Restaurant tip: Zoet of Zout

Restaurant Zoet of Zout

Sinds kort hebben wij een nieuw restaurant in de buurt genaamd: Zoet of Zout. Waarom de naam Zoet of Zout? Dit heeft te maken met de locatie van het restaurant. Het ligt aan de Haringvlietdam die het Haringvliet afsluit van de Noordzee. Aan de ene kant van de dam is het water zoet en aan de andere kant is het water zout. Het restaurant zit dus letterlijk tussen Zoet of Zout. Leuk verzonnen!

Restaurant Zoet of Zout Stellendam

Mijn ervaring met Zoet of Zout

Mijn eerste bezoek aan dit restaurant was samen met mijn moeder. Na een wandeling met de hondjes een klein stukje verderop, besloten we om hier lekker te gaan lunchen en even op te warmen. Zoals je kunt zien was het bar slecht weer die dag. We waren koud en als twee verzopen katten met twee drijfnatte hondjes kwamen we bij Zoet of Zout binnenlopen. Een eerste indruk vind ik persoonlijk erg belangrijk en deze was meteen sterk. Naast dat je binnenkomt in een mooi, industrieel ingerichte ruimte was het erg fijn dat de bediening direct met een grote glimlach op ons af kwam lopen. Gelukkig geen vooroordelen over hoe we er op dat moment uitzagen.

Een plek bij het raam is waar we uiteindelijk voor kozen. De kaart kwam op tafel en er werd een babbeltje met ons gemaakt. Op de kaart staan veel verschillende gerechten, onder andere broodjes, focaccia, tosti’s, pannenkoeken, soep en salades! Ik koos uiteindelijk voor een overheerlijk broodje carpaccio. Veel van de gerechten op de kaart worden gemaakt met streek producten. Brood van Jordy’s Bakery, patat van Farm Frites, pannenkoeken met het meel van Voogd en Dukker tomaten zijn een aantal voorbeelden hiervan.

Mijn uiteindelijke keus, het broodje met carpaccio!

 

Aangezien ik sinds twee weken bezig ben met een veganistisch dieet, heb ik voor deze blog online kwam nog even een mail gestuurd richting Zoet of Zout. Ik zag namelijk op de dinerkaart wel een veganistisch gerecht staan maar op de lunchkaart niet. Binnen een dag kreeg ik hier reactie op. Het veganistische gerecht kan de hele dag besteld worden. De mevrouw die mij terug mailde weet zelf hoe lastig het kan zijn als vegetariër of veganist om iets lekkers te eten buiten de deur en vertelde dat het daarom ook altijd mogelijk is dat ze iets voor je maken buiten de kaart om. Dus ook als vegetariër of als veganist kun je hier terecht!

Na nog een kop verse muntthee en een kop warme chocolademelk met slagroom vertrokken we ieder weer richting huis. Natuurlijk eerst even de rekening betalen ๐Ÿ™‚ Die viel ons reuze mee. Voor vier drankjes en twee lunch gerechten waren we exact € 25,00 kwijt.

Zoet of Zout | Het interieur

Met veel robuuste materialen, koperen details, cognac lederen stoelen, prachtige bloemstukken en decoraties die passen bij de regio vind ik de inrichting echt top! Ze hebben een open keuken waar je kunt zien hoe je eten bereid wordt als je wilt. Je kunt door de gehele zaak kiezen of je wil zitten aan een hoge of lage tafel. Voor de kinderen is er gedacht aan een speelhoek. Hieronder een sfeerimpressie:

Restaurant Zoet of Zout StellendamRestaurant Zoet of Zout StellendamRestaurant Zoet of Zout StellendamRestaurant Zoet of Zout StellendamRestaurant Zoet of Zout StellendamRestaurant Zoet of Zout StellendamRestaurant Zoet of Zout StellendamRestaurant Zoet of Zout StellendamRestaurant Zoet of Zout StellendamRestaurant Zoet of Zout StellendamRestaurant Zoet of Zout StellendamRestaurant Zoet of Zout Stellendam

Eindoordeel en algemene gegevens

Honden: toegestaan
WIFI: gratis
Rekening met dieet wensen: ja
Parkeren: gratis
Toegankelijkheid: rolstoel toegankelijk incl. invalidentoilet en parkeerplekken

Restaurant Zoet of Zout is zeven dagen per week geopend vanaf 10.00. Mocht je een keer in de buurt zijn zou ik dit restaurant zeker aanraden. Reserveren is op vrijdag, zaterdag en zondag wel aanbevolen. Naast dat het pand mooi ingericht is, de bediening vriendelijk en het eten heerlijk is, is de locatie ook erg mooi. Helaas door het slechte weer heb ik hier op deze dag niks van gezien. Bij dit restaurant is het ook mogelijk om een borrel te houden, een feestje of een vergadering. Je kunt hiervoor een vrijblijvende afspraak maken en een offerte opvragen bij het restaurant zelf.

Ben je van plan Zoet of Zout te bezoeken? Dan is het wellicht ook leuk om gelijk een bezoekje te brengen aan het ernaast gelegen Aseal. Dé zeehondenopvang en Expo van Goeree-Overflakkee. Volgende keer combineer ik mijn bezoek aan Zoet of Zout zeker met een bezoekje aan de zeehondjes!

Zoet of Zout
Haringvlietplein 3
3251 LD Stellendam
telefoonnummer: 0187-499913

Heb jij al gegeten bij Zoet of Zout?

 

12 Reacties

 1. 16 maart 2016 / 18:08

  Ziet er erg gezellig uit! Helaas is het niet echt bij mij in de buurt, misschien dat als ik eens in de buurt ben ik eens langs ga.

 2. 16 maart 2016 / 19:36

  Ah wat leuk! Helaas woon ik heel erg ver weg, maar wat een leuk tentje. <3 Ah zeehondjes ernaast?! Zo leuk!! Misschien kan ik het een keer zo combineren. <3

  Liefs! Evelien

 3. 17 maart 2016 / 14:01

  Wat een originele naam! En het ziet er inderdaad gezellig en mooi uit op de foto’s. Fijn ook dat ze qua gerechten rekening houden met hun klanten. Enigste nadeel is dat het ver van mijn stekkie is ๐Ÿ˜‰

 4. 19 maart 2016 / 08:54

  Wat een leuke tent! Ziet er erg gezellig uit en het eten.. Mommmm!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.