Gender reveal – Ons tweede kindje wordt een…

Ook dit keer wilde ik maar al te graag weten wat het geslacht van ons kindje is. Vorige keer hadden we groots uitgepakt met onze 30ste verjaardag in combinatie met een gender reveal party. Deze keer kozen wij ervoor om het klein te houden. In deze blog meer over de geslachtsecho en onze gender reveal.

Geslachtsecho

Allereerst moet ik natuurlijk een geslachtsecho laten doen. Tegenwoordig schijnt dat dus al te kunnen bij 13 weken zwangerschap. Ik vond dat zelf wel erg vroeg en heb het gedaan rond de 15 weken. Dan kunnen ze zeker weten zien wat het is. Vorige keer was ik bij een echo praktijk in Maassluis en eigenlijk was ik daar heel erg tevreden over. Maar aangezien het nu 30/40 minuten rijden is en er tegenwoordig ook een bij mij om de hoek zit koos ik dit keer daarvoor.

De ervaring was wel anders, natuurlijk iets minder spannend omdat ik het al eens had meegemaakt. Daarnaast vond ik de vrouw die deze echo deed een stuk minder enthousiast dan de man die ik had in Maassluis. Dichterbij hoeft dus niet altijd beter te zijn. Maar ik kwam voor het geslacht en dat was duidelijk zichtbaar volgens haar. Dus fotootje in de envelop en afgeven de bakker. Helaas kreeg ik dit keer geen mooie foto’s mee voor mijzelf. Alleen een foto van het geslacht en that’s it. Vorige keer was dat wel anders en kreeg ik deze prachtige foto van Mimi mee..

Echo baby duimend 15 weken

Gender Reveal tweede kindje

Ook dit keer heb ik onze taart laten maken door Elma van Zoet met Elma (edit 2023, helaas is Zoet met Elma eind 2022 gestopt). Naast dat het een hele leuke en lieve vrouw is, snapt ze precies hoe ik het bedoel. Ik geef één of meerdere voorbeeldjes en zij maakt daar dan één prachtige taart van, helemaal naar mijn smaak. Op een dinsdag konden wij de taart ophalen en s’avonds hadden we onze ouders, broer en zus uitgenodigd voor de reveal. Geen groot feest, maar gewoon een klein feestje om het toch bijzonder te maken. Hieronder de foto’s van de prachtige taart.

Gender Reveal taart

Van te voren werd iedereen nog even gevraagd wat ze dachten. De meeste gaven aan dit keer toch wel een blauwe binnenkant te verwachten. Tiemen dacht een meisje en zelf dacht ik dit keer een jongen. Mijn gevoel was niet zo sterk, maar als ik een keuze moest maken dan dacht ik dit keer eerder een jongen dan een meisje. En ja hoor daar gingen we. Het aansnijden van de taart is altijd weer een spannend moment. Dit keer was ik niet meer echt zenuwachtig want wat het geslacht ook zou zijn, het was allemaal goed zolang het kindje maar gezond is. Hieronder kun je het zien ons tweede kindje wordt een…………

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

It is a boy!

Jongen! De taart was van binnen helemaal blauw, dus het was niet te missen. Ook de envelop hebben we er nog even bij gepakt en daar zat de onderstaande foto in:

Echo foto geslacht jongen

Ons tweede kindje is dus een jongetje. Zoals ik al zei, wij zijn er erg blij mee. Het maakte ons niet zoveel uit wat het geslacht is zolang het kindje maar gezond is. Waarom ik het dan toch graag wilde weten? Het leek mij vooral erg praktisch en natuurlijk gewoon leuk. Dan kun je gerichter naar namen zoeken, kijken welke spulletjes van Mimi ik kan hergebruiken en wat ik nog nodig heb. Veel dingen kun je natuurlijk hergebruiken, maar ik ga een jongetje niet zo snel een roze met gouden stippen broek aantrekken 😉 . Al zou dat als pyjama niet zoveel uitmaken haha. Je begrijpt waarschijnlijk wel wat ik bedoel.

Mochten jullie nog leuke tips hebben voor baby jongenskleding laat ze hierachter in de comments of stuur mijn een privébericht.

Had jij dit van te voren gedacht?

11 Reacties

 1. Yvonne
  23 februari 2020 / 21:53

  Gefeliciteerd! Al was een meisje net zo leuk geweest. ?

 2. 24 februari 2020 / 06:55

  Gefeliciteerd, dat is duidelijk een jongen haha! Superleuk dat je van alle twee mee mag maken.

 3. 24 februari 2020 / 06:59

  Gefeliciteerd! Hier na 2 meiden nu een jongen (8mnd). Hij heeft ons helemaal ingepakt ? en heeft de luxe om 3 moeders te hebben Haha.

 4. 24 februari 2020 / 07:40

  Ik wist het!
  Zo leuk, gefeliciteerd lieverds. Proost op een fijne zwangerschap. Xx

 5. Robine
  24 februari 2020 / 07:47

  Ah zo leuk. Jongens en hun mama <3.
  Prachtig dat jij (ook) allebei mag meemaken.
  Nog een fijne zwangerschap gewenst!
  Kus

 6. 24 februari 2020 / 08:36

  Ah wat leuk! Gefeliciteerd! Ik dacht ook al een jongen toen ik je post opende, alhoewel een meisje natuurlijk net zo leuk zou zijn geweest.
  Geniet van je zwangerschap!

 7. 24 februari 2020 / 09:36

  Wat leuk! En wat een prachtige taart ook!

 8. Joyce
  24 februari 2020 / 20:18

  Gefeliciteerd ???

 9. 24 februari 2020 / 21:42

  Leuk om te lezen! Mijn gevoel zei een meisje, maar mijn gevoel zit vaak verkeerd bij mensen die ik niet persoonlijk ken, dus ik ben ook niet zo verbaasd eigenlijk.

 10. Lieke van Veen
  25 februari 2020 / 14:16

  Wat een prachtige taart! Gefeliciteerd!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.