Adele in concert | Sportpaleis Antwerpen

Afgelopen woensdag avond 15 juni was ik bij het concert van Adele in Antwerpen. Allereerst wat een geluk heb ik gehad om hier kaarten voor te kunnen krijgen. Ik kwam er in Amsterdam niet doorheen. Zoals vaker probeerde ik het tegelijkertijd in Antwerpen. Helaas bleef hij in storing maar uiteindelijk kwam ik er doorheen! En toen, toen liep het betaalsysteem vast. Een hoop gevloek verder kwam ik er weer in. Ik kon me op dat moment alleen nog maar aanmelden voor de wachtlijst. Dat heb ik gedaan en verrassend genoeg ontving ik een paar dagen later een mailtje dat ik op dat moment mijn kaarten kon kopen voor het concert! Ik kon niet blijer zijn! 

Mijn liefde voor Adele

Mijn liefde voor Adele gaat al een aantal jaar terug. Eigenlijk vanaf het moment dat de eerste cd uitkwam was ik fan. Ik draaide de cd onderweg naar mijn afstudeerstage, ik werd er s’morgens om 5 uur mee wakker en wat genoot ik daarvan. Tijdens het schrijven van mijn scriptie heb ik die cd ook grijs gedraaid. Bij de tweede cd zei ik al gelijk tegen mijn toenmalige vriend, als ze ooit in the Royal Albert hall optreed wil ik daar heen. Helaas gaf ze in die tijd geen concerten. Met het uitbrengen van haar nieuwe album en de aankondiging van de Tour maakte het me eigenlijk niet meer uit waar ik haar zou zien, als het maar een keer live was. Het was ondertussen een soort bucketlist momentje geworden. Dit kon ik dus vanavond wegstrepen. 

Adele in Concert | Sportpaleis Antwerpen

Opening concert Adele

De opening begint met het liedje Hello. Tijdens het hele nummer heb ik met kippenvel op mijn armen gezeten. Wat een stem!  En vooral het besef dat ik haar nu echt een keer live zie. 

Klassiekers als Chasing pavements, Make you feel my love en Someone like you wisselt ze af met song uit haar tweede album en de liedjes van het nieuwste album. Een mooie mix tussen oud en nieuw die bijna iedereen wel mee kan zingen. Ik had een aantal prachtige filmpjes gemaakt helaas, helaas zat ik dit keer niet met mijn vinger voor de lens maar voor de microfoon 😉 . Ik heb dus een prachtig zingende Adele met een hoop ruis haha. 

Tijdens het concert praat ze regelmatig tegen het publiek. Ze verteld dat dit haar 49ste en laatste Europa optreden is. Na dit optreden mag ze eindelijk een wijntje van zichzelf 😉 . Ze verteld vaak voorafgaand aan het nummer wat ze gaat spelen wat er in haar omging op het moment dat ze dat nummer schreef. Zo verteld ze bij a million years dat ze nu echt volwassen is en dat ze niet meer kan leunen op het puber zijn. Ze mist dat best en ze vindt volwassen en vooral verantwoordelijk zijn helemaal niet leuk. Bij sommige liedjes zit er toch wel een ander verhaal achter dan je denkt. Het laat je op die manier het liedje weer op een andere manier beleven. 

Wat vond ik ervan? 

adele in concert

Het zal je niks verbazen als ik zeg dat ik het geweldig vond! Adele is een topper, een performer in hart en nieren maar vooral echt mens. Ze heeft het over de diarree die ze had twee dagen geleden en dat ze sindsdien zoveel medicatie geslikt heeft dat ze daarna niet meer gepoept heeft. Gewoon hilarisch. Ieder ander mens zou zich ervoor schamen maar Adele heeft er schijt aan ( ha ha ) . Ze zing loep zuiver, vergeet af en toe haar teksten (super menselijk) en is grappig. Het blijft prachtig om naar haar te kijken en vooral te luisteren. Ondanks dat ik normaal gesproken niet moet huilen tijdens haar muziek, raakte sommige nummers mij onverwacht hard. Kippenvel, een traan en een lach. Adele bedankt! 

Ben jij ook bij Adele geweest?

10 Reacties

 1. Sabrina Blom
  17 juni 2016 / 08:45

  Oh wat fantastisch, vind het echt heel jammer dat het mij niet is gelukt. Maar wat een geluk dat je via de wachtlijst aan kaartjes bent gekomen zeg! Ik zou haar ook graag willen zien (idd beetje bucketlist ding)

 2. 17 juni 2016 / 09:52

  Klinkt als een super gaaf concert! Een ervaring die je nooit meer zal vergeten!

 3. 17 juni 2016 / 12:25

  Gaaaaaaf! Ik heb helaas geen kaartjes kunnen bemachtigen.

 4. 17 juni 2016 / 14:45

  Super dat je naar Adele bent geweest! Ik kon helaas geen tickets bemachtigen. Ik heb het ‘Hello’ filmpje ook met kippenvel bekeken, wat een mooie stem heeft ze toch!

 5. 17 juni 2016 / 14:56

  Tof dat ze zo gewoon blijft en tegen het publiek praat. Ik vind dat ze een prachtige stem heeft maar ik kan niet altijd tegen de eeuwige liefdesverdriet/mijn ex liedjes. Skyfall vind ik echt een heel mooi nummer.
  Nesrin onlangs geplaatst…25 feiten over mijMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.