Nieuw | Weleda City Spa Rotterdam Hillegersberg

Afgelopen maand opende op drie plekken in Nederland de Weleda City Spa. De vestigingen bevinden zich in Den Haag, Oegstgeest en Rotterdam. Ik bracht een bezoek naar de Weleda City Spa Rotterdam Hillegersberg en vertel je in deze blog meer over het concept, de behandeling die ik onderging en de andere behandelingen die mogelijk zijn.

Weleda over de nieuwe City Spa:

Kom genieten in de Weleda City Spa. Op 3 centrale locaties in de Randstad zorgen onze masseurs en schoonheidsspecialisten ervoor dat je heerlijk in de watten wordt gelegd. En dat op een 100% natuurlijke manier!

Weleda City Spa Rotterdam Hillegersberg

Als je de vestiging in Rotterdam binnenkomt, valt er al gelijk een soort van rust over je heen. De Weleda City Spa voelt als een serene plek, midden in de drukke stad waar je eventjes de tijd hebt om bij te tanken. Ik kwam er op een vrijdagavond, vlak voor de kerst. Even tijd om mezelf op te laden en te zorgen dat ik ontspannen de feestdagen tegemoet ging.

Weleda City Spa Rotterdam Hilligersberg

Wat mij gelijk opviel is dat er weinig geluiden van buiten te horen zijn in het pand. Je hebt niet het idee dat je echt midden in de stad zit. De inrichting bevat veel duurzame en natuurlijke materialen. Ze hebben veel gebruik gemaakt van hout, klei en bamboe. Aangezien Weleda zelf uit 100% natuurlijk ingrediënten bestaat, willen ze hun salons dezelfde uitstraling geven. Ik vind het persoonlijk goed gelukt!

Weleda City Spa Rotterdam2

Behandelingen

Bij de Weleda City Spa Rotterdam kun je terecht voor meerdere soorten behandelingen. Een ontspanningsmassage, hot stone massage, een arnica massage, een sportmassage en een gezichtsbehandeling. Daarnaast hebben ze nog seizoensspecials. Bij elke behandeling heb je de keuze uit verschillende mogelijkheden. Ga je voor een korte massage van 30 minuten, waarbij slechts een deel van je lijf behandeld wordt? Een massage van 60 minuten, of toch een uitgebreide massage van 90 minuten? Bij de gezichtsbehandeling kun je kiezen uit twee varianten. Een behandeling van 60 minuten waarbij je kunt kiezen uit een reinigend of voedend masker en een korte gezichtsmassage of een behandeling van 90 minuten waarbij je zowel het reinigende als voedende masker krijgt en een uitgebreide gezichtsmassage.

Ik koos voor de ontspanningsmassage van 60 minuten.

Mijn ervaring met de ontspanningsmassage

Bij binnenkomst in de Weleda City Spa werd ik vriendelijk begroet door Carlos. Hij stelde zich direct voor als mijn masseur, stelde wat vragen en ik moest een vragenlijst invullen.

Weleda City Spa

Hierboven de vragenlijst die ik moest invullen. Aan de hand hiervan weten ze wat ze wel en niet bij je kunnen doen. Daarna kreeg ik een korte rondleiding. Zoals je hierboven misschien al gezien hebt, heeft de Weleda City Spa in Rotterdam naast de normale verdieping ook nog een kelder. Daar hebben ze onder andere de mogelijkheid om een duomassage uit te voeren. Handig is dat deze ruimte ook kan worden opgedeeld in twee aparte ruimtes voor losse massages. Hieronder links een foto van een van die ruimtes.

Weleda City Spa Rotterdam

Mijn behandelkamer bevond zich op de verdieping waar je op binnenkwam en was vergelijkbaar met de ruimtes in de kelder. In de ruimte heb je een apart gedeelte waar je jezelf (met privacy) kunt uitkleden. Voorafgaand aan de ontspanningsmassage werd mij gevraagd welk van de Weleda Body olie ik wilde gebruiken voor de massage. Ik koos voor calendula. Deze body olie wordt gemengd met andere natuurlijke olie, waardoor de geur iets subtieler is.

Weleda City Spa Rotterdam

De behandeling zelf

Als je je hebt omgekleed en je ligt klaar voor de massage, vraagt de masseur je om een aantal keer goed diep adem te halen. Ze laten je hierbij de geur die je hebt gekozen nog even extra goed ruiken. Ik vond het heel prettig dat ik extra diep moest inademen. Dit helpt je echt om te gaan ontspannen.

Ik kan alleen maar vol lof zijn over mijn masseur Carlos en de behandeling. Net als de City Spa straalde hij zelf ook een en al rust uit. Hij heeft van te voren niet specifiek gevraagd waar ik ‘last’ van had, op de ingevulde vragenlijst na. Toch wist hij precies de plekken aan te raken die bij mij al een tijdje zeurde. Dit komt door de Holistische Visie die Weleda aanhoudt met de massages. Dat houdt in dat ze bij de City Spa van Weleda kijken naar de mens in zijn geheel, en niet alleen maar kijken naar het wegnemen van pijn of spanning. Lichamelijke klachten kunnen bijvoorbeeld voortkomen uit een gestresst gevoel. Doordat je je spieren ontspant, zal je lichaam ontspannen, waardoor jij helemaal zal ontspannen. Een hele andere manier van een ontspanningsmassage dan ik gewend was, maar ik vond dit echt super prettig. Na afloop krijg je nog een kopje kruidenthee aangeboden of water om even bij te komen en praten ze nog even met je na.

Ik ben aangenaam verrast door de Weleda City Spa Rotterdam en zal hier zeker nog eens terug komen voor een behandeling. Het enige nadeel wat ik zelf vond is dat het in Rotterdam niet ‘echt’ in het Centrum zit. Hillegersberg is een centrumdeel van Rotterdam, maar voor mij eigenlijk een gebied waar ik zelf nog niet eerder geweest was. Het zit voor mij dus niet echt in de loop, al is het wel goed aan te rijden.

Algemene gegevens

Weleda City Spa Rotterdam Hillegersberg
Weissenburchlaan 46
3054 LP Rotterdam


Bron foto: Weleda city spa

In de buurt is het betaald parkeren, het is een vrij drukke straat dus het kan even duren voor je een parkeerplek hebt. Van het personeel van de Weleda City Spa kreeg ik achteraf de tip om net iets verder te gaan staan met je auto en een klein stukje te lopen, dan is het namelijk gratis parkeren. Dat bleek dus ongeveer 10 meter te zijn vanaf waar ik mijn auto betaald had neer gezet 😉 . 

De openingstijden van deze vestiging zijn:
maandag: 10.00 uur tot 22.00 uur
dinsdag: 10.00 uur tot 22.00 uur
woensdag: 10.00 uur tot 22.00 uur
donderdag: 10.00 uur tot 22.00 uur
vrijdag: 10.00 uur tot 22.00 uur
zaterdag: 10.00 uur tot 18.00 uur
zondag: 12.00 uur tot 17.00 uur

Het boeken van een behandeling kun je gemakkelijk online doen via de website:
https://cityspa.weleda.nl/rotterdam

 

 

Vind je dit een leuke blog? Pin hem gerust op Pinterest!

Weleda City Spa

6 Reacties

 1. 16 januari 2019 / 07:41

  De massage klinkt heerlijk en zeker erg fijn en ontspannend. Ik doe eigenlijk nooit professionele massages, maar zoiets klinkt absoluut als een aanrader 🙂 Goede tip van het parkeren ook, haha. Dat zou ook echt een actie voor mij zijn.

 2. Robine
  16 januari 2019 / 08:39

  Oh heerlijk! Ik krijg gelijk zin om ook een behandeling te boeken!

 3. 16 januari 2019 / 11:24

  Och het ziet er heel goed uit! ik noem je deze week in mijn artikel, ik denk dat ik die vanavond of morgen online ga zetten.

 4. 17 januari 2019 / 18:09

  Wat lekker… ik zou er nu ook wel 1 willen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.