Hoe verzorg ik mijn Chihuahua Zoë + shoplog

Twee weken geleden was het weer tijd voor de onderhoudsbeurt van Zoë. Ja ik weet eigenlijk niet hoe ik het anders moet noemen haha. Ze gaat eens in de twee maanden naar de trimster voor het knippen van haar nagels, het schoonmaken van haar tanden en het knippen van het overtollig haar onder haar pootjes. Dit zijn eigenlijk de dingen die ik zelf niet kan doen. Ze vindt het sowieso niet fijn als je aan haar pootjes zit, laat staan dat je in de buurt mag komen met een schaar 😉 . Naast dat ik een deel laat uitbesteden doe ik ook een deel zelf. Vandaag ga ik jullie daar wat over vertellen. Ook vertel ik over de nieuwe spullen die ik ontving van de webshop Ranzijn Dier & Tuin.

Verzorging Zoë

Ik was Zoë ongeveer vier keer per jaar. Normaal gebruikte ik altijd een shampoo die ik ooit kocht bij de dierenwinkel. De laatste keer had ik al het gevoel dat de werking niet meer goed was, ik keek op de datum en ja verlopen. Ik mocht bij Ranzijn Dier & Tuin een aantal dingen uitzoeken voor Zoë en koos de volgende producten:

Bestelling Ranzijn Dier en TuinTwee overheerlijke soorten snacks, een wat kleinere borstel dan ik nu heb, een hondenkussen van LIEF en een Greenfields shampoo met Aloe vera. 

Vooral de shampoo van Greenfields was ik heel erg nieuwsgierig naar. Ik was benieuwd of Zoe door deze shampoo een rustigere huid krijgt. Ze krabbelt namelijk regelmatig, dit is meestal door loszittende haren of door een droge huid. Ik nam de proef op de som en ging haar wassen. Het is niet iets wat ze graag doet maar als ze eenmaal klaar is, is het een happy dog! Hieronder een filmpje wat ik maakte op Snapchat (mijn naam is: lesley1909 mocht je me nog niet volgen).

Het wassen doe ik als volgt. Ik zet haar in bad en maak haar helemaal nat (behalve haar hoofd). Dan zet ik de kraan uit en ga haar insoppen. Dit laat ik heel even intrekken en dan spoel ik haar af. Als dan al het sop eruit is ga ik haar met een rubberen borstel kammen. Dan komen er nog extra veel losse haren vrij die anders toch zouden blijven zitten. Dan weer verder afspoelen en ze is klaar om afgedroogd te worden! Zoals je kunt zien is Zoë na het wassen net een klein kroes hondje. Als ze helemaal droog is kam ik haar nog een keer en dan is ze weer helemaal ready! Nu twee weken later is haar haar nog steeds super zacht. Het krabbelen is daarnaast beduidend minder geworden.

Naast het kammen tijdens het wassen, kam ik haar tussen de wasbeurten door ook regelmatig buiten. Daarnaast spray ik haar eens in de twee weken nog even in met een vacht conditioner. Hierdoor blijft haar vacht glanzen en ook nog eens lekker ruiken. Wat eigenlijk het belangrijkst is en wat geen enkele hondeneigenaar mag vergeten is het pipetje. Bij ons in de buurt zitten heel veel teken. Aangezien Zoë nog al laag bij de grond zit en veelal door de stuiken en bossen heen struint is het belangrijk om haar goed op tijd te beschermen tegen teken en vlooien. Ik heb eens de fout gemaakt om er te lang mee te wachten. Niet omdat ik vergeten was de druppels te geven maar omdat ik in plaats van zes weken, zes maanden had gelezen. Ik dacht dus dat de druppels elk half jaar gegeven moesten worden in plaats van elke anderhalve maand. Toen had ze inderdaad een teek en ik kan zeggen dat is heel vies 😉 .

Bestelling Ranzijn Dier en Tuin

Omdat ik weet dat plaatjes van Zoe bij jullie altijd in de smaak vallen heb ik een aantal foto’s gemaakt van Zoë op haar nieuwe kussentje. Ze vind het heerlijk om in de zon te zitten en naar buiten te kijken. Dit hondenkussen ligt dus of voor het raam aan de voorkant van ons huis, achter in de tuin als het lekker weer is of op het balkon aan de voorkant. Nu we onze nieuwe bank hebben mag ze niet meer op de bank zonder dat wij erbij zijn. Alleen op schoot mag ze nog. Dan is dit kussentje ideaal. Toen ik hem bestelde had ik eigenlijk alleen de bovenkant gezien. Toen hij binnenkwam was de onderkant ‘wel erg roze’  zoals Tiemen het direct omschreef haha. Ik vind het wel leuk, Zoë is tenslotte een meisje 😉 .

Hondenkussen Lief | Ranzijn Dier en TuinHondenkussen Lief | Ranzijn Dier en TuinHondenkussen Lief | Ranzijn Dier en TuinHondenkussen Lief | Ranzijn Dier en Tuin

De bestelling bij Ranzijn verliep soepel. Ik bestelde de spulletjes voor 19.00 en de volgende dag had ik alles compleet in huis. Ik heb geen ervaring met retouren want dat heb ik niet nodig gehad. Wat ik fijn vind aan deze winkel is dat je zowel spullen voor de hond als spullen voor de tuin in een kunt bestellen. Ik bestel normaal voornamelijk hondenvoer online zodat ik dat niet hoef te tillen, maar denk eens aan tuinaarde. Dat is ook altijd een hels karwei om thuis te krijgen! Waarom dan niet gemakkelijk thuis laten bezorgen? Ben je niet zo van online? Dan kun je ook altijd terecht bij een van de 13 winkels van Ranzijn Dier & Tuin.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. 

12 Reacties

 1. Desiree
  25 april 2016 / 08:30

  Hahahahaha poepppieejjjjjj

 2. 25 april 2016 / 08:31

  Wat een lekker ding die Zoë 😉 En ook al net zo verwend als Kenzo hihi. Dat Lief kussen is echt te leuk! Bij Kenzo doe ik eigenlijk alles zelf, behalve de tanden dan. Ik wist niet dat de trimmer dat ook doet. Wat hebben ze het maar goed hé, die beestjes van ons!
  Nina Simplynspecial onlangs geplaatst…Photo diary #70 vriendinnen-dates & garage-saleMy Profile

 3. 25 april 2016 / 11:40

  Wat een schatje! Zo lief die foto’s<3 Ik heb gisteren wat besteld voor mijn cavia's maar ik heb helemaal niet aan Ranzijn gedacht:-O Stom want ik kwam regelmatig in de winkel in Velserbroek. Onthouden voor de volgende keer.
  Dalinka onlangs geplaatst…6x waarom hardlopen fijn isMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.