Stevige kuiten? Deze laarzen passen ook jou perfect!

De zoektocht naar de perfecte laars

Elk jaar was het weer hetzelfde probleem, de zoektocht naar de perfecte laars. Ik heb zelf stevige kuiten en dat maakt de zoektocht niet makkelijk. Vroeger keek ik kwijlend in de magazines naar de leukste outfits. Echter was dit totaal geen reëel beeld voor mij. Ik weet nog dat ik per se Shabbies wilde. In de originele kwam ik niet, dus ik had een ander merk gevonden met soortgelijke laarzen, maar dan iets breder. Ik ging ze passen en wonder boven wonder paste ze net. Tja, en toe moesten ze nog uit… Dat heeft wel een kwartier geduurd voordat dat gelukt was. Ik weet nog goed hoe erg ik mij schaamde. Achteraf kon ik er gelukkig wel om lachen 😉 .

Zoek niet het lichaam bij de laars, maar de laars bij je lichaam

Toen twee jaar geleden de trend van hoge chelsea boots startte wilde ik die maar al te graag hebben. Ik zag mijzelf er al helemaal in lopen, maar het bleek net zo’n flop als de hoge Shabbies. Ik besloot het vanaf dat moment anders aan te pakken. Ik zocht niet het lichaam bij de laars, maar een laars die bij mijn lichaam past. Die kuiten zaten niet in de weg zoals ik het eerst altijd dacht, maar mijn mindset moest veranderen.

Veterlaarzen voor brede kuiten

Passen passen passen

Wat het allerbelangrijkst is, is je eigen figuur en lichaam goed te leren kennen. Afgelopen jaren ben ik meerdere malen naar een Omoda store geweest en heb daar verschillende laarsjes gepast. Het ene merk is echt het andere merk niet en het ene model ook echt het andere niet. Kom vooral uit je comfortzone met het passen, want je ontdekt daardoor echt leuke verrassende nieuwe modellen die wel bij jouw figuur passen. Vooral als je net als ik al snel voor veilig of hetzelfde als eerder kiest. Mijn huidige definitie van een laars die goed past is:

  1. Hij zit lekker;
  2. De laars sluit goed/netjes aan;
  3. De laars zorgt ervoor dat mijn benen langer lijken i.p.v. voller.

De hoogte van de laars

Allereerst is het belangrijk om de kijken naar hoe hoog de laars is. Kies voor een laars die op het smalste stuk van jouw enkel of kuit aansluit. Dit zorgt ervoor dat je benen langer lijken, maar vooral heel belangrijk dat de laars het lekkerst zit en het risico op knellen het kleinst is. Het hoeft niet altijd te betekenen dat de laars laag hoeft te zijn. Ook een hogere laars (met de juiste breedte van de schacht, of bijvoorbeeld een veterlaars) kan mooi aansluiten.

De schacht van de laars

Ik dacht vroeger altijd dat ik voor de breedst mogelijke schacht moest gaan. Inmiddels ben ik erachter dat de schacht van de laars niet altijd breed hoeft te zijn, en dat soms juist een smallere schacht veel netter aansluit.

Zo kocht ik laatst een paar lage chelsea boots van Tommy Hilfiger. Na veel modellen gepast te hebben kwam ik toch steeds bij deze uit. Deze zijn laag en komen uit op het smalste punt van mijn enkel. Ze hebben echter geen hele brede schacht waardoor hij heel netjes aansluit. Ik heb ook een soortgelijk model geprobeerd met een brede schacht. Hij sloot daardoor niet netjes aan waardoor je enkel dan lijkt te verdwijnen en je kuit doorloopt.

Deze modellen laarzen zijn goed geschikt voor mensen met stevige kuiten

Ik maakte voor jullie een collage van de laarzen die mij nu perfect passen. Er zitten ook verrassende modellen bij, waarbij ik van te voren nooit had gedacht dat deze bij mijn lichaam/figuur paste.

Perfect laarsjes bij stevige kuiten1. Enkellaarsjes van Notre-V. – 2. Cowboyboots van Toral – 3. Veterboots van Tommy Hilfiger – 4. Chelsea boots van Maruti – 5. Chelsea boots van Tommy Hilfiger – Enkellaarsjes van Notre-V. 

Van de lage chelsea boots dacht ik vroeger altijd dat het bij mijn stevige kuiten niet zou staan. Na een hoop passen kwam ik bij het merk Maruti uit, dit merk past goed bij mij en sindsdien ben ik groot fan van dit soort laarsjes. De chelsea boots van Tommy heb ik dit jaar gekocht.

Stoere veterboots stonden altijd al hoog op mijn lijstje. Vaak kwamen ze een beetje lomp over en voelde ik mij er al snel een bouwvakker in. Deze laarzen paste ik eerst in het wit en toen kwam ik erachter dat ze super mooi aansloten en ook nog eens lekker zitten. Door de veters aan de voorkant wat losser te doen, kan de rits alsnog perfect dicht.

In mijn zoektocht naar lichte laarsjes die ook goed geschikt zijn voor de lente kwam ik de enkellaarsjes van Notre-V tegen. Een met een lagere hak en een met een wat hogere hak met plateauzool aan de voorkant. Ik paste ze en het stond echt superleuk. Ik was ook erg verrast dat deze laars wel goed dicht ging, die ging dus gelijk op het lijstje! De Toral cowboylaars is wat hoger maar doordat cowboylaarzen altijd een vrij brede schacht hebben past deze verrassend goed aansluitend bij mijn stevige kuiten.

Welke laarsjes zijn jouw favoriet?

Deze blog is geschreven in samenwerking met Omoda

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.