7 tips | Wat te doen als je niet lekker in je vel zit

Er kunnen natuurlijk verschillende redenen zijn waardoor je niet lekker in je vel zit momenteel. Probeer eens te kijken waar het vandaan komt. Ik heb heel vaak geen idee waar het vandaan komt en bij mij hoort het ‘dipje’ dan ook gewoon bij mijn (herstellende) depressie. Hoe lastig ik het ook altijd vind als ik zo een dipje heb er in blijven hangen is niet goed. Natuurlijk weet ik dat zelf ook wel maar het liefst zou ik als het er is onder de dekens blijven liggen tot het over is. Nu werkt het helaas niet zo en helpt het totaal niet om dan alleen maar onder de dekens te blijven liggen. Het werkt dan juist averechts. Vaak heb ik even een peptalk nodig van vriendlief (hij merkt gelukkig precies wanneer hij hieraan moet beginnen haha). Er zijn een aantal dingen die mij helpen om niet verder in mijn dip te zakken en/of er stukje bij beetje uit te komen. Ik heb mijn 7 tips even voor je op een rijtje gezet!

1. Ga schoonmaken/opruimen.

Wat bij mij goed helpt is mijn huis schoonmaken & opruimen. Mocht je nog thuis wonen kun je natuurlijk gewoon je kamer opruimen en schoonmaken (is je moeder/vader ook gelijk blij!) Mijn hoofd zit tijdens die periodes zo vol maar er is voor mij niks nuttigs uit te halen alleen het feit dat ik gek wordt van flitsende gedachten. Als ik dan ga schoonmaken en opruimen ben ik daar zo druk mee bezig dat ik hierdoor tijdelijk niet denk waardoor het uiteindelijk rustgevend voor me is en ik er fysiek ook nog eens echt moe van wordt.

2. Ga lekker wandelen (het liefst midden in de natuur).

Nu is het voor mij makkelijk omdat ik er sowieso dagelijks uit moet met de hond. Daarnaast geeft het mij een hoop rust. Ik ben meer bezig met het opletten op Zoë dan met mijn gedachten waardoor ik alles even lekker kan vergeten en heerlijk dicht bij de natuur ben.

3. Ga shoppen!

In begin periode van mijn depressie moest ik hier niet aan denken. Voornamelijk omdat ik ook erg angstig geworden was voor drukte. Ik kon mezelf niet eens op de rit houden en dan ook nog eens als die vreemde mensen om me heen. Nee liever niet. Nu ik herstellende ben merk ik dat ik hierdoor mijn gedachte kan verzetten. Ik vind het heerlijk als ik weer blij kan worden van het eindelijk vinden van dat ene leuke shirt in de uitverkoop of juist dat paar schoenen waar ik al weken naar opzoek was. Let hierbij wel op dat je niet gaat kopen om het kopen en dat je verwacht daar gelukkig van te worden, maar koop iets omdat je er blij van wordt!  De tip die ik altijd aan iemand mee geeft op het moment dat ze met mij op stap zijn: wordt je er vrolijk/gelukkig van? Dan zou ik het kopen. Moest je al even nadenken over die vraag, dan niet!

4. Ga Knutselen.

Zoek op internet tips op om een leuke DIY te maken en ga aan de slag. Doordat je lekker bezig bent met iets wat je nooit eerder gemaakt hebt moet je je concentreren op iets nieuws en kom je sneller uit je dip.

5. Ga puzzelen.

Het klinkt een beetje duf maar ik hou echt van puzzelen! Als klein kind puzzelde ik al graag zie de foto hieronder. Samen met mijn zusje begin ik daar net aan een puzzel (3x raden wie ik ben haha *smilleeeee*). Als ik aan het puzzelen ben, ben ik zo lekker bezig dat ik ook weinig tijd heb om na te denken. Het geeft me rust.

puzzelen

6. Kook iets wat je nog nooit eerder gemaakt heb.

Mijn vriend vroeg tijdens de diepste dalen altijd of ik iets voor hem wilde koken. Achteraf bleek dat dat was omdat hij zag dat als ik aan het koken was ik rustig werd. Minder opgefokt en rustig bezig met het gerecht. Net als ik zul jij misschien ook wel tientallen kookboeken hebben die je nog nooit gebruikt hebt (en zo niet is er altijd nog internet 🙂 ). Kies een leuk recept uit wat je misschien altijd al hebt willen maken en ga ermee aan de slag. Op die manier ben je lekker bezig en als het goed lukt heb je er een recept bij om vaker te maken en het geeft je nog een geweldig gevoel ook!

7. Ga op instagram, google of op pinterest op zoek naar dingen die je aan het lachen maken.

Dit kunnen filmpjes zijn maar ook grappige foto’s zijn leuk! Ik zoek regelmatig op nailed it plaatjes. Dit zijn plaatjes waarbij iemand bijvoorbeeld iets na wil maken of na wil doen en het dan zo verschrikkelijk slecht doet dat het gewoon lachwekkend is. Een voorbeeld kun je bekijken via deze link 😉 Ook volg ik bijvoorbeeld @tunameltsmyheart op instagram. Deze kruising tussen een tekkel en een chihuahua heeft een extreme overbite. Hij heeft zo een grappig gezicht dat ik elke keer als ik hem zie in de lach schiet. Echt een aanrader dus om te volgen/ te bekijken als je down bent.

Deze dingen helpen mijn vaak door m’n tijdelijke dip heen. Hopelijk hebben jullie iets aan mijn tips 🙂 !

Wat is jou tip voor als je niet lekker in je vel zit? 

20 Reacties

 1. 7 april 2015 / 09:58

  Met die eerste vijf ben ik het helemaal eens! Toen ik nog erg veel angsten had, werkte puzzelen zó ontspannend. Ik heb nu een hele collectie Jan van Haasteren puzzels, haha!

  • Lesley
   Auteur
   7 april 2015 / 21:33

   Haha ja heel herkenbaar ik heb ook veel Disney puzzels en van die raad puzzels dat je bijvoorbeeld een aantal jaar laten moet puzzelen kom even niet op de naam 🙂

 2. 7 april 2015 / 10:28

  Shoppen werkt bij mij altijd heel goed tegen een dipje, mijn bankrekening word er alleen erg verdrietig van 😉

  • Lesley
   Auteur
   7 april 2015 / 21:35

   haha heel herkenbaar het moet ook niet te vaak en doe het vooral niet om geluk te kopen want dat gaat toch niet 🙂

 3. Pauline
  7 april 2015 / 13:01

  Als deze tips niet de verwachtte verlichting geven dan maak je gewoon een afspraak bij mij.
  As 17 april heb ik een open inloop ochtend, van 9.00 tot 11.00! Kom je ook?

  • Lesley
   Auteur
   7 april 2015 / 21:36

   Ik kan helaas niet maar wellicht iemand anders 🙂

 4. 7 april 2015 / 14:19

  Wat een fijne tips en idd altijd fijn, vriendjes die je helpen 😉

  • Lesley
   Auteur
   7 april 2015 / 21:36

   Ja hij is mijn grote steun en toeverlaat hoor! Ook heeft hij gelukkig altijd door hoe ik me voel..

 5. 7 april 2015 / 15:12

  Fijne tips! Zelf ga ik inderdaad ook vaak een frisse neus halen, de beste remedie tegen somber zijn. Creatief bezig zijn is ook een fijne uitlaatklep. En sporten, hoeveel weerstand je er ook tegen hebt, als je eenmaal bezig bent maakt het echt je hoofd leeg.

  • Lesley
   Auteur
   7 april 2015 / 21:37

   Ja klopt helemaal, sporten is ook een goede afleiding zeker te weten! Bedankt voor je reactie!

 6. Ella
  7 april 2015 / 15:32

  Deze dingen zijn zo herkenbaar, van t schoonmaken tot het koken aan toe. Wat ik ook heel fijn vind is lezen. Dat gaat niet altijd even goed, maar het is heerlijk om even te kunnen ontsnappen in de wereld die het boek creëert.
  En ik merk dat t sowieso goed is om te weten waar je energie uit haalt.

  • Lesley
   Auteur
   7 april 2015 / 21:39

   Ja dat is zeker waar. Ik kan momenteel nog steeds niet echt goed lezen. Tijdschrift kan nog net met mijn concentratie, kleine stukjes vooral. Ik heb laatst voor het eerst in een lange tijd weer een boek gelezen, ik heb er ongeveer 2/3 maanden over gedaan maar hij is uit! Elke dag een paar bladzijdes. Langzaam aan kom ik er wel!

 7. 7 april 2015 / 18:38

  Wat een fijne tips! Echt fijn om dingen te doen als het even tegen zit! Wat ik doe als ik niet lekker in mijn vel zit is eerst even uithuilen bij mijn vriend, dan moet ie me een hele dikke knuffel geven. Vervolgens kruip ik op de bank met een deken, lekkers binnen handbereik en ga ik fimpjes kijken of blogs lezen. Gewoon lekker ontspannen eigenlijk. Opruimen helpt ook wel echt heb ik gemerkt.

  • Lesley
   Auteur
   7 april 2015 / 21:40

   haha vooral het stukje dan moet hij me een hele dikke knuffel geven is heel herkenbaar 😉 Uithuilen helpt altijd inderdaad 😉

 8. 7 april 2015 / 21:39

  Knutselen, koken en leuke afbeeldingen kijken op Instagram helpt mij ook altijd! Ik haal ook heel veel uit muziek. Als ik niet lekker in m’n vel zit kan ik helemaal bijdraaien van een fijne cd. Oh, en feelgoodmovies, die doen ‘t ook altijd goed!

  • Lesley
   Auteur
   7 april 2015 / 21:41

   O dat is fijn! Als ik muziek opzet als ik niet lekker in mn vel zit ga ik alleen maar zitten huilen en zak ik alleen maar verder helaas. Feel good movies is ook nog een goede!

 9. 7 april 2015 / 22:26

  wat een leuke tips, zelf heb ik gemerkt als ik niet lekker in mijn vel zit en ik ga slapen, het toch echt het allersnelste over is….eigenlijk ben ik gewoon te ver over mijn eigen grenzen gegaan als ik niet lekker meer in mijn vel zit!

  • Lesley
   Auteur
   8 april 2015 / 20:20

   Ja slapen doe ik ook vaak ik voel me dan zeker wel beter als ik wakker wordt maar dat verdwijnt helaas dan ook weer snel. Ik zou wel heel de dag kunnen slapen heerlijk.. Dat klopt inderdaad je eigen grenzen kennen is ook moeilijk helaas

 10. Cindy
  10 april 2015 / 09:24

  Fijne tips! Bij mij helpt vooral slapen erg goed en gewoon domweg op de bank zitten en staren. Ik merk dat ik de laatste tijd over mijn grenzen ben gegaan en nu een stap terug moet doen. Wat ook helpt is sporten en dan zo’n sport dat je lekker mag knallen en mag rammen en alles eruit mag gooien. Maar boksen vind ik dan weer te intensief ..

  • Lesley
   Auteur
   13 april 2015 / 22:00

   Ja boksen is nog best goed nadenken inderdaad, als je nou gewoon even op die zak mag knallen dan zou het goed zijn haha. Ja sporten helpt maar als je over je grenzen heen bent gegaan (wat ik nu helaas ook een beetje heb) heb ik zo weinig energie dat het lastig is om je er weer toe te zetten. Maar als je dan weer iets gedaan hebt al is het wandelen voel je je gelijk iets beter. Slapen helpt altijd 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.