Jouw Marktkraam | Update: Verkoop & kraam bijhouden

Anderhalve week geleden hebben jullie kunnen lezen dat ik een kraampje heb gevuld bij Jouw Marktkraam in Ouddorp. Hoe dat vullen van de kraam ging en alles omtrent het huren van de kraam kun je terug vinden in deze blog. Vandaag vertel ik jullie hoeveel ik tot nu toe heb verkocht, hoe ik mijn kraam heb bijgehouden de afgelopen twee weken en wat juist wel of niet goed verkoopt.

Jouw Marktkraam | Wat heb ik tot nu toe verkocht?

Via de Jouw Marktkraam App kun je heel nauwkeurig bijhouden hoeveel je al verkocht hebt. Erg handig, maar het werkt ook verslavend πŸ˜‰ . Minstens 5 keer per dag check ik mijn telefoon om te kijken of ik nog wat verkocht heb. Tot nu toe heb ik de volgende tussenstand!

jouw marktkraam verkocht

De eerste drie dagen verkocht ik als een jekko. Ik heb mijn kraam op 8 september tussen 12.00 en 14.00 ingericht en ik heb dezelfde middag nog 6 producten verkocht met een totale waarde van € 9,50. Die vrijdag was helemaal een top dag! 14 items verkocht voor totaal € 29,00 euro. Ook de zaterdag ging nog goed. Maandag de 12de opende ik heel de ochtend enthousiast mijn app. Ik begreep er niks van, deed dat ding het wel? Nog steeds € 0,00 dan kan toch niet? Rond het middaguur kwam ik erachter dat ze dicht zijn op maandag, oeps even vergeten πŸ™‚ . Dinsdag, woensdag en donderdag verkocht ik ineens een stuk minder. De vrijdag was helemaal slecht daar verkocht ik helemaal niks meer.

Zaterdag de 17de besloot ik mijn kraam radicaal om te gooien. Een ander uiterlijk van de kraam zorgt misschien wel voor meer omzet dacht ik. En wat bleek, ik verkocht die middag ineens weer 7 items voor totaal € 13,00. Dinsdag en woensdag waren twee dagen waarin ik iets minder aan producten verkocht maar wel wat duurdere producten. Donderdag was uiteindelijk een matige verkoopdag met slechts 2 euro verkoop.

Verkocht in week 1: € 67,00
Verkocht in week 2: € 43,00
Verkocht in week 3: ? dat moeten we nog zien πŸ™‚

In de eerste twee weken heb ik totaal 45 producten verkocht waarbij ik een opbrengst had van € 110,00

Jouw Marktkraam | Kraam bijhouden/opruimen/aanvullen

Aangezien ik doordeweeks 4 dagen werk, kan ik maar twee keer per week naar mijn kraam toe. Dat is op donderdag en op zaterdag. De eerste week heb ik mijn kraam op donderdag ingericht, omdat ik zag dat ik al zoveel verkocht had ben ik die zaterdag gelijk weer gegaan met twee hele volle tassen aan spullen. voor-en-na-jouw-marktkraam-8-sept-10-september

Hierboven zie je hoe mijn kraam eruit zag toen ik hem de eerste keer had ingericht. De tweede foto is een foto van mijn kraam twee dagen later. Het is echt een rotzooi en hij is al zoveel leger. Met als meer dan 20 producten verkocht vind ik dat niet zo gek. Ik ruimde mijn kraam op en vulde alle producten aan met de spullen die ik extra had meegenomen. Dit waren onder andere boeken. Na mijn bezoek ziet de kraam eruit zoals de linker foto hieronder.

voor-en-na-jouw-marktkraam-10-september-17-september

Ik breng in de tussentijd nog op donderdag de 15de een bezoek om mijn kraam eens op te ruimen. Die keer was het gelukkig niet zo rommelig. Omdat ik zie dat de verkoop achter blijft ga ik op zaterdag 17 september nog een keer naar mijn kraam om hem helemaal om te gooien. Ik besluit alle kleding bovenin te hangen en alle andere items onderin te zetten. Ik vul hem nog bij met een aantal nieuwe kledingstukken. Ook plaats ik een aantal verkoopbordjes. Één met Lesley’s Koopjeshoek, kleding vanaf € 1,00 en één met boeken vanaf € 0,50.

Jouw Marktkraam | Wat verkoopt wel en wat niet?

Eerlijk gezegd wist ik soms niet eens wat er nou weg wat uit mijn kraam. Van sommige items denk je oja dat mis ik, maar van andere items had ik dat totaal niet. Doordat ik er een blog over ging schrijven, heb ik steeds foto’s van mijn kraam gemaakt. Ook als je geen blogger bent is dat een aanrader om te doen. Op die manier kun je aan de hand van de foto makkelijk zien wat je nu ‘mist’ ten opzichte van de vorige keer. Erg handig!

Wat verkoop ik goed? Sjaals, boeken, wol, kleding, kinderitems (knuffeltje, kleurboek en stickerboek was ik zo kwijt). Wat ik niet zo goed verkoop zijn riemen, woonaccessoires, puzzels en schoenen. Ik heb wel iets verkocht maar minimaal.

Ik denk dat je verkoop erg afhankelijk is van wat je allemaal in je kraam hebt liggen, welk publiek er komt bij jouw vestiging van jouw marktkraam, wie er komt kijken en tegen welke prijs je iets verkoopt.

Ik ben nog steeds erg enthousiast over het concept. Ik heb al aardig wat verkocht en hoop deze laatste week ook nog op een goede verkoop. Het eindresultaat van mijn Jouw Marktkraam periode zie je binnenkort op mijn blog!

Wat vind jij van de inrichting van mijn kraam?

20 Reacties

 1. 26 september 2016 / 07:26

  Zo, dat gaat goed! Ik ben benieuwd naar het eindresultaat.

 2. 26 september 2016 / 07:32

  Wow, ben best onder de indruk van wat je verkocht hebt. Dat is toch aardig wat.

 3. Nathalie
  26 september 2016 / 07:40

  Goed bezig! Echt handige manier als je geen zin hebt om op koningsdag op een kleedje te gaan zitten! Ook handig dat mensen hier niet af kunnen dingen ? Ik zag dat ze hier in gouda ook kraampjes hebben dus ik ga er ook een keer een kraampje huren als ik genoeg spulletjes heb verzameld!

  • 26 september 2016 / 21:47

   Ja inderdaad dat afdingen is ook echt een voordeel. Het scheelt zoveel tijd daarin. Het is echt leuk als je genoeg spulletjes heb. En zo niet is het een goede manier om alles in huis een keer onder de loep te nemen, dat heb ik ook gedaan ruimt echt lekker op hihi!

  • Marisca | Mamablogger
   29 september 2016 / 13:41

   Gouda is een heel leuke vestiging, ik heb er nu ook mijn kraampje. Leuke sfeer en leuke spulletjes.

 4. 26 september 2016 / 07:49

  Ik vind je kraam heel leuk ingericht en zo te lezen heb je al met al goed verkocht. Ik denk er weleens aan om zelfgemaakte kaarten op zo’n marktkraam te verkopen, maar ik heb geen idee of daar belangstelling voor is.

  • 26 september 2016 / 21:46

   Bij de vestiging waar ik mijn spullen verkoop zijn er genoeg mensen die eigen gemaakte spullen verkopen. Ik heb geen idee of het echt verkoopt, maar het lijk me wel anders blijven ze het niet aanbieden πŸ˜‰ Je zou het een keer kunnen proberen!

 5. 26 september 2016 / 21:31

  Dat gaat eigenlijk nog best lekker :-). Ik vind het ook een leuk concept :-).

 6. 26 september 2016 / 21:55

  Leuk dat daar ook een speciale app voor is ook zodat je het zelf helemaal goed kunt bijhouden πŸ™‚

 7. 26 september 2016 / 23:39

  Ik vind het ook nog steeds een geslaagd concept! Heb er zelf leuke items gescoord tijdens onze vakantie.

 8. 27 september 2016 / 10:12

  wat super handig concept! Dat is echt onwijs leuk centjes verdienen.
  En maak je andere mensen weer heel erg blij met je items!
  Liefs,
  Evelien

 9. 27 september 2016 / 20:15

  Wat een handig een leuke concept is dit! Love it!

 10. Mariska H
  28 september 2016 / 16:50

  Ik ben benieuwd, ik denk dat het ook erg ligt aan waar je woont. Hier zijn er meer mensen die voor een dubbeltje alles willen hebben waardoor ik verwacht nooit de huurprijs er uit te halen. Binnenkort openen hier twee vestigingen, misschien dat ik het er toch een weekje op gok!

  • 30 september 2016 / 15:47

   Ja dat is zeker zo Mariska, eigenlijk is het verstandig om ook even aan mensen in de buurt te vragen wat wel en wat niet loopt in de vestiging bij jou in de buurt! Proberen kan natuurlijk altijd πŸ™‚ Ik vraag bij mij in de vestiging ook vaak dingen aan mensen die er ook een kraampje hebben en dat is best leerzaam. Meestal bij openingen hebben ze nog leuke introductie aanbiedingen!

 11. Marisca | Mamablogger
  29 september 2016 / 13:34

  Jeetje, ik kan alleen maar dromen van jouw tussenstand! πŸ™‚ Ik ga zo weer eens kijken en de boel weer even herinrichten. Ben heel benieuwd wat het uiteindelijk wordt. Nog heel veel succes met de laatste verkoopdagen, je gaat als een speer!

 12. Caroline
  30 september 2016 / 13:50

  Het zou wel zo eerlijk zijn als je in je blog vermeld dat van deze omzet normaal gesproken nog de huur moet worden afgetrokken (wat niet zichtbaar is in de app). Ik huur zelf een kraam voor € 30,- per week. De hoogte van de huur verschilt per vestiging en soort ‘kraam’ (sommigen verhuren ook een plank, een grotere kraam of shop). Zelfs als je maar € 20,- per week huur betaald heb je geen € 110,- verdient maar slechts € 35,- (en daar gaat je’ inkoop’ ook nog af).

  • 30 september 2016 / 15:45

   Hoi Caroline,

   Bedankt voor je kritische reactie. Ik heb in het begin verwezen naar de eerste blog. Ik weet niet of je die hebt gelezen maar daarin heb ik aangegeven dat ik, doordat ik meedoe aan een blog award, de kraam voor drie weken mag uitproberen. Voor mij zijn er dus geen kosten aan verbonden waardoor dit ook niet in mijn overzicht zichtbaar is. In die eerste blog heb ik ook de kostenstructuur van mijn vestiging aangegeven. Ik heb zelf geen inkoop omdat het bij mij allemaal tweedehands items zijn. Wat je hierboven aangeeft neem ik uiteraard wel mee in mijn eindoordeel (blog 3) die over één tot twee weken online komt. Voor nu vond ik het niet relevant, maar wellicht dat ik er teveel van uit ging dat mensen ook blog 1 gelezen hadden.

   Groetjes Lesley

 13. Caroline
  30 september 2016 / 14:00

  Wat niet zichtbaar is in de app moet zijn: wat NU niet zichtbaar is in de app!

 14. Caroline
  30 september 2016 / 17:48

  Hoi, ik heb inderdaad alleen gekeken naar de reacties onder deze blog, vandaar mijn opmerking. Het is niet bedoeld om negatief over te komen maar zoals het er nu uitziet lijkt het mooier dan het is. πŸ™‚ In ieder geval is mijn ervaring na een jaar dat het een leuke hobby is. Ik maak veel dingen zelf van kralen, garen en stof en knap ‘oude meuk’ op. De materialen die ik
  hier voor nodig heb haal ik er wel uit en hou nog wat over…. de tijd en moeite die het kost is echter niet gering! Succes verder!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.