Nivea Micellair doekjes | Snelle reiniging voor je gezicht

Twee weken geleden zag ik bij Kruidvat de nieuwe Micellair doekjes van Nivea liggen. Vroeger was ik redelijk laks met het eraf halen van mijn make-up. Ja echt shame on me. Sinds een paar jaar reinig ik mijn gezicht elke avond voor het slapen gaan. Eerst deed ik dat vooral met reinigingsdoekjes, maar een jaar geleden ben ik overgestapt op Micellair water van Nivea. Nog steeds ben ik daar tevreden over. Het reinigt mijn gezicht goed en het voelt na de reiniging heerlijk fris aan. Toch was ik erg benieuwd naar de Nivea Micellair doekjes die hetzelfde resultaat beloven in een kortere tijd. Ik kocht één pakje en probeerde het uit.

Nivea Micellair Doekjes | Werking

nivea micellair doekjes

Net zoals de andere Micellair producten van Nivea trekt ook dit product olie, vuil en make-up aan als een magneet. Het verschil is dat dit nu voor het eerst uitgebracht is in doekjes vorm. Hierdoor maakt Nivea het goed reinigen van je gezicht wel heel makkelijk. Dus lieve mensen, geen smoesjes meer πŸ˜‰ Nivea zegt dat het product ook geschikt is voor de gevoelige delen van je gezicht: de oogleden en de lippen. Naast het reinigen wordt je vochtbalans op peil gehouden door de toevoeging van vitamine E.

nivea-micellair-reinigingsdoekjes

Nivea Micellair doekjes | Mijn ervaring

Bij het open maken van de verpakking valt me één ding gelijk op: de geur. Deze is vrij heftig. Ik ben dat eigenlijk niet gewend, het product wat ik nu gebruik is namelijk geurloos. Ik kijk even op de verpakking en zie dat deze toch geschikt is voor alle huidtypen. Ik google nog even en zie dat er bij deze doekjes geen extra gevoelige variant is.

Bij het eerste gebruik ben ik verbaasd over hoe makkelijk alle make-up van mijn gezicht gaat. Zelfs waterproof mascara is voor dit doekje geen probleem! Ik was benieuwd of het mijn gezicht niet trekkerig zou maken, zoals veel van deze doekjes wel doen. Gelukkig is dat niet het geval. Je gezicht voelt na gebruik gewoon lekker fris en schoon aan.

Ik moest in het begin erg wennen aan de geur. Nu vind ik het juist lekker ruiken. Ik denk dat dat komt door de overgang van een geurloos product naar een product die wel ruikt. Nu ik dit product bijna dagelijks gebruik vind ik die geur zelfs lekker ruiken haha.

nivea micellair doekjes

Verslaan de Nivea Micellair doekjes mijn oude vertrouwde Micellair water?

Ik vind beide producten heel fijn, ze reinigen mijn gezicht goed en daar gaat het om. Toch merk ik dat ik sneller geneigd ben de doekjes te pakken in plaats van het flesje met een wattenschijfje. Wat ik vooral ideaal vind is dat ik met één doekje mijn hele gezicht kan reinigen. Bij het Micellair water heb ik minimaal twee wattenschijfjes nodig om alles goed schoon te krijgen. Ik heb gister mijn laatste doekje opgemaakt en ik heb gelukkig alweer een nieuwe verpakking gekocht. Ik blijf beide producten gebruiken, maar makkelijk en snel heeft toch vaak mijn voorkeur in dit geval!

nivea-micellair-reinigingsdoekjes

Deze doekjes zijn onder andere te koop bij Kruidvat en hebben een adviesprijs van € 4,29.

Reinig jij elke avond je gezicht?

21 Reacties

 1. 28 september 2016 / 07:18

  Ik had niet verwacht dat het goed zou werken maar dit klinkt goed!

 2. 28 september 2016 / 09:14

  Ik vind deze micellaire reinigingsdoekjes heel fijn! Toen ik ze in huis had, was ik ook sneller geneigd om een reinigingsdoekje te gebruiken i.p.v. het flesje en een wattenschijfje. Het is gewoon veel makkelijker!

 3. 28 september 2016 / 12:30

  Ik gebruik deze en ben er echt wel fan van! Fijn fris gevoel πŸ™‚

 4. 28 september 2016 / 13:48

  Wat bijzonder dat ze nu ook micellaire doekjes hebben! Ik ben erg benieuwd welke ingrediΓ«nten erin zitten, misschien even een kijkje nemen in de winkel πŸ™‚ Ik reinig zelf mijn gezicht elke dag met een micellair water, vind het zo’n handig product!

 5. 28 september 2016 / 13:48

  Ik reinig elke ochtend en avond mijn gezicht. Ik ben heel braaf daarin πŸ™‚

 6. 28 september 2016 / 14:30

  Goede om even te onthouden! Zelf pak ik sneller doekjes inderdaad ook. Kende deze nog niet, maar gebruikte wel vaak de doekjes van Nivea.

  • 2 oktober 2016 / 21:50

   Ik vind deze persoonlijk veel fijner dan de normale doekjes van Nivea. Deze prikken niet zo bij mijn ogen en hier krijg ik mijn waterproof mascara wel mee af. Met die andere niet.

 7. Nienke
  28 september 2016 / 15:30

  Ik gebruikte vroeger heel vaak doekjes, nu al jaren niet meer.

 8. Mariska H
  28 september 2016 / 16:45

  Ik ben benieuwd hoe het is voor mijn gevoelige huid, de normale nivea doekjes trek ik niet en de sensitive doekjes vind ik niet goed genoeg reinigen. Ga deze doekjes zeker testen! πŸ™‚

 9. 28 september 2016 / 20:49

  Nivea Micellair doekjes dat klinkt goed. Ik doe het zelf met micellair water, nog nooit met micellair doekje geprobeerd wel sommige van reinigingsdoekjes van Nivea.

  • 2 oktober 2016 / 21:51

   Ik vind persoonlijk dat de micellair doekjes stukken beter werken dan de normale reinigingsdoekjes. Hiermee krijg ik mijn waterproof make-up er wel vanaf en met die andere niet πŸ™‚

 10. 28 september 2016 / 21:54

  Jaa, die doekjes zijn heerlijk! Snap het helemaal dat je deze sneller pakt, het is zo makkelijk! Je bent zo klaar πŸ™‚

 11. 29 september 2016 / 13:13

  Ik reinig s avonds mijn gezicht met micellair water op een watje. Deze doekjes lijken me wel wat voor op reis. Hoe is de structuur van het doekje? Meestal vind ik ze te ruw.

  • 2 oktober 2016 / 21:53

   Hoi! Het is inderdaad ook handig voor op reis. De structuur is inderdaad wat ruw. Toch vind ik deze doekjes beter dan die andere van Nivea. Het miccelair is zachter voor je gezicht dan een normaal product op de doekjes. Ik zou het zeker eens proberen. Het reinigt goed, ook waterproof.

 12. 29 september 2016 / 20:35

  hele fijne review! Ik vind de doekjes van nivea ook altijd heel erg fijn <3
  Ik ga nu ook de tonic en reinigingsmelk proberen van nivea.
  Ben heel benieuwd!

  Liefs,
  Evelien

 13. 2 oktober 2016 / 12:51

  Ik ben eigenlijk gewend altijd eerst een doekje te gebruiken, en erna nog een watje met micellair water of tonic te doen. Just to be sure. En vaak komt er dan ook nog wel wat vanaf! Ik vind dit soort doekjes wel echt suuuperfijn. Deze heb ik nog nooit gehad!

  • 2 oktober 2016 / 21:54

   Ik heb de normale van Nivea ook gehad en ik vind deze persoonlijk veel beter reinigen. Als ik hierna nog met een watje over mijn gezicht ga komt er nagenoeg niks vanaf. Met de andere doekjes heb ik dat inderdaad wel.

 14. 3 oktober 2016 / 16:55

  De doekjes klinken erg fijn en makkelijk in gebruik, fijn ook dat je make-up er zo makkelijk mee afgaat! πŸ™‚

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.