Photo diary #1 – wat deed ik afgelopen zondag

Afgelopen week heb ik weinig geblogd. Mijn opa is vorige week zondag gevallen en in het ziekenhuis terecht gekomen. Afgelopen dagen stond mijn hoofd er dus totaal niet naar en was ik ook vaak in het ziekenhuis. Afgelopen zondag zijn we, met mijn schoonfamilie, op bezoek gegaan bij de oma van mijn vriend in Groningen. Aangezien ik altijd al eens een photo diary wilde maken leek dit me een mooi moment om het eens te proberen! Een Photo diary wat is dat eigenlijk? Het is blog in foto’s met een beetje tekst erbij. Hierbij is het vaak wel een must dat de foto’s niet bewerkt zijn. Ik heb geen van de onderstaande foto’s dan ook bewerkt! Veel kijk plezier!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Wat was het vroeg. De wekker stond rond 7 uur om om 8 uur te vertrekken. In het donker begonnen we aan onze 300 km rit (heen). Ik was verbaasd over deze foto. Hij is echt gemaakt in het donker, zonder flits of wat voor extra licht dan ook. Toch super trots op mijn nieuwe camera.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Goooooood morning selfie 🙂 nog een beetje slaperig hihi!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ter hoogte van strand Nulde hebben we een koffie/thee break genomen! Even plassen en wachten tot de rest van de familie zich hier ook verzameld had. Zoë zit geduldig te wachten op mijn vriend als hij even naar de WC is. Ze houdt hem in de gaten hoor 😉

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

We zijn weer onderweg! Zoë heb ik, in plaats van in haar hokje op de achterbank, dit laatste stuk op schoot genomen. Ik heb een heerlijk fleecedeken op mijn schoot liggen zodat ik het zelf warm heb maar Zoë hier ook lekker in weg kan kruipen! Dan is het tijd voor een aantal foto’s. Ze heeft totaal geen zin om in de camera te kijken vandaag dus ze zijn allemaal een beetje apart geworden haha!

Na een lange heen rit van ongeveer 3 uur komen wij aan bij oma in Sellingen ( dat ligt tegen de Duitse grens aan). Hier drinken we een hele hoop thee en koffie en krijgen we taart en lekkere hapjes. Ik ben gewoon vergeten hier een foto van te nemen! Nu moet ik zeggen toen de hapjes op tafel stonden was het ook hap slik weg want iedereen is dol op de gevulde eieren van oma. Oma maakt alles nog zelf tot aan de kruidenboter aan toe. Het is echt super lekker allemaal en ik kom altijd weer thuis met leuke tips of recepten!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Tijd voor een beetje frisse lucht! De bovenste foto’s zijn gemaakt in Duitsland. Ik had een hele tijd geleden, in oktober, een typemachine gezien die ik graag wilde. Deze mevrouw verkocht hem en had bij haar advertentie staan dat ze in Vlagtwedde GR woonde. Wat bleek? Dat is maar 14 km van oma vandaan. Ik heb die mevrouw gelijk gemaild met de vraag of ze het erg vond deze te bewaren tot wij er weer in de buurt waren. Dat was geen probleem gelukkig, ze woonde echter niet in Vlagtwedde maar net over de grens in Duitsland. Totaal geen probleem aangezien het dezelfde afstand was maar dan op Duits grondgebied. Dus afgelopen zondag was ook de dag dat ik mijn typemachine op ging halen!

Schermafbeelding 2015-01-13 om 22.37.45 Schermafbeelding 2015-01-13 om 22.37.52

Hierboven de afbeeldingen van de advertentie! In het echt blijkt hij wat meer zeegroen te zijn dan deze kleur blauw maar ik ben er helemaal weg van! In mijn I love meuk tag blog (coming soon) vind je alles over deze typemachine.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

En weer wachten op het baasje….

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Na het korte ritje Duitsland weer terug gereden naar Nederland. Hier hebben we bij in Ter Apel een (hele) korte wandeling gemaakt door het bos. Het was echt super koud dus de wandeling hebben we echt kort gehouden. Ook hier heeft Zoë totaal geen zin om op de foto te komen 🙂

SAMSUNG CAMERA PICTURES

We zijn na de wandeling snel Hotel Boschhuis in gevlucht! Een hotel met (zoals op de achtergrond te zien) van die ouderwetse tapijtjes als tafelkleedjes. Een heerlijk sfeertje. Wij genoten hier van een aantal drankjes, het traditie drankje gin-tonic mocht niet ontbreken, met bitterballen en garnalen (het werd een echte SAS-dag dus ;-))

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Rond een uur of vijf keerde we terug richting oma voor het avondeten. Heerlijke afbakbroodjes met zelfgemaakte kruidenboter en zelfgemaakte soep. We hadden de keuze uit pompoen-, courgette- of knolselderij soep. Ik koos voor de laatste want dat is en blijft mijn favoriet. Ik heb de courgette soep ook geprobeerd en die viel ook in de smaak! Na het toetje en een laatste kopje koffie/thee zijn we richting huis gereden. Half 12 waren we weer thuis.

Ik vond het leuk om eens een photo diary te maken. Al moest ik er wel erg in hebben dat ik niet vergat van alles wat ik deed een foto te maken! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden en of jullie dit voor herhaling vatbaar vinden?

Liefs, Lesley

3 Reacties

 1. Pauline
  14 januari 2015 / 07:26

  Hee les, ziet er leuk uit,al de foto’s en ze geven een goede weergave van je bezigheden.
  Ik ben eigenlijk wel benieuwd of je de reacties leest. Want ik heb nog niet begrepen hoe dit werkt.
  Kun je me dat laten weten?
  Groetjes Pauline

  • Lesley
   Auteur
   14 januari 2015 / 07:41

   Hoi paul! Dank je wel! Ik lees inderdaad alle reacties die ik krijg. Ik krijg van elke reactie een melding en die kan ik dan goedkeuren of afwijzen. Dan kan ik er op reageren als ik wil. Wat vaak wel zo leuk is 🙂 ik ben zelf alleen benieuwd, ik reageer nu op jou bericht of jij daar dan ook melding van krijgt.. Liefs les

 2. Saskia
  20 januari 2015 / 19:36

  Leuk verslag. En ja, ik vergeet ook heel vaak mijn camera bij de hand te houden als ik weer eens een plog-dagje doe.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.