar geleden, The Green Happiness

Een jaar geleden was ik nog druk bezig met The Green Happiness en kwam het einde inzicht. De onderstaande progressie foto’s staan nog steeds in mijn geheugen gegrift en misschien heb jij ze ook al wel eerder gezien. De blog is destijds namelijk aardig viral gegaan.

Resultaat na 50 dagen Green Happiness

Toen ik aan het programma begon had ik nooit verwacht dat ik dit resultaat zou kunnen behalen. Je kent het wel, de voor en na foto’s die regelmatig verschijnen als promotiemiddel voor een nieuw dieet of fitnessprogramma. Ik moet eerlijk zeggen, ik geloofde er nooit zoveel van. Tot ik het dus zelf meemaakte. Mijn progressie is destijds zo bizar geweest dat ik het nog steeds bijna niet kan geloven. Ik kreeg commentaar als, het is op dezelfde dag opgenomen of juist weer het tegenover gestelde het kan nooit dat er zo een korte tijd tussen zit etc. Als ik dit zelf had gezien had ik mij misschien ook wel afgevraagd of het echt was. Het is dat ik het zelf meegemaakt heb dat ik zeker weet dat het echt zo is! 😉 !

Hoe gaat het nu?

Na het volgen van het programma heb ik heel lang de methode nog aangehouden. Er kwam een zomerboek uit en een vernieuwing van het winterboek. Ondanks dat ik de nieuwe boeken niet langer dan twee weken heb gevolgd, heb ik er wel veel nieuwe recepten en inspiratie uitgehaald. Ik volg The Green Happiness dus niet meer vanuit het boek, maar ik heb er wel zoveel van geleerd dat ik voor mezelf de volgende dingen in de gaten hou:

 • Geen zuivel
 • Zo weinig mogelijk vlees
 • Combinatie groente/koolhydraten of groente/eiwitten
 • Pas op met suikers
 • +/- 50% van mijn dagelijkse voeding bestaat uit groente en fruit.

Door mij aan de bovenstaande vijf punten te houden, zit ik beter in mijn vel, heb ik totaal geen last meer van een opgeblazen buik, is mijn stoelgang weer normaal en blijft mijn gewicht stabiel zonder al te veel moeite. Het belangrijkste van allemaal? Mijn PDS is onder controle! Als ik anders eet merk ik dat ook direct. Ik ben blij dat het nu zo goed gaat en dat ik een manier heb gevonden die voor mij werkt.

Recepten The Green Happiness

Sporten

Tijdens The Green Happiness heb ik bijna niet gesport. Afgelopen jaar ook niet, op hoepelen, wandelen en yoga na. Deze maand ben ik begonnen bij een nieuwe sportschool. Ik moet zeggen dat deze sportschool mij erg goed bevalt. Het is rustig, totaal geen kijk mij eens mentaliteit en ze hebben een grote sauna! Ik ga nu elke week 2-3 keer en het bevalt super goed. Door het sporten merk ik dat mijn verbranding omhoog gaat en ik meer eten nodig heb. Ik vul mijn voeding dan aan door te kiezen voor iets grotere porties of een uitgebreider tussendoortje. Geen zuivel is wel een puntje en ik blijf het lastig vinden om daar een goede vervanger voor te vinden.

Bij de start van het sporten heb ik alles laten meten en wegen. Alles wat daaruit kwam was goed, behalve mijn gewicht en BMI (26,3). Qua vet percentage val ik mooi binnen de grens en qua spieren zit ik zelf boven de grens. Om op een goed BMI uit te komen moet ik nog 5 kilo afvallen. Zelfs toen ik dus klaar was met The Green Happiness zat ik op 3 kilo te hoog voor mijn BMI. Ik wil wel richting die grens, maar niet ten koste van alles 🙂 . Het doel van het sporten is nu strakker in mijn vel zitten en fitter worden.

Mijn ‘maten’ en gewicht nu

Mijn gewicht was tot en met december 2016 op niveau gebleven. Nadat ik in december een stootkuur prednison heb gekregen en weer begonnen ben met drie soorten astma medicatie ben ik drie kilo aangekomen. Dit heb ik vaker meegemaakt door die medicatie helaas. Nu na drie maanden merk ik dat ik stabieler begin te worden met mijn medicatie en dat mijn gewicht ook weer afneemt. Ik ben nu nog slechts 1 kilo zwaarder dan toen ik met The Green Happiness klaar was.

Qua centimeters was ik erg verbaasd. Ondanks dat ik dus iets zwaarder weeg dan op het einde van de Green Happiness is er bij mijn taille, onder mijn borsten en bij mijn borsten een cm qua omvang vanaf. Op de overige plekken is de omvang nog exact hetzelfde als aan het einde van de Green Happiness een jaar geleden.

Een jaar na The Green Happiness

Een nieuwe levensstijl en balans

Ik heb gemerkt dat ik na de 50 dagen een nieuwe start heb gemaakt qua levensstijl. Ik heb veel dingen geleerd over voeding en ook veel dingen over hoe mijn lichaam reageert op bepaalde voeding. Ondanks dat ik me niet meer aan alles hou, ben ik nog steeds super blij dat ik aan dit programma ben begonnen. Ja, het is veel werk qua het klaarmaken van je eten. Je moet er dus echt even wat voor over hebben om dit te volgen. Aan de andere kant, je hoeft nergens over na te denken en het geeft je een goede reset om te beginnen aan iets nieuws. Het is niet iets wat voor even werkt, maar iets waar je je hele leven plezier van kunt hebben! Het klaarmaken van gerechten kost mij nu niet meer tijd dan anders, ik haal ideeën uit de boeken en versimpel sommige gerechten. The Green Happiness heeft mijn handvaten gegeven om te gaan voor een levensstijl die bij mij past.

Heb jij ook veel baat bij een bepaalde levensstijl?

36 Reacties

 1. 19 april 2017 / 07:31

  Wat goed dat dit voor jou gewerkt heeft en je zo’n mooi resultaat hebt geboekt!

 2. 19 april 2017 / 07:35

  Wauw wat knap zeg! Geen zuivel lijkt mij ook echt lastig soms! Ga zo door! Hopelijk mag je snel nog lekkerder in je vel zitten :))

 3. 19 april 2017 / 07:36

  Wat leuk om dit te lezen. Super tof dat je levenstijl hierdoor is veranderd!

 4. 19 april 2017 / 08:04

  Wow wat een transformatie. Ik heb zelf zoiets bedacht en hou me daaraan. En t werkt. Sinds augustus volg ik het week goed en ben nu bijna 10 kilo kwijt. Al ben ik wel van het sporten, dus dat doe ik 3 – 5 keer per week. Verder eet ik zo min mogelijk tarwe. Dat is voor mij de grote boosdoener.

  • 23 april 2017 / 22:26

   Super knap Maaike! Je voor mij werkt dit ook fijn. Tarwe eet ik eigenlijk ook bijna niet als ik het nu zo na ga. Volkoren of spelt eet ik 🙂

 5. 19 april 2017 / 08:08

  Wat fijn dat dit zo goed voor jou helpt! Je ziet er echt super uit zeg! Wellicht toch ook nog iets voor mij om zo van vermoeidheidsklachten en crohn af te komen.

 6. 19 april 2017 / 08:39

  Wat fijn dat het zo goed werkt voor je!

 7. 19 april 2017 / 08:58

  Waarom geen zuivel? Ik ben ook bezig om onze eetgewoonten wat te veranderen. Wij eten zowieso biologisch maar ik wil ook minder vlees eten. Maar zuivel eet en drink ik wel.

  • 23 april 2017 / 22:29

   Bij de Green Happiness eet je volledig vegan. Ik merkte daarbij dat ik toen ik weer sporadisch zuivel ging eten na de 50 dagen, ik totaal niet lekker in mijn vel zat. Ik blaas er enorm van op, mijn darmen werken erdoor niet meer of juist heel snel. Ik reageer er dus echt heel heftig op. Ik heb vroeger altijd koemelk allergie gehad dus ik heb zo een vermoeden dat ik hier nooit overheen gegroeid ben. Je zou het eens kunnen proberen om te kijken hoe je er zelf op reageert. Dat het voor mij werkt om geen zuivel meer te eten hoeft natuurlijk niks over jou te zeggen 🙂

   • 23 april 2017 / 23:00

    Maar geen zuivel is best wat. Dan zul je toch ook kalk tabletten moeten nemen ofzo?

    • 23 april 2017 / 23:08

     Calcium kun je ook uit veel andere producten halen. Quinoa, bonen, eiwitten, groene bladgroente etc. bevatten ook allemaal calcium. Ik heb mij laatst laten prikken (na 1 jaar) en alles was in orde. Ik slik voor de zekerheid wel B12.

     • 23 april 2017 / 23:27

      Dank je voor je uitgebreide uitleg. Ik vind dit heel interessant!

 8. 19 april 2017 / 09:06

  Oh wauw, ik kan mij nog zo goed herinneren dat jij vol passie over jouw 50 Days aan het vertellen was. We zijn gewoon alweer een jaar verder! Zo enorm fijn om te horen dat jij niet alleen met, maar ook na de 50 days joue PDS onder controle hebt. Dat hoop ik ook te gaan bereiken, ik ben zaterdag gestopt met het eten van vlees en eet zo goed als ik kan alles vegan! Je bent wat dat betreft echt een inspiratie, nu en een jaar geleden al 🙂

  • 23 april 2017 / 22:31

   Ja bizar he Linda! Tijd vliegt echt. Wat lief dat je mij een inspirerend vind. Ik doe gewoon waar ik mij goed bij voel en vertel dat graag door hihi. Ik ben heel benieuwd hoe het vegan leven je bevalt. Ik hou me ongeveer voor 80% aan vegan eten, helemaal zal ik nooit worden denk ik maar ik voel me hier lekker bij.

 9. 19 april 2017 / 09:47

  Wat goed zeg. Dit zou ook wel wat voor mij kunnen zijn!

 10. 19 april 2017 / 09:58

  Wat ontzettend knap zeg! Je hebt het echt super goed gedaan. Ik ga mij eens oriënteren op the geen happiness. Ik hoor er al meerdere mensen over, zou graag ook beter in mijn vel willen zitten en daar komt voeding ook zeker bij kijken.
  Liefs,
  Evelien

  • 23 april 2017 / 22:32

   Ik ben heel erg benieuwd wat jij ervan gaat vinden Evelien! Ik zag via Twitter dat je het gaat proberen leuk!

   • 14 juni 2017 / 19:57

    hoi Lesley! Ik ben heel benieuwd maar ik ga morgen starten. Spannend!
    Liefs,
    Evelien

 11. 19 april 2017 / 10:10

  Wauw, wat een transformatie! Goed dat je je nog steeds zo goed in je vel voelt én dat je je PDS onder controle hebt. Het laten vallen van zuivel zou voor mij wel best een dingetje zijn…

  • 23 april 2017 / 22:34

   Ja ik dronk bijna geen zuivel, at wel veel yogurt en kaas. Dat laatste vond ik wel echt heel lastig in het begin. Ik zie uiteindelijk hoe mijn lichaam werkt zonder die producten en ik moet zeggen dat ik het haast niet meer mis. Af en toe heb ik er wel ineens heel erg trek in. Dan neem ik het ook gewoon soms en dan krijg ik daar weer een geweldige PDS aanval op. Dan weet ik gelijk weer waarvoor ik het ook alweer niet meer at 😉

 12. 19 april 2017 / 11:27

  Wat fijn dat dit goed werkt voor jou! Ik heb zelf nooit een bepaald voeding schema gevolgd, maar let er wel op dat ik niet te veel snoep.

 13. Marielle
  19 april 2017 / 12:59

  Ik ben meer dan een jaar geleden ook 10 kg afgevallen dankzij The Green Happiness. En het is er nog steeds af. Dankzij dit boek leef ik nu vegan en de enige spijt die ik heb, is dat ik het niet jaren eerder heb gedaan! Zoveel meer energie. En volgens mijn omgeving straal ik. Echt een aanrader!

 14. 19 april 2017 / 16:21

  Jij bent heel erg goed bezig geweest. Ik vind het heel knap van je

 15. 19 april 2017 / 18:38

  Het verschil is echt heel goed te zien! Ik twijfel nog steeds, wil heel graag maar het is qua boodschappen niet echt heel goedkoop hè? Ben bang dat ik dat niet ga redden. Heb ook veel last van PDS, fijn dat het bij jou nu onder controle lijkt te zijn! ?

  • 23 april 2017 / 23:12

   Het is inderdaad niet voordelig. Wat ik wel gedaan heb is hele rare dure ingredienten te proberen te vervangen door iets voordeligers. Ik heb bijv. in het begin geen agave gebruikt maar honing (scheelt al 2 euro per fles). Groente voordelig inkopen bij Lidl en soms is vriesfruit goedkoper dan vers. Zo hou je ook alles goed en hoef je niks weg te gooien. Sommig weken zijn duurder dan andere weken.

 16. 19 april 2017 / 18:52

  Super resultaat!!! Mijn PDS heb ik ook meer onder controle door mijn nieuwe manier van leven. Echter ik mag nog wel kwark. En alles zoveel mogelijk Lactose-vrij, glutenvrij etc. Ook suiker nuttig ik slechts alleen op mijn eetdagje.
  Zo zie je maar hoe een andere manier van leven ook veel vreugde kan brengen.

 17. 19 april 2017 / 20:39

  Toen ik de foto’s zag wilde ik het eigenlijk niet lezen. Ik ben niet zo van de voor-en-na foto’s en de daarbij horende adviezen 😉 Maar wat jij omschrijft is perfect: het wijzigen van je levenspatroon. Je hebt je weg gevonden, je bent afgevallen maar belangrijker, je voelt je goed. Fijn om te lezen Les, je ziet er prachtig uit. xx

 18. 19 april 2017 / 21:11

  Wat super dat dit zo goed werkt voor jou. Wat je eet of niet eet kan echt een verschil maken he? Dat blijkt wel weer…

 19. 19 april 2017 / 22:09

  Oh ik eet juist best wel veel zuivel (yoghurt), ik vond dat heerlijk. Maar ik snoep héél weinig. Wat een verbluffend resultaat, daar mag je oprecht trots op zijn.

 20. Lonneke
  20 april 2017 / 15:32

  Wat su-per-cool! Ik ben echt weer een beetje terug bij af… en toch ga ik het weer oppakken want het werkt zo goed!! Tof dat je nog steeds (weer) on a roll bent!!

  • 23 april 2017 / 23:13

   Thanks! Als je er nog steeds achterstaat gewoon nog een keer proberen en probeer je voor 80% aan de basis regels te houden. Dan gaat het helemaal goed komen!

 21. 23 april 2017 / 17:19

  Wauw wat tof dat je zoveel bent afgevallen én dat je je fijner voelt door The Green Happiness. Ik heb het zelf nog nooit gedaan maar het lijkt me zo’n fijn boek met handige recepten. Alleen jammer dat het klaarmaken zo lang duurt van te voren.

 22. Eva
  26 april 2017 / 11:43

  Wauw wat goed en inspirerend om te zien!!!

 23. Evi
  1 mei 2017 / 12:11

  Wat knap!

  Heb je ook het gevoel dat TGH invloed heeft op jouw Astma?

  • 2 mei 2017 / 19:23

   Hoi Evi!

   Bedankt voor je reactie. Ik heb niet het gevoel alsof TGH veel voordeel heeft voor mijn astma. Wel als je gaat bedenken dat ik door TGH meer energie heb en daardoor dus meer sport, wat wel weer een gunstig effect heeft op mijn astma.

   groetjes Lesley

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.