Epispring wax voor gezicht en wenkbrauwen

Waxen zonder op te warmen

Normaal gesproken ga ik eens in de 2 maanden langs bij de Benefit Brow bar. Soms heb je van die periodes dat het gewoonweg niet wil lukken om een afspraak te maken. De dichtstbijzijnde Brow Bar is een half uur rijden en met een dochtertje van 1,5 is tijd soms schaars. Daarom ging ik vorige week opzoek naar een tussenoplossing. Ik vond bij Kruidvat de Epispring wax voor gezicht en wenkbrauwen in de schappen. Het klonk als een ideaal product, of dat het ook is? Dat laat ik je in de blog zien!

Epispring Wenkbrauw- & Gezichtswax | De verpakking

In eerste instantie viel de verpakking van de Epispring wax mij niet gelijk op. Het schap “ontharen” staat vol met scheermesjes, waxstrips en ontharingsgel. Naar een product specifiek geschikt voor het waxen van wenkbrauwen moest ik echt even zoeken. In het hoekje onderin het schap vond ik dit product. Mijn keus is uiteindelijk op de Epispring wax gevallen omdat het een natuurlijk product is en het een waxpen is die je niet hoeft op te warmen.

Epispring Wax voor wenkbrauwen

De verpakking bestaat uit een stuk karton met daaromheen plastic. Hierin zit het hoofdproduct “de waxpen” en de producten die je nodig hebt bij het gebruik van de waxpen.

Epispring Wax zonder op te warmen

Op de verpakking staat duidelijk dat je dit product gelijk kunt gebruiken zonder dat je het hoeft op te warmen. Klinkt als snel en gemakkelijk en dat spreekt mij gelijk aan. Het product is economisch in gebruik door het kliksysteem. Het is dermatologisch getest, bevat geen parabenen, minerale olie en suiker. Het bevat wel parfum.

Ingredienten: Triethylene glycol rosinate, glyceryl rosinate, cera alba, microcrystalline wax, stearic acid, parfum.

Verpakking Epispring

Op de achterkant van de verpakking staat een verkorte gebruiksaanwijzing en vind je de ingredienten. Daarnaast zitten hier de ‘rand’ producten die je nodig hebt tijdens en na het gebruik van de waxpen. De verpakking is gemakkelijk open te maken en je kunt hem weer gebruiken om de producten netjes in op te bergen voor een volgende ronde.

Epispring Wenkbrauw- & Gezichtswax | Het product

Epispring Wax zonder op te warmen

In de verpakking zit: één waxpen, een aantal strips en cleaning wipes. Wat belooft de Epispring Wenkbrauw- & Gezichtswax?

Waxen zonder op te warmen? Dat kan met Epispring Wenkbrauw- & Gezichtswax. De nieuwe formule is zonder op te warmen direct te gebruiken en is eenvoudig aan te brengen. Bevat geen parabenen, minerale olie en suiker.

Gebruiksaanwijzing Epispring

Ook zit er een duidelijke gebruiksaanwijzing in de verpakking.

Epispring Wax voor wenkbrauwen

De waxpen is makkelijk in gebruik. Door aan de onderkant van de pen te draaien komt er aan de bovenkant wax uit. Op deze manier verspil je bijna geen product. Je moet de eerste keer wel lang draaien wil er wat uitkomen.

Epispring Wenkbrauw- & Gezichtswax | In gebruik & mijn eindoordeel

Als je de wax uit de pen hebt gedraaid, breng je hem heel gemakkelijk aan onder je wenkbrauw. Hieronder zie je hoe dat eruit ziet.

Wax Epispring aangebracht

Ik vind de pen erg fijn werken. Door de smalle opening kun je de wax gericht aanbrengen. Ik heb de wax niet warm hoeven maken en er kwam een mooi vloeibaar goedje uit. Nu was het wel een warme dag waarop ik dit product getest heb, dus het zou zomaar kunnen dat je hem op een hele koude dag even in je handen op moet warmen.

Na het aanbrengen druk je er een strip op en wrijf je over de strip. Dan trek je in één keer, tegen de haarrichting in, de strip eraf. Dit herhaal je maximaal drie keer. Ik vond dat er na de eerste keer al erg veel haartjes weg waren. Op een aantal plekjes had de wax minder goed gepakt waardoor ik daar nog een tweede of derde keer overheen gegaan ben.

Wax Epispring aangebracht

Als je klaar bent pak je een wax cleaning wipe en hiermee veeg je de achtergebleven wax in één keer weg.

Voor en na foto’s

Hieronder zie je per kant de foto voor het gebruik van de Epispring wax en de foto van erna. Doordat ik hele lichte haartjes heb is het lastig om dit vast te leggen op camera. Bij de onderste afbeelding (mijn linker oog) valt het veel meer op, terwijl de haartjes aan mijn rechterkant eigenlijk meer waren.

Resultaat Epispring Wax voor en naResultaat Epispring Wax voor en na

Zoals je kunt zien doet de wax verrassend goed zijn werk. Het was absoluut niet pijnlijk om te waxen en mijn huid was ook stukken minder rood dan normaal gesproken. Deze roodheid die je hier op de foto’s ziet was ook binnen een uur verdwenen. De wax heeft niet alle haartjes meegepakt dus de laatste twee verdwaalde heb ik na deze foto met een pincet verwijderd.

Eindoordeel

Ik ben erg verrast over de goede werking van de Epispring wax. Het voelt aan als een natuurlijk product en niet echt als wax. Het is zacht voor je huid en het waxen doet geen zeer. Hij neemt zo goed als alle haartjes mee. Ze zeggen dat je het product ongeveer 24 keer kunt gebruiken voordat hij op is. Ik vraag me alleen af of er dan genoeg strips bij zitten. De wax hoef je inderdaad niet op te warmen (in ieder geval niet als het +/- 25 graden in huis is) en dat maakt het een product wat je makkelijk en snel kunt gebruiken. Ondanks dat ik het een heel fijn product vind ga ik dit niet als vervanging voor de Brow Bar gebruiken, maar als tussenoplossing. Bij de Brow Bar maken ze mijn wenkbrauwshape toch net een stukje strakker dan dat ik hem met deze waxpen krijg. Ook verven ze mijn wenkbrauwen dan gelijk mee.

Je kunt dit product onder andere kopen bij Kruidvat. Ik betaalde er € 6,99 voor. Ik vind dit een hele mooie prijs voor een mooi product en zou het zeker nogmaals aanschaffen.

Vind je dit een leuke blog? Pin hem gerust op Pinterest!

Epispring wax

3 Reacties

 1. 1 augustus 2019 / 09:54

  Dit ziet er goed uit zeg! Fijn dat het zo makkelijk werkt. 🙂

 2. Daniël
  23 mei 2020 / 16:41

  Jammer dat Kruidvat ze uit hun assortiment heeft gehaald! Ik ben fan!

  • 25 mei 2020 / 21:48

   Ja dat vind ik ook erg jammer! Ik wist nog niet dat ze het uit het assortiment gehaald hadden, maar daar zou ik snel achter komen want deze week heb ik die van mij nog gebruikt en was hij nu echt aan vervanging toe. Het is echt een fijn product!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.