Zwanger! Wij verwachten ons tweede kindje

Wie mij op social media volgt heeft het daar vast al gezien: ik ben zwanger van ons tweede kindje! Op het moment van schrijven ben ik 17 weken. In deze blog vertel ik jullie er meer over. Ik kreeg al redelijk veel vragen dus ik hoop die met deze blog gelijk te beantwoorden. Laat ik eerst even beginnen met het volgende…

Offline

Afgelopen tijd ben ik veel offline geweest. Weinig op social media, weinig geblogd. Het is niet alleen geweest omdat ik op vakantie ben geweest, zwanger was, ziek ben geweest, moe was en vooral nergens puf voor had. Ik wilde graag al de energie die ik had besteden aan mijn dochtertje. Daarnaast zijn we bezig met de voorbereidingen voor de verbouwing van de badkamer en de verhuizing van Mimi naar een andere kamer. Alles wat naast mijn gewone baan allemaal veel energie opslokt.

Ik heb even getwijfeld of ik wel door moest gaan met mijn blog. Totdat ik afgelopen weken heel veel lieve reacties kreeg van onbekende die mijn persoonlijke verhalen hadden gelezen. O.a. de verhalen over mijn depressie, hersteloperatie na de bevalling, zwanger solliciteren en mijn bevallingsverhaal zijn verhalen die dagelijks nog veel gelezen worden. De berichtjes die ik van mensen krijg, geven aan dat ze hier veel steun aan hebben gehad en dát is nu precies de reden waarom ik ben begonnen met bloggen. Dat is ook mijn doel met deze blog, mensen helpen met mijn persoonlijke verhalen. Persoonlijke verhalen van een gewone vrouw van 32 jaar. Of het nu gaat over een zwaar persoonlijk onderwerp of gewoon over hoe ik mijn keuzes maak op het gebied van een nieuwe mascara. Er komen vanaf nu zeker geen drie blogs per week meer, dat is voor mij gewoon echt niet haalbaar is. Gewoon op de momenten dat ik er zin en tijd voor heb. Inspiratie heb ik genoeg dus daar schort het niet aan 😉 .

Zwanger van ons tweede kindje

Zoals de titel al zegt, ik ben zwanger. Eind juli 2020 verwachten wij ons tweede kindje!

Aankondiging tweede zwangerschapDeze aankondiging maakte mijn vriendin Desiree van Deesjavu Fotografie. Het is echt een super schattige reeks foto’s geworden. De rechter foto hebben we uiteindelijk geplaatst. 

Stoppen met de pil

Nadat ik in maart mijn hersteloperatie heb gehad, ben ik eind april gestopt met de pil. Bij Mimi was het in één keer raak en dat bleek toch wel een beetje beginnersgeluk te zijn 😉 . Dit keer ging het minder vlot en op een gegeven moment (na 9 maanden proberen) zat ik zelfs bij de dokter aan tafel omdat ik heel erg moe was en steeds zo onregelmatig ongesteld werd dat ik er niets meer van snapte. Ik was bang dat ze misschien bij de operatie iets geraakt hadden wat niet hoorde. Na wat bloedonderzoek, bleek ik een vitamine d te kort te hebben. De dokter zei toen nog tegen mij: “Meestal als vrouwen bij mij komen met het verhaal wat jij hier nu schetst, zijn ze toch al zwanger”. En hij had gelijk. Een week later, begin december deed ik nogmaals een zwangerschapstest en dit keer was hij wel positief!

Eerste Trimester

Het eerste trimester ging dit keer wel redelijk. Het is echt waar wat ze zeggen. De tweede keer beleef je een zwangerschap zo anders dan de eerste keer. Sommige gevoelens zijn herkenbaar en sommige wat onbekender. Je bent iets minder onzeker en daarnaast heb je eigenlijk maar weinig tijd om er echt goed bij stil te staan. Ik moest soms echt even goed denken in welke week ik ook alweer zat.

Toen ik zwanger was van Mimi keek ik ook steeds op die appjes hoe groot het kindje op dat moment was. Dat heb ik nu nog slechts twee keer gedaan. Sommige zwangerschapssymptomen die ik nu had/heb zijn/waren gelijk aan vorig keer, maar de meeste juist helemaal niet.

Zo was ik dit keer niet echt misselijk, maar had ik meer continue een weeïg gevoel. Af en toe kon ik wel misselijk worden van bepaalde geuren. De vermoeidheid was tijdens mijn eerste zwangerschap ook erg aanwezig en ook dit keer loog het er niet om. Ik kon wel hele dagen slapen en ben zo blij dat Mimi nog steeds een goed middagdutje doet 😉 . De bekkenpijn had ik vorige keer ook last van alleen had ik het pas later door dat het bekkenpijn was. Ik liep daarvoor nog steeds bij de fysio/manueel therapeut dus dat blijf ik voorlopig ook doen.

Wat ik vorige keer niet had was buikpijn. Ik heb dat nu echt heel erg gehad in het begin. Zo erg dat ik mij afvroeg of het wel goed ging. De verloskundige zei steeds dat het bandenpijn was, maar ik had niet het idee dat dat het was. Het zat namelijk hoger in mijn buik. Ook is tijdens deze zwangerschap mijn huid echt heel slecht. Hele rode vlekken op sommige dagen en ik heb enorm veel jeuk over heel mijn lichaam.

NIPT

Ook dit keer kozen wij ervoor om ook voor ons tweede kindje een NIPT test te doen. Vorige keer hebben we bij Mimi alleen de standaard variant gedaan. Dit keer kozen wij voor de NIPT + nevenbevindingen. Na twee weken kon ik bellen voor de uitslag en gelukkig was deze op beide vlakken helemaal goed. Wat een opluchting.

Ook dit keer hebben wij een pretecho voor het geslacht laten maken. In de volgende blog vertel ik jullie over onze gender reveal part 2. Wat denken jullie, krijgen wij weer een meisje of wordt het dit keer een jongen?

Vind je dit een leuke blog? Pin hem gerust op Pinterest!

zwangerschapsaankondiging 2e kindje

7 Reacties

 1. Yvonne
  16 februari 2020 / 20:59

  Gefeliciteerd! Superleuk nieuws! Ik gok op een zusje voor Mimi.

 2. 16 februari 2020 / 21:54

  Wat leuk, een dikke proficiat.
  En vooral van genieten van je zwangerschap.

 3. 16 februari 2020 / 22:34

  Gefeliciteerd met je zwangerschap! De vorige keer waren we een beetje samen zwanger, toch? Al is Mimi iets ouder dan mijn dochter….

 4. 17 februari 2020 / 15:14

  Gefeliciteerd! Wat ontzettend leuk.

 5. 18 februari 2020 / 07:48

  Wat mooi dat je juist in de tijd dat je over je blog twijfelde dat soort reacties van onbekenden kreeg. Ik lees je blog ook met heel veel plezier en hoop zeker dat je nog een tijdje doorgaat met bloggen 🙂
  Gefeliciteerd met je zwangerschap! Echt onwijs leuk dat Mimi er een broertje of zusje bij krijgt. Ik wens je een goede zwangerschap toe 🙂

 6. 18 februari 2020 / 10:05

  Volgens mij had ik je al gefeliciteerd en anders nogmaals gefeliciteerd! Je schrijft een hoop herkenbare dingen. Bij de tweede heb je inderdaad minder tijd om bij alles stil te staan. Geniet van je zwangerschap meid!
  Liefs

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.