De ‘ik-hou-van-meuk’-tag

Door mijn blog vriendinnetje Danielle Lakeman van culturalize ben ik genomineerd om de ‘ik-hou-van-meuk’-tag in te vullen. Deze tag (ook wel een soort kettingbrief van vroeger die onder bloggers gebruikt wordt) is bedacht door oohlalau. Nu moet ik zeggen ik hou ook echt van meuk dus ik heb er zin in om deze tag in te vullen. Het past ook echt bij mij denk ik gezien het feit dat iedereen mijn spullen ook altijd als ‘meuk omschrijft’ haha ๐Ÿ™‚ Voor degene van jullie die zich nu afvragen meuk? Wat is nou de exacte definitie van meuk? Ik heb het even voor jullie opgezocht:

Meuk

zelfst.naamw. (m./v.)

Uitspraak: [møk]

waardeloze spullen bij elkaar

Voorbeelden: `Gooi al die oude meuk toch een keer weg!`,

Hoe vaak ga je naar de kringloop?

Eerlijk gezegd het laatste jaar niet zo heel veel. Door mijn depressie afgelopen jaar ben ik niet veel op pad geweest. Vroeger ging ik zeker één keer per maand naar een kringloop, rommelmarkt, tweedehands winkel of beurs. Toch ben ik dit jaar wel bij twee brocante geweest tijdens vakanties. De ene was in de kerk van Deventer en de andere in de Ardenne. Leuk om weer eens andere plekken te bezoeken!

Wat is je favoriete kringloop?

Bij ons in het dorp is eens in de maand de kringloop winkel open. Daar haal ik wel leuke dingen vandaan. Onder andere puzzels voor 0,50 of één euro.  Waar ik vroeger veel kwam is op de markt in Rotterdam. Ze hebben daar een gedeelte met vintage en ‘meuk’. Ooit heb ik hier een paar super gave vintage laarzen kunnen scoren. Het nadeel van de Rotterdamse markt is dat ze wel vaak erg duur zijn. Een andere tip van mij kijk op marktplaats of op tweedehands.nl. Op die laatste heb ik mijn typemachine gevonden.

Wat is je grootste tweedehands aankoop?

Als dit grootste is in de zin van grootte dan is dat, op mijn auto na ;-), mijn poef geweest denk ik. Dit is een gecapitonneerde poef van Riviera Maison. Ik was hier al heel lang naar op zoek en op een dag vond ik er een op marktplaats! Gelijk gereageerd en dat vrouwtje wilde hem wel voor me apart houden maar voor maar 1 dag. Die zelfde middag ben ik nog in de auto gesprongen en richting Arnhem gereden. Het was ‘maar’ een ritje van totaal vier uur maar het was het zeker waard!

Mijn zwaarste aankoop kan ik trouwens ook benoemen. Afgelopen september was ik met mijn vriend op vakantie in de Ardenne. In het weekend kwam onze familie op bezoek voor mijn verjaardag. Dat weekend was er een ‘brocante’. Ik samen met mijn zusje naar de brocante en mijn vriend met de vriend van mijn zusje naar Spa. Goede deal toch ;-). Ik zag daar een wafelijzer die ze vroeger gebruikte om wafels mee te bakken op de stoof. Ik twijfelde geen moment en nam hem mee. Ik had even geen rekening gehouden met dat zo een ding zeker 10 kilo weegt! Tegen het einde van de brocante had ik gelijk al m’n armspieren goed getraind haha! Ik heb hem nog niet gebruikt maar binnenkort gaat dat zeker gebeuren!

SAMSUNG CAMERA PICTURESHet über zware wafelijzer uit de Ardenne 

Op welke tweedehands aankoop ben je het meest trots?

O dat zijn er zo veel! Mijn top drie is toch wel:

1. Mijn Louis Vuitton Speedy 30 uit 1996. Het is een prachtige tas ik ben er echt helemaal weg van en gebruik hem dagelijks. Ik heb er zelfs een blog over geschreven ๐Ÿ™‚

2. Mijn Olivetti Studio 44 typmachine. Heerlijk dat hij goed werkt en is helemaal afkomstig uit Duitsland!

3. Mijn Nike Air Max PRM roze. Deze schoenen had ik in de collectie helaas niet te pakken gekregen maar na een jaar kwam ik ze via marktplaats tegen in nieuw staat!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Mijn Olivetti Studio 44 typemachine! Hij werkt super (zie de i love meuk tag die ik zelf getypt heb!) 

Wat was het beste koopje ooit?

Dit zijn er wel meerdere, ik ben dol op koopjes! Ik probeer altijd alles voor zo goedkoop mogelijk te krijgen. Het koopje waar ik het meest trots op ben is mijn vintage designer Gucci tas. Deze heeft slechts, geloof het of niet, € 7,50 gekost. De eigenaresse van de winkel waar ik hem kocht was even niet aanwezig dus iemand viel voor haar in. Toen ik haar vroeg wat kost deze en ze zei € 7,50 heb ik natuurlijk geen moment getwijfeld ๐Ÿ˜‰

Wat was je slechtste koop ooit?

Lastige vraag. Het enigste wat bij me op komt is dat ik ooit via marktplaats een tweedehands hondentas gekocht heb. Toen hij binnen kwam bleek hij echt mega klein te zijn. Die tas heb ik dan ook gelijk weer op marktplaats gezet.

Oja ik bedenk me nu ineens ik had ooit een turquoise tas gekocht vintage van een oud dametje dat ik uiteindelijk slechts één keer gebruikt heb omdat hij zo bleef stinken van binnen! Uit eindelijk heb ik hem daarom maar weggegeven. Nu heb ik daar laatst wel echt de oplossing voor gevonden. Mijn Louis Vuitton stonk namelijk ook zo in het begin. Laten luchten was het advies, alleen dat hielp niet. Ook het spuiten van een geurtje in de tas hielp niet voor lang. Nu komt de tip: stop een robijn geur buideltje in je tas! Ik had nog een liggen van Robijn Zwitsal en nu ruikt mijn tas heerlijk naar Zwitsal. Je moet alleen met één ding opletten. Zorg dat als je fruit of iets anders mee neemt in je tas dat het dan niet direct naast het buideltje zit anders smaakt het erg vreemd ๐Ÿ™‚ !

Welke kringloop wil je graag nog eens bezoeken? 

Deze vraag heb ik er zelf aan toegevoegd ๐Ÿ™‚ Hoog op mijn verlanglijstje staan de IJ-Hallen in Amsterdam. Ik zie dat mijn vriendinnetje Danielle er altijd zo veel gave spullen vandaan tovert en daar ben ik soms wel heel erg jaloers op haha. Ik verwacht daar super veel leuke dingen te scoren. Waarom ben ik er dan nog niet geweest zal je denken? Amsterdam is toch wel zo een 1,5 uur rijden vanaf mijn huis. Ik hou de weekenden wel in de gaten maar tot nu toe had ik elke keer iets anders waardoor ik niet kon. Voor aankomend jaar staat het zeker op mijn lijstje!

En de drie bloggers aan wie ik de tag doorgeef zijn:
Vanessa
Sabrina
Alex

12 Reacties

 1. Danielle
  14 januari 2015 / 23:22

  Je typemachine is echt geweldig! Hij matcht ook mooi met de mijne. Wanneer hebben we een typedate? ๐Ÿ˜‰

 2. 14 januari 2015 / 23:33

  Leuk om te lezen. Superlief dat je mij hebt genomineerd, dankjewel! Ik ga alleen nauwelijks naar een kringloop dus ik weet niet of de tag iets voor mij is. Toch heel erg bedankt! X

 3. 15 januari 2015 / 14:51

  Lief dat je mij hebt genomineerd! Ik ga hem nu invullen en dan komt die morgen online liefs

  • Lesley
   Auteur
   18 januari 2015 / 11:56

   Bedankt! Fijn dat je er van genoten hebt :-)! Daarvoor heb ik hem ook gemaakt ๐Ÿ™‚

 4. 18 januari 2015 / 21:32

  Heel leuk om te lezen en die typemachine! *smelt weg* Wรกt een pareltje!

 5. Marjon
  22 januari 2015 / 07:47

  Leuk geschreven Les! Heerlijk bij te lezen op je blog.. xxx

  • Lesley
   Auteur
   17 maart 2015 / 06:48

   Ja leuk is die he:-) bij deze geef ik deze tag dan Door aan jou ๐Ÿ˜‰ ben heel benieuwd hoe je hem in gaat vullen!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.